Kies data

Dingen om te doen Netanya

Netanya: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

1. Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

Breng een dag door met het verkennen van de mooie Mediterraanse kust van Israël tijdens deze dagvullende uitstap die vertrekt vanuit Tel Aviv, Herzliya en Netanja. Een deskundige gids neemt je mee de bus met airconditioning in naar oude steden en monumenten langs de kust. Om mee te beginnen ga je met je gids op ontdekkingstocht in de prachtige havenstad Caesarea. Deze oude Romeinse stad bevat imposante Romeinse ruïnes, waaronder één van de grootste amfitheaters die in de Romeinse periode gebouwd zijn. Vervolgens reis je naar Haifa om de Tuinen van Baha'í te bezoeken. De Tuinen van Baha'í bevatten schitterende terrassen en zijn één van de belangrijkste attracties van Israël. Je gids zorgt ervoor dat je de kans krijgt om de mooie UNESCO-Werelderfgoedtuinen te fotograferen en neemt je daarna mee naar Rosh Hanikra. Bij Rosh Hanikra verken je de kalkstenen grotten van het gebied. Je vindt er ook prachtige witte kalkkliffen die uitkijken over de Middellandse Zee. Vanaf de kliffen kijk je over de grens naar Libanon, waarna je verder reist naar Akko, in het noorden. De oude stad van Akko staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en bevat imposante stadsmuren, een charmante haven en een oosterse bazaar. De gids vertelt in detail over de fascinerende geschiedenis van de oude stad terwijl je door de historische straatjes wandelt die ooit bekend waren bij Grieken, Byzantijnen en Ottomanen. 

Vanuit Tel Aviv: tour met bijbelse hoogtepunten met transfer

2. Vanuit Tel Aviv: tour met bijbelse hoogtepunten met transfer

De bijbelse relikwieën van Israël zijn uw pelgrimstocht waard. Vandaag bezoekt u veel van de meest iconische bezienswaardigheden en treedt u in de voetsporen van deze mythologische figuren. Vertrekkend vanuit Tel Aviv, rijd je langs de Costal Road door het landschap van lager Galilea naar Nazareth. Hier, waar Jezus zijn jeugd doorbracht, krijgt u de kans om de kerk van de Aankondiging en de kerk van St. Joseph te verkennen. Deze twee prachtige bouwwerken zullen u verbazen met hun historisch belang in de wereld. Vervolgens gaan we naar de mooie badplaats Tiberias, waar u wat kunt ontspannen voordat u langs het Kineret-meer rijdt om Kapernaüm te bezoeken. Hier staan de oude ruïnes van de synagoge waar Jezus lesgaf nog steeds, en opnieuw voel je de kracht van de plek. Na een rondleiding gaan we naar Tabgha, beroemd om zijn wonderlijke verhaal van Jezus die vijf broden maakte en twee vissen die duizenden konden voeden. Hier, aan de voet van de Golanhoogte, kun je je afvragen hoe die oude tijden eruit hebben gezien terwijl je wat foto's maakt en je klaarmaakt om verder te gaan. Ten slotte gaan we naar Yardenit, de beroemde doopplaats waar de rivier de Jordaan het Meer van Galilea verlaat richting de Dode Zee. Het is een prachtig land vol wonderen en we zullen ervoor zorgen dat je genoeg tijd hebt om te leren en te genieten voordat je terugkeert naar ons vertrekpunt.

Masada & Dode Zee: kleine groepsreis vanuit Tel Aviv

3. Masada & Dode Zee: kleine groepsreis vanuit Tel Aviv

Deze dagtour neemt je mee naar de heuvels van Judea en de oevers van de Dode Zee, naar de plaats van een van de meest opmerkelijke verhalen in de Joodse geschiedenis. Het oude versterkte paleis van Masada, gelegen op een hoog plateau, werd een toevluchtsoord voor Zeloten die stelling namen tegen de Romeinen tot hun massale zelfmoord in 73 na Christus. In een "business class" omgeving van een kleine groep met persoonlijke service, vertrek je vanuit Tel Aviv naar de heuvels van Judea en de laagste plek op aarde. Rijd langs de oevers van de Dode Zee naar Masada om meer te weten te komen over het heroïsche verhaal van de Joodse strijders. Hoog boven de zee ligt het voormalige paleis gevaarlijk op een plateau zo'n 400 meter boven de zeespiegel. Het is 2.000 voet lang en 1.000 voet breed en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Dode Zee en de Judese woestijn. Het is een vermoeiende klim, maar gelukkig is er sinds de tijd van koning Herodes een fast-track kabelbaan geïnstalleerd, waarmee je de berg in enkele minuten kunt beklimmen. Eenmaal op de top verken je het fort dat rond 37 voor Christus door koning Herodes is gebouwd. Bezoek de overblijfselen van de paleizen en bekijk mozaïekvloeren, Romeinse baden en andere vondsten. Masada was ook de thuisbasis van de oudste synagoge in Israël, maar een van de meest opmerkelijke kenmerken zijn de 12 waterreservoirs, elk met een capaciteit van maximaal 140.000 kubieke voet, die in de klif werden uitgehouwen. Daal af met de kabelbaan en rijd naar de Dode Zee, of "Zee van Zout". Gelegen in de Jordan Rift Valley tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever, is het de laagste plek op aarde en de hoge zoutdichtheid zorgt voor een unieke ervaring terwijl je drijft op het prachtige aquamarijn oppervlak. Je stopt om te ontspannen in een van de resorts aan de oevers van de Dode Zee en geniet van de mogelijkheid om te drijven terwijl je jezelf bedekt met de mineraalrijke, therapeutische modder van de Dode Zee. De gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben het tot een belangrijke spa-bestemming gemaakt met een verscheidenheid aan unieke badproducten die te koop zijn in de hotels en winkels. Koop wat badzout en huidcrèmes om mee naar huis te nemen, voordat je terugkeert naar je hotel in Tel Aviv, Netanya of Herzliy.

Jeruzalem: dagtour vanuit Tel Aviv

4. Jeruzalem: dagtour vanuit Tel Aviv

Je businessclass-tour van een hele dag begint wanneer we je ophalen bij je hotel in Tel Aviv voor de rit naar de Olijfberg. Vanaf de Olijfberg heb je een spectaculair uitzicht over de stad Jeruzalem. Je stopt dan bij de berg Sion om het graf van koning David, de kamer van het laatste avondmaal en de Dormition-abdij te bezoeken. Eenmaal aangekomen gaan we eerst de Oude Stad in. Je gids neemt je mee op een wandeling door de Armeense en Joodse wijken naar de Cardo, de recent gereconstrueerde hoofdstraat van Byzantijns Jeruzalem uit de 6e eeuw. Dit werd ook wel de Romeinse weg genoemd. Je ziet de Klaagmuur of Kotel, een deel van de oude muur die ooit de Joodse Tempel omringde, en gaat dan verder naar de Christelijke wijk. We wandelen langs de Via Dolorosa en bezoeken de Heilig Grafkerk. Onze volgende stop is de Nieuwe Stad. Je gids neemt je mee naar Yad Vashem, het monument voor de Holocaust. Op zaterdagen en Joodse feestdagen rijdt u in plaats van Yad Vashem naar Ein Karem, ten zuidwesten van Jeruzalem, van oudsher bekend als de geboorteplaats van Johannes de Doper; Wandel door de smalle straatjes van de pittoreske wijk, stop bij de bron van Maria en blijf de opmerkelijke kerk van Sint Johannes de Doper bezoeken. Persoonlijke aandacht onderscheidt deze tour van de rest tijdens uw Business-Class Tour met kleine groepen. Op 9, 15, 20, 29 april; 29 mei; Op 19, 20 en 27 september 2020 wordt het bezoek aan Yad Vashem vervangen door een bezoek aan Ein Karem.

Eendaagse Dode Zee-tour vanuit Tel Aviv

5. Eendaagse Dode Zee-tour vanuit Tel Aviv

Tijdens deze dagtour ervaren gasten de vele geweldige luxe die de Dode Zee te bieden heeft. Je bezoekt de uitgebreide Dode Zee-cosmeticawinkel om alle gezondheids- en schoonheidsproducten te kopen die je nodig hebt om er goed uit te zien. Hierna gaat de tour verder naar een ontspannende stop in een prachtig resort direct aan de oevers van de zee. Hier kun je gemakkelijk drijven in het dichte water van de Dode Zee en jezelf bedekken met de rustgevende, mineraalrijke, therapeutische modder van de Dode Zee.

Vanuit Tel Aviv: hoogtepunten van de bijbelse reis door Jeruzalem

6. Vanuit Tel Aviv: hoogtepunten van de bijbelse reis door Jeruzalem

De reis begint op de Olijfberg. Als je boven de Joodse begraafplaats staat en uitkijkt over de Oude Stad, zie je de Tempelberg waar ooit de Tempel van Salomo stond, verwoest door de Babyloniërs in 586 vGT, evenals de Tweede Tempel, die werd verwoest door de Romeinen in 70 na Christus. Daarnaast zie je de Tuin van Gethsemane, de Kerk van Alle Volkeren en de Kidron-vallei met zijn oude Joodse grafgraven. Als u de oude stad binnenkomt via de Zionpoort, passeert u de Armeense wijk op weg naar de Joodse wijk en de 1500 jaar oude Byzantijnse Cardo. De opgegraven Crusader-winkels zijn nu moderne winkels. Stop bij de Kotel, de Westelijke Muur waar Joden hebben gebeden sinds de verwoesting van de Tempel in 70 CE. De Via Dolorosa, ook wel bekend als de Kruisweg, is de route die veel pelgrims volgen op weg naar de Kerk van het Heilig Graf, de kerk gebouwd op de plaats van Jezus' kruisiging en zijn graftombe. Hoewel de Byzantijnse kerk gedeeltelijk werd verwoest tijdens de Perzische en islamitische veroveringen, heeft de herbouwde en herontworpen kruisvaarderskerk veel van de vroegere kerk behouden. Verlaat de oude stad via de markt en de Jaffapoort voor een korte rondleiding door de nieuwe stad. Een bezoek aan Yad VaShem, het Holocaustmuseum, onthult artefacten en foto's die de discriminatie, vervolging en uiteindelijk de vernietiging van Joodse gemeenschappen in heel Europa documenteren. Het eert ook de rechtvaardigen onder de naties die hun leven riskeerden terwijl ze probeerden Joden te redden.

Full-Day Tour of Jeruzalem met Bethlehem of Dead Sea Option

7. Full-Day Tour of Jeruzalem met Bethlehem of Dead Sea Option

Deze tour van de oude stad van Jeruzalem is volledig flexibel en kan alle plaatsen die u wilt zien zijn. Als u wilt naar sites van bijzonder belang voor het christendom te bezoeken, wordt u begeleid door een gids expert in alle relevante sites. Op deze dagexcursie vindt u de kerk van het Heilige Graf, de Via Dolorosa, de tuin van Gethsemane, Room van het Laatste Avondmaal, en nog veel meer te ontdekken. Als u liever een joods-gericht tour zal uw gids expert op sites zoals de Westelijke Muur, Olijfberg, Joodse wijken, de synagogen, en anderen. U kunt ook een bezoek aan Bethlehem en de kerk van de geboorte, maken een bezoek aan het Holocaust Museum in Yad Vashem, of meer tijd door te brengen in de nieuwe stad van Jeruzalem. Je zou liever een kort bezoek aan de Dode Zee voor een middag float op de laagste plek op aarde behoren! Wat je ook kiest om te doen, dan heb je een volledige dag van de reis en sightseeing door het Heilige Land hebben, aangepast aan uw wensen te voldoen.

Van Tel Aviv: Masada en Dode Zee Tour

8. Van Tel Aviv: Masada en Dode Zee Tour

We beginnen de dag door u op te halen bij uw hotel in Tel Aviv en via de heuvels van Judea naar de Dode Zee te gaan. Onze rit gaat vandaar verder langs de oevers van de Dode Zee, naar het woestijnfort van Masada. Wanneer we aankomen in Masada, vertelt je gids je het heroïsche verhaal van de Joodse strijders. Je beklimt Masada met de kabelbaan en maakt vervolgens een rondleiding door het bergfort dat werd gebouwd door koning Herodes. Dit is de plek waar de Zeloten van de 1e eeuw hun laatste standpunt innamen tegen de Romeinse troepen. Verken de site om de overblijfselen van de muren, paleizen, synagoge, waterreservoirs, mozaïekvloeren en Romeinse baden te zien. Zodra we dit deel van de tour hebben voltooid, dalen we Masada af met een kabelbaan. Onze volgende bestemming is de Dode Zee. De kusten zijn het laagste punt op het droge land op aarde. Je krijgt de kans om te drijven en te zwemmen in de Dode Zee-wateren waarvan velen denken dat ze speciale therapeutische effecten hebben.

Jeruzalem: tour van een halve dag vanuit Tel Aviv

9. Jeruzalem: tour van een halve dag vanuit Tel Aviv

Deze tour van een halve dag neemt je mee naar de heiligste van alle heilige steden, een spiritueel heiligdom voor de 3 grote religies van de westerse wereld, het jodendom, het christendom en de islam. De oude stad dateert van meer dan 4 millennia en zit zo vol met bezienswaardigheden dat het bezoekers van over de hele wereld trekt, ongeacht hun spirituele neigingen. Je reist met een door de overheid erkende gids in comfortabele voertuigen met airconditioning, hoewel er wat gewandeld zal worden, dus bereid je voor. Stop bij de Olijfberg voor een panoramisch uitzicht over de stoffige stad beneden. Je stopt ook bij de berg Sion om het graf van koning David, de kamer van Het Laatste Avondmaal en de Dormition-abdij te bezoeken. Betreed de oude stad en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur. Loop door de Joodse en Armeense wijk en de onlangs gerestaureerde Romeinse weg van The Cardo, zichtbaar op de Joodse wijkstraat. Ga door de bazaar naar de Westelijke Muur, of Kotel, en ga verder langs de Via Dolorosa om de Heilig Grafkerk te bezoeken, ook bekend als de Kerk van de Wederopstanding en waarvan wordt gezegd dat het de plaats is waar Jezus is begraven en is herrezen. Een essentieel bedevaartsoord voor christenen sinds ten minste de 4e eeuw, wat je overtuigingen ook zijn, de sfeer is fascinerend en zal je opbeuren. Deze tour eindigt in Old City, waar je op eigen gelegenheid terug moet naar je accommodatie.

9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Netanya

Wil je alle activiteiten in Netanya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Netanya

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 644 beoordelingen

Casi todos los tour de Bein Harim Toerisme que me han tocado me han gustado. Los guías conocen la historia, son simpáticos y muy amables. En este tour me tocó ir con Arón García, nos explico todo de forma bilingüe pues el grupo lo requería, nos llevó a comer a un lugar donde hacen el humus más rico Fue paciente con todo el grupo y estricto con loual c loual hizo ver todo lo importante. Recomendaría comenzar por las cavernas el tour y de ahí terminar in Cesárea. Pero gracias a ellos, he conocido lo más importante de Israel.

Beveel deze tour ten zeerste aan voor een georganiseerd en uitstekend historisch overzicht van deze bezienswaardigheden. Norbert was de gids en chauffeur voor de dag en ik was enorm onder de indruk van hoe hij beide tegelijk met enthousiasme kon doen. De vrije tijd per locatie is beperkt, maar genoeg tijd om een paar foto's te maken voordat je naar de volgende bestemming gaat. Breng 50 shekels contant mee voor de Arabische lunch tijdens de tour en geniet ervan!

Het bezoek aan Caesarea was prachtig, in Haifa zijn we net uit de bus gestapt (maar verder was er waarschijnlijk weinig te zien). De grotten waren suggestief, maar in Acre ging, net als bij de andere tours, te veel tijd verloren voor de lunchpauze en een verplichte stop in de souvenirwinkel. Akko's bezoek zou meer tijd verdienen. Voorbereide gids.

Ik vond de tour spannend en je zag en beleefde een paar andere kanten van Israël. Boek je een dagtocht met meerdere tussenstops, dan moet je er vanuit gaan dat hier en daar tijd tekort zal komen. Alles was in orde voor mij en ik zou deze tour aanbevelen.

Leuke tour, helaas niet zoals beschreven, in plaats van door de oude stad en een Arabische markt in Akko te slenteren, bezochten we een kasteel en werden we veroordeeld tot een verkoopevenement - de Rome-gids was erg leuk, helaas het verkeerde programma