Neue Nationalgalerie

Neue Nationalgalerie: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: toegangsticket Neue Nationalgalerie

1. Berlijn: toegangsticket Neue Nationalgalerie

Krijg met dit toegangsbewijs toegang tot de Berlijnse Neue Nationalgalerie en bekijk de speciale tentoonstellingen van het museum. Maak bij de meeste tentoonstellingen gebruik van de meegeleverde audiogidsen, zodat u meer te weten kunt komen over de beroemde kunst. Bereid u voor om te genieten van de kunstwerken en architectuur in de Neue Nationalgalerie. Na zes jaar sluiting wegens renovatie, presenteert het museum opnieuw belangrijke werken van klassiek modernisme uit de Nationalgalerie-collectie. Bewonder werken van kunstenaars als Otto Dix, Hannah Höch, Ernst Ludwig Kirchner, Lotte Laserstein en Renée Sintenis. De kunstwerken die in het museum zijn verzameld, weerspiegelen de sociale processen van een turbulente tijd, waaronder de hervormingsbewegingen van het Duitse rijk, de Eerste Wereldoorlog, de Gouden Twenties van de Weimarrepubliek, de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust.

Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

2. Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

Met de Berlin WelcomeCard Museumsinsel zie je meer van Berlijn voor minder. Dit is je ticket voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad met toeristische hoogtepunten, waaronder sightseeingtours, attracties, theaters, restaurants en nog veel meer; met kortingen tot wel 50%. Je krijgt ook een gratis gidsje met handige insidertips en suggesties, waarmee je alles uit je bezoek kunt halen. Kies bij het selecteren van je Berlin WelcomeCard Museumsinsel voor gratis openbaar vervoer in zones A en B (Berlijn) of in zones A, B en C (Berlijn en Potsdam). Gelegen in het centrum van de stad, op een eiland in de Spree, huist het Berlijnse Museumsinsel een complex van 5 wereldberoemde musea: het Pergamonmuseum, het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie en het Bodemuseum. Tezamen vormen ze een wereldberoemd, uniek architectonisch ensemble, dat geregistreerd staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van monumenten sinds 1999. Met dit ticket heb je gratis toegang tot alle musea (1 bezoek per dag per museum). Zie de antieke collecties van de staatsmusea van Berlijn in het Altes Museum en reis terug naar het oude Egypte in het Neues Museum. Het Bodemuseum huist Byzantijnse kunst en oosterse sculpturen, en in het Pergamonmuseum vind je schitterende voorbeelden van islamitische kunst.

  • Toegangstickets
  • Citycards
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Neue Nationalgalerie

Wil je alle activiteiten in Neue Nationalgalerie ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neue Nationalgalerie

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.527 beoordelingen

We hebben er echt van genoten zo de musea op de Museumsinsel, en het was natuurlijk handig om zo meer of minder vlug naar binnen te kunnen lopen. Maar gezien de musea (behalve het Pargamon museum, maar daar komt nog wel 6 euro bij als je je de 3d tour wilt meemaken, handig want op dit moment is het naamgevende tentoonstellingsstuk er niet) eigenlijk niet bijzonder duur. Dus maakt het niet gek veel verschil met een gewoon kaartje voor het openbaar vervoer plus entree voor het museum.

de berlijnkaart is essentieel !!! ..... beschikbaar in verschillende opties, afhankelijk van de verblijfsduur. u heeft gratis toegang tot de 5 musea van het eiland van de musea die bezocht moeten worden (zo niet alle in ieder geval de pergamon en de neues) .... Het biedt ook kortingen bij andere toeristische bezienswaardigheden (zoals de Berliner Dom) en diverse clubs in de stad.

Interessante gids zowel omdat het je de mogelijkheid geeft om gratis met het openbaar vervoer te reizen en omdat het je helpt te beslissen wat je van dag tot dag wilt zien. Je betreedt gratis de vijf belangrijkste musea, je krijgt korting bij tal van andere musea en activiteiten, waaronder winkels en restaurants

Ik had wat moeite om uit te zoeken waar ik de pas moest ophalen, maar toen ik hem eenmaal in de hand had, was het een makkie om te gebruiken! Een heel eenvoudig proces en ik heb veel musea mogen bezoeken

Openbaar vervoer is top. 9€/maand in juni tot en met augustus op alle vormen van vervoer in gans Duitsland.