Kies data

Neues Museum

Neues Museum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Berlijn: ticket Neues Museum

1. Berlijn: ticket Neues Museum

Ontdek het Neues Museum in Berlijn. Bekijk de tentoonstellingen van 3 archeologische verzamelingen: het Egyptisch Museum, het Museum van de Prehistorie en de Vroege Geschiedenis en de Klassieke Collectie. Je krijgt een uniek inzicht in de ontwikkeling van de prehistorische culturen van het Midden-Oosten tot de Atlantische Kust, van Noord-Afrika tot Scandinavië. De beroemde buste van Nefertiti, het Groene Hoofd en de Schat van Priamus uit de verzameling van Heinrich Schliemann; het zijn slechts enkele van de highlights die je in dit museum kunt ervaren. Ontdek de replica van een Egyptische sarcofaag, vergaap je aan de indrukwekkende Berlijnse Gouden Hoed, het standbeeld van de Jongen van Xanten en een van de overgebleven standbeelden van de Romeinse zonnegod Helios.

Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

2. Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

Met de Berlin WelcomeCard Museumsinsel zie je meer van Berlijn voor minder. Dit is je ticket voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad met toeristische hoogtepunten, waaronder sightseeingtours, attracties, theaters, restaurants en nog veel meer; met kortingen tot wel 50%. Je krijgt ook een gratis gidsje met handige insidertips en suggesties, waarmee je alles uit je bezoek kunt halen. Kies bij het selecteren van je Berlin WelcomeCard Museumsinsel voor gratis openbaar vervoer in zones A en B (Berlijn) of in zones A, B en C (Berlijn en Potsdam). Gelegen in het centrum van de stad, op een eiland in de Spree, huist het Berlijnse Museumsinsel een complex van 5 wereldberoemde musea: het Pergamonmuseum, het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie en het Bodemuseum. Tezamen vormen ze een wereldberoemd, uniek architectonisch ensemble, dat geregistreerd staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van monumenten sinds 1999. Met dit ticket heb je gratis toegang tot alle musea (1 bezoek per dag per museum). Zie de antieke collecties van de staatsmusea van Berlijn in het Altes Museum en reis terug naar het oude Egypte in het Neues Museum. Het Bodemuseum huist Byzantijnse kunst en oosterse sculpturen, en in het Pergamonmuseum vind je schitterende voorbeelden van islamitische kunst.

Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

3. Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

Het wordt georganiseerd door een deskundige gids en je kunt niet alleen de indrukwekkende artefacten en architecturale structuren bewonderen, maar ook een reis door de geschiedenis maken en een kritisch inzicht krijgen in de relatie van de collectie tot het verleden en het heden van Berlijn. Hoor verhalen over hoe zwaar verwoest de musea waren na het einde van de Tweede Wereldoorlog toen het Museumeiland bijna een complete ruïne was. Pas in 1999 kreeg Museum Island de status van UNESCO. Deze tour zal je kennis laten maken met de Mesopotamische, Assyrische, Babylonische, Griekse, Egyptische, Antieke kunst en cultuur. De gids geeft een zeer gedetailleerde uitleg over hoe deze culturen begonnen, waarom ze in de geschiedenis belangrijk waren en wat hun erfgoed vandaag is. Bezoek de beroemde Ishtarpoort, leer wanneer het werd gebouwd en waarom, evenals de prachtige buste van Nefertiti en de Marktpoort van Miletus. Na de rondleiding kunt u de overblijvende musea van het Museumeiland in uw eigen tempo bezoeken. Het Bode-museum biedt beelden uit de middeleeuwen tot de vroege renaissance en een verzameling artefacten uit de Byzantijnse kunst. Als u oude Griekse en Romeinse decoratieve kunst wilt zien, bezoek dan het Altes Museum met een permanente collectie oude Griekse en Romeinse vazen en standbeelden. In de Alte Nationalgalerie kunt u genieten van tentoonstellingen van neoklassieke, romantische, impressionistische en modernistische kunst.

Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

4. Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

Geniet van deskundig livecommentaar op een rondleiding door het mekka van oude geschiedenis, cultuur en kunst. Bezoek het Pergamonmuseum (Pergamonmuseum) - een gouden ster van het Museumeiland in Berlijn - met een geschiedenisexpertgids en leer alles over oude beschavingen, van Egypte tot het Nabije Oosten. Bekijk de schatten uit een lang vervlogen wereld! De optie van 2 uur is inclusief skip-the-line tickets en een rondleiding door het Pergamon Museum. Het is een zeldzame kans om oude architectuur, Duitse kunst uit de oudheid en Midden-Oosterse en islamitische kunst onder één dak te zien. Uw privégids helpt u door het museum te navigeren en geeft deskundig commentaar op de exposities van kunst en antiek uit het oude Rome, Griekenland, Babylon, Perzische kunst en daarbuiten. Tot de hoogtepunten van het museum behoren het beroemde Pergamonaltaar gebouwd tijdens het bewind van de oude Griekse koning Eumenes II in de eerste helft van de 2e eeuw voor Christus, een 17 meter hoge marktpoort van Miletus, de Babylonische Ishtarpoort en nog veel meer ! Kies de optie van 3 uur voor een rondleiding door het Pergamonmuseum met privévervoer. Deze optie omvat een betrouwbare ophaal- en wegbrengservice bij uw accommodatie in Berlijn. We regelen een professionele chauffeur die u rechtstreeks naar het ontmoetingspunt brengt in een schoon, privévoertuig. We raden aan om deze extra service te boeken, aangezien er tijdvakken zijn om het Pergamon Museum binnen te gaan, zodat u niet te laat of verdwaald wilt zijn! Kies de optie van 4 uur om uw bezoek aan het Pergamonmuseum te verbeteren met een rondleiding door het Museumeiland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk hoogtepunten zoals het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie, het Berliner Schloss, de Staatsopera en de Bebelplatz. Deze optie omvat skip-the-line tickets voor de prachtige kathedraal van Berlijn. Het is de meest iconische kerk in Berlijn, met ontzagwekkende interieurs in barok- en renaissancestijl met prachtige kunstwerken en adembenemende uitzichten vanaf de koepel. Tijdens de wandeltocht leer je ook over andere bezienswaardigheden van het Museumeiland, zoals: Kies de optie van 5 uur om privévervoer toe te voegen aan het reisschema van 4 uur. Deze optie omvat privé-autotransfers (met een pick-up en drop-off bij uw accommodatie) en een rondleiding door het Museumeiland met toegang tot de top 2 attracties: Pergamon Museum en de kathedraal van Berlijn. Bespaar tijd en moeite door vooraf privévervoer te boeken!

Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

5. Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden in de bijna 800-jarige stad Berlijn. Reis de begeleide route door kleine maar interessante zijwegen. Uw vriendelijke chauffeur vertelt u in slechts twee uur over de verschillende tijdperken van Berlijn. Je zult ook bijna vergeten plekken verkennen en de oorsprong van de stad ontdekken. Een fotoboekje, dat is afgestemd op de individuele locaties van de tour, geeft u tijdens de reis een indruk van het verleden en het interieur van de verschillende bezienswaardigheden. De route omvat de kathedraal van Berlijn, Lustgarten, het oude museum, de Alte Nationalgalerie, het Neues Museum, het Pergamonmuseum, het Bode-museum, de Staatsbibliotheek van Berlijn, het Maxim Gorki Theater, het Duits Historisch Museum, de Neue Wache, de Alte Kommandantur, het Kronprinzenpalais, het Prinzessinnenpalais, de Humboldt-universiteit, de deelstaat Berlijn Opera, Bebelplatz, Altes Palais, Unter den Linden, Pariser Platz, Brandenburger Tor, Rijksdag, Regeringsdistrict, Bondskanselarij, Centraal Station, Moltkebrug, Kongresshalle, Paleis Bellevue, Siegessäule, Scandinavische ambassades, Zoologischer Garten, Theater des Westens, Savignyplatz, Kurfürstendamm, Gedächtniskirche, Tauentzienstraße, KaDeWe, Embassy District, Berliner Philharmonie, Kulturforum, Potsdamer Platz, Berlijnse Muur, Niederkirchner Straße, Anhalter Station, Holocaust Memorial, Führer Bunker, Reichskanzlei, Friedrichstraße, Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt, Berlin City Bridge , Galgenhaus, Rotes Rathaus, TV-toren, Neptunus-fontein en St. Mary's Church .

Berlijn: toegangsbewijs voor tentoonstelling The Worlds of Schliemann

6. Berlijn: toegangsbewijs voor tentoonstelling The Worlds of Schliemann

Kom meer te weten over de beroemdste archeoloog van Duitsland, Heinrich Schliemann, in deze speciale tentoonstelling The Worlds of Schliemann: His Life. Zijn ontdekkingen. Zijn erfenis. De tentoonstelling, die de tweehonderdste verjaardag van zijn geboorte herdenkt, toont meer dan 700 objecten, waaronder internationale bruiklenen. De tentoonstelling richt zich ook op het leven van Schliemann voordat hij archeoloog werd, begin veertig. Begin uw bezoek aan de James-Simon-Gallery en leer meer over Schliemanns biografie en de eerste helft van zijn leven. Ga dan verder naar het tweede deel van de tentoonstelling, die plaatsvindt in het Neues Museum. Ontdek hier zijn archeologische werk met spectaculaire vondsten uit de koninklijke graven in Mycene en de verzameling Trojaanse oudheden.

Berlijn: 1-uur durende rondleiding historisch centrum

7. Berlijn: 1-uur durende rondleiding historisch centrum

Je start bij de Brandenburger Tor en wandelt over de beroemde Unter den Linden, die vernoemd is naar de lindebomen die aan beide kanten langs het groene voetgangersgebied en de brede rijbanen staan. Pauzeer buiten de Staatsbibliothek zu Berlin en de Humboldtuniversiteit, die wordt beschouwd als 1 van de beste van Europa, en waar Marx en Einstein studeerden. Op de Bebelplatz zie je de Staatsoper en de koepel van de Sint-Hedwigskathedraal.  Daarna ga je naar het voormalige winterverblijf van de Duitse keizers voor een adembenemend uitzicht over Alexanderplatz en de Fernsehturm vanaf het Berliner Stadtschloss.

Berlijn: zelfgeleide audiowandeling

8. Berlijn: zelfgeleide audiowandeling

Haal het meeste uit uw tijd in Berlijn en geniet van de bezienswaardigheden volgens uw schema tijdens een zelfgeleide wandeling. Download een audiogids naar je mp3-speler en ontvang een gedetailleerde kaart om je te helpen verkennen. Kom meer te weten over bezienswaardigheden zoals de Berlijnse kathedraal, het nieuwe museum, het beroemde Pergamonmuseum, Madame Tussaud's, de Berlijnse Staatsopera en het indrukwekkende standbeeld van Frederik de Grote. Luister naar boeiende inhoud om je te helpen meer te weten te komen over het monument van de Brandenburger Tor, Paris Place, Hacke's Courtyards en het Rode Stadhuis. Neem de tijd en geniet op uw eigen manier van de bezienswaardigheden van deze prachtige stad.

Berlijn: privéwandeling door het historische stadscentrum

9. Berlijn: privéwandeling door het historische stadscentrum

Ga op een historisch avontuur door het stadscentrum van Berlijn tijdens een privéwandeling. Kom meer te weten over het verleden van de hoofdstad terwijl je langs Unter den Linden wandelt, langs iconische gebouwen, musea en paleizen op je route. Bekijk het herbouwde stadskasteel, dat nu een locatie is voor beroemde tentoonstellingen en musea. Terwijl je de lange en rechte boulevard van Unter den Linden afdaalt, bewonder je de Berlijnse kathedraal met zijn groene koepel, zie je de Staatsopera die elke avond bezoekers verwelkomt, en meer. Baan je een weg naar Museumeiland met zijn vijf uitstekende en wereldberoemde musea, waaronder het Pergamon Museum en het Neue Museum met de buste van Nefertiti. Luister naar lokale, historische verhalen van je lokale gids over het kleurrijke verleden van Berlijn. Kom meer te weten over de keizers van het land, zoals Frederik de Grote die van 1740 tot 1772 koning van Pruisen was.

Sitemap Neues Museum

Wil je alle activiteiten in Neues Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neues Museum

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.274 beoordelingen

We hebben er echt van genoten zo de musea op de Museumsinsel, en het was natuurlijk handig om zo meer of minder vlug naar binnen te kunnen lopen. Maar gezien de musea (behalve het Pargamon museum, maar daar komt nog wel 6 euro bij als je je de 3d tour wilt meemaken, handig want op dit moment is het naamgevende tentoonstellingsstuk er niet) eigenlijk niet bijzonder duur. Dus maakt het niet gek veel verschil met een gewoon kaartje voor het openbaar vervoer plus entree voor het museum.

De audiogids is er in verschillende talen en maakte deel uit van het toegangsbewijs, maak er gebruik van. Ik kwam om 16.00 uur binnen, maar had een slot van 14.30 uur, had geen moeite om naar binnen te gaan. Beveel ten zeerste aan om niet alleen de wereldberoemde Nefertiti-buste te zien, maar ook om te zien hoe ze hersteld of gereconstrueerd zijn na WO II-schade.

Interessante gids zowel omdat het je de mogelijkheid geeft om gratis met het openbaar vervoer te reizen en omdat het je helpt te beslissen wat je van dag tot dag wilt zien. Je betreedt gratis de vijf belangrijkste musea, je krijgt korting bij tal van andere musea en activiteiten, waaronder winkels en restaurants

Ik heb ongeveer 2 uur rondgelopen in dit fantastische museum en het bleef maar elke kamer geven die je binnenkwam. Het gebouw zelf was ook fantastisch met werkelijk indrukwekkende hoge plafonds en ruimte om een aantal mooie stukken tentoon te stellen.

Heel bijzonder en mooi museum. Prachtige Egyptische stukken in een bijzondere entourage.