Datums kiezen

Neues Rathaus

Neues Rathaus: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Stad München: wandeltocht Marienplatz en Engelse tuin

1. Stad München: wandeltocht Marienplatz en Engelse tuin

Pulserend van energie en commercie, maar toch charmant getrouwd met zijn historische verleden, is München een opwindende stad om te bezoeken en een charmant stadje om rond te wandelen. Tijdens deze tour maak je kennis met veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en wordt je verteld over enkele van zijn legendes in je gids. Begin op het grote open plein van de Marienplatz, gedomineerd door het oude en nieuwe stadhuis. Wandel door de binnenstad en bekijk bezienswaardigheden zoals de Frauenkirche en de voormalige koninklijke paleizen van de Residenz van München. Onderweg leer je over de kleurrijke 850-jarige geschiedenis van de stad en stop je bij locaties die getuige zijn geweest van gebeurtenissen van niet alleen lokaal, maar wereldwijd belang. Bekijk enkele van de beroemde bierhallen en ga verder naar de groene attractie, de enorme Engelse tuin. Groter dan Central Park in New York, wandel je tussen eiken en esdoorns en ontdek je waar mensen kunnen surfen, ondanks dat je 6 uur van de dichtstbijzijnde zee verwijderd bent.

München: zelfgeleide speurtocht voor kinderen

2. München: zelfgeleide speurtocht voor kinderen

Beleef een leuke en kindvriendelijke rondleiding door de oude binnenstad van München. Gebruik puzzels en aanwijzingen van de genummerde enveloppen en baan je in je eigen tempo van zicht naar zicht in het historische centrum. Beginnend bij Stachus, het grote plein in het centrum van München, krijgt u de kans om de beroemde Frauenkirche te ontdekken, die wordt beschouwd als het symbool van München, Marienplatz, waar zowel het oude (Altes Rathaus) als het nieuwe stadhuis (Neues Rathaus) bevinden zich, en de Viktualienmarkt, een populaire markt voor fijnproevers. Tijdens deze leuke speurtocht kunnen jij en je gezin de tijd nemen om je een weg door de stad te puzzelen, terwijl je nog steeds profiteert van uitgebreide informatie over de geschiedenis van de hoofdstad van Beieren en leert over de bezienswaardigheden op een leuke, onconventionele manier.

München: Rondleiding door het nieuwe stadhuis

3. München: Rondleiding door het nieuwe stadhuis

Ontdek het nieuwe stadhuis op de Marienplatz en leer de unieke geschiedenis van de stad en het gebouw kennen tijdens deze exclusieve rondleiding. Bezoek het neogotische stadhuis van München, dat veel meer te bieden heeft dan het wereldberoemde klokkenspel. Wandel door de grote kamers en naar het balkon van het gebouw, het podium voor de kampioensvieringen van FC Bayern. Loop door de leeszaal van de Juridische Bibliotheek, die is gebruikt als decor voor films als 'Cabaret' met Liza Minelli en de Duitse avonturenfilm 'Bibi Blocksberg'. Leer tijdens de rondleiding over de geschiedenis van het stadhuis en de verhalen achter enkele van de historische figuren van de stad die de gevel van het Neue Rathaus sieren.

De oude binnenstad van München per Segway Tour van 3 uur

4. De oude binnenstad van München per Segway Tour van 3 uur

Alle begin is moeilijk - niet op een Segway! Voordat je aan je tour door München begint, leer je hoe je op de Segway rijdt en realiseer je je dat het eigenlijk heel gemakkelijk is. De ervaring leert dat iedere klant het rijden op een Segway binnen enkele minuten onder de knie heeft. Na de initiële training kun je op weg gaan en je stadsrondleiding beginnen. De tour begint op Artur-Kutscher-Platz. Vanaf daar gaat u richting Isator. Rijd door Tal richting Viktualienmarket en Marienplatz. Zie Königsplatz en bewonder de neoklassieke gebouwen. Bewonder het indrukwekkende neogotische nieuwe stadhuis. Bekijk hoogtepunten van de oude binnenstad van München, zoals Feldherrnhalle en de Theatine-kerk. Eindig je tour terug bij het startpunt.

München: zelfgeleide historische wandeltocht door het stadscentrum

5. München: zelfgeleide historische wandeltocht door het stadscentrum

Dwaal door het stadscentrum van München en leer over de oorsprong ervan tijdens deze historische wandeltocht in schattenjachtstijl. Volg de route op je smartphone tussen bezienswaardigheden zoals het nieuwe stadhuis en het Hofbräuhaus in München en geniet van 9 historische raadsels om op te lossen terwijl je verkent. Begin deze zelfgeleide tour op de Marienplatz in München. Volg vanaf hier de tour op uw smartphone, die historische feiten en raadsels zal bieden om tussen elk oriëntatiepunt op te lossen. De tour neemt je mee door de geschiedenis van München vanaf het begin tot aan de 17e eeuw en beslaat ongeveer 3 km rond het stadscentrum.

München: privérondleiding door het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog

6. München: privérondleiding door het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog

Sluit je aan bij een privé-historicusgids in de straten van de oude binnenstad van München om het donkerste geheim van de stad te ontdekken: de oorsprong van de nazi-partij. Verken in detail de geschiedenis van het Derde Rijk, van Hitlers opkomst aan de macht, gedurende de Tweede Wereldoorlog, tot het bombardement en de bevrijding van München in 1945. Maak je klaar om moeilijke vragen te stellen over de rol van München en zijn burgers in de opkomst en ondergang van het nationaal-socialisme in Duitsland. Je 3 uur durende wandeling begint in het hart van de oude binnenstad van München, op de Marienplatz, waar veel nazi-propaganda-evenementen werden gehouden. Het gereconstrueerde nieuwe stadhuis (Neues Rathaus) is nog steeds de burger van de bombardementen in München in 1945 die het grootste deel van de binnenstad verwoestten. Luister naar het verhaal van hoe München de hoofdstad van de nationaal-socialistische beweging werd terwijl je door deze historische straten loopt en zie de beroemde bierhal Hofbräuhaus am Platzl waar Adolf Hitler een toespraak hield over de oprichting van de Nationaal-Socialistische Duitse Arbeiderspartij in 1920. Volg de route van de beruchte Beer Hall Putsch naar Feldherrnhalle en Odeonsplatz en leer over de poging van de nazi's om het Beierse Ministerie van Defensie te bestormen, wat Hitler inspireerde tot het schrijven van zijn semi-autobiografische politieke manifest Mein Kampf (""Mijn strijd"). Ook leer je over het verzet tegen het naziregime in de stad, zoals de White Rose Group onder leiding van vijf universiteitsstudenten. Tijdens de rondleiding ziet u het Monument voor de slachtoffers van het nationaal-socialisme en de voormalige kantoorgebouwen van de nazi-partij, waaronder Führerbau ("het gebouw van de Führer") waar Chamberlain en Hitler in 1938 het Akkoord van München ondertekenden. wees op de Königsplatz, de locatie van de massabijeenkomsten en boekverbrandingen van de nazi-partij. Kies de optie van 4,5 uur om dieper in de geschiedenis van het nationaal-socialisme in Duitsland te duiken door het München Documentatiecentrum voor de geschiedenis van het nationaal-socialisme te bezoeken met uw deskundige gids. De documentatie omvat foto's, documenten en teksten, evenals filmprojecties en mediastations die het ontstaan en de opkomst van de nazi-beweging, de oorlog en de naoorlogse periode in München illustreren. Uw privégids helpt u het complexe onderwerp te begrijpen en beantwoordt alle vragen over de oorzaken en gevolgen van het nationaal-socialisme en de Tweede Wereldoorlog.

München: begeleide wandeling door de oude binnenstad met lunchstop

7. München: begeleide wandeling door de oude binnenstad met lunchstop

Ga terug in de tijd terwijl je de geschiedenis en verhalen achter de oude binnenstad van München ontdekt tijdens deze begeleide wandeling. Ontdek de geheimen van deze cultureel rijke Beierse hoofdstad. Ontdek waar je kunt winkelen als een local met een stop op een boerenmarkt. Ontmoet je gids bij de Karlstor, een imposante middeleeuwse stadspoort. Luister terwijl je gids de historische wortels van deze stad onthult, die dateert uit het jaar 800. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van buitenaf, zoals de Marienplatz en de Frauenkirche, terwijl je ook enkele verborgen juweeltjes tegenkomt. Duik in fascinerende verhalen over royalty's, religie, oorlog en vrede om inzicht te krijgen in het gevarieerde verleden van München. Bezoek de bruisende centrale boerenmarkt van München (Viktualienmarkt) om gastronomische eetkraampjes te zien. Koop wat lokaal eten en stop onderweg voor een drankje. Luister naar uw gids over het brouwerfgoed van München en ontvang aanbevelingen voor de beste brouwsels. Sluit je vakantie af in het wereldberoemde Hofbräuhaus, waar je na de tour even stopt om te genieten van gigantische bieren en de traditionele Beierse keuken.

München: zelfgeleide speurtocht

8. München: zelfgeleide speurtocht

Beleef een spannende stadstour door de oude binnenstad van München op een heel bijzondere manier. Los puzzels op en volg de aanwijzingen uit de genummerde enveloppen om het volgende hoogtepunt van München te ontdekken. Krijg veel achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden of de geschiedenis van de stad. Begin bij het centraal station en verken onder andere de Karlstor bij de beroemde Stachus, de burgerhal (Bürgersaal) en de St. Michael's Church (Kirche St. Michael) aan de Neuhauser Straße. Ga verder naar de beroemde Frauenkirche, de Marienplatz met het oude (Altes Rathaus) en het nieuwe stadhuis (Neues Rathaus) en de Viktualienmarkt. Puzzel je gezin en jezelf door de hele stad en krijg op verschillende manieren uitgebreide informatie over de geschiedenis van de Beierse hoofdstad.

München: privéwandeltocht

9. München: privéwandeltocht

Ga met ons mee op een spannende en verhelderende tour door München! We beginnen op een afgesproken ontmoetingspunt en gaan naar Odeonsplatz om de verbluffende architectuur van de Odeon en Theatinerkirche te bewonderen. We zullen ook zien waar Hitlers Beer Hall Putsch van 1923 plaatsvond en leren over de geschiedenis ervan. We gaan te voet verder en onze volgende stop is de iconische koepelvormige Frauenkirche – een centrale kathedraal in de stad en een van de belangrijkste architectonische symbolen van München. Vervolgens duik je in het hart van de stad op de Marienplatz, het centrale plein van München, om het rijkelijk versierde nieuwe stadhuis te zien en de 43 klokken van de historische klok het uur te zien luiden. Er zal ook de tijd worden genomen om de Sint-Pieterskerk – de oudste parochiekerk van de stad – te bezoeken voordat u naar het Hofbräuhaus gaat, een wereldberoemde bierhal die bekend staat om zijn rijke geschiedenis. We gaan te voet verder door het Alter Hof, richting de grandioze Residenz – voormalig centrum van de Wittelsbach-monarchie van Beieren, en het grootste stadspaleis van Duitsland. Om de tour af te ronden, loop je ten slotte naar de Siegestor – de ‘Overwinningspoort’. De voormalige triomfboog, oorspronkelijk voltooid in het midden van de 19e eeuw en gewijd aan het Beierse leger, is zwaar beschadigd tijdens geallieerde bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en staat nu als een monument voor de vrede en de gevolgen van het Duitse militarisme. Aan het einde van de rondleiding, zodra uw gids afscheid neemt en u liever in het stadscentrum blijft, krijgt u aanbevelingen voor verdere verkenning.

München: privérondleiding van 2 uur met een kunsthistoricus

10. München: privérondleiding van 2 uur met een kunsthistoricus

Koning Ludwig I en zijn architect Klenze hadden een grote invloed op de kunst in München. Ludwig zou zeggen dat niemand kan beweren dat ze Duitsland kennen als ze München niet hebben gezien. Niettemin is München niet alleen de klassieke stad van koning Ludwig, maar heeft het sinds de oprichting in de middeleeuwen ook een levendig artistiek verleden en een interessante 'kunstgeschiedenis' te vertellen. Of het nu gaat om architectuur, schilderijen of beeldhouwkunst - alle vormen van kunst zijn verweven met de geschiedenis van de stad. Ontdek dit netwerk en leer de stad kennen vanuit kunsthistorisch perspectief. De beste manier om kunstwerken te benaderen is door erover te praten. Door de kleine groepsgrootte heb je voldoende gelegenheid om van gedachten te wisselen en vragen te stellen. Per attractie leer je over het belang van het kunstwerk. Tijdens deze privétour door München heb je ook de flexibiliteit om de plaatsen te kiezen die je wilt bezoeken. Voorgestelde tours: - Königsplatz met de Glyptothek, de Propylaea en de Antiekcollectie - Museumgebied met de Alte Pinakothek, de Neue Pinakothek en de Pinakothek der Moderne - Odeonsplatz met de Residenz van München, de Feldherrnhalle, de Theatinekerk en de Hofgarten - Rondleiding door de kerk met de Asamkerk, de Sint-Pieterskerk, de Frauenkirche, de Sint-Michielskerk, de Bürgersaalkirche en de Drievuldigheidskerk - Paleisrondleiding met het Nymphenburg-paleis of het Schleissheim-paleis - Rondleiding door de oude stad met Heinrichsstadt en Ludwigsstadt

23 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Neues Rathaus: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Neues Rathaus

Wil je alle activiteiten in Neues Rathaus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.