Belevingen in

Neurenberg

De oude binnenstad, diverse architectuur en rijke musea van deze Beierse stad laten je terug in de tijd gaan.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Nürnberg: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Nürnberg heeft een rijke geschiedenis: ooit de zetel van het Romeinse Rijk en beroemd geworden als locatie van de naziprocessen na WOII. Na de oorlog, waarin de stad werd verwoest, herrees ze om zich op indrukwekkende wijze te herbouwen.

 • Kasteel van Nürnberg

  1. Kasteel van Nürnberg

  Dit kasteel, ook bekend als Kaiserburg, kostte 400 jaar om te bouwen; de 47-meter diepe put levert nog steeds drinkwater. Het kasteel overleefde op wonderlijke wijze de bombardementen van de Geallieerden in 1945.

 • Huis van Albrecht Dürer

  2. Huis van Albrecht Dürer

  De visionair uit de Renaissance was met twintig jaar al beroemd. In zijn woning zie je voorbeelden van zijn werk in zijn schilderruimte.

 • St. Sebalduskerk

  3. St. Sebalduskerk

  Deze 13e-eeuwse kerk is de oudste van de stad; vernoemd naar de beschermheilige van Nürnberg: St. Sebald. Zijn bronzen altaar kostte 11 jaar om te voltooien.

 • St. Lorenzkerk

  4. St. Lorenzkerk

  Opvallend kenmerk is het rozenvenster dat een diameter van 3 meter heeft. De kerk werd tijdens WOII gebombardeerd, maar de schatten lagen verstopt in ondergrondse bunkers.

 • Nürnberg Zoo

  5. Nürnberg Zoo

  In deze grote dierentuin wonen grote katten, gorilla's, dolfijnen en zeekoeien. De leeuwen worden elke dag - behalve op maandag en donderdag - gevoerd om 14:30 uur.

 • Germanisches Nationalmuseum

  6. Germanisches Nationalmuseum

  Een geweldig lesje Duitse cultuur en geschiedenis, met kunst, relikwieën, en ook een grote hoeveelheid werk van Dürer.

 • Documentatiecentrum van Nazi-partijdagen

  7. Documentatiecentrum van Nazi-partijdagen

  De tentoonstelling "Faszination und Terror" duikt in de opkomst van de nazi's, hun propaganda-optochten en het Nürnbergtribunaal na WOII.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Nürnberg?

  In drie volle dagen heb je genoeg tijd om Nürnberg op ontspannen wijze te ontdekken. Voeg een dag toe als je de Kerstmarkt wil bezoeken tijdens de feestdagen.

 • Vervoer in de stad

  Binnen de stadsmuren is makkelijk van de ene attractie naar de andere te wandelen. Naar het Documentatiecentrum neem je tram 4 naar Duzendteich of tram 9 naar Luidpoldhain (beide trams komen langs Hauptbahnhof).

 • Waar logeer je in Nürnberg?

  In het centrum heb je alles in de buurt. Kom je voor de Kerstmarkt, boek je kamer dan lang van tevoren, vooral als je in een Adventweekend in Nürnberg verblijft.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente en herfst zijn de beste tijden; aangename temperatuur, weinig regen, weinig drukte. De Kerstmarkten zijn een decemberbezoek zeker waard, maar het zal koud zijn, en met veel toerisme; meer dan een miljoen mensen uit Duitsland en omstreken zullen de stad bevolken.

Sitemap Neurenberg

Wil je alle activiteiten in Neurenberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neurenberg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.215 beoordelingen

We hebben echt genoten van onze tour door Neurenberg met onze gids Natasha. De route bracht ons van het centraal station door de oude stad. We namen toen een bus naar het rallyterrein. Natasha gaf ons veel interessante informatie terwijl we gingen. De tour was vrij snel en je moet snel kunnen lopen om bij te blijven, maar we vonden dit geweldig. We kregen een korte pauze om een snack te krijgen en een paar mogelijkheden om de badkamer te gebruiken.

Sabi was een heel extravert persoon en hij vertelde ons alles over de plaats. Hij had ook foto's van de dingen / mensen die hij ons vertelde en dat laat zien hoe voorbereid hij was om zijn rondleiding te geven. Ik raad echt aan om op deze tour te gaan en ik hoop dat je gids Sabi vaker inhuurt omdat hij echt geweldig werk heeft verricht. Een dag in Neurenberg is echt een dag die ik nooit zal vergeten.

De kaart is zeer geldig, het was een geweldige aankoop, maar naar mijn mening moeten ze naast de startdatum ook de tijd zetten. We hebben hem om 14.30 uur opgehaald en we konden hem praktisch anderhalve dag gebruiken. de tijden van de te bezoeken structuren waren van 9/10 tot 17/18

Ik vond het geweldig!! Het is zo leuk om te weten dat je op Amy tram, metro of trein kunt stappen zonder een kaartje te kopen. Ik heb optimaal gebruik gemaakt van de kaart en heb elk museum en elke attractie bezocht die ik wilde

Een interessante tour over het oude Neurenberg. De gids was zeer informatief en had ook een goed gevoel voor humor.