Dingen om te doen Neurenberg

De oude binnenstad, diverse architectuur en rijke musea van deze Beierse stad laten je terug in de tijd gaan.

Neurenberg: De beste dingen die je niet wil missen

Neurenberg: wandeltocht met gids door de oude stad

1. Neurenberg: wandeltocht met gids door de oude stad

De welvarende stad Neurenberg vormde de ideale basis voor een actief cultureel en intellectueel leven, evenals voor een levendige kunstscène. Zelfs vandaag de dag weerspiegelen talrijke gebouwen, monumenten en kunstwerken nog steeds het vroegere belang van de stad. Je gids geeft informatie en inzichten over de kerken, het kasteel en de fonteinen die je ziet, maar ook over de stad zelf, vroeger en nu. Je bezoekt ook de Grote Markt.

Neurenberg: Sightseeing-treinreis

2. Neurenberg: Sightseeing-treinreis

Verken de historische stad Neurenberg aan boord van een schilderachtige toeristentrein. Geniet van een rit door het stadscentrum vanaf het grote marktplein. Passeer de Schöner Brunnen, een prachtige 19-meter hoge gouden fontein. Rij vervolgens langs de Maxbrücke-brug, de St. Lawrence-kerk, het ziekenhuis van de Heilige Geest en het keizerlijke kasteel, een van de belangrijkste middeleeuwse vestingwerken van Europa. Geniet vanuit je treinstoel van een panoramisch uitzicht op alle bezochte bezienswaardigheden. Leer bovendien meer over de geschiedenis van de stad en ontdek de geheimen en legendes in uw informatieve audiogids. Tijdens deze tour kun je alle hoogtepunten van de stad in slechts 40 minuten zien en daarna de stad zelf verkennen.

Neurenberg: hop-on hop-off bustour

3. Neurenberg: hop-on hop-off bustour

Geniet van een dagje sightseeing in Neurenberg in het comfort van een hop-on hop-off dubbeldekkerbus. Bekijk de beroemdste monumenten en gebouwen van de stad vanaf geweldige uitkijkpunten en leer meer over de rijke geschiedenis van de stad. Leun achterover en ontspan en geniet van het 2 uur durende circuit terwijl je gids je vermaakt met fascinerende informatie over de populaire attracties en de 1000-jarige geschiedenis van Frankonia's metropool. Profiteer van de flexibiliteit om op elk moment in- of uit te stappen bij een van de 6 haltes langs de tourroute. U zult zien dat Neurenberg naast peperkoek en gebakken worstjes nog veel meer te bieden heeft.

Neurenberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

4. Neurenberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

Ontdek de reddingsoperatie die kunstwerken zoals werken van Albrecht Dürer heeft gered tijdens deze rondleiding door de Historischer Kunstbunker in de oude binnenstad van Neurenberg. Ontdek welke kunstwerken de WO II-bombardementen hebben overleefd die 90 procent van de middeleeuwse oude binnenstad verwoestten. Ontmoet je gids bij de ingang van de Historischer Kunstbunker en begin je rondleiding door het museum. Krijg inzicht in hoe de nazi's deze ruimte gebruikten om kostbare werken zoals het altaarstuk van Veit Stoss, de automaatklok uit de Frauenkirche en de Codex Manesse te bewaren. Ontdek hoe deze kelder in de middeleeuwen werd gebruikt om bier op te slaan. Hoor hoe Neurenberg in de Tweede Wereldoorlog tot puin werd teruggebracht en na de oorlog werd herbouwd.

Neurenberg: speurtocht en stadsbezienswaardigheden zelfgeleide tour

5. Neurenberg: speurtocht en stadsbezienswaardigheden zelfgeleide tour

Leer Neurenberg in je eigen tempo kennen met behulp van dit speurtochtspel en deze audiogids. Download de app op je telefoon en ontmoet je vrienden of familie in het stadscentrum. Loop naar verschillende locaties, ontvang aanwijzingen en los puzzels op. Kijk hoe snel je de taken kunt voltooien en punten kunt verzamelen. Begin met een ontmoeting in het Germanisches Nationalmuseum. Gebruik de kaartfunctie in de app om erachter te komen waar je volgende stop zal zijn. Zodra je op elke locatie bent aangekomen, beantwoord je vragen over die beroemde bezienswaardigheid. Zoek naar antwoorden verborgen in tekens en afbeeldingen. Maak gebruik van hints om de verborgen juweeltjes van de stad te vinden. Verwacht spannende fototaken die veel creativiteit vereisen. Als je de snapshots onder de knie hebt, word je beloond met punten. Bereik fantastische plaatsen zoals de Hans Sachs Marriage Carousel Fountain, The Durer Hare Sculpture en de "Schöner Brunnen". Stop en start de ervaring wanneer je maar wilt.

Neurenberg: 1,5 uur durende privétour door de historische oude binnenstad

6. Neurenberg: 1,5 uur durende privétour door de historische oude binnenstad

Ontdek Neurenberg, een van de grootste Duitse steden tijdens de middeleeuwen in het hart van het Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie. Meer informatie over de bekende persoonlijkheid van de stad: Dürer werd geboren in Nuremberg, creëerde zijn werk hier, en werd hier begraven. Hans Sachs creëerde ook zijn werken in Neurenberg en Martin Behaim maakte de eerste wereld hier. Zelfs de eerste spoorlijn in Duitsland ging van Neurenberg naar Fürth. Daarnaast werden de eerste potloden hier uitgevonden. Beleef een informatieve rondleiding door de historische binnenstad van Neurenberg met een deskundige gids en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals Albrecht Dürer's House, Kasteel Nuremberg Tiergärtnertorplatz, en de Hauptmarkt met de mooie fontein en de Frauenkirche.

Neurenberg: wandeling oude stad en Reichsparteitagsgelände

7. Neurenberg: wandeling oude stad en Reichsparteitagsgelände

Tijdens deze 4-uur durende wandeltocht neemt een deskundige Engelssprekende gids je mee naar het keizerlijk kasteel van Neurenberg, waar Duitse keizers regeerden. Je ziet de gotische kerken met ontzagwekkende werken van de meest getalenteerde Duitse kunstenaars en de locatie waar al bijna 700 jaar lang kleurrijke markten worden gehouden. Neem een ​​pauze voor de lunch op de markt voordat je de bus instapt naar de voormalige Reichsparteitagsgelände. Hier staan de grootste gebouwen die nog over zijn van het Derde Rijk die nog steeds stilzwijgend getuigen van de grootheidswaanzin van een gek. Je ziet waar soldaten paradeerden en waar Adolf Hitler persoonlijk colonnes SS-mannen inspecteerde en pseudoreligieuze cultrituelen uitvoerde ten overstaande van de groetende massa mensen. Ontdek hoe Neurenberg vandaag de dag omgaat met dit donkere deel uit het verleden. Na de oorlog, tijdens de rechtszaken in Neurenberg, werden veel van deze mannen voor de ogen van de wereld in naam van gerechtigheid opgehangen. De rondleiding eindigt voor het Derde Rijk Documentatiecentrummuseum dat je eventueel zou kunnen bezoeken (entreegeld niet inbegrepen).

Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

8. Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

In Neurenberg pochte het Derde Rijk al zijn pracht en praal in het prachtige marsgebied van de stad, en vele jaren later werd hier de Processen van Neurenberg gehouden toen hetzelfde nazi-leiderschap verantwoordelijk werd gehouden voor zijn daden. Maar er is veel meer te zien dan dat. Deze prachtige stad is zeker een bezoek waard dankzij haar rijke en levendige geschiedenis. Je zult de enorme middeleeuwse bouwwerken in de schitterende oude stad zien, magnifieke gotische kerken, kleurrijke marktplaatsen en het oude stadskasteel bovenop de heuvel. Je deskundige gids neemt je mee op een treinreis van 90 minuten van en naar München en geeft je een uitgebreide tour door Neurenberg. De geschiedenis van de stad is werkelijk fascinerend. Het was de onofficiële hoofdstad van het Eerste Rijk, ook wel het eerste Duitse Keizerrijk, die duizenden jaren lang over Centraal-Europa heerste. Hier werd ook de Rijksdag van het Heilige Romeinse Rijk gehouden. De stad werd beschouwd als een cultureel en intellectueel bolwerk en lag dicht bij vele belangrijke handelsroutes. Neurenberg speelde ook een belangrijke rol tijdens de Reformatie en de verworvenheden in de wetenschap en de boekdrukkunst veranderden de wereld.

Neurenberg: wandeltocht nazi-partij rallyterrein met pick-up

9. Neurenberg: wandeltocht nazi-partij rallyterrein met pick-up

Bezoek belangrijke locaties in het Derde Rijk tijdens een rondleiding door de Tweede Wereldoorlog in Neurenberg. Bezoek de Nazi Party Rally Grounds en leer meer over de geschiedenis van deze belangrijke site vanuit je gids. Bekijk de Great Road, Zeppelinfeld en nog veel meer. Begin je tour met een handige ophaalservice van je hotel en ga richting het zuidoosten van de stad waar de Nazi Party Rally Grounds zich bevinden. Van 1933 tot 1938 diende dit terrein als locatie voor de bijeenkomsten van de nationaal-socialistische partij in Neurenberg. Bekijk de Zeppelinfeld, de onvoltooide congreshal en de Great Road, een stuk weg van bijna 2 kilometer lang dat werd gebouwd om parades te houden, maar nooit werd gebruikt. Je krijgt ook het Paleis van Justitie van Neurenberg te zien, de locatie van de processen van Neurenberg. Het Paleis van Justitie werd gekozen om de processen te huisvesten, omdat het vrijwel onbeschadigd was en voldoende ruimte en een groot gevangeniscomplex bood. Aan het einde van je tour brengt je chauffeur je terug naar je hotel in Neurenberg.

Vanuit Neurenberg: Rothenburg ob der Tauber-dagtour in het Spaans

10. Vanuit Neurenberg: Rothenburg ob der Tauber-dagtour in het Spaans

Breng de dag door met dwalen door de straten van het sprookjesachtige stadje Rothenburg ob der Tauber, luister naar fascinerende verhalen en ontdek de middeleeuwse geschiedenis. De dag begint op het centraal station van Neurenberg, waar uw lokale gids u zal ontmoeten. Reis met de trein voor de reis van 1,5 uur en geniet onderweg van de beste landschappen van Beieren. Bij aankomst in Rothenburg ob der Tauber begint uw wandeling door dit echte middeleeuwse juweeltje. Sta bij elke stap versteld van de historische gebouwen die het glorieuze verleden van de stad laten zien en hoor over de tradities, mythen en overtuigingen die typerend zijn voor de middeleeuwen. Leer hoe de inwoners leefden en hoe de stad zich ontwikkelde van een klein kasteel en de eerste torens tot de laatste stadsmuren. De tocht binnen Rothenburg ob der Tauber duurt ongeveer 2,5 uur. Geniet vervolgens van ongeveer 1,5 uur vrije tijd om te lunchen en rond te lopen, naar eigen smaak. De terugkeer naar Neurenberg geschiedt per trein met een van tevoren afgesproken tijd.

Veelgestelde vragen over Neurenberg

Welke topattracties zijn een must-see in Neurenberg?

De topattracties in Neurenberg zijn:

Sitemap Neurenberg

Wil je alle activiteiten in Neurenberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neurenberg

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.381 beoordelingen

Totaal last minute keuze voor ons, maar het kon niet beter zijn geweest. Als ze zeggen 'wandelen' kun je maar beter voorbereid zijn, maar het was elke mijl waard. Achim was onze gids. Een grote schat aan kennis. Elke vraag, hij had een antwoord. Ook geen BS antwoord. Hij is een goed opgeleide persoon (meesters in geesteswetenschappen / geschiedenis). Als ik in de toekomst een groepsreis zou plannen, zou ik proberen hem solo te krijgen. Het was gek hoeveel hij wist. Als je solo boekt en er is een toiletpauze aangeboden ... neem het omdat er een lichte tijdscrisis is en er zoveel te zien is in een korte tijd. Het is niet eerlijk voor iedereen als je de groep wilt vasthouden, zodat je het toilet kunt gebruiken.

We hebben echt genoten van onze tour door Neurenberg met onze gids Natasha. De route bracht ons van het centraal station door de oude stad. We namen toen een bus naar het rallyterrein. Natasha gaf ons veel interessante informatie terwijl we gingen. De tour was vrij snel en je moet snel kunnen lopen om bij te blijven, maar we vonden dit geweldig. We kregen een korte pauze om een snack te krijgen en een paar mogelijkheden om de badkamer te gebruiken.

Sabi was een heel extravert persoon en hij vertelde ons alles over de plaats. Hij had ook foto's van de dingen / mensen die hij ons vertelde en dat laat zien hoe voorbereid hij was om zijn rondleiding te geven. Ik raad echt aan om op deze tour te gaan en ik hoop dat je gids Sabi vaker inhuurt omdat hij echt geweldig werk heeft verricht. Een dag in Neurenberg is echt een dag die ik nooit zal vergeten.

We hebben erg genoten van deze informatieve wandeling. Mijn man doorweekte het allemaal. Ik vond het te inspannend omdat er veel gewandeld werd. De volgende keer zal ik op zoek gaan naar een fiets om zeker de rallyterreinen te doen. Maar info en gids waren allemaal erg interessant. De rondleiding door de oude stad was uitstekend.

Een interessante tour over het oude Neurenberg. De gids was zeer informatief en had ook een goed gevoel voor humor.