Kies data

Dingen om te doen Neurenberg

De oude binnenstad, diverse architectuur en rijke musea van deze Beierse stad laten je terug in de tijd gaan.

Neurenberg: De beste dingen die je niet wil missen

Neurenberg: wandeltocht met gids door de oude stad

1. Neurenberg: wandeltocht met gids door de oude stad

De welvarende stad Neurenberg vormde de ideale basis voor een actief cultureel en intellectueel leven, evenals voor een levendige kunstscène. Zelfs vandaag de dag weerspiegelen talrijke gebouwen, monumenten en kunstwerken nog steeds het vroegere belang van de stad. Je gids geeft informatie en inzichten over de kerken, het kasteel en de fonteinen die je ziet, maar ook over de stad zelf, vroeger en nu. Je bezoekt ook de Grote Markt.

Neurenberg: Sightseeing-treinreis

2. Neurenberg: Sightseeing-treinreis

Verken de historische stad Neurenberg aan boord van een schilderachtige toeristentrein. Geniet van een rit door het stadscentrum vanaf het grote marktplein. Passeer de Schöner Brunnen, een prachtige 19-meter hoge gouden fontein. Rij vervolgens langs de Maxbrücke-brug, de St. Lawrence-kerk, het ziekenhuis van de Heilige Geest en het keizerlijke kasteel, een van de belangrijkste middeleeuwse vestingwerken van Europa. Geniet vanuit je treinstoel van een panoramisch uitzicht op alle bezochte bezienswaardigheden. Leer bovendien meer over de geschiedenis van de stad en ontdek de geheimen en legendes in uw informatieve audiogids. Tijdens deze tour kun je alle hoogtepunten van de stad in slechts 40 minuten zien en daarna de stad zelf verkennen.

Neurenberg: middeleeuwse kerkers

3. Neurenberg: middeleeuwse kerkers

Tijdens je bezoek leer je waarom martelen in de Middeleeuwen noodzakelijk was en wat voor soort martelingen en straffen er werden gebruikt. Wat de gevangenen moesten doorstaan in het huis van bewaring, tot ze bekenden - schuldig of niet. Dus in de kerker gegooid worden kwam meestal neer op de dood. De middeleeuwse kerkers in de gewelfde kelders van het stadhuis van Neurenberg zijn uniek in Duitsland. Vanaf de veertiende eeuw werden ze gebruikt om gevangenen vast te houden en te ondervragen in afwachting van hun oordeel. Twaalf kleine cellen en een martelkamer geven een beklemmend inzicht in de middeleeuwse jurisdictie. De meeste meubels zijn origineel.

Neurenberg: hop-on hop-off bustour

4. Neurenberg: hop-on hop-off bustour

Geniet van een dagje sightseeing in Neurenberg in het comfort van een hop-on hop-off dubbeldekkerbus. Bekijk de beroemdste monumenten en gebouwen van de stad vanaf geweldige uitkijkpunten en leer meer over de rijke geschiedenis van de stad. Leun achterover en ontspan en geniet van het 2 uur durende circuit terwijl je gids je vermaakt met fascinerende informatie over de populaire attracties en de 1000-jarige geschiedenis van Frankonia's metropool. Profiteer van de flexibiliteit om op elk moment in- of uit te stappen bij een van de 6 haltes langs de tourroute. U zult zien dat Neurenberg naast peperkoek en gebakken worstjes nog veel meer te bieden heeft.

Neurenberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

5. Neurenberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

Ontdek de reddingsoperatie waarbij kunstwerken zoals werken van Albrecht Dürer werden gered tijdens deze rondleiding door de Historischer Kunstbunker in de oude binnenstad van Neurenberg. Ontdek welke kunstwerken de bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd die 90 procent van de middeleeuwse oude binnenstad verwoestten. Ontmoet je gids bij de ingang van de Historischer Kunstbunker en begin je rondleiding door het museum. Krijg inzicht in hoe de nazi's deze ruimte gebruikten om kostbare werken zoals het altaarstuk van Veit Stoss, de automatische klok van de Frauenkirche en de Codex Manesse te bewaren. Ontdek hoe deze kelder in de middeleeuwen werd gebruikt om bier op te slaan. Hoor hoe Neurenberg in de Tweede Wereldoorlog tot puin werd herleid en na de oorlog werd herbouwd.

Neurenberg: wandeltocht door nazi-partijbijeenkomsten met pick-up

6. Neurenberg: wandeltocht door nazi-partijbijeenkomsten met pick-up

Bezoek belangrijke locaties van het Derde Rijk tijdens een rondleiding door de Tweede Wereldoorlog in Neurenberg. Bezoek de Nazi Party Rally Grounds en leer meer over de geschiedenis van deze belangrijke site vanuit je gids. Bekijk de Great Road, Zeppelinfeld en nog veel meer. Begin je tour met een handige pick-up van je hotel en ga richting het zuidoosten van de stad waar de Nazi Party Rally Grounds zich bevinden. Van 1933 tot 1938 deed dit terrein dienst als locatie voor de nationaal-socialistische partijbijeenkomsten in Neurenberg. Bekijk Zeppelinfeld, de onvoltooide Congress Hall, en de Great Road, een stuk weg van bijna 2 kilometer lang dat werd aangelegd om optochten te houden maar nooit werd gebruikt. Je krijgt ook het Paleis van Justitie van Neurenberg te zien, de locatie van de processen van Neurenberg. Het Paleis van Justitie werd uitgekozen om de processen te organiseren omdat het bijna onbeschadigd was en voldoende ruimte en een groot gevangeniscomplex bood. Aan het einde van uw tour brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel in Neurenberg.

Neurenberg: Defensieve gangen in de stadsmuur

7. Neurenberg: Defensieve gangen in de stadsmuur

Ontdek waarom Neurenberg nooit werd veroverd tijdens deze stadswandeling met een lokale gids. Verken de verdedigingsmuren van de stad en de ondergrondse gangen van het keizerlijk kasteel. Terwijl je langs de stadsmuren van Neurenberg loopt, zie je de smalle tunnels en hooggewelfde kamers die in de kasteelrotsen zijn uitgegraven. Deze tunnels en kamers zijn ontworpen om van Neurenberg de meest beschermde stad van het rijk te maken. Bewonder de moderne bastions uit de zestiende eeuw die ook kanonvuur kunnen weerstaan. Wandel door een labyrint van ondergrondse gangen die zijn ontworpen om verdedigers in staat te stellen van alle kanten op vijanden te schieten terwijl ze de gracht probeerden over te steken. Lees meer over hoe de middeleeuwse wapens verborgen binnen de stadsmuren werkten en hoe de ridders en verdedigers van de stad samenwerkten om Neurenberg veilig en beschermd te houden.

Neurenberg: PLAYMOBIL®- FunPark

8. Neurenberg: PLAYMOBIL®- FunPark

Verken het PLAYMOBIL-FunPark dat zich uitstrekt over een oppervlakte van meer dan 90.000 m² en speciaal is ontworpen voor kinderen tussen 4 en 10 jaar oud. Geniet van de spannende themawerelden waar uw kleintjes veel ruimte hebben om te spelen en te rennen. Het hele gezin kan genieten van het Aktiv Park met vele mogelijkheden om te klimmen, spelen en ontdekken. Kinderen kunnen op avontuur gaan in de Piratenzee, de hoeken van het Ridderkasteel bestormen of het werk van een goudzoeker meemaken in de Western City. Geniet ook van een waterspeeltuin, een glijbaan, een labyrint van lichtjes, midgetgolf en een kartbaan. Als je een pauze nodig hebt van al deze spannende avonturen, bezoek dan gewoon een van de vele restaurants in het park en haal een hapje en een koude frisdrank. Als je geen genoeg kunt krijgen van PLAYMOBIL, kun je de kleine figuren kopen in de PLAYMOBIL-Shop.

Nürnberg Card - 48 uur: ervaar Neurenberg en Fürth

9. Nürnberg Card - 48 uur: ervaar Neurenberg en Fürth

Neurenberg en omgeving heeft een hoop te bieden en de Nürnberg Card is perfect om deze mooie regio te leren kennen op een handige en betaalbare manier. De Nürnberg Card geeft je gratis toegang tot de populairste lokale musea en attracties en je kunt gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in het stedelijk gebied van Neurenberg en Fürth. Reis terug in de tijd met een bezoek aan het indrukwekkende keizerlijk kasteel van Neurenberg en het informatieve museum van het kasteel, of verken een andere kant van de geschiedenis van de stad met een bezoek aan Reichsparteitagsgelände, waar de nazi's hun bijeenkomstoen hielden, en het monument ter herdenking van de processen van Neurenberg. Ga je op reis met kinderen die niet zo van geschiedenis houden of nog te jong zijn om meer te weten te komen over de zwarte bladzijden in de geschiedenis van Neurenberg? Geen probleem! Neurenberg en Fürth bieden ook genoeg activiteiten voor kinderen. Het Speelgoedmuseum en het Planetarium zullen zeker in de smaak vallen, of ga gewoon naar de dierentuin. De Nürnberg Card biedt 48 uur lang geweldige aanbiedingen in Neurenberg en Fürth, en je bepaalt zelf wanneer je wat doet. Boek gewoon de gewenste datum en tijd en ga op pad! Bespaar tijd en geld met de Nürnberg Card, je ideale metgezel voor 48 uur in deze geweldige stad. Inbegrepen zijn: Keizerlijk Kasteel Neurenberg, Deutsches Museum Neurenberg, Germanisches Nationalmuseum, Albrecht Dürer Huis, Neues Museum, Speelgoedmuseum, Documentatiecentrum Rally Grounds Nazi Partij-tentoonstelling, Memorium Neurenberg Proces, DB Museum, Museum voor Communicatie, Museum van Industriële Cultuur met het School Museum, Stadsmuseum in Fembo Huis Permanente Tentoonstelling: Een kroon - macht - geschiedenis, Museum Tucher Mansion, Beiers Bijbelmuseum, Museum voor Natuurgeschiedenis, turmdersinne, Kunsthalle Neurenberg, Kunstvilla Neurenberg, Kunsthaus Neurenberg, Museum Beulenhuis, Dierentuin Neurenberg, Kindermuseum, Rode Kruis Museum, Automuseum Merk, Faber-Castell Stately Home met het Museum "Alte Mine", Bratwurst Museum, Joods Museum Franken, Fürth, Stadsmuseum Fürth, Ludwig Erhard Centrum Fürth. 50 % korting bij: Historische uit de rotsen gehouwen kelders * (historische-felsengaenge.de), Ondergronds van Neurenberg * (nbguw.de), Nicolaus Copernicus Planetarium (planetarium-nuernberg.de), Stadionrondleidingen * (stadion-nuernberg.de/en). Tip voor gezinnen: 1 EUR korting bij Playmobil FunPark, Zirndorf

Neurenberg: privétour van 1,5 uur door de historische oude binnenstad

10. Neurenberg: privétour van 1,5 uur door de historische oude binnenstad

Verken Neurenberg, een van de grootste Duitse steden tijdens de Middeleeuwen in het hart van het Heilige Roomse Rijk van de Duitse Natie. Leer meer over de beroemde persoonlijkheid van de stad: Dürer werd geboren in Neurenberg, maakte hier zijn werk en werd hier begraven. Ook Hans Sachs creëerde zijn werken in Neurenberg en Martin Behaim maakte hier de eerste wereldbol. Zelfs de eerste spoorlijn in Duitsland liep van Neurenberg naar Fürth. Bovendien werden hier de eerste potloden uitgevonden. Beleef een informatieve rondleiding door de romantische oude binnenstad van Neurenberg met een deskundige gids en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het huis van Albrecht Dürer, het kasteel van Neurenberg, de Tiergärtnertorplatz en de Hauptmarkt met de prachtige fontein en de Frauenkirche.

Beschikbare activiteiten

57 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 4

Veelgestelde vragen over Neurenberg

Welke topattracties zijn een must-see in Neurenberg?

De topattracties in Neurenberg zijn:

Andere activiteiten in Neurenberg

Wil je alle activiteiten in Neurenberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neurenberg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.120 beoordelingen

Sabi was een heel extravert persoon en hij vertelde ons alles over de plaats. Hij had ook foto's van de dingen / mensen die hij ons vertelde en dat laat zien hoe voorbereid hij was om zijn rondleiding te geven. Ik raad echt aan om op deze tour te gaan en ik hoop dat je gids Sabi vaker inhuurt omdat hij echt geweldig werk heeft verricht. Een dag in Neurenberg is echt een dag die ik nooit zal vergeten.

We hebben erg genoten van deze informatieve wandeling. Mijn man doorweekte het allemaal. Ik vond het te inspannend omdat er veel gewandeld werd. De volgende keer zal ik op zoek gaan naar een fiets om zeker de rallyterreinen te doen. Maar info en gids waren allemaal erg interessant. De rondleiding door de oude stad was uitstekend.

De kaart is zeer geldig, het was een geweldige aankoop, maar naar mijn mening moeten ze naast de startdatum ook de tijd zetten. We hebben hem om 14.30 uur opgehaald en we konden hem praktisch anderhalve dag gebruiken. de tijden van de te bezoeken structuren waren van 9/10 tot 17/18

Ik vond het geweldig!! Het is zo leuk om te weten dat je op Amy tram, metro of trein kunt stappen zonder een kaartje te kopen. Ik heb optimaal gebruik gemaakt van de kaart en heb elk museum en elke attractie bezocht die ik wilde

Een interessante tour over het oude Neurenberg. De gids was zeer informatief en had ook een goed gevoel voor humor.