Datums kiezen

Ontdek het beste van
Neurenberg

De oude binnenstad, diverse architectuur en rijke musea van deze Beierse stad laten je terug in de tijd gaan.

Onze aanbevelingen voor Neurenberg

Neurenberg: stadstour met de Bimmelbahn-trein

1. Neurenberg: stadstour met de Bimmelbahn-trein

Verken de historische stad Neurenberg aan boord van een pittoresk toeristisch treintje. Geniet van een rit door het stadscentrum, vertrekkend vanaf het Grote Marktplein. Passeer de Schöner Brunnen, een prachtige 19 meter hoge gouden fontein. Rijd vervolgens langs de Maxbrücke-brug, de St. Lawrence-kerk, het ziekenhuis van de Heilige Geest en het keizerlijke kasteel, een van de belangrijkste middeleeuwse vestingwerken van Europa. Geniet vanuit uw comfortabele treinstoel van een panoramisch uitzicht op alle bezochte locaties. Leer bovendien meer over de geschiedenis van de stad en ontdek de geheimen en legendes van je informatieve audiogids. Tijdens deze tour kun je in slechts 40 minuten alle hoogtepunten van de stad zien en daarna op eigen houtje de stad verkennen.

Neurenberg: Rondleiding door middeleeuwse kerkers

2. Neurenberg: Rondleiding door middeleeuwse kerkers

Ontdek een wereld van misdaad en straf tijdens het verkennen van de middeleeuwse kerkers onder het oude stadhuis. Leer meer over marteling in de middeleeuwen, wat voor soort straffen er werden gebruikt en wat de gevangenen moesten doorstaan in de voorlopige hechtenis totdat ze bekenden, schuldig of niet. In de kerker gegooid worden was in de middeleeuwen eigenlijk een doodvonnis. Ontdek waarom terwijl je de middeleeuwse kerkers verkent in de gewelfde kelders van het oude stadhuis van Neurenberg. Vanaf de veertiende eeuw werden de kerkers gebruikt om gevangenen vast te houden en te ondervragen in afwachting van hun oordeel. Loop door de twaalf kleine cellen, bekijk de meest originele meubels en bezoek de martelkamer om inzicht te krijgen in wat hier in die donkere tijden is gebeurd.

Neurenberg: begeleide wandeling door de oude stad

3. Neurenberg: begeleide wandeling door de oude stad

De welvarende stad Neurenberg bood de ideale basis voor een actief cultureel en intellectueel leven, evenals een levendige kunstscene. Zelfs vandaag de dag weerspiegelen talloze gebouwen, monumenten en kunstwerken nog steeds het vroegere belang van de stad. Je gids geeft informatie en inzichten over de kerken, het kasteel en de fonteinen die je ziet, evenals over de stad zelf, vroeger en nu. Je bezoekt ook de Grote Markt.

Neurenberg: PLAYMOBIL®- FunPark

4. Neurenberg: PLAYMOBIL®- FunPark

Verken het PLAYMOBIL-FunPark dat zich uitstrekt over een oppervlakte van meer dan 90.000 m² en speciaal is ontworpen voor kinderen tussen 4 en 10 jaar oud. Geniet van de spannende themawerelden waar uw kleintjes veel ruimte hebben om te spelen en te rennen. Het hele gezin kan genieten van het Aktiv Park met vele mogelijkheden om te klimmen, spelen en ontdekken. Kinderen kunnen op avontuur gaan in de Piratenzee, de hoeken van het Ridderkasteel bestormen of het werk van een goudzoeker meemaken in de Western City. Geniet ook van een waterspeeltuin, een glijbaan, een labyrint van lichtjes, midgetgolf en een kartbaan. Als je een pauze nodig hebt van al deze spannende avonturen, bezoek dan gewoon een van de vele restaurants in het park en haal een hapje en een koude frisdrank. Als je geen genoeg kunt krijgen van PLAYMOBIL, kun je de kleine figuren kopen in de PLAYMOBIL-Shop.

Neurenberg: Wandeltour langs voormalige nazi-partij bijeenkomsten

5. Neurenberg: Wandeltour langs voormalige nazi-partij bijeenkomsten

Beleef een rondleiding met gids over het voormalige Rallyterrein van de Nazipartij, waar de eerste nationaalsocialistische architectuur van Duitsland te vinden is. Wandel rond de overblijfselen van de enorme structuren die ze bouwden en hoor de geschiedenis achter het terrein van je gids. Bezichtig de historische locaties van het Congresgebouw, de Grote Weg en het Zeppelinveld. Begrijp de functie en het effect van hun architectuur, de evenementen van de Nazi Partij Rally en de basiskenmerken van de nationaalsocialistische kijk op de geschiedenis. Leer over de andere kant van het concentratiekampsysteem en hoor over grootschalige propagandashows tijdens nazipartijbijeenkomsten. Ontdek de huidige discussie over het gebruik van de site. Beëindig je rondleiding met een bezoek aan de Zeppelin Tribune, ontworpen voor 200.000 personen.

Neurenberg: Defensieve gangen in de stadsmuur

6. Neurenberg: Defensieve gangen in de stadsmuur

Ontdek waarom Neurenberg nooit werd veroverd tijdens deze stadswandeling met een lokale gids. Verken de verdedigingsmuren van de stad en de ondergrondse gangen van het keizerlijk kasteel. Als je langs de stadsmuren van Neurenberg loopt, zie je de smalle tunnels en hooggewelfde kamers die in de kasteelrotsen zijn uitgegraven. Deze tunnels en kamers zijn ontworpen om van Neurenberg de best beschermde stad van het rijk te maken. Bewonder de moderne bastions gebouwd in de zestiende eeuw die ook kanonvuur kunnen weerstaan. Wandel door een labyrint van ondergrondse gangen die zijn ontworpen om verdedigers in staat te stellen van alle kanten op vijanden te schieten terwijl ze de gracht probeerden over te steken. Leer hoe de middeleeuwse wapens verborgen binnen de stadsmuren werkten en hoe de ridders en verdedigers van de stad samenwerkten om Neurenberg veilig en beschermd te houden. Houd er rekening mee dat de rondleiding in het Duits is.

Neurenberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

7. Neurenberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

Ontdek de reddingsoperatie waarbij kunstwerken zoals werken van Albrecht Dürer werden gered tijdens deze rondleiding door de Historischer Kunstbunker in de oude binnenstad van Neurenberg. Ontdek welke kunstwerken de bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd die 90 procent van de middeleeuwse oude binnenstad verwoestten. Ontmoet je gids bij de ingang van de Historischer Kunstbunker en begin je rondleiding door het museum. Krijg inzicht in hoe de nazi's deze ruimte gebruikten om kostbare werken zoals het altaarstuk van Veit Stoss, de automatische klok van de Frauenkirche en de Codex Manesse te bewaren. Ontdek hoe deze kelder in de middeleeuwen werd gebruikt om bier op te slaan. Hoor hoe Neurenberg in de Tweede Wereldoorlog tot puin werd herleid en na de oorlog werd herbouwd.

Neurenberg: Hop-On Hop-Off Bus Tour

8. Neurenberg: Hop-On Hop-Off Bus Tour

Geniet van een dagje sightseeing in Neurenberg in het comfort van een hop-on hop-off dubbeldekkerbus. Bekijk de beroemdste monumenten en gebouwen van de stad vanaf geweldige uitkijkpunten en leer meer over de rijke geschiedenis van de stad. Leun achterover en ontspan en geniet van het 2 uur durende circuit terwijl je gids je vermaakt met fascinerende informatie over de populaire attracties en de 1000-jarige geschiedenis van Frankonia's metropool. Profiteer van de flexibiliteit om op elk moment in- of uit te stappen bij een van de 6 haltes langs de tourroute. U zult zien dat Neurenberg naast peperkoek en gebakken worstjes nog veel meer te bieden heeft.

Neurenberg: 48-uurs CityCard met gratis openbaar vervoer

9. Neurenberg: 48-uurs CityCard met gratis openbaar vervoer

Neurenberg en omgeving heeft een hoop te bieden en de Nürnberg Card is perfect om deze mooie regio te leren kennen op een handige en betaalbare manier. De Nürnberg Card geeft je gratis toegang tot de populairste lokale musea en attracties en je kunt gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in het stedelijk gebied van Neurenberg en Fürth. Reis terug in de tijd met een bezoek aan het indrukwekkende keizerlijk kasteel van Neurenberg en het informatieve museum van het kasteel, of verken een andere kant van de geschiedenis van de stad met een bezoek aan Reichsparteitagsgelände, waar de nazi's hun bijeenkomstoen hielden, en het monument ter herdenking van de processen van Neurenberg. Ga je op reis met kinderen die niet zo van geschiedenis houden of nog te jong zijn om meer te weten te komen over de zwarte bladzijden in de geschiedenis van Neurenberg? Geen probleem! Neurenberg en Fürth bieden ook genoeg activiteiten voor kinderen. Het Speelgoedmuseum en het Planetarium zullen zeker in de smaak vallen, of ga gewoon naar de dierentuin. De Nürnberg Card biedt 48 uur lang geweldige aanbiedingen in Neurenberg en Fürth, en je bepaalt zelf wanneer je wat doet. Boek gewoon de gewenste datum en tijd en ga op pad! Bespaar tijd en geld met de Nürnberg Card, je ideale metgezel voor 48 uur in deze geweldige stad. Inbegrepen zijn: Keizerlijk Kasteel Neurenberg, Deutsches Museum Neurenberg, Germanisches Nationalmuseum, Albrecht Dürer Huis, Neues Museum, Speelgoedmuseum, Documentatiecentrum Rally Grounds Nazi Partij-tentoonstelling, Memorium Neurenberg Proces, DB Museum, Museum voor Communicatie, Museum van Industriële Cultuur met het School Museum, Stadsmuseum in Fembo Huis Permanente Tentoonstelling: Een kroon - macht - geschiedenis, Museum Tucher Mansion, Beiers Bijbelmuseum, Museum voor Natuurgeschiedenis, turmdersinne, Kunsthalle Neurenberg, Kunstvilla Neurenberg, Kunsthaus Neurenberg, Museum Beulenhuis, Dierentuin Neurenberg, Kindermuseum, Rode Kruis Museum, Automuseum Merk, Faber-Castell Stately Home met het Museum "Alte Mine", Bratwurst Museum, Joods Museum Franken, Fürth, Stadsmuseum Fürth, Ludwig Erhard Centrum Fürth. 50 % korting bij: Historische uit de rotsen gehouwen kelders * (historische-felsengaenge.de), Ondergronds van Neurenberg * (nbguw.de), Nicolaus Copernicus Planetarium (planetarium-nuernberg.de), Stadionrondleidingen * (stadion-nuernberg.de/en). Tip voor gezinnen: 1 EUR korting bij Playmobil FunPark, Zirndorf

Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

10. Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

In Neurenberg pochte het Derde Rijk al zijn pracht en praal in het prachtige marsgebied van de stad, en vele jaren later werd hier de Processen van Neurenberg gehouden toen hetzelfde nazi-leiderschap verantwoordelijk werd gehouden voor zijn daden. Maar er is veel meer te zien dan dat. Deze prachtige stad is zeker een bezoek waard dankzij haar rijke en levendige geschiedenis. Je zult de enorme middeleeuwse bouwwerken in de schitterende oude stad zien, magnifieke gotische kerken, kleurrijke marktplaatsen en het oude stadskasteel bovenop de heuvel. Je deskundige gids neemt je mee op een treinreis van 90 minuten van en naar München en geeft je een uitgebreide tour door Neurenberg. De geschiedenis van de stad is werkelijk fascinerend. Het was de onofficiële hoofdstad van het Eerste Rijk, ook wel het eerste Duitse Keizerrijk, die duizenden jaren lang over Centraal-Europa heerste. Hier werd ook de Rijksdag van het Heilige Romeinse Rijk gehouden. De stad werd beschouwd als een cultureel en intellectueel bolwerk en lag dicht bij vele belangrijke handelsroutes. Neurenberg speelde ook een belangrijke rol tijdens de Reformatie en de verworvenheden in de wetenschap en de boekdrukkunst veranderden de wereld.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Neurenberg

Alle activiteiten

101 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Neurenberg

Andere activiteiten in Neurenberg

Wil je alle activiteiten in Neurenberg bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neurenberg

Gemiddelde beoordeling

4.6
(2.120 beoordelingen)

We hebben erg genoten van deze informatieve wandeling. Mijn man doorweekte het allemaal. Ik vond het te inspannend omdat er veel gewandeld werd. De volgende keer zal ik op zoek gaan naar een fiets om zeker de rallyterreinen te doen. Maar info en gids waren allemaal erg interessant. De rondleiding door de oude stad was uitstekend.

Uitstekende kaart, met een uitstekende prijs, het is echt de moeite waard. We hebben veel musea bezocht en veel activiteiten gedaan