Neurenberg
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Neurenberg

Bekijk alle tours en activiteiten in Neurenberg

Nürnberg: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Nürnberg heeft een rijke geschiedenis: ooit de zetel van het Romeinse Rijk en beroemd geworden als locatie van de naziprocessen na WOII. Na de oorlog, waarin de stad werd verwoest, herrees ze om zich op indrukwekkende wijze te herbouwen.

Kasteel van Nürnberg

Dit kasteel, ook bekend als Kaiserburg, kostte 400 jaar om te bouwen; de 47-meter diepe put levert nog steeds drinkwater. Het kasteel overleefde op wonderlijke wijze de bombardementen van de Geallieerden in 1945.

Foto: Robert Scarth@flickr (CC BY-SA 2.0)

Huis van Albrecht Dürer

De visionair uit de Renaissance was met twintig jaar al beroemd. In zijn woning zie je voorbeelden van zijn werk in zijn schilderruimte.

St. Sebalduskerk

Deze 13e-eeuwse kerk is de oudste van de stad; vernoemd naar de beschermheilige van Nürnberg: St. Sebald. Zijn bronzen altaar kostte 11 jaar om te voltooien.

St. Lorenzkerk

Opvallend kenmerk is het rozenvenster dat een diameter van 3 meter heeft. De kerk werd tijdens WOII gebombardeerd, maar de schatten lagen verstopt in ondergrondse bunkers.

Nürnberg Zoo

In deze grote dierentuin wonen grote katten, gorilla's, dolfijnen en zeekoeien. De leeuwen worden elke dag - behalve op maandag en donderdag - gevoerd om 14:30 uur.

Germanisches Nationalmuseum

Een geweldig lesje Duitse cultuur en geschiedenis, met kunst, relikwieën, en ook een grote hoeveelheid werk van Dürer.

Foto: John Carkeet@flickr (CC BY 2.0)

Documentatiecentrum van Nazi-partijdagen

De tentoonstelling "Faszination und Terror" duikt in de opkomst van de nazi's, hun propaganda-optochten en het Nürnbergtribunaal na WOII.

Neurenberg: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Nürnberg?

In drie volle dagen heb je genoeg tijd om Nürnberg op ontspannen wijze te ontdekken. Voeg een dag toe als je de Kerstmarkt wil bezoeken tijdens de feestdagen.

Vervoer in de stad

Binnen de stadsmuren is makkelijk van de ene attractie naar de andere te wandelen. Naar het Documentatiecentrum neem je tram 4 naar Duzendteich of tram 9 naar Luidpoldhain (beide trams komen langs Hauptbahnhof).

Waar logeer je in Nürnberg?

In het centrum heb je alles in de buurt. Kom je voor de Kerstmarkt, boek je kamer dan lang van tevoren, vooral als je in een Adventweekend in Nürnberg verblijft.

Tips & informatie

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente en herfst zijn de beste tijden; aangename temperatuur, weinig regen, weinig drukte. De Kerstmarkten zijn een decemberbezoek zeker waard, maar het zal koud zijn, en met veel toerisme; meer dan een miljoen mensen uit Duitsland en omstreken zullen de stad bevolken.

Activiteiten in Neurenberg

Sitemap Neurenberg

Wil je alle activiteiten in Neurenberg ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Neurenberg
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen van GetYourGuide-klanten