Neurenberg
Cultuur & geschiedenis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Neurenberg Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Neurenberg: Sightseeing-treinreis

1. Neurenberg: Sightseeing-treinreis

Verken de historische stad Neurenberg aan boord van een schilderachtige toeristentrein. Geniet van een rit door het stadscentrum vanaf het grote marktplein. Passeer de Schöner Brunnen, een prachtige 19-meter hoge gouden fontein. Rij vervolgens langs de Maxbrücke-brug, de St. Lawrence-kerk, het ziekenhuis van de Heilige Geest en het keizerlijke kasteel, een van de belangrijkste middeleeuwse vestingwerken van Europa. Geniet vanuit je treinstoel van een panoramisch uitzicht op alle bezochte bezienswaardigheden. Leer bovendien meer over de geschiedenis van de stad en ontdek de geheimen en legendes in uw informatieve audiogids. Tijdens deze tour kun je alle hoogtepunten van de stad in slechts 40 minuten zien en daarna de stad zelf verkennen.

...
Neurenberg: wandeltocht met gids door de oude stad

2. Neurenberg: wandeltocht met gids door de oude stad

De welvarende stad Neurenberg vormde de ideale basis voor een actief cultureel en intellectueel leven, evenals voor een levendige kunstscène. Zelfs vandaag de dag weerspiegelen talrijke gebouwen, monumenten en kunstwerken nog steeds het vroegere belang van de stad. Je gids geeft informatie en inzichten over de kerken, het kasteel en de fonteinen die je ziet, maar ook over de stad zelf, vroeger en nu. Je bezoekt ook de Grote Markt.

...
Neurenberg: hop-on hop-off bustour

3. Neurenberg: hop-on hop-off bustour

Geniet van een dag sightseeing in Neurenberg in het comfort van een hop on, hop off-dubbeldekker. Bekijk de beroemdste monumenten en gebouwen van de stad vanuit geweldige uitkijkpunten en leer over de rijke geschiedenis van de stad. Leun achterover en ontspan en geniet van het 2 uur durende circuit terwijl je gids je vermaakt met fascinerende informatie over de populaire attracties en de 1000-jarige geschiedenis van de metropool van Frankonia. Profiteer van de flexibiliteit om op elk moment in of uit te stappen bij een van de 6 haltes langs de tourroute. U zult zien dat Neurenberg, behalve peperkoek en gebakken worst, zoveel meer te bieden heeft.

...
Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

4. Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

In Neurenberg pochte het Derde Rijk al zijn pracht en praal in het prachtige marsgebied van de stad, en vele jaren later werd hier de Processen van Neurenberg gehouden toen hetzelfde nazi-leiderschap verantwoordelijk werd gehouden voor zijn daden. Maar er is veel meer te zien dan dat. Deze prachtige stad is zeker een bezoek waard dankzij haar rijke en levendige geschiedenis. Je zult de enorme middeleeuwse bouwwerken in de schitterende oude stad zien, magnifieke gotische kerken, kleurrijke marktplaatsen en het oude stadskasteel bovenop de heuvel. Je deskundige gids neemt je mee op een treinreis van 90 minuten van en naar München en geeft je een uitgebreide tour door Neurenberg. De geschiedenis van de stad is werkelijk fascinerend. Het was de onofficiële hoofdstad van het Eerste Rijk, ook wel het eerste Duitse Keizerrijk, die duizenden jaren lang over Centraal-Europa heerste. Hier werd ook de Rijksdag van het Heilige Romeinse Rijk gehouden. De stad werd beschouwd als een cultureel en intellectueel bolwerk en lag dicht bij vele belangrijke handelsroutes. Neurenberg speelde ook een belangrijke rol tijdens de Reformatie en de verworvenheden in de wetenschap en de boekdrukkunst veranderden de wereld.

...
Neurenberg: zelfgeleide audiotour

5. Neurenberg: zelfgeleide audiotour

Verken Neurenberg in je eigen tempo met deze zelfgeleide audiotour. Download eenvoudig de mp3-audiogids en gebruik de bijbehorende kaart om de beste route voor uw reis te bepalen. Ontdek het huis van Albrecht Durer, een van de grootste schilders en graveurs die Duitsland ooit heeft geproduceerd, evenals prachtige kerken en fascinerende musea. Bezoek sites zoals de Fleisch-brug, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Altes Rathaus en het speelgoedmuseum van Neurenberg. Leer meer over het historische stadhuis met monumentaal beschilderde fresco's, eeuwenoude architectuur. Sluit af met een bezoek aan de kroon van Neurenberg, torenhoog boven de stad, het kolossale kasteel van Neurenberg. Jouw tour. Jouw manier.

...
Neurenberg: middeleeuwse middeleeuwen in het Spaans

6. Neurenberg: middeleeuwse middeleeuwen in het Spaans

Reis terug in de tijd om te ontdekken hoe het dagelijks leven was in Neurenberg tijdens de middeleeuwen. Tijdens de tour leer je over de beruchte heksenprocessen in Neurenberg, waar honderden vrouwen van hekserij werden beschuldigd. Vervolg de reis door de duistere overblijfselen van dit tijdperk met een bezoek aan het eiland Trödelmarkt, waar de beruchte beul Franz Schmidt van de stad woonde. Openbare executies en straffen kwamen in deze tijden dagelijks voor. Terwijl je door de perfect bewaarde kasseienstraten loopt, zal je gids fantastische middeleeuwse verhalen over duivels, ridders op vliegende paarden en galactische aliens met je delen. Deze uitgebreide stadstour geeft een diep overzicht van het dagelijkse leven van burgers tijdens de middeleeuwen. Kom meer te weten over hun dagelijkse activiteiten, hun beroepen en hoe middeleeuwse gebruiken, die vandaag de dag nog steeds leven, het moderne Neurenberg hebben gevormd.

...
Neurenberg: historische tour van het Derde Rijk

7. Neurenberg: historische tour van het Derde Rijk

Eeuwenlang was Neurenberg de geheime hoofdstad van het Heilige Duitse Romeinse Rijk en werd gekozen als het propagandacentrum van het Derde Rijk. Hitler beschouwde Neurenberg als de erfgenaam van de Germaanse tradities en wilde de erfenis van het krachtige Germaanse rijk van de middeleeuwen binnen het nazi-regime voortzetten. In deze stad werden de beroemde wetten van Neurenberg geschreven door Wilhelm Frick. Een van de grootste exponenten van het regime van antisemitisme, Julius Streicher, eigenaar en promotor van het weekblad Der Stürmer, werkte hier ook. De stad verkreeg de titel van Duitse stad bij uitstek en werd gepresenteerd als de meest loyale plaats voor het regime onder allen. Deze tour zal onder andere dingen behandelen zoals de congressen van de Nazi-partij, de Neurenberg-processen, de nationaal-socialistische demonstraties, de Joodse wijk in Neurenberg en antisemitisme, het Zeppelin-veld en het concentratiekamp Flossenburg, en meer.

...
Neurenberg: wandeling oude stad en Reichsparteitagsgelände

8. Neurenberg: wandeling oude stad en Reichsparteitagsgelände

Tijdens deze 4-uur durende wandeltocht neemt een deskundige Engelssprekende gids je mee naar het keizerlijk kasteel van Neurenberg, waar Duitse keizers regeerden. Je ziet de gotische kerken met ontzagwekkende werken van de meest getalenteerde Duitse kunstenaars en de locatie waar al bijna 700 jaar lang kleurrijke markten worden gehouden. Neem een ​​pauze voor de lunch op de markt voordat je de bus instapt naar de voormalige Reichsparteitagsgelände. Hier staan de grootste gebouwen die nog over zijn van het Derde Rijk die nog steeds stilzwijgend getuigen van de grootheidswaanzin van een gek. Je ziet waar soldaten paradeerden en waar Adolf Hitler persoonlijk colonnes SS-mannen inspecteerde en pseudoreligieuze cultrituelen uitvoerde ten overstaande van de groetende massa mensen. Ontdek hoe Neurenberg vandaag de dag omgaat met dit donkere deel uit het verleden. Na de oorlog, tijdens de rechtszaken in Neurenberg, werden veel van deze mannen voor de ogen van de wereld in naam van gerechtigheid opgehangen. De rondleiding eindigt voor het Derde Rijk Documentatiecentrummuseum dat je eventueel zou kunnen bezoeken (entreegeld niet inbegrepen).

...
Neurenberg 2-uur durende oude stadswandeling in het Engels

9. Neurenberg 2-uur durende oude stadswandeling in het Engels

Geniet van een Engelstalige 2-uur durende begeleide wandeling in een mooie en welvarende middeleeuwse ommuurde stad. Neurenberg is een centrum van het Heilige Roomse Rijk geweest, de bakermat van de Duitse Renaissance, de tempelstad van het Derde Rijk, en de thuisbasis van zowel de nazi-bijeenkomsten als de processen van Neurenberg. Je gids zal je laten zien waar Duitse keizers werden gekroond, waar heiligen worden begraven, waar de meest beroemde en getalenteerde Duitse ambachtslieden in de geschiedenis ontzagwekkende werken creëerden en waar kleurrijke en levendige markten hebben plaatsgevonden voor bijna 7 eeuwen. Verken de betoverende oude binnenstad met fantastisch regionaal eten en drinken en de grootste kerstmarkt van Duitsland. Hoewel de kerstmarkt in december wordt gehouden, is kerstinkopen het hele jaar door beschikbaar. Neurenberg is de perfecte stad voor een wandeltocht. Het grootste deel van de oude binnenstad is voetgangersgebied en de tour wordt in een rustig tempo uitgevoerd.

...
Neurenberg: privétour met een lokale gids

10. Neurenberg: privétour met een lokale gids

Ontmoet de lokale gids bij je accommodatie in Neurenberg en maak een wandeltocht van 2, 3 of 4 uur om de stad te verkennen. Je bent in goede handen bij een goed geïnformeerde local die graag alle tips en trucs wil delen die je zullen helpen het meeste uit je bezoek te halen. Begin door vertrouwd te raken met de buurt waar u verblijft. Luister naar de beste plekken om te eten en te winkelen en leer hoe u zich het gemakkelijkst kunt verplaatsen. Tijdens deze op maat gemaakte tour zie je enkele van de topattracties en hoor je nog meer dat je na de tour zelf kunt bezoeken. Aan het einde van de tour voelt u zich meer op uw gemak bij het navigeren door de stad en weet u zeker dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft.

...

Sitemap Neurenberg

Wil je alle activiteiten in Neurenberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neurenberg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 259 beoordelingen

Totaal last minute keuze voor ons, maar het kon niet beter zijn geweest. Als ze zeggen 'wandelen' kun je maar beter voorbereid zijn, maar het was elke mijl waard. Achim was onze gids. Een grote schat aan kennis. Elke vraag, hij had een antwoord. Ook geen BS antwoord. Hij is een goed opgeleide persoon (meesters in geesteswetenschappen / geschiedenis). Als ik in de toekomst een groepsreis zou plannen, zou ik proberen hem solo te krijgen. Het was gek hoeveel hij wist. Als je solo boekt en er is een toiletpauze aangeboden ... neem het omdat er een lichte tijdscrisis is en er zoveel te zien is in een korte tijd. Het is niet eerlijk voor iedereen als je de groep wilt vasthouden, zodat je het toilet kunt gebruiken.

We hebben echt genoten van onze tour door Neurenberg met onze gids Natasha. De route bracht ons van het centraal station door de oude stad. We namen toen een bus naar het rallyterrein. Natasha gaf ons veel interessante informatie terwijl we gingen. De tour was vrij snel en je moet snel kunnen lopen om bij te blijven, maar we vonden dit geweldig. We kregen een korte pauze om een snack te krijgen en een paar mogelijkheden om de badkamer te gebruiken.

Sabi was een heel extravert persoon en hij vertelde ons alles over de plaats. Hij had ook foto's van de dingen / mensen die hij ons vertelde en dat laat zien hoe voorbereid hij was om zijn rondleiding te geven. Ik raad echt aan om op deze tour te gaan en ik hoop dat je gids Sabi vaker inhuurt omdat hij echt geweldig werk heeft verricht. Een dag in Neurenberg is echt een dag die ik nooit zal vergeten.

Geweldige gids en geweldige kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van Neurenberg, de oude binnenstad te bekijken en wat feiten over de stad te krijgen, en ook om de Nazi-rallyterreinen te zien die onvergetelijk in omvang waren.

Een interessante tour over het oude Neurenberg. De gids was zeer informatief en had ook een goed gevoel voor humor.