Neurenberg
Tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Neurenberg Tours: Onze meest aanbevolen

Neurenberg: Sightseeing-treinreis

1. Neurenberg: Sightseeing-treinreis

Verken de historische stad Neurenberg aan boord van een schilderachtige toeristentrein. Geniet van een rit door het stadscentrum vanaf het grote marktplein. Passeer de Schöner Brunnen, een prachtige 19-meter hoge gouden fontein. Rij vervolgens langs de Maxbrücke-brug, de St. Lawrence-kerk, het ziekenhuis van de Heilige Geest en het keizerlijke kasteel, een van de belangrijkste middeleeuwse vestingwerken van Europa. Geniet vanuit je treinstoel van een panoramisch uitzicht op alle bezochte bezienswaardigheden. Leer bovendien meer over de geschiedenis van de stad en ontdek de geheimen en legendes in uw informatieve audiogids. Tijdens deze tour kun je alle hoogtepunten van de stad in slechts 40 minuten zien en daarna de stad zelf verkennen.

Neurenberg: wandeltocht met gids door de oude stad

2. Neurenberg: wandeltocht met gids door de oude stad

De welvarende stad Neurenberg vormde de ideale basis voor een actief cultureel en intellectueel leven, evenals voor een levendige kunstscène. Zelfs vandaag de dag weerspiegelen talrijke gebouwen, monumenten en kunstwerken nog steeds het vroegere belang van de stad. Je gids geeft informatie en inzichten over de kerken, het kasteel en de fonteinen die je ziet, maar ook over de stad zelf, vroeger en nu. Je bezoekt ook de Grote Markt.

Neurenberg: 1,5 uur durende privétour door de historische oude binnenstad

3. Neurenberg: 1,5 uur durende privétour door de historische oude binnenstad

Ontdek Neurenberg, een van de grootste Duitse steden tijdens de middeleeuwen in het hart van het Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie. Meer informatie over de bekende persoonlijkheid van de stad: Dürer werd geboren in Nuremberg, creëerde zijn werk hier, en werd hier begraven. Hans Sachs creëerde ook zijn werken in Neurenberg en Martin Behaim maakte de eerste wereld hier. Zelfs de eerste spoorlijn in Duitsland ging van Neurenberg naar Fürth. Daarnaast werden de eerste potloden hier uitgevonden. Beleef een informatieve rondleiding door de historische binnenstad van Neurenberg met een deskundige gids en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals Albrecht Dürer's House, Kasteel Nuremberg Tiergärtnertorplatz, en de Hauptmarkt met de mooie fontein en de Frauenkirche.

Neurenberg: privétour van 1,5 uur met brouwerijbezoek

4. Neurenberg: privétour van 1,5 uur met brouwerijbezoek

Verken Neurenberg tijdens een begeleide wandeling met een bezoek aan een brouwerij. Ontdek te voet de mooiste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het huis van Albrecht Dürer en het keizerlijk kasteel. Wandel langs het grote marktplein, waar de jaarlijkse kerstmarkt van Neurenberg wordt gehouden, die elke keer tot 2 miljoen bezoekers trekt. Bezoek een microbrouwerij en proef heerlijke bieren. Franken staat bekend om zijn goede bier en een onbekende auteur zei ooit passend: "Bier is een van de nuttigste dranken, de lekkerste voedingsmiddelen en de meest aangename drugs". Trouw aan dit motto proef je rood bier, koel bleek bier of de huisdrank.

Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

5. Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

In Neurenberg pochte het Derde Rijk al zijn pracht en praal in het prachtige marsgebied van de stad, en vele jaren later werd hier de Processen van Neurenberg gehouden toen hetzelfde nazi-leiderschap verantwoordelijk werd gehouden voor zijn daden. Maar er is veel meer te zien dan dat. Deze prachtige stad is zeker een bezoek waard dankzij haar rijke en levendige geschiedenis. Je zult de enorme middeleeuwse bouwwerken in de schitterende oude stad zien, magnifieke gotische kerken, kleurrijke marktplaatsen en het oude stadskasteel bovenop de heuvel. Je deskundige gids neemt je mee op een treinreis van 90 minuten van en naar München en geeft je een uitgebreide tour door Neurenberg. De geschiedenis van de stad is werkelijk fascinerend. Het was de onofficiële hoofdstad van het Eerste Rijk, ook wel het eerste Duitse Keizerrijk, die duizenden jaren lang over Centraal-Europa heerste. Hier werd ook de Rijksdag van het Heilige Romeinse Rijk gehouden. De stad werd beschouwd als een cultureel en intellectueel bolwerk en lag dicht bij vele belangrijke handelsroutes. Neurenberg speelde ook een belangrijke rol tijdens de Reformatie en de verworvenheden in de wetenschap en de boekdrukkunst veranderden de wereld.

Neurenberg: privérondleiding vanuit München

6. Neurenberg: privérondleiding vanuit München

Maak kennis met Neurenberg, een prachtige Beierse stad met een rijke geschiedenis. Aankomst op het centraal station van München, waar uw goed geïnformeerde gids op u wacht. Reis samen met een moderne en comfortabele trein om Neurenberg te ontdekken tijdens een privétour. Laat je gids je meenemen op avontuur en laat je de mooiste delen van de stad zien. Begin je tour met de prachtige oude binnenstad. Volg de gids en zie de St. Lorenz-kerk en zijn opmerkelijke gotische architectuur. Vervolg uw tocht en steek de rivier over over Fleischbrücke, een brug uit de late renaissance. Als u eenmaal aan de overkant bent, kunt u de verbazingwekkende gevel van de Frauenkirche bewonderen. Stap binnen om ongelooflijke gotische kenmerken te zien. Bezoek het keizerlijke kasteel van Neurenberg, de topattractie in de stad. Luister terwijl je gids de geschiedenis van het kasteel beschrijft. Ga naar binnen en bekijk de keizerlijke kapel, verken de tuinen en loop rond de binnenplaats. Bewonder vervolgens de prachtige Sebalduskirche, een middeleeuwse kathedraal met twee indrukwekkende torens. Volg je gids naar de Schöner Brunnen, een middeleeuwse fontein met 40 unieke en kleurrijke figuren. Bewonder de Elisabethkirche voordat u op eigen gelegenheid de pittoreske steegjes van de oude stad gaat verkennen en voel de ongelooflijke Beierse sfeer van de stad. Aan het einde van de tour neemt u de trein terug naar München.

2 uur durende wandeling door de oude binnenstad van Neurenberg in het Engels

7. 2 uur durende wandeling door de oude binnenstad van Neurenberg in het Engels

Geniet van een Engelstalige begeleide wandeling van 2 uur in een prachtige en welvarende middeleeuwse ommuurde stad. Neurenberg was een centrum van het Heilige Roomse Rijk, bakermat van de Duitse Renaissance, tempelstad van het Derde Rijk en de thuisbasis van zowel de Neurenbergse nazi-bijeenkomsten als de processen van Neurenberg. Je gids zal je laten zien waar Duitse keizers werden gekroond, waar heiligen zijn begraven, waar de beroemdste en meest getalenteerde Duitse ambachtslieden in de geschiedenis ontzagwekkende werken hebben gemaakt en waar bijna 7 eeuwen lang kleurrijke en levendige markten hebben plaatsgevonden. Verken de betoverende oude binnenstad met fantastisch regionaal eten en drinken en de grootste kerstmarkt van Duitsland. Hoewel de kerstmarkt in december wordt gehouden, kun je het hele jaar door kerstinkopen doen. Neurenberg is de perfecte stad voor een wandeltocht. Het grootste deel van de oude stad is een voetgangersgebied en de tour wordt in een rustig tempo uitgevoerd.

Neurenberg: zelfgeleide audiotour

8. Neurenberg: zelfgeleide audiotour

Verken Neurenberg in je eigen tempo met deze zelfgeleide audiotour. Download eenvoudig de mp3-audiogids en gebruik de bijbehorende kaart om de beste route voor uw reis te bepalen. Ontdek het huis van Albrecht Durer, een van de grootste schilders en graveurs die Duitsland ooit heeft geproduceerd, evenals prachtige kerken en fascinerende musea. Bezoek sites zoals de Fleisch-brug, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Altes Rathaus en het speelgoedmuseum van Neurenberg. Leer meer over het historische stadhuis met monumentaal beschilderde fresco's, eeuwenoude architectuur. Sluit af met een bezoek aan de kroon van Neurenberg, torenhoog boven de stad, het kolossale kasteel van Neurenberg. Jouw tour. Jouw manier.

Neurenberg: privétour met een lokale gids

9. Neurenberg: privétour met een lokale gids

Ontmoet de lokale gids bij je accommodatie in Neurenberg en maak een wandeltocht van 2, 3 of 4 uur om de stad te verkennen. Je bent in goede handen bij een goed geïnformeerde local die graag alle tips en trucs wil delen die je zullen helpen het meeste uit je bezoek te halen. Begin door vertrouwd te raken met de buurt waar u verblijft. Luister naar de beste plekken om te eten en te winkelen en leer hoe u zich het gemakkelijkst kunt verplaatsen. Tijdens deze op maat gemaakte tour zie je enkele van de topattracties en hoor je nog meer dat je na de tour zelf kunt bezoeken. Aan het einde van de tour voelt u zich meer op uw gemak bij het navigeren door de stad en weet u zeker dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft.

Neurenberg: traditionele proeverij en sightseeingtour

10. Neurenberg: traditionele proeverij en sightseeingtour

Geniet van een schilderachtige culinaire wandeltocht in het oude centrum van Neurenberg. Ervaar lokaal eten en drinken zoals lekkere pretzels en rood bier. Krijg inzicht in de vele beroemde bezienswaardigheden van uw lokale gids. Bekijk hoogtepunten zoals de Craftsmen Courtyard en het belangrijkste marktplein. Begin je tour in het beroemde worstrestaurant Bratwurst Glöcklein, proef verrukkelijke worsten op de eerste van 5 culinaire stops. Verken de oude stad en bezoek de St. Lawrence-kerk, het ziekenhuis van de Heilige Geest en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Kijk naar de ingewikkelde 14e-eeuwse fontein bij het stadhuis en bekijk het Albrecht Durer-huis. Geniet van lokale gerechten, waaronder Schäufele (een traditioneel geroosterd varkensvleesgerecht) en peperkoek. Beëindig ten slotte je tour onder het majestueuze keizerlijke kasteel in een traditioneel restaurant.

Veelgestelde vragen over Tours in Neurenberg

Welke andere activiteiten dan Tours zijn de moeite waard in Neurenberg?

Sitemap Neurenberg

Wil je alle activiteiten in Neurenberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neurenberg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 375 beoordelingen

Totaal last minute keuze voor ons, maar het kon niet beter zijn geweest. Als ze zeggen 'wandelen' kun je maar beter voorbereid zijn, maar het was elke mijl waard. Achim was onze gids. Een grote schat aan kennis. Elke vraag, hij had een antwoord. Ook geen BS antwoord. Hij is een goed opgeleide persoon (meesters in geesteswetenschappen / geschiedenis). Als ik in de toekomst een groepsreis zou plannen, zou ik proberen hem solo te krijgen. Het was gek hoeveel hij wist. Als je solo boekt en er is een toiletpauze aangeboden ... neem het omdat er een lichte tijdscrisis is en er zoveel te zien is in een korte tijd. Het is niet eerlijk voor iedereen als je de groep wilt vasthouden, zodat je het toilet kunt gebruiken.

We hebben echt genoten van onze tour door Neurenberg met onze gids Natasha. De route bracht ons van het centraal station door de oude stad. We namen toen een bus naar het rallyterrein. Natasha gaf ons veel interessante informatie terwijl we gingen. De tour was vrij snel en je moet snel kunnen lopen om bij te blijven, maar we vonden dit geweldig. We kregen een korte pauze om een snack te krijgen en een paar mogelijkheden om de badkamer te gebruiken.

Sabi was een heel extravert persoon en hij vertelde ons alles over de plaats. Hij had ook foto's van de dingen / mensen die hij ons vertelde en dat laat zien hoe voorbereid hij was om zijn rondleiding te geven. Ik raad echt aan om op deze tour te gaan en ik hoop dat je gids Sabi vaker inhuurt omdat hij echt geweldig werk heeft verricht. Een dag in Neurenberg is echt een dag die ik nooit zal vergeten.

Geweldige gids en geweldige kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van Neurenberg, de oude binnenstad te bekijken en wat feiten over de stad te krijgen, en ook om de Nazi-rallyterreinen te zien die onvergetelijk in omvang waren.

Een interessante tour over het oude Neurenberg. De gids was zeer informatief en had ook een goed gevoel voor humor.