Kies data
Neurenberg

Treintours

Neurenberg Treintours: Onze meest aanbevolen

Neurenberg: Sightseeing-treinreis

1. Neurenberg: Sightseeing-treinreis

Verken de historische stad Neurenberg aan boord van een schilderachtige toeristentrein. Geniet van een rit door het stadscentrum vanaf het grote marktplein. Passeer de Schöner Brunnen, een prachtige 19-meter hoge gouden fontein. Rij vervolgens langs de Maxbrücke-brug, de St. Lawrence-kerk, het ziekenhuis van de Heilige Geest en het keizerlijke kasteel, een van de belangrijkste middeleeuwse vestingwerken van Europa. Geniet vanuit je treinstoel van een panoramisch uitzicht op alle bezochte bezienswaardigheden. Leer bovendien meer over de geschiedenis van de stad en ontdek de geheimen en legendes in uw informatieve audiogids. Tijdens deze tour kun je alle hoogtepunten van de stad in slechts 40 minuten zien en daarna de stad zelf verkennen.

Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

2. Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

In Neurenberg pochte het Derde Rijk al zijn pracht en praal in het prachtige marsgebied van de stad, en vele jaren later werd hier de Processen van Neurenberg gehouden toen hetzelfde nazi-leiderschap verantwoordelijk werd gehouden voor zijn daden. Maar er is veel meer te zien dan dat. Deze prachtige stad is zeker een bezoek waard dankzij haar rijke en levendige geschiedenis. Je zult de enorme middeleeuwse bouwwerken in de schitterende oude stad zien, magnifieke gotische kerken, kleurrijke marktplaatsen en het oude stadskasteel bovenop de heuvel. Je deskundige gids neemt je mee op een treinreis van 90 minuten van en naar München en geeft je een uitgebreide tour door Neurenberg. De geschiedenis van de stad is werkelijk fascinerend. Het was de onofficiële hoofdstad van het Eerste Rijk, ook wel het eerste Duitse Keizerrijk, die duizenden jaren lang over Centraal-Europa heerste. Hier werd ook de Rijksdag van het Heilige Romeinse Rijk gehouden. De stad werd beschouwd als een cultureel en intellectueel bolwerk en lag dicht bij vele belangrijke handelsroutes. Neurenberg speelde ook een belangrijke rol tijdens de Reformatie en de verworvenheden in de wetenschap en de boekdrukkunst veranderden de wereld.

Van München: nazi-rallyterrein en rondleiding door de oude binnenstad van Neurenberg

3. Van München: nazi-rallyterrein en rondleiding door de oude binnenstad van Neurenberg

Sluit je aan bij een privégids in de straten van Neurenberg om de historische locaties te ontdekken die getuigden van de opkomst en ondergang van de nazi-partij. Leer meer over de gebeurtenissen en persoonlijkheden die de geschiedenis van het Derde Rijk hebben gevormd en onderzoek de oorzaken, context en gevolgen van de nazi-ideologie. Ontdek de geheimen van de Nazi Party Rally Grounds! De optie van 7 uur is inclusief retourtreinkaartjes van München naar Neurenberg. Bij aankomst in Neurenberg ontmoet u uw 5-sterren lokale gids en begint u aan een rondleiding door de stad. De route zal zich concentreren op sites die verband houden met Adolf Hitler, de nazi-partij en de Tweede Wereldoorlog. Een van de belangrijkste hoogtepunten is een bezoek aan de Nazi Party Rally Grounds. Hier organiseerden leden en supporters van de nazi-partij van 1933 tot 1939 jaarlijkse massaparades. Voor uw gemak zijn kaartjes voor het openbaar vervoer inbegrepen. Bekijk de beruchte Zeppelinfeld en de congreshal, het grootste bewaard gebleven nationaal-socialistische monumentale gebouw. Het deskundige commentaar van uw privégids zal u helpen de rol van Neurenberg als gastheer van nazi-propaganda-evenementen te begrijpen. Terwijl je de oude binnenstad van Neurenberg verkent, leer je ook over de processen van Neurenberg, waarbij veel prominente Duitse nazi-politici en militaire leiders werden berecht voor oorlogsmisdaden en de Holocaust. U ziet middeleeuwse en gotische hoogtepunten zoals het keizerlijke kasteel van het Heilige Roomse Rijk, de Sint-Sebaldkerk, het stadhuis, de Frauenkirche, de Sint-Lorenzkerk en het middeleeuwse dorp Handwerkerhof. Aan het einde van je rondleiding spring je op de trein die terugkeert naar München, waar je 5-sterrenchauffeur wacht om je met een privéauto af te zetten bij je accommodatie.

Neurenberg: privérondleiding vanuit München

4. Neurenberg: privérondleiding vanuit München

Maak kennis met Neurenberg, een prachtige Beierse stad met een rijke geschiedenis. Aankomst op het centraal station van München, waar uw goed geïnformeerde gids op u wacht. Reis samen met een moderne en comfortabele trein om Neurenberg te ontdekken tijdens een privétour. Laat je gids je meenemen op avontuur en laat je de mooiste delen van de stad zien. Begin je tour met de prachtige oude binnenstad. Volg de gids en zie de St. Lorenz-kerk en zijn opmerkelijke gotische architectuur. Vervolg uw tocht en steek de rivier over over Fleischbrücke, een brug uit de late renaissance. Als u eenmaal aan de overkant bent, kunt u de verbazingwekkende gevel van de Frauenkirche bewonderen. Stap binnen om ongelooflijke gotische kenmerken te zien. Bezoek het keizerlijke kasteel van Neurenberg, de topattractie in de stad. Luister terwijl je gids de geschiedenis van het kasteel beschrijft. Ga naar binnen en bekijk de keizerlijke kapel, verken de tuinen en loop rond de binnenplaats. Bewonder vervolgens de prachtige Sebalduskirche, een middeleeuwse kathedraal met twee indrukwekkende torens. Volg je gids naar de Schöner Brunnen, een middeleeuwse fontein met 40 unieke en kleurrijke figuren. Bewonder de Elisabethkirche voordat u op eigen gelegenheid de pittoreske steegjes van de oude stad gaat verkennen en voel de ongelooflijke Beierse sfeer van de stad. Aan het einde van de tour neemt u de trein terug naar München.

Vanuit Neurenberg: Rothenburg ob der Tauber-dagtour in het Spaans

5. Vanuit Neurenberg: Rothenburg ob der Tauber-dagtour in het Spaans

Breng de dag door met dwalen door de straten van het sprookjesachtige stadje Rothenburg ob der Tauber, luister naar fascinerende verhalen en ontdek de middeleeuwse geschiedenis. De dag begint op het centraal station van Neurenberg, waar uw lokale gids u zal ontmoeten. Reis met de trein voor de reis van 1,5 uur en geniet onderweg van de beste landschappen van Beieren. Bij aankomst in Rothenburg ob der Tauber begint uw wandeling door dit echte middeleeuwse juweeltje. Sta bij elke stap versteld van de historische gebouwen die het glorieuze verleden van de stad laten zien en hoor over de tradities, mythen en overtuigingen die typerend zijn voor de middeleeuwen. Leer hoe de inwoners leefden en hoe de stad zich ontwikkelde van een klein kasteel en de eerste torens tot de laatste stadsmuren. De tocht binnen Rothenburg ob der Tauber duurt ongeveer 2,5 uur. Geniet vervolgens van ongeveer 1,5 uur vrije tijd om te lunchen en rond te lopen, naar eigen smaak. De terugkeer naar Neurenberg geschiedt per trein met een van tevoren afgesproken tijd.

Sitemap Neurenberg

Wil je alle activiteiten in Neurenberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neurenberg

Sabi was een heel extravert persoon en hij vertelde ons alles over de plaats. Hij had ook foto's van de dingen / mensen die hij ons vertelde en dat laat zien hoe voorbereid hij was om zijn rondleiding te geven. Ik raad echt aan om op deze tour te gaan en ik hoop dat je gids Sabi vaker inhuurt omdat hij echt geweldig werk heeft verricht. Een dag in Neurenberg is echt een dag die ik nooit zal vergeten.

Echt genoten van deze tour met Josh. Ik vertrok uit München en de dag verliep heel snel, we hebben zowel veel grond als geschiedenis behandeld. Josh heeft veel foto's bij zich die hij ons liet zien om deze tour inzichtelijker en betekenisvoller te maken. Ik zou deze tour aanbevelen, het was het hoogtepunt van mijn 3-daagse reis naar München.

goed georganiseerd en prima gids!

comfortable reis met de trein van München naar Nürnberg. Chris is een prima gids en heeft ons volledig de stad laten zien voorzien van de nodige uitleg en geschiedenis.

Goede gids alles verliep op rolletjes, onze gids wist veel te vertellen en was erg behulpzaam.