Neurenberg
Tweede Wereldoorlog

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Neurenberg Tweede Wereldoorlog: Onze meest aanbevolen

Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

1. Vanuit München: dagtocht met de trein naar Neurenberg

In Neurenberg pochte het Derde Rijk al zijn pracht en praal in het prachtige marsgebied van de stad, en vele jaren later werd hier de Processen van Neurenberg gehouden toen hetzelfde nazi-leiderschap verantwoordelijk werd gehouden voor zijn daden. Maar er is veel meer te zien dan dat. Deze prachtige stad is zeker een bezoek waard dankzij haar rijke en levendige geschiedenis. Je zult de enorme middeleeuwse bouwwerken in de schitterende oude stad zien, magnifieke gotische kerken, kleurrijke marktplaatsen en het oude stadskasteel bovenop de heuvel. Je deskundige gids neemt je mee op een treinreis van 90 minuten van en naar München en geeft je een uitgebreide tour door Neurenberg. De geschiedenis van de stad is werkelijk fascinerend. Het was de onofficiële hoofdstad van het Eerste Rijk, ook wel het eerste Duitse Keizerrijk, die duizenden jaren lang over Centraal-Europa heerste. Hier werd ook de Rijksdag van het Heilige Romeinse Rijk gehouden. De stad werd beschouwd als een cultureel en intellectueel bolwerk en lag dicht bij vele belangrijke handelsroutes. Neurenberg speelde ook een belangrijke rol tijdens de Reformatie en de verworvenheden in de wetenschap en de boekdrukkunst veranderden de wereld.

...
Neurenberg: historische tour van het Derde Rijk

2. Neurenberg: historische tour van het Derde Rijk

Eeuwenlang was Neurenberg de geheime hoofdstad van het Heilige Duitse Romeinse Rijk en werd gekozen als het propagandacentrum van het Derde Rijk. Hitler beschouwde Neurenberg als de erfgenaam van de Germaanse tradities en wilde de erfenis van het krachtige Germaanse rijk van de middeleeuwen binnen het nazi-regime voortzetten. In deze stad werden de beroemde wetten van Neurenberg geschreven door Wilhelm Frick. Een van de grootste exponenten van het regime van antisemitisme, Julius Streicher, eigenaar en promotor van het weekblad Der Stürmer, werkte hier ook. De stad verkreeg de titel van Duitse stad bij uitstek en werd gepresenteerd als de meest loyale plaats voor het regime onder allen. Deze tour zal onder andere dingen behandelen zoals de congressen van de Nazi-partij, de Neurenberg-processen, de nationaal-socialistische demonstraties, de Joodse wijk in Neurenberg en antisemitisme, het Zeppelin-veld en het concentratiekamp Flossenburg, en meer.

...
Neurenberg: wandeling oude stad en Reichsparteitagsgelände

3. Neurenberg: wandeling oude stad en Reichsparteitagsgelände

Tijdens deze 4-uur durende wandeltocht neemt een deskundige Engelssprekende gids je mee naar het keizerlijk kasteel van Neurenberg, waar Duitse keizers regeerden. Je ziet de gotische kerken met ontzagwekkende werken van de meest getalenteerde Duitse kunstenaars en de locatie waar al bijna 700 jaar lang kleurrijke markten worden gehouden. Neem een ​​pauze voor de lunch op de markt voordat je de bus instapt naar de voormalige Reichsparteitagsgelände. Hier staan de grootste gebouwen die nog over zijn van het Derde Rijk die nog steeds stilzwijgend getuigen van de grootheidswaanzin van een gek. Je ziet waar soldaten paradeerden en waar Adolf Hitler persoonlijk colonnes SS-mannen inspecteerde en pseudoreligieuze cultrituelen uitvoerde ten overstaande van de groetende massa mensen. Ontdek hoe Neurenberg vandaag de dag omgaat met dit donkere deel uit het verleden. Na de oorlog, tijdens de rechtszaken in Neurenberg, werden veel van deze mannen voor de ogen van de wereld in naam van gerechtigheid opgehangen. De rondleiding eindigt voor het Derde Rijk Documentatiecentrummuseum dat je eventueel zou kunnen bezoeken (entreegeld niet inbegrepen).

...
Neurenberg: rondleiding door het voormalige rallyterrein van de nazi-partij

4. Neurenberg: rondleiding door het voormalige rallyterrein van de nazi-partij

Dompel jezelf onder in de donkere geschiedenis van Neurenberg en leer alles over de dagen van het nationaal-socialisme. Bekijk de onvoltooide gebouwen die bedoeld waren als meesterwerken naast het Colosseum en het Zeppelin-veld, herinneringen aan deze dag van de grootheidswaanzin. De hoofdarchitect van het nationaal-socialisme, Albert Speer, had in het zuidoosten van de stad een gigantisch verzamel- en demonstratiegebied gepland voor maximaal 400.000 mensen. Het gebied is beroemd geworden door de processen van Neurenberg in 1946. Bekijk tijdens deze tour het voormalige rallyterrein van de nazi-partij en de onvoltooide congreszaal, loop door de geweldige straten en hoor ongelooflijke maar waargebeurde verhalen.

...
Zeppelin Field: Nazi Propaganda Center Tour

5. Zeppelin Field: Nazi Propaganda Center Tour

Deze tour begint voor de Frauenkirche in het Hauptmark van Neurenberg. Onder begeleiding van een gids die gespecialiseerd is in het onderwerp, reist u met de bus naar het verzamelterrein van de nazi-partij, waar uw tour begint met de ontdekking van de Luitpoldhain. Ga de ruimte in waar Hitler's Putsch elk jaar werd herdacht, een plek waar de SS en SA hun ceremonies uitvoerden. Je bezoekt ook de congreshal en verwondert je over de kolossale structuur. Loop langs de Grosse Strasse waar ooit optochten van het Duitse leger zijn gevormd. Ga ten slotte naar het Zeppelin-veld en loop door een site van groot historisch belang.

...
Neurenberg: BYO-fietstocht met gids

6. Neurenberg: BYO-fietstocht met gids

Verken de stad Neurenberg op de fiets en bewonder de vele bezienswaardigheden. Je kunt bijna de hele oude middeleeuwse muur rondrijden en de plaats van de processen van Neurenberg en het voormalige nazi-feestrallyterrein bezoeken. Je leert over de schatkist van het Heilige Roomse rijk van de Duitse Naties en rijdt rond bijna de hele oude middeleeuwse muur. Als u door de groene long van Neurenberg reist, komt u de voormalige nazi-partij Rally Grounds tegen, waar u de hedendaagse getuigen van de megalomanie van de nationaal-socialisten kunt zien. Een omweg naar de locatie van de Neurenberg-proeven mag niet worden gemist. De tochten vinden meestal plaats op goed onderhouden fietspaden en reizen in een comfortabel tempo. Je kunt vooruit kijken naar een mooie fietstour, met een maximum van 15 deelnemers.

...
Van München: nazi-rallyterrein en rondleiding door de oude binnenstad van Neurenberg

7. Van München: nazi-rallyterrein en rondleiding door de oude binnenstad van Neurenberg

Ontdek Neurenberg, een prachtige Beierse stad met een turbulente geschiedenis. Reis met de moderne trein vanuit München en ontdek Neurenberg tijdens deze privétour. Leer het duistere verleden kennen door plaatsen te bezoeken die verband houden met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en het Derde Rijk. Bezoek ook de oude binnenstad om het traditionele Beierse leven te ervaren. Kom aan op het ontmoetingspunt waar uw gids op u wacht. Reis samen per comfortabele trein naar Neurenberg. Verken Zeppelinfeld waar je bijna het marcheren van Duitse soldaten kunt horen. Bezoek het Documentatiecentrum Nazi Party Rally Grounds-museum en leer over het verleden door middel van tentoonstellingen die de oorzaken, context en gevolgen van de nazi's onderzoeken. Verken de enorme Kongresshalle, geïnspireerd op het Colosseum en ontworpen voor 50000 mensen. Bezoek dan het Paleis van Justitie van Neurenberg (gesloten op dinsdag) . Het is de plek waar leiders van het naziregime zich moesten verantwoorden voor hun misdaden voor een internationaal militair tribunaal. Je gids vertelt je een fascinerende geschiedenis van deze tijd. Je zult ook de oude binnenstad van Neurenberg kunnen zien. Maak een wandeling door prachtige steegjes die u naar de St. Lorenzkerk met zijn prachtige glas-in-loodramen leiden. Je ziet ook de Hauptmarkt, die in het verleden dienst deed als Joodse wijk. Bewonder de Frauenkirche, een van de belangrijkste kerken in Neurenberg. Stap binnen en bekijk de gotische architectuur en verbazingwekkende gerestaureerde sculpturen. Na de tour neemt u de trein terug naar München.

...

Sitemap Neurenberg

Wil je alle activiteiten in Neurenberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Neurenberg

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 93 beoordelingen

Totaal last minute keuze voor ons, maar het kon niet beter zijn geweest. Als ze zeggen 'wandelen' kun je maar beter voorbereid zijn, maar het was elke mijl waard. Achim was onze gids. Een grote schat aan kennis. Elke vraag, hij had een antwoord. Ook geen BS antwoord. Hij is een goed opgeleide persoon (meesters in geesteswetenschappen / geschiedenis). Als ik in de toekomst een groepsreis zou plannen, zou ik proberen hem solo te krijgen. Het was gek hoeveel hij wist. Als je solo boekt en er is een toiletpauze aangeboden ... neem het omdat er een lichte tijdscrisis is en er zoveel te zien is in een korte tijd. Het is niet eerlijk voor iedereen als je de groep wilt vasthouden, zodat je het toilet kunt gebruiken.

We hebben echt genoten van onze tour door Neurenberg met onze gids Natasha. De route bracht ons van het centraal station door de oude stad. We namen toen een bus naar het rallyterrein. Natasha gaf ons veel interessante informatie terwijl we gingen. De tour was vrij snel en je moet snel kunnen lopen om bij te blijven, maar we vonden dit geweldig. We kregen een korte pauze om een snack te krijgen en een paar mogelijkheden om de badkamer te gebruiken.

Sabi was een heel extravert persoon en hij vertelde ons alles over de plaats. Hij had ook foto's van de dingen / mensen die hij ons vertelde en dat laat zien hoe voorbereid hij was om zijn rondleiding te geven. Ik raad echt aan om op deze tour te gaan en ik hoop dat je gids Sabi vaker inhuurt omdat hij echt geweldig werk heeft verricht. Een dag in Neurenberg is echt een dag die ik nooit zal vergeten.

Geweldige gids en geweldige kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van Neurenberg, de oude binnenstad te bekijken en wat feiten over de stad te krijgen, en ook om de Nazi-rallyterreinen te zien die onvergetelijk in omvang waren.

Een interessante tour over het oude Neurenberg. De gids was zeer informatief en had ook een goed gevoel voor humor.