Belevingen in

New Orleans

Zorg dat je de spectaculaire jazz, de fantastische Cajunkeuken en het bruisende French Quarter in The Big Easy niet mist.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

10 hoogtepunten in New Orleans

New Orleans is een van de meest karakteristieke steden in Amerika, met een mengelmoes aan culturen, een legendarische muziekscene, bijzondere cuisine en beroemde zonen. Hier de hoogtepunten!

 • 1. S.S. Natchez

  Geen betere manier om over de Mississippi te varen dan per stoomboot! De oorspronkelijke Natchez is verwoest in een brand, maar de huidige versie heeft diners en jazztours!

 • 2. French Quarter

  Je kunt New Orleans niet bezoeken zonder het French Quarter te zien. Hier staan de meest elegante gebouwen en monumenten van de stad.

 • 3. Lake Pontchartrain

  Het Pontchartrainmeer is een geweldige plek om te zwemmen en picknicken, vooral bij de Mardi Gras-fontein!

 • 4. Garden District

  De 19de-eeuwse villa's in deze wijk hebben nog altijd een grote aantrekkingskracht op de rijken van New Orleans. Boek een tour van de hoogtepunten of wandel simpelweg rond!

 • 5. Bourbon Street

  Bourbon Street staat vooral bekend om de bars en clubs, maar overdag kun je hier nog altijd in het koloniale verleden van New Orleans duiken.

 • 6. The Cabildo

  In dit voormalig regeringsgebouw aan Jackson Square werd de Louisiana Purchase ondertekend. Tegenwoordig is het met zijn mix van Spaanse en Franse koloniale architectuur een museum.

 • 7. Audubon Butterfly Garden and Insectarium

  Het Audubon Institute heeft ook een dierentuin en een aquarium, maar de vlindertuin is één van de beste gezinsuitjes in Amerika. Er is zelfs een snackbar!

 • 8. Mardi Gras World

  In dit reusachtige pakhuis ontdek je hoe de praalwagens van Mardi Gras worden gemaakt. Je kunt er 7 dagen per week heen, behalve op grote feestdagen - en Mardi Gras!

 • 9. Louisiana State Museum

  De geschiedenis van Louisiana is relatief kort, maar bewogen genoeg voor 9 staatsmusea! Het Cabildo is er één, het hoofdmuseum The Presbytère ligt er tegenover.

 • 10. The Old US Mint

  Nog een niet te missen onderdeel van het Louisiana State Museum: een gigantisch jazzmuseum in een voormalige muntslagerij, met oude opnamen, foto's en livemuziek!

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Tussen juni en augustus kan het intens warm worden in New Orleans, dus het is een goed idee om te kijken wat voor evenementen er de rest van het jaar op het programma staan. Mardi Gras is op de dag voor Aswoensdag (in februari of maart). In november vindt het Oak Street Po-Boy Festival plaats, waar je de beste sandwiches van de stad kunt proeven.

 • Hoelang blijven?

  Vier dagen zijn genoeg om de bezienswaardigheden in het French Quarter en Garden District te zien. New Orleans is echter een stad vol leven en rijk aan een cultuur die tot ver onder de oppervlakte reikt. Als je wat extra dagen boekt en je programma losjes houdt, zou je zomaar op een aantal aangename verrassingen kunnen stuiten.

 • Vervoer in de stad

  De beste manier om New Orleans te zien is wandelend, maar als het regent is het makkelijk om een taxi aan te houden. Er zijn veel betaalbare taxi's, maar ook veel duurdere, en op speciale dagen zul je meer moeite hebben er één te vinden. Je kunt ook de bus pakken, maar helemaal leuk zijn de trams waar de stad om bekend staat. De St. Charles Avenue route, tussen downtown en Uptown, is een 'National Historic Landmark'!

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Australische Dollar ($)
 • Tijdzone
  UTC (-06:00)
 • Landnummer
  +1
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente, herfst en zomer zijn aangename tijden om de stad te bezoeken. Niet alleen is het weer dan dragelijk; er vinden ook allerlei festivals plaats. Check de evenementenkalenders bij het boeken van je trip!

Sitemap New Orleans

Wil je alle activiteiten in New Orleans ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over New Orleans

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 12.374 beoordelingen

Als je niet in een hotel verblijft maar airbnb zoals ik moet je een pick-up regelen welke dichtste bij ligt. Of ze gaan misschien niet zover de wijk in? Het was wel wat gedoe. Verder alles perfect geregeld! Chauffeurs leuk, grappig, behulpzaam en aardig! Ik had een combo ticket en alles verliep soepel en duidelijk! Aanrader!

Mooie tocht, mede dankzij het mooie weer. Hierdoor lagen de verschillende dieren lekker in de zon. Stuk of 15 alligator's gezien, bevers, en wat vogels. De gids vertelde boeiend. Zou het zo nog eens doen.

het was fantastisch! hele goede gids, gastvrije ontvangst en boeiende verhalen. echt top

rustige boottocht. fijne jazzmuziek op de achtergrond. 2 uurtjes ontspannen varen