Wat je niet wil missen in New York

NYC: MoMA Before Hours Tour met kunstexpert

1. NYC: MoMA Before Hours Tour met kunstexpert

Ervaar de sereniteit van een exclusieve rondleiding voor openingstijden van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York City. Ga met je professionele kunsthistorische gids mee op een ontspannende wandeling door de galerijen. Maak op een dieper niveau contact met de tentoongestelde werken voordat deze voor het grote publiek worden geopend. Vergader in de vroege ochtend in MoMA en profiteer van 1 uur exclusieve toegang tot de galerijen via een eigen ingang. Neem met je gids en een kleinere groep de rust en kalmte in je op om enkele van de tentoongestelde werken te waarderen, inclusief de werken die grotere groepen bezoekers trekken. Met een meer intieme ervaring die is ontworpen voor kunstliefhebbers, krijgt u een diepere waardering voor sommige tentoongestelde stukken. Leer enkele fascinerende feiten en anekdotes over de kunstenaars en hun technieken. Verken daarna op je gemak de 6 verdiepingen met kunstgalerijen. Ontdek een uitgebreid aanbod aan moderne en hedendaagse kunst, variërend van Europese schilderkunst en beeldhouwkunst uit de jaren 1880 tot hedendaagse film, design en uitvoerende kunst. > Bewonder beroemde werken zoals Monet's Waterlelies, Van Gogh's De Sterrennacht, Picasso's Les Demoiselles d'Avignon, Matisse's Dans (I), en Warhol's Campbell's soepblikken. Bekijk hedendaagse stukken van Elizabeth Murray, Cindy Sherman, Ai Weiwei en vele anderen. Als onderdeel van deze ervaring krijg je ook extra toegang tot MoMA PS1, het centrum voor hedendaagse kunst in Long Island City, Queens. Ontdek de tentoonstellingen die de nieuwste innovatieve en experimentele werken van de hedendaagse kunstscene promoten.

New York: ticket voor SUMMIT One Vanderbilt Experience

2. New York: ticket voor SUMMIT One Vanderbilt Experience

Bezoek SUMMIT, gelegen op de top van het iconische moderne monument One Vanderbilt. Ontdek een plek die de relatie die we hebben met steden, met onze omgeving en met onszelf verandert met behulp van meeslepende, multizintuiglijke ervaringen. Ga naar de hoofdgang van Grand Central Terminal, om het verhaal achter het ontstaan van SUMMIT te leren kennen. Kom alles te weten over een attractie die is ontworpen met de bedoeling om het alledaagse bestaan te overstijgen, en ga op een fascinerende nieuwe manier met de ruimte om. Begin met een sensorisch stimulerende rit met de lift naar de 91e verdieping. Laat je meevoeren naar SUMMIT AIR, een nieuwe manier om de ruimte te zien en ermee om te gaan, ontworpen door Kenzo Digital. Met twee verdiepingen met spiegels van vloer tot plafond, biedt AIR een geheel nieuw perspectief terwijl de skyline van Manhattan overal om je heen wordt weerkaatst. Test vervolgens je grenzen bij SUMMIT LEVITATION en geniet van de drukte terwijl je uitstapt boven de stad op twee glazen richels die 310 meter boven Madison Avenue hangen. Zie op een multimediascherm hoe jouw afbeelding in de wolken zweeft, en kom in contact met je speelse kant in de AFFINITY-kamer met zilveren ballon. Zodra je de 93e verdieping hebt bereikt, kun je genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van New York vanaf een ander uitkijkpunt, buiten op het observatiedek. Voor een wat meer intieme avondervaring voor volwassenen, kun je voor een bezoek aan SUMMIT tijdens Air at Night kiezen. Hier heb je toegang tot alle ruimtes van de attractie, een LED-lichtshow met bijbehorende levendige muziek, en bij de bar op de 93e verdieping kun je cocktails bestellen.

New York: toegangsbewijs Edge Observation Deck

3. New York: toegangsbewijs Edge Observation Deck

Bestel toegangskaarten voor Edge, een wonder van architectuur, techniek en technologie, zwevend in de lucht op meer dan 335 meter boven de grond. Geniet van het gevoel alsof je in de lucht zweeft, en neem de hele skyline van Manhattan in je op vanaf Edge's unieke uitkijkpunt aan de westkant van Midtown Manhattan. Begin de tour op de 4e verdieping van The Shops at Hudson Yards, waar je een meeslepende multimedia-ervaring zult beleven waarin het ontwerp, de constructie en de duurzaamheid van Hudson Yards worden uitgelegd. Vervolgens ga je tot een hoogte van meer dan 335 meter omhoog naar het observatiedek, en dan 24 meter de lucht in op het Outdoor Sky Deck. Hier kijk je door de frameloze glazen panelen naar buiten, en voel je de sensatie van over de rand leunen met de drukke stad onder je. Neem dan plaats op de glazen vloer en kijk meer dan 100 verdiepingen recht naar beneden, en zie de straten van de stad onder je voeten. Op het verste punt van Edge, The Eastern Point, is er ruimte voor slechts één persoon. Hier kun je alleen staan, omringd door glas, lucht en hemel - zo'n uitzicht heb je nog niet eerder gehad. Op het hoogste niveau bevinden zich ook de Skyline Steps, waar je uitkijkt over de glazen panelen en langs de rand van het platform. Ga zitten en geniet met vrienden en familie van het weidse uitzicht, of ga naar binnen en drink een glas champagne of een signature cocktail in de Champagne Bar. Breng na je vertrek een bezoek aan het middelpunt van de Hudson Yards, Vessel, of geniet van een hapje en een drankje, of neem een kijkje in de winkels en restaurants van Hudson Yards.

New York: ticket met tijdslot Museum of Modern Art (MoMA)

4. New York: ticket met tijdslot Museum of Modern Art (MoMA)

Reserveer je toegangsbewijs vooraf en sla de wachtrijen over bij het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, een van 's werelds meest gevierde kunstmusea. Het Museum of Modern Art is een plek die creativiteit aanwakkert, geesten uitdaagt en inspireert. Met buitengewone tentoonstellingen en de mooiste collectie moderne en hedendaagse kunst van de wereld is MoMA gewijd aan het gesprek tussen het verleden en het heden, het gevestigde en het experimentele. MoMA biedt een panoramisch overzicht van moderne en contemporaine kunst, van innovatieve Europese schilderkunst en beeldhouwwerken uit de jaren 1880 tot hedendaagse film, vormgeving en performancekunst. Kunstgalerijen op 6 verdiepingen in het centrum van Manhattan omvatten hoogtepunten als De Waterlelies van Monet, De Sterrennacht van Van Gogh, de Les Demoiselles d'Avignon van Picasso, De Dans (I) van Matisse en Campbell's Soup Cans van Warhol, evenals het contemporaine werk van Elizabeth Murray, Cindy Sherman, Ai Weiwei en vele anderen. Geniet van het verkennen van de reizende tentoonstellingen. Bezoek van 20 februari tot 2 juli het Project of Independence. Deze tentoonstelling onderzoekt de manieren waarop de moderne architectuur in de regio vorm en uitdrukking heeft gegeven aan idealistische maatschappelijke visies en emancipatorische politiek van de periode na de onafhankelijkheid. Geniet van 13 maart tot 13 augustus van de tentoonstelling Frédéric Bruly Bouabré, de eerste diepgaande studie in de VS van deze Ivoriaanse kunstenaar die tekenen gebruikte als een cruciaal hulpmiddel om een schrijfsysteem uit te vinden. Henri Matisse: The Red Studio is beschikbaar van 1 mei tot 10 september en richt zich op het ontstaan en de geschiedenis van Matisse. Van 16 juli tot 2 januari 2023, bezoek Barbara Kruger: Thinking of You. I mean Me I Mean You, een grootschalige locatie specifieke opdracht die het Donald and Catherine Marron Family Atrium zal omhullen. Van 30 oktober tot 4 maart 2023 kun je genieten van de Meret Oppenheim: My Exhibition, de eerste transatlantische tentoonstelling die de carrière van deze visionaire Zwitserse kunstenares in kaart brengt. Gebruik de gratis MoMa-app om nog meer uit je bezoek te halen en naar gratis audiogidsen te luisteren, die je op je telefoon kunt downloaden. In het hele museum is gratis wifi. De MoMA Stores bieden een brede selectie aan boeken, designobjecten, sieraden, meubels, kleding en nog veel meer.

New York: ticket voor observatiedek Top of the Rock

5. New York: ticket voor observatiedek Top of the Rock

Geniet van een 360-graden panorama-uitzicht over New York vanaf 260 meter hoogte, bij de Top of the Rock. Verken meer dan 880 vierkante meter onbelemmerd uitkijkpunt, het grootste observatorium van New York. Neem het landschap overdag in je op, zie de zonsondergang of bewonder de verlichte stad 's avonds vanaf nieuwe hoogten.  Neem na aankomst op 30 Rockefeller Center de tijd om de schitterende, glinsterende Swarovski-kroonluchter te bewonderen op weg naar de tussenverdieping. Je ziet hier een tentoonstelling met historische voorwerpen en een korte film over de bouw van Rockefeller Center tijdens de Great Depression. Bereik in minder dan 1 minuut de top op een hoogte van 260 meter met de Sky Shuttle. Je verkent 2 verdiepingen met uitgestrekte binnen- en buitenkijkruimtes. Sluit tenslotte je bezoek af met een adembenemend uitzicht op Central Park, het Empire State Building, het centrum van Manhattan, One World Trade Center en meerdere bruggen vanaf het volledig open dek op de 70e verdieping.

NYC: tickets met voorrangstoegang Empire State Building

6. NYC: tickets met voorrangstoegang Empire State Building

Kies voor een algemeen toegangsticket voor het observatiedek op de 86e verdieping of voor en combicket met toegang tot de onlangs gerenoveerde 102e verdieping, met ramen van vloer tot plafond. Je kunt je ervaring ook upgraden met een Express Ticket. De nieuwe Empire State Building Experience biedt je toegang tot het legendarische monument in New York City, waarmee je op 320 meter hoogte een prachtig 360-graden uitzicht graden over de stad en omgeving krijgt. Ook zie je de Grand Staircase met een schaalmodel van twee verdiepingen van het gebouw en de onlangs gerenoveerde interactieve galerijen die je meenemen op een ongelofelijke reis door de tijd, van de constructie van het gebouw tot zijn huidige plaats in de popcultuur. Verken de locatie in de jaren 1920, de bouw, de openingsdag, de Modern Marvel, de Otis-liften, het beroemdste gebouw ter wereld, King Kong en tentoonstellingen van beroemdheden. Op de 80e verdieping vind je ook een reeks spannende kunsttentoonstellingen. Sla ook de karakteristieke art deco-lobby aan Fifth Avenue niet over. Het Floor Observation Deck op de 86e verdieping van het Empire State Building is het hoogste 360-graden uitkijkplatform van New York, uitgerust met heaters voor een aangename belevenis. Het Empire State Building biedt meer dan alleen maar een spectaculair uitzicht – het is de populairste Amerikaanse bezienswaardigheid op Instagram. Je ticket omvat ook de nieuwe Multimedia Experience, die in 9 talen beschikbaar is. De app biedt tevens video's, afbeeldingen, quizzen en plattegronden met interessante locaties in de buurt.Werp bij het verlaten van het gebouw ook zeker even een blik in de karakteristieke art deco Fifth Avenue-lobby.

New York: ticket met tijdslot 9/11 Memorial & Museum

7. New York: ticket met tijdslot 9/11 Memorial & Museum

Profiteer van contactloze toegang tot het National September 11 Memorial Museum met je vooraf gekochte ticket met tijdslot. Krijg toegang tot het 9/11 Memorial, de Survival Tree en de Memorial Glades Het 9/11 Museum Het museum toont meer dan 10.000 monumentale voorwerpen die verband houden met de gebeurtenissen van 9/11 en bestaat uit 3 permanente tentoonstellingen: •De Historical Exhibition heeft 3 delen: the Day of 9/11, Before 9/11 en After 9/11.Ze vertelt het verhaal van wat er gebeurde op 9/11, inclusief de gebeurtenissen bij het World Trade Center en het Pentagon, en het verhaal van Flight 93.  •De Memorial Exhibition 'In Memoriam' herdenkt het leven van de mensen die op 11 september 2001 en 26 februari 1993 zijn omgekomen en biedt bezoekers de kans om meer te leren over de mannen, vrouwen en kinderen die gestorven zijn. •De Foundation Hall is een enorme ruimte waarin je de de laatste pilaar en de diepwand ziet.  Het 9/11 Memorial (gratis toegang) Het National September 11 Memorial is een eerbetoon ter herdenking van de bijna 3.000 mensen die omkwamen tijdens de terreuraanslagen van 11 september 2001 bij de locatie van het World Trade Center en het Pentagon, en van de 6 mensen die omkwamen bij het bombardement op het World Trade Center in februari 1993.  De twee identieke reflecterende plassen zijn allebei bijna 4.000 vierkante meter en bevatten de grootste door mensen aangelegde watervallen in Noord-Amerika. De plassen liggen op de plek waar ooit de Twin Towers stonden. De namen van alle mensen die omkwamen in de aanslagen van 2001 en 1993 zijn gegraveerd in bronzen panelen langs de plassen.

New York City: entree American Museum of Natural History

8. New York City: entree American Museum of Natural History

Geniet van een dag vol gezinsvriendelijke activiteiten in het American Museum of Natural History in New York City. Het museum, gelegen tegenover Central Park, herbergt meer dan 32 miljoen specimens. Profiteer van de toegang gedurende de hele dag en maak gebruik van de mogelijkheid om jouw algemene toegangskaart uit te breiden met speciale tentoonstellingen. Ontdek alle permanente tentoonstellingen en het Rose Center for Earth and Space. Verken ongeveer 45 museumzalen om meer te weten te komen over dinosaurussen, diamanten en alles daartussenin. Het nieuwe Richard Gilder Center for Science, Education, and Innovation is een geweldige aanvulling op het museum, met ultramoderne tentoonstellingen en meeslepende ervaringen die perfect zijn voor alle leeftijden. Je kunt de mysteries van het heelal onderzoeken in het planetarium, een reis door de tijd maken in de Hall of Biodiversity en oog in oog komen te staan met een aantal van de grootste en indrukwekkendste wezens ter wereld in de Milstein Hall of Ocean Life. Terwijl je door het museum wandelt, word je meegenomen naar verschillende werelden en tijdperken, van de diepten van de oceaan tot de uitgestrekte ruimte. Kom meer te weten over de oude beschavingen van Egypte en Griekenland, verbaas je over de prachtige edelstenen en mineralen in de Morgan Memorial Hall of Gems en ontdek de fascinerende wereld van insecten in de Butterfly Conservatory. Bewonder het opvallende skelet van de Tyrannosaurus Rex en het Paaseilandhoofd die personages in de film "Night at the Museum" hebben geïnspireerd. Log in op de WiFi van het museum en download de gratis Explorer App op je smartphone. De app biedt turn-by-turn navigatie, kijkjes achter-de-schermen van tentoonstellingen, quizzen, en nog veel meer. Zie de hoogtepunten van de tentoonstelling in je eigen tempo met de zelfrondleidingen van het museum langs populaire collecties. Speciale tentoonstellingen Sharks: haaien zijn ouder dan dinosaurussen – en meer bedreigd dan bedreigend – haaien zijn spectaculair, verrassend en vaak onbegrepen. Duik in de wereld van deze verbazingwekkend diverse groep dieren in de nieuwe tentoonstelling: Sharks. Worlds Beyond Earth: Worlds Beyond Earth vertelt het verhaal van de verrassend dynamische aard van de werelden die ons zonnestelsel delen en de unieke omstandigheden die leven op aarde mogelijk maken. Er zijn ondertitelingsapparaten beschikbaar. Reusachtige schermfilm Serengeti: Dompel jezelf onder in een van de spectaculairste gebeurtenissen van de natuur, de jaarlijkse migratie in de Serengeti, op een enorm filmscherm van 12 meter hoog en 18 meter hoog.

New York One World Observatory: ticketopties zonder wachtrij

9. New York One World Observatory: ticketopties zonder wachtrij

Sla de rij met kaartjes over en stijg via de SkyPod in minder dan 47 seconden op naar de top van het hoogste gebouw op het westelijk halfrond. SkyPod biedt een spannende virtuele time-lapse visuele ervaring die laat zien hoe New York is veranderd van de jaren 1500 tot nu. In het observatorium kun je jouw zintuigen prikkelen terwijl je de iconische bezienswaardigheden, het omringende water en de panorama's van de skyline van Manhattan en daarbuiten bekijkt vanaf deze unieke locatie in Downtown. Geniet van onovertroffen luchtfoto's van het Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge, New York Harbor & het 9/11 Gedenkteken. Ga in gesprek met Skyline Concierges bij City Pulse en leer ongelooflijke verhalen over New York. Stap op de Sky Portal en zie het real-time leven in de straten onder je. Omring jezelf met het ritme van de stad in het See Forever Theater. Dineer of drink iets in het café, de bar of het restaurant. Kies voor een upgrade naar een combi- of all-inclusive ticket en geniet van voorrangstoegang bij de liften. Versnelde toegang tot de beveiliging via de rij voor priority-beveiliging. De Digital Skyline Guide, een interactieve virtual reality iPad-gids voor New York, is ook inbegrepen in het ticket. All-inclusive tickets hebben ook het extra voordeel van een flexibele aankomsttijd op jouw geplande bezoekdag, samen met een 15 USD tegoed aan drinken of winkelen. Voor de VIP-ervaring neem je de Mastercard VIP Guided Tour-optie, inclusief een deskundige gids voor een informatieve en boeiende ervaring. Tijdens deze 60-90 minuten durende rondleiding door alle 3 de observatieniveaus (verdiepingen 100-102) wijst jouw gids beroemde bezienswaardigheden aan terwijl hij de rijke geschiedenis van de stad deelt.

New York: CityPASS® met tickets voor 5 topattracties

10. New York: CityPASS® met tickets voor 5 topattracties

Krijg tickets voor 5 must-see attracties in New York City en bespaar 40% op de toegang met de New York CityPASS® . Ervaar kunst van wereldklasse, fascinerende wetenschap, belangrijke geschiedenis, ongelofelijke uitzichten – vanuit de lucht en vanaf zee – en meer met een New York CityPASS®. Bespaar 40% op vooruitbetaalde toegang tot 5 must-see attracties: • Empire State Building – algemene toegang tot het observatorium op de 86e verdieping en toegang tot het museum op de tweede verdieping, plus bonustoegang voor dezelfde avond • American Museum of Natural History – toegang tot de permanente museumzalen, waaronder meer dan 40 galeries, plus een keuze uit een tentoonstelling met ticket, een film op een groot scherm of de Hayden Planetarium Space Show (op basis van beschikbaarheid) Plus toegang naar keuze tot drie van de volgende attracties: • Top of the Rock®-observatiedek – algemene toegang • Toegang per veerboot tot het Vrijheidsbeeld & Ellis Island – reserveer een kaartje voor de ferry van Statue City Cruises van en naar Liberty Island en Ellis Island, audiogidsen en toegang tot het Statue of Liberty Museum en het Ellis Island Immigration Museum. Tickets voor de Crown en toegang tot het voetstuk zijn niet inbegrepen • 9/11 Memorial en Museum – algemene toegang • Circle Line Sightseeing Cruises – één boottocht langs bezienswaardigheden, Liberty Midtown Cruise of Liberty Super Express Cruise. Kijk op circleline.com voor de actuele dienstregeling • Intrepid Sea, Air & Space Museum – algemene toegang, inclusief het Space Shuttle-paviljoen, de onderzeeër Growler en de film Story of Intrepid • Guggenheim Museum – algemene toegang tot de collectie en speciale tentoonstellingen van het Guggenheim, plus een gratis digitale gids, toegankelijk via je eigen mobiele device

Datums kiezen

Ontdek het beste van
New York
Vergaap je tussen het eten en shoppen door aan de wolkenkrabbers, historische monumenten en musea van wereldklasse.

Topactiviteiten

New York: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

717 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 45

Voor ieder wat wils

In de buurt van New York

Meer zien

Veelgestelde vragen over New York

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit New York?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Washington, D.C.

Andere activiteiten in New York

Wil je alle activiteiten in New York bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over New York

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 92.767 beoordelingen

uitstekende tour met geweldige begeleiding van Liz. Had het zelf niet meegemaakt maar dat was niets van te merken. In dit heftige onderwerp wist zij de hoop en saamhorigheid tijdens de gebeurtenis ook heel goed te belichten, waardoor het zeer veel indruk maakte! Uitstekende een indrukwekkende tour!!

Fantastische rondleiding door Harlem waarin we veel nieuwe feiten opgestoken hebben, afgesloten met een waanzinnig mooi concert van het Harlem Gospel Ensemble! Wat een energie, passie en overtuiging! We waren met z’n vieren en hadden allemaal tranen in de ogen! Geweldig!

Een prachtig eerbetoon! Emotioneel best heftig, maar oh zo mooi gebracht. Een echte aanrader om te bezoeken! Dit blijft je bij!

Super tof, wij deden dit op onze eerste dag tijdens onze NY trip met de kids. Geeft een goed beeld hoe de stad is opgebouwd.

Heel groot en knap museum, met oa levensechte dieren.