New York Couleur locale & buurttours

New York Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Manhattan: bustour kerstlichtjes Dyker Heights, 4 uur

1. Vanuit Manhattan: bustour kerstlichtjes Dyker Heights, 4 uur

Kerst in New York City is een magische tijd. De kerstsfeer leeft in de stad, van de prachtig versierde bomen van Rockefeller Center en andere locaties, tot de kerst-etalages van Macy's, Bergdorf's en Saks Fifth Avenue. Maar niets zegt 'Kerstmis' zoals Dyker Heights. Vandaag de dag is het wellicht voornamelijk beroemd om de ongelooflijke licht-installaties, die meestal eind november arriveren en reizigers van over de hele wereld trekken met hun kleurrijke kerstvreugde. Volgens de locals versieren de bewoners hun woningen en bedrijven al sinds de jaren '80 van de 20e eeuw; het is een echt New York City winter wonderland. Deze schilderachtige woonwijk ligt in het hart van zuidwest-Brooklyn tussen Bay Ridge, Bensonhurst, en Gravesand Bay. Het werd oorspronkelijk opgericht als luxe-woningbouwproject eind 19e eeuw, en het eerst huis in deze iconische wijk werd gebouwd aan het eind van de jaren '20 van die eeuw. Dyker Heights werd oorspronkelijk geprezen vanwege de openbaar vervoer-verbinding met Lower Manhattan, dankzij vroege pont-diensten, en om de chique country club en de diepgewortelde Episcopaalse Kerk. Net als Bay Ridge en het nabijgelegen Bensonhurst is Dyker Heights vandaag de dag een Italiaans-Amerikaanse buurt. De beste manier om deze tour te doen is per bus, aangezien het dichtstbijzijnde metrostation meer dan 1,6 kilometer lopen is, en de weersomstandigheden rond Kerstmis vrij bar kunnen zijn. Plus, je kunt gebruik maken van de diensten van een deskundige live gids. Tijdens de tour rijd je van Manhattan naar Brooklyn en zie je lichtjes vanuit de bus en daarbuiten, wanneer de gids je door de gebieden leidt. (Let op: bussen zijn niet toegestaan in Dyker Heights vanwege de smalle straten. Je gids brengt je naar de 2 meest verlichte straten en oriënteert je, daarna heb je ongeveer een uur om op eigen houtje op verkenningstocht te gaan en foto's te maken.) Je ziet het huis van Lucy Spata, dat de Dyker-lichtjes-traditie begon in de jaren '80 van de 20e eeuw. In dezelfde straat staat het Polizzotto-huis, met de grootste Kerstman in de wijk, van 4,5 meter hoog. De volgende pauze van de tour is bij de voet van de Brooklyn Bridge, in het DUMBO/Brooklyn Heights-gebied van Brooklyn. Hier krijg je ongeveer 25 minuten om foto's te maken van de adembenemende skyline van Manhattan, en de Brooklyn Bridge. Dan keer je terug naar Manhattan via de Manhattan Bridge. De tour eindigt in Bryant Park waar je de beroemde wintermarkt kunt bewonderen, of een rondje kunt schaatsen op de ijsbaan.

Vanuit Manhattan: kerstlichtjes tour door Dyker Heights per bus

2. Vanuit Manhattan: kerstlichtjes tour door Dyker Heights per bus

Nadat je in Manhattan wordt opgehaald brengt de tourbus je rechtstreeks via de Battery Tunnel naar de wijk Brooklyn. Als je eenmaal in Brooklyn bent ga je naar de wijk Dyker Heights, een Italiaans-Amerikaanse wijk beroemd om zijn uitgebreide huizen en tuinen. Elk jaar strijden bewoners onderling om spectaculaire kerstversieringen, verlichting en vertoningen op te zetten. Je tourgids vertelt je over het ontstaan en de geschiedenis van deze traditie, waarna je vrije tijd krijgt om door de straten te lopen en foto's van de huizen te nemen. Zodra je klaar bent met je wandeling door de buurt, brengt de bus je naar de Brooklyn Bridge. Daar kun je de verschillende uitkijkpunten gebruiken en krijg je vrije tijd om foto's van het spectaculaire uitzicht op de skyline van Manhattan te nemen. Tot slot word je teruggebracht naar Manhattan, waar de tour eindigt. Schroom niet om je gids te vragen naar lokale tips en aanbevelingen over wat je nog meer kunt zien en doen tijdens je bezoek aan New York.

New York City: zondagse gospeltour door Harlem

3. New York City: zondagse gospeltour door Harlem

Deze zondagse wandeling door Harlem laat je kennismaken met de buurt en haar historische transformatie, van een landelijke Nederlandse boerengemeenschap naar een zomerverblijf voor de vooraanstaande families van New York. Je komt erachter hoe het openbaar vervoer en de woningmarkt ervoor zorgden dat Harlem een trendy alternatief werd voor het overvolle Lower Manhattan. Tijdens de Great Migration trokken Afro-Amerikanen vanuit de zuidelijke staten naar Harlem. Je hoort meer over de gemeenschappen die ze vormden om economische, politieke en sociale kwesties aan te kaarten.  Onderweg kom je langs plekken van betekenis, zoals de Columbia University, de Cotton Club en het Schomburg Center for Research in Black Culture, om er maar een paar te noemen. Op 125th Street loop je langs het voormalige huis van Duke Ellington en daarna maak je de zonsdagsdienst van een plaatselijke gemeente mee. Ervaar zelf hoeveel positieve energie gospelmuziek je kan geven.

Vanuit Manhattan: bustour door The Bronx, Queens & Brooklyn

4. Vanuit Manhattan: bustour door The Bronx, Queens & Brooklyn

Nadat je bent opgehaald ga je ten noorden van Manhattan, rijdend door de wijk Harlem en zo The Bronx in. Bezoek het Yankee Stadium, de thuisbasis van de legendarische honkbalteam van New York. Houd even pauze, neem foto's en koop souvenirs. Ga verder naar de South Bronx om graffiti en streetart-meesterwerken te zien. Ontdek de verhalen achter de beroemdste stukken, terwijl je onderweg foto's neemt. Vervolgens ga je naar Queens, de grootste en meest multiculturele wijk van New York. Bezoek Flushing Meadows-Corona Park, waar je het stadion van de Mets en het USTA Billie Jean King National Tennis Center vindt. De laatste halte in Queens is Roosevelt Avenue, een van de belangrijkste straten van de stad. Bekijk zelf hoe de immigratie heeft bijgedragen aan het bruisende leven in deze wijk vol multiculturele winkels en restaurants. De laatste 'borough' die je bezoekt is Brooklyn, met haar Joodse wijken in Williamsburg, die een schril contrast vormen met de trendy wijken die beroemd werden dankzij films en tv-programma's.

Vanuit Manhattan: bustour feestdagen Dyker Heights, 3,5 uur

5. Vanuit Manhattan: bustour feestdagen Dyker Heights, 3,5 uur

Kerstmis in New York wordt een oogverblindend spektakel van vakantielichten. Bezoek de wijken Dyker Heights en Bay Ridge in Brooklyn, waar het een feesttraditie is om huis aan huis te versieren met duizenden lichten, speelgoedsoldaatjes, de Kerstman met zijn rendieren en meer. Het is geweldig! Terugkomend in Manhattan zie je de skyline van Manhattan en de kerstshows. Deze rondleiding brengt jou en je gezin in de vakantiestemming! Deze vakantiereis neemt je mee naar de woonwijken Bay Ridge en Dyker Heights, Italiaans-Amerikaanse delen van Brooklyn, waar je met bomen omzoomde straten en prachtige privéwoningen vindt, ingericht voor de kerstvakantie. Het is al jaren een traditie om deze huizen te verlichten met duizenden lichten en oogverblindende kersttaferelen en is een vriendelijke competitie tussen eigenaren geworden.  Je zult niet alleen de lichten zien. Je loopt door de wijken met een gids om de verhalen te horen achter dit leuke vakantie-evenement dat elk jaar duizenden mensen hier brengt. Je kunt zelfs een paar huiseigenaren ontmoeten die een trots onderdeel zijn van deze feestelijke vakantie.  Op je weg terug naar Manhattan zie je de spectaculaire skyline van New York en enkele van de prachtige displays. Je wordt afgezet in Midtown om je rondleiding af te sluiten.

Manhattan: wandeltocht Brooklyn Bridge & Dumbo (2,5 uur)

6. Manhattan: wandeltocht Brooklyn Bridge & Dumbo (2,5 uur)

Ontmoet buiten het Tweed Court House om aan deze informatieve wandeling van 2 tot 2,5 uur  te beginnen. Je begint met het verhaal over de oprichting van Brooklyn, ooit een onafhankelijke stad, en hoort vervolgens over de diversiteit van de wijk en haar positie als de meest bevolkte sectie van New York City heden ten dage. Hier heb je ook een zicht op enkele van de meest prominente bezienswaardigheden van Lower Manhattan. Bij het naderen van de Brooklyn Bridge kom je meer te weten over de wortels van de veerbootreizen over de East River, de politiek achter het bouwen van de brug en de beproevingen van de familie Roebling, de ontwerpers van de beroemde brug en hun bijdragen. Je luistert naar meeslepende feiten over de bouw van de brug, zijn immigrantenbouwers en hoe deze de handel tussen Brooklyn en Manhattan hebben gestimuleerd. Naast het krijgen van achtergrondinformatie over andere bruggen, gebouwen en monumenten, tijdens het oversteken van de East River, maak je foto's terwijl je de Brooklyn Bridge oversteekt en afdaalt naar de trendy wijk Dumbo (Down Under the Manhattan Bridge Viaduct). Wandel in Dumbo door de geplaveide straten die nog doorkruist zijn met oude Brooklyn trolleysporen en vol met historische architectuur. Eens afbrokkelende magazijnen bevatten nu flatgebouwen, restaurants, winkels, boetieks en galerijen. Als de rondleiding tot zijn einde komt in het Brooklyn Bridge Park, bewonder je het prachtige uitzicht over het water van de horizon van Manhattan en de Brooklyn Bridge.

Van Manhattan: dagtour door NYC Boroughs en Coney Island

7. Van Manhattan: dagtour door NYC Boroughs en Coney Island

Al reizend per comfortabele bus en in het gezelschap van je professionele, erkende, tweetalige, NYC gids, begint je dag in het stadsdeel van Manhattan, dat ook wel 'the city' wordt genoemd, met een rit door Harlem in Upper Manhattan. Je komt meer te weten over de ontwikkeling van deze gevarieerde wijk en bekijkt historische bezienswaardigheden, zoals het wereldberoemde Apollo Theater, de locatie waar vele artiesten, zoals Ella Fitzgerland, The Jackson 5, Marvin Gaye en vele anderen hun debuut hebben gemaakt. Vervolgens reis je in noordelijke richting, naar het stadsdeel the Bronx, waar je de thuisbasis van één van de bekendste honkbalteams ter wereld zult zien: The New York Yankees. Je komt ook meer te weten over het ontstaan van hiphop en bekijkt originele straatkunst als je door de straten wandelt.  De rondrit gaat verder over de East River in het stadsdeel Queens, wat etnisch gezien één van de meest diverse wijken van de VS is en waar in totaal meer dan 100 verschillende talen worden gesproken. Je komt door de chique wijk Malba, met zijn vele prachtige huizen en bezoekt Flushing Meadows Park, de thuisbasis van de US Open (één van de oudste tennistoernooien ter wereld), evenals het New York Mets honkbalteam en de Unisphere (een relict van de World Fair van 1964). Vervolgens bezoek je het stadsdeel Brooklyn, waar je wijken zult zien, zoals Williamsburg en Crown Heights, de thuisbasis van één van de grootste chassidische joodse gemeenschappen buiten Israël en de jongere, niet-joodse bevolking. Daarna ga je zuidwaarts naar het wereldberoemde Coney Island, dat al generaties lang de bestemming is voor New Yorkers die behoefte hebben aan plezier en ontspanning. Als het weer het toelaat, dan krijg je de gelegenheid om de promenade te verkennen en om te lunchen in het originele, legendarische restaurant Nathan's Famous. Tot slot ga je weer terug over de East River, langs de historische Brooklyn Bridge, op je terugweg naar Manhattan. De precieze route van de dag is afhankelijk van de verkeersomstandigheden en kan wegens tijdgebrek worden gewijzigd.

New York City: Mount Morris Harlem Gospel Tour met brunch

8. New York City: Mount Morris Harlem Gospel Tour met brunch

Reis naar de bovenstad van New York voor een heerlijke brunchtour en ervaar de opzwepende klanken van live gospelmuziek in een van de prominentere gebedshuizen van Harlem. De 4-uur durende wandeling leidt je door het Mount Morris Historic District, waar de overvloedige kerken rijk zijn aan geschiedenis en waar de Founding Fathers hun huizen hebben gebouwd. Enkele van de bekendste muzikanten en entertainers begonnen hier hun reis. De zondagochtendtour laat je kennismaken met de bezienswaardigheden en geluiden van Harlem op zijn best, met de soulvolle geluiden van Black Gospel Music. Vier het met wereldberoemde gemeentekoren wiens beroemde liedjes je op je stoel doen springen. Voel de spirituele energie door je heen stromen en sluit je dag af met het best bewaarde geheim van het gebied: lekker eten tegen betaalbare prijzen! Laat je verleiden door de culinaire meesters van Harlem met hun authentieke etnische lekkernijen in een van de beste brunchgelegenheden van de stad.

Vanuit New York City: dagtrip Philadelphia en Amish Country

9. Vanuit New York City: dagtrip Philadelphia en Amish Country

Geniet van een unieke dag in het historische Philadelphia en Lancaster County, de thuisbasis van de Amish gemeenschap in Pennsylvania. Je reist van New York tot New Jersey op weg naar Philadelphia, de Stad van Broederlijke Liefde. Op je rondleiding door Philadelphia zie je Elfert Alley, de oudste bewoonde straat in Amerika. Je bezoekt de Liberty Bell en de Constitution Hall. Je hebt ook de mogelijkheid om de beroemde Rocky Steps van het Philadelphia Museum of Art op te rennen. Na je sightseeing in Philadelphia gaat de tour verder naar Lancaster County, de thuisbasis van de Amish gemeenschap in Pennsylvania. Ontdek de Amish-markt en geniet van de landelijke kookkunsten tijdens de lunch. Na de lunch op de Amish-markt, neem je een ritje op een klassieke Amish paardenkoets door het platteland. Maak kennis met de Amish-tradities die nog steeds zonder moderne technologieën werken. Stel je een leven voor zonder een telefoon, stromend water en elektriciteit!

Hell's Kitchen in New York City: Walking Food Tour

10. Hell's Kitchen in New York City: Walking Food Tour

Stap terug in de tijd terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de beruchte Hell's Kitchen-buurt in New York tijdens deze begeleide wandeling. Verken onderweg de rijke culinaire diversiteit met stops en monsters bij 5 verschillende eetgelegenheden. Ontmoet je gids en duik in het verhaal van dit levendige gebied dat begon met arme Ierse Amerikanen uit de arbeidersklasse. Ontdek het verhaal over hoe Hell's Kitchen zijn bijnaam kreeg en ontdek de lange geschiedenis van etnische spanningen. Luister naar verhalen over het complexe verleden, waaruit de beroemde musical "West Side Story" is ontstaan. Ontdek hoe Hell's Kitchen, ondanks een geschiedenis van misdaad en bendegeweld, een grootstedelijk gebied is geworden met enkele van de duurste eigendommen in de stad. Bezoek enkele van de lekkerste restaurants in Midtown en plaag uw smaakpapillen met restaurants met Caribische, Chinese, Franse, Duitse, Griekse, Mexicaanse, Thaise, Italiaanse, Ethiopische, Turkse en Indiase gerechten. Geniet van etenswaren zoals empanadas, op maat gemaakte donuts en exotische curry soesjes tijdens uw bezoek aan vijf verschillende locaties in de kleurrijke buurt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
  • Avonturen
100 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over New York

Welke topattracties zijn een must-see in New York?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit New York?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Boston

Sitemap New York

Wil je alle activiteiten in New York ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over New York

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.332 beoordelingen

Frank was een geweldige gids voor de wandeltocht door SoHo, Little Italy en Chinatown. Hij verspreidde het tour-script met inzichtelijke aanbevelingen van binnenuit en nuttige tips terwijl hij de tour doordrenkt met zijn charmante persoonlijkheid. Frank noemde de andere tours die hij leidt, en we zouden zeker zijn tours aanvragen de volgende keer dat we bezoeken!

Fantastische gids

2 wijken, 2 werelden. De sterkte van een gids zijn de verhalen die niet in de toeristische boekjes staan. Eric slaagt er in om na 2 uur teleurgesteld te zijn dat de tour voorbij is. Fantastische gids !

Super leuke ervaring. je leert zoveel extra dingen vanuit de serie. Mark de gids(tevens kleine rol in Sopranos) doet het erg leuk. Vito staat er voor de handel.. Maar ook met hem een leuke ervaring.

Fantastische gids met mooie verhalen en duidelijke stem heeft ons verl mooie pareltjes laten zien.

de gids Marabella was ongelooflijk. kon geweldig vertellen en zeer hulpvaardig!!! top