New York architectuur tour met lokale expert

Product ID: 14460

Vanaf € 81,15 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
3 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Krijg een overzicht van de architectonische geschiedenis van New York en bewonder indrukwekkende ontwerpen
  • Wandel over de fantastische 42nd Street om architectuur in New York te bespreken
  • Leer over de architectuur van iconische gebouwen als het Art Deco Chrysler Building
  • Geniet van een intieme setting in een groep van maximaal 6 personen
Overzicht
Ga mee op tour in een kleine groep en leer meer over de architectuur van New York in 42nd Street. Bewonder het indrukwekkende Chrysler Building, Grand Central Station, de New York Public Library en het New York Times Building.
Wat te verwachten
Wandel over 42nd Street en leer over de architectuur in New York City. Van de East River naar de Hudson, recht door Manhattan zie je indrukwekkende monumenten van de 20e-eeuwse Amerikaanse architectuur. Zo zie je het Grand Central Station in zijn Beaux-Arts stijl, het Art Deco Chrysler Building en de nieuwe wolkenkrabbers rondom het getransformeerde Times Square.

Je gids is zelf architect of een geleerde in architectuurgeschiedenis en geeft je een overzicht van de recente architectonische historie van de stad. We beginnen bij de East River, in een verborgen residentiële enclave: Tudor City. Het kenmerkende VN-gebouw vormt de achtergrond van dit gebied, waarin je een inleiding krijgt tot New Yorkse architectuur. Vervolgens gaan we naar East 42nd Street om een aantal belangrijke bouwwerken te zien, van het glas en beton van het Ford Foundation Building tot een trio wolkenkrabbers dat Art Deco vertegenwoordigt: het Daily News Building, het Chanin Building en het beroemde Chrysler Building. We bezoeken Grand Central Station van binnen en van buiten om de grote ruimtes en de geschiedenis van het gebouw te bespreken. Twee blokken verder staat nog een Beaux Arts-gebouw: Carrère en Hasting's New York Public Library, met een prachtige facade en een weelderig interieur.

Vervolgens bezoeken we Times Square, waar 42nd Street kruist met Seventh Avenue en Broadway. We bespreken de geschiedenis van dit wereldberoemde plein in New York - van het rosse verleden tot de recente transformatie tot een centrum van internationale media. Hierna bekijken we de gerestaureerde vroeg-20e-eeuwse theaters tussen Seventh en Eighth Avenue en bespreken we hoe het gebied in de laat-19e eeuw bekend kwam te staan als New Yorks Theatre District. We eindigen de tour met het McGraw-Hill Building van Raymond Hood en vergelijken het met zijn Daily News Building aan de oostkant van de straat. Dit gebouw representeert het soort moderne wolkenkrabber dat zo bepalend werd voor de stedelijke architectuur in de 20e en 21e eeuw.
Inbegrepen
  • Ofwel een architect, of een architectuurhistoricus als gids
Niet inbegrepen
  • Ophalen en afzetten bij hotel
  • Fooi
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

Wat je moet weten
Voor de beste ervaring vindt deze tour plaats in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers.

De minimumleeftijd voor deze tour is 12.

De wandeling kan tot 48 uur voor aanvang worden geannuleerd met een restitutie van 85%. Binnen 48 uur van de tour zijn reserveringen definitief en kunnen niet meer worden gerestitueerd. De wandeling gaat door, ongeacht het weer, maar bepaalde aanpassingen kunnen worden gemaakt om beter bij het weer te passen. Ben je te laat, neem dan contact met ons op zodat we de gids kunnen informeren. No-shows worden als last-minute annuleringen beschouwd en niet gerestitueerd. Annuleringen binnen twee werkdagen dienen direct per telefoon te worden gedaan, via het noodnummer. Annnuleringen via e-mail of het 800-nummer worden mogelijk niet aanvaard.

Vanaf € 81,15 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (9 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Context Travel

Product ID: 14460