Belevingen in
Newcastle upon Tyne

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Newcastle upon Tyne: De beste dingen die je niet wil missen

Rondleiding stadion Newcastle United

1. Rondleiding stadion Newcastle United

Je profiteert van een 1,5-uur durende stadstour met veel visuele en audio-effecten. De locatie in Newcastle United is de eerste in het Verenigd Koninkrijk om een virtuele assistent te introduceren om je reiservaring te verbeteren. Bezoek de Media Suite voor een fascinerend inzicht in wat er gebeurt in St. James's Park op een wedstrijddag. Je kijkt waar de manager zijn mening na de wedstrijd geeft en waar interviews met spelers overal ter wereld worden uitgezonden. Of je nu door de tunnel loopt met Geordie-muziekicoon Mark Knopfler's Local Hero die rond het stadion echoot, of in de stoel van je favoriete speler in de thuis-kleedkamers gaat zitten, er is absoluut iets speciaals voor iedereen.

...
Newcastle: halfdaagse tour naar de Vera-televisielocaties

2. Newcastle: halfdaagse tour naar de Vera-televisielocaties

Neem deel aan deze prachtige tour voor liefhebbers van de televisieserie 'Vera' door het hart van de filmlocaties rond Newscastle Upon Tyne en Gateshead in Northumberland. Deze volledig begeleide bustour duurt ongeveer 4 uur en begint en eindigt in het centrum van Newcastle. Tijdens het eerste deel van je tour bezoek je filmlocaties van 'Vera' in Newcastle en Gateshead aan de andere kant van de rivier de Tyne. Voor het tweede en langere deel van je tour ga je richting de kust om de moordscènes en filmlocaties in Fish Quay in North Shields, Tynemouth en Whitley Bay te verkennen, voordat je terugkeert naar Newcastle. Als onderdeel van de tour krijg je de kans om een aantal van deze locaties van dichtbij te bekijken om een goed beeld te krijgen. Plaatsen die je gaat bezoeken zijn: Castle Keep, locaties voor Industrial Films, The Staiths, de concertzaal The Sage Gateshead,  de 7 bruggen van Newcastle. Je hebt bovendien 30 minuten de tijd om de Sage en de omgeving te verkennen. In de loop van de tour krijg je clips te zien van het tv-programma om je te helpen de locaties te herkennen die je op de dag zult zien.

...
Newcastle: toegangsticket voor kasteel

3. Newcastle: toegangsticket voor kasteel

Ontdek een imposant Normandisch fort in het centrum van Newcastle upon Tyne, een ruige herinnering aan de turbulente geschiedenis van Noord-Engeland. Dit was geen statig huis van een baron. Newcastle Castle is een grimmige herinnering aan het koninklijk gezag waar legers zich verzamelden en criminelen werden opgesloten en geëxecuteerd. Het is waar het verhaal van Newcastle begon en de reden waarom de stad zijn naam kreeg. Geniet tijdens uw bezoek van de meest indrukwekkende uitzichten over de stad Newcastle en de rivier de Tyne. Bekijk de meest historische gebouwen van Newcastle, de Castle Keep en het 13e-eeuwse poortgebouw de Black Gate, die ooit deel uitmaakten van een veel groter fort. Bewonder hoeveel van Newcastle Castle intact is gebleven ondanks zijn tumultueuze geschiedenis. Tegenwoordig kun je de oude gangen en kamers verkennen waar koningen liepen en schurken werden opgesloten. Vind de sporen die de bewoners door de eeuwen heen hebben achtergelaten en leer het fascinerende verhaal van de Castle Garth-gemeenschap die rond de ruïnes opgroeide. De twee overgebleven gebouwen werden van elkaar afgesneden door de Victoriaanse spoorwegen van de 19e eeuw - een ongelukkig neveneffect van de baanbrekende rol van het noordoosten in de industriële revolutie. Exposities leiden bezoekers door de geschiedenis van het kasteel door de jaren heen: van nederzetting in de Romeinse tijd tot middeleeuws bolwerk, tot gebruik als een modern museum en alles daartussenin.

...
Newcastle: historische begeleide wandeltocht

4. Newcastle: historische begeleide wandeltocht

Ontdek de historische hoogtepunten van Newcastle tijdens een wandeltocht. Kom tijdens uw wandeling meer te weten over de Romeinse, Normandische en handelsgeschiedenis van de stad. Bewonder Grey's Monument, Gray Street, de Castle Keep en meer. Hoor over de Victoriaanse ondernemers die Newcastle tot een krachtpatser van de industriële revolutie maakten, en ontdek kerken, verborgen trappen en een middeleeuws klooster. Geniet van de vernieuwde Quayside, waar hypermoderne locaties uitkijken over de rivier de Tyne, en absorbeer de levendige sfeer van de stad, geworteld in de beroemde vriendelijke aard van de "Geordie"-inwoners.

...
Northumberland: dagtour door filmlocaties van Vera

5. Northumberland: dagtour door filmlocaties van Vera

Treed in de voetsporen van Ann Cleeves' no-nonsense hoofdinspecteur Vera Stanhope tijdens deze rondleiding van een hele dag door de filmlocaties van 'Vera' in Northumberland per bus. Krijg een insiderperspectief van ITV's meest geliefde detectivedrama. Begin en eindig in het centrum van Newcastle en bezoek kustlocaties in Northumberland, waaronder Amble, Warkworth, Alnmouth, Bamburgh en Lindisfarne Island (of Holy Island), het fictieve huis van Vera. Bekijk meer dan 15 actuele locaties van afleveringen tot en met tien jaar 'Vera'. Geniet van de tijd om in en uit de bus te stappen en enkele locaties van dichtbij te bekijken met volop mogelijkheden om foto's te maken.

...
Romeins fort Segedunum: rondleiding

6. Romeins fort Segedunum: rondleiding

Bezoek Segedunum, het eerste fort op de muur van Hadrianus. Leer meer over de oude grens van het Romeinse rijk, die zich uitstrekte over 80 Romeinse mijlen, vele landschappen omvat en nu een UNESCO-werelderfgoed is. Bekijk en loop langs een deel van de muur en verken een museum dat de Romeinse wereld tot leven brengt. Stap de Romeinse wereld binnen en leer over deze cultuur die een groot deel van de bekende wereld heeft veroverd. Ontdek hoe het fort de thuisbasis was van de gemengde cavalerie- en infanterie-eenheid van troepen uit Frankrijk, het vierde cohort van Lingones. Hoor hoe zij verantwoordelijk waren voor het verdedigen van de rivier en het bewaken van de grens. Verwen uw liefde voor geschiedenis en ontdek meer over de Romeinen terwijl u dicht bij een stedelijk gebied bent.

...
Newcastle: True Crime-rondleiding

7. Newcastle: True Crime-rondleiding

Kom meer te weten over moord, intriges en het duistere verleden van de historische stad Newcastle tijdens deze rondleiding door het Noord-Engelse industriële centrum. Leer meer over de fameuze krachtpatser van het noorden en zijn grote uitvindingen zoals de spoorwegen of de stoomturbine op zich. Verken de onderbuik van het verleden van deze geweldige stad en dwaal door Newcastle's geschiedenis van misdaad, executies en losbandige verhalen. Hoor over hekserij, de lucratieve handel van de lijkenrovers of een grap die helemaal mis is gegaan. Locaties zijn onder meer de voormalige gevangenissen, executieplaatsen en rechtszalen van Newcastle, waar je hoort over de meest beruchte rechtszaken en echte misdaadscènes uit vervlogen tijden kunt bezoeken.

...
Newcastle: Halve dagtour naar Hadrian's Wall en Romeins fort

8. Newcastle: Halve dagtour naar Hadrian's Wall en Romeins fort

Kom meer te weten over de Romeinen en de Muur van Hadrianus, een UNESCO-werelderfgoed, tijdens deze tour van een halve dag. Ga naar de grens van het Romeinse rijk terwijl je dicht bij een stedelijk centrum bent tijdens een rondleiding die zich richt op de oostkant van de muur, Segedunum, nu Wallsend genoemd. Bezoek ook het Great North Museum en ontdek de gevarieerde artefacten. Nadat je je gids hebt ontmoet op het centraal station van Newcastle, ga je naar Segedunum, een fort met fantastische reconstructies van de Romeinse manier van leven, zoals een deel van de muur dat kan worden bekeken en bewandeld. Eenmaal daar, stap je in de Romeinse wereld en leer je over deze fantastische, meedogenloze maar creatieve cultuur die een groot deel van de bekende wereld veroverde. Ga na je bezoek aan het fort naar het Great North Museum in Newcastle, dat een van de grootste collecties Romeinse kunstvoorwerpen in het noorden van Groot-Brittannië heeft. Terwijl je gids ze interpreteert, krijg je inzicht in het Romeinse leven aan de noordelijke grens van het rijk. Na je rondleiding door het museum wordt je teruggebracht naar het centrum van Newcastle, waar je kunt genieten van het stadscentrum. Uw gids wijst u graag in de richting van belangrijke bezienswaardigheden of cafés en restaurants. Deze tour van een halve dag kan 's ochtends of' s middags worden gemaakt.

...
Privé transfer - Newcastle Airport naar Newcastle City

9. Privé transfer - Newcastle Airport naar Newcastle City

Reis comfortabel en stijlvol tussen de luchthaven van Newcastle en het stadscentrum van Newcastle op uw eigen privévervoer met chauffeur, dat zowel gemakkelijk als stressvrij is. Nadat u de douane heeft verlaten, wordt u begroet door uw chauffeur en houdt u een bord met uw naam in de aankomsthallen. Je wordt begeleid naar je auto met chauffeur en je bagage wordt verzorgd en in het voertuig geladen. Dan wordt u veilig en comfortabel naar de door u gekozen bestemming gebracht. Bij aankomst zal uw chauffeur uw bagage uitladen. Wees gerust, alle vluchten worden bijgehouden en daarom kunnen we vertragingen en vluchten voor een vroege aankomst opvangen. Kom tijdig naar uw accommodatie en bied uw chauffeur vaarwel.

...
Van Newcastle: Hadrian's Wall-dagtour met lunch

10. Van Newcastle: Hadrian's Wall-dagtour met lunch

Reis naar Hadrian's Wall met deze tour vanuit Newcastle. Wandel langs een stukje geschiedenis terwijl je meer leert over de Romeinse tijd. Eet een heerlijke lunch bij Twice Brewed. Kies uit groeps- en privéopties met of zonder ophalen en wegbrengen. Reis van Newcastle naar Hadrian's walk. Begin je tour bij Steel Rig en loop de 2 1/2 mijl naar het Romeinse fort van Housesteads. Bekijk mijlkastelen en de wilde geografie van de regio terwijl je loopt. Krijg een beeld van hoe het Romeinse leven in Hadrianus eruitzag wanneer je het Romeinse fort Housesteads bezoekt. Kom meer te weten over de geschiedenis van dit fort, inclusief de oude naam en hoe het werd versterkt door Germaanse troepen uit België en Nederland. Stop voor de lunch bij Twice Brewed voor fantastische lokale gerechten. Ga verder naar Vindolanda, een oude Romeinse bevoorradingsbasis die uitgebreid is opgegraven.

...

Sitemap Newcastle upon Tyne

Wil je alle activiteiten in Newcastle upon Tyne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Newcastle upon Tyne

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 196 beoordelingen

Leuke ervaring voor onze voetballiefhebbers van 10 en 9 jaar oud. Jammer dat de gids nogal snel en wat dialect Engels praatte. Verder een rondleiding waarbij je echt op allerlei plaatsen kwam.

Leuke tour

Tour was zoals vele tours, echter mocht je hier de thuis en uitkleedkamer in. Carol was onze gids en zij bracht het erg leuk. Je kon van alles vragen en overal wist ze antwoord op.

Goed georganiseerd. Wel wat meer het karakter van afdraaien van een verhaal. Wembley tour was duidelijk leuker!

Vriendelijk ontvangst leuke weetjes en anekdotes van de gids (Carol). Voldoende tijd voor foto's