Kies data

Dingen om te doen Newcastle upon Tyne

Newcastle upon Tyne: De beste dingen die je niet wil missen

Newcastle: toegangsticket voor kasteel

1. Newcastle: toegangsticket voor kasteel

Ontdek een imposant Normandisch fort in het centrum van Newcastle upon Tyne, een ruige herinnering aan de turbulente geschiedenis van Noord-Engeland. Dit was geen statig huis van een baron. Newcastle Castle is een grimmige herinnering aan het koninklijk gezag waar legers zich verzamelden en criminelen werden opgesloten en geëxecuteerd. Het is waar het verhaal van Newcastle begon en de reden waarom de stad zijn naam kreeg. Geniet tijdens uw bezoek van de meest indrukwekkende uitzichten over de stad Newcastle en de rivier de Tyne. Bekijk de meest historische gebouwen van Newcastle, de Castle Keep en het 13e-eeuwse poortgebouw de Black Gate, die ooit deel uitmaakten van een veel groter fort. Bewonder hoeveel van Newcastle Castle intact is gebleven ondanks zijn tumultueuze geschiedenis. Tegenwoordig kun je de oude gangen en kamers verkennen waar koningen liepen en schurken werden opgesloten. Vind de sporen die de bewoners door de eeuwen heen hebben achtergelaten en leer het fascinerende verhaal van de Castle Garth-gemeenschap die rond de ruïnes opgroeide. De twee overgebleven gebouwen werden van elkaar afgesneden door de Victoriaanse spoorwegen van de 19e eeuw - een ongelukkig neveneffect van de baanbrekende rol van het noordoosten in de industriële revolutie. Exposities leiden bezoekers door de geschiedenis van het kasteel door de jaren heen: van nederzetting in de Romeinse tijd tot middeleeuws bolwerk, tot gebruik als een modern museum en alles daartussenin.

Northumberland: dagtour door filmlocaties van Vera

2. Northumberland: dagtour door filmlocaties van Vera

Treed in de voetsporen van Ann Cleeves' no-nonsense hoofdinspecteur Vera Stanhope tijdens deze rondleiding van een hele dag door de filmlocaties van 'Vera' in Northumberland per bus. Krijg een insiderperspectief van ITV's meest geliefde detectivedrama. Begin en eindig in het centrum van Newcastle en bezoek kustlocaties in Northumberland, waaronder Amble, Warkworth, Alnmouth, Bamburgh en Lindisfarne Island (of Holy Island), het fictieve huis van Vera. Bekijk meer dan 15 actuele locaties van afleveringen tot en met tien jaar 'Vera'. Geniet van de tijd om in en uit de bus te stappen en enkele locaties van dichtbij te bekijken met volop mogelijkheden om foto's te maken.

Newcastle: self-guided city Sightseeing Treasure Hunt Game

3. Newcastle: self-guided city Sightseeing Treasure Hunt Game

Verken de schoonheid van de stad Newcastle tijdens een zelfgeleide tour. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de stad via een mobiel avonturenspel. Je ontvangt berichten op je telefoon van Kapitein Bess, een sluwe piraat die rekruten test om zich bij haar schip te voegen. Volg de schatkaarten om op de juiste plaats te komen en probeer de aanwijzing te ontcijferen. Tijdens de rondleiding krijg je hints als je vastloopt in het spel. Start het spel bij het Grey's Monument en loop door de mooiste straten om het oude klooster te ontdekken. Slenter door de steegjes van de stad en bekijk de prachtige Victoriaanse techniek. Leer enkele interessante feiten en verhalen over de dingen die je zult zien en krijg een beter begrip van de geschiedenis van Newcastle. Maak je klaar om Newcastle op een nieuwe manier te bezoeken door middel van dit leuke en interactieve schattenjachtspel.

Newcastle: Grainger Town & de Quayside Street Food Tour

4. Newcastle: Grainger Town & de Quayside Street Food Tour

Ervaar een culinaire en historische reis door de straatvoedselscene van Newcastle. Verken de klassieke omgeving van Newcastle in de wijk Grainger Town naar Old Newcastle en naar de rivier, de beroemde Quayside van Newcastle. Dit alles terwijl je een aantal van de geweldige gerechten proeft van lokale leveranciers en innovatieve fijnproevers. Pak een hapje bij de lokale en absoluut geweldige Grainger Market, ontdek enkele van de eigenzinnige eetgelegenheden rond het eclectische High Bridge Quarter en proef een aantal fantastische desserts langs de rivier.

Newcastle: historische begeleide wandeltocht

5. Newcastle: historische begeleide wandeltocht

Ontdek de historische hoogtepunten van Newcastle tijdens een wandeltocht. Kom tijdens uw wandeling meer te weten over de Romeinse, Normandische en handelsgeschiedenis van de stad. Bewonder Grey's Monument, Gray Street, de Castle Keep en meer. Hoor over de Victoriaanse ondernemers die Newcastle tot een krachtpatser van de industriële revolutie maakten, en ontdek kerken, verborgen trappen en een middeleeuws klooster. Geniet van de vernieuwde Quayside, waar hypermoderne locaties uitkijken over de rivier de Tyne, en absorbeer de levendige sfeer van de stad, geworteld in de beroemde vriendelijke aard van de "Geordie"-inwoners.

Newcastle: halfdaagse tour naar de Vera-televisielocaties

6. Newcastle: halfdaagse tour naar de Vera-televisielocaties

Neem deel aan deze prachtige tour voor liefhebbers van de televisieserie 'Vera' door het hart van de filmlocaties rond Newscastle Upon Tyne en Gateshead in Northumberland. Deze volledig begeleide bustour duurt ongeveer 4 uur en begint en eindigt in het centrum van Newcastle. Tijdens het eerste deel van je tour bezoek je filmlocaties van 'Vera' in Newcastle en Gateshead aan de andere kant van de rivier de Tyne. Voor het tweede en langere deel van je tour ga je richting de kust om de moordscènes en filmlocaties in Fish Quay in North Shields, Tynemouth en Whitley Bay te verkennen, voordat je terugkeert naar Newcastle. Als onderdeel van de tour krijg je de kans om een aantal van deze locaties van dichtbij te bekijken om een goed beeld te krijgen. Plaatsen die je gaat bezoeken zijn: Castle Keep, locaties voor Industrial Films, The Staiths, de concertzaal The Sage Gateshead,  de 7 bruggen van Newcastle. Je hebt bovendien 30 minuten de tijd om de Sage en de omgeving te verkennen. In de loop van de tour krijg je clips te zien van het tv-programma om je te helpen de locaties te herkennen die je op de dag zult zien.

Newcastle: wandeltocht duistere geheimen en criminelen

7. Newcastle: wandeltocht duistere geheimen en criminelen

Ontmoet je gids op Dean Street en begin je wandeltocht door de meest mysterieuze en huiveringwekkende straten van Newcastle. Luister naar verhalen over criminelen, lichamendieven, geesten, goochelaars en gangsters die allemaal Newcastle naar huis noemen. Loop door Dean Street, Quayside en High Bridge Street terwijl je via je gids meer te weten komt over het duistere verleden van Newcastle. Luister naar verhalen over moorden, explosies, body-snatchers en gangsters uit je gids, terwijl je langs enkele van de spookachtigste bezienswaardigheden van Newcastle komt, waaronder Earl Grey's Monument, Castle Keep en Bigg Market.

Newcastle: wandeltocht naar Grainger Market & Quayside

8. Newcastle: wandeltocht naar Grainger Market & Quayside

Ontdek de rijke geschiedenis van Newcastle tijdens deze wandeltocht. Verken samen met een gids lokale hotspots zoals de levendige Grainger Market, Chinatown en Stadium Quarter. Dompel jezelf onder in een van de grootste culturele steden van het land, vol met markten, musea en kunstgalerijen. Leer meer over de architectuur van wereldklasse van de stad, van de oude technieken tot klassiek tot postmodern! Loop door de geschiedenis op het middeleeuwse kasteelterrein en bekijk vervolgens de authentieke Quayside van Newcastle met zijn pittoreske bruggen over de rivier de Tyne. Ontdek tijdens deze tour de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad - van de Romeinse tijd via de industriële revolutie tot vandaag en daarna.

Newcastle: Halve dagtour naar Hadrian's Wall en Romeins fort

9. Newcastle: Halve dagtour naar Hadrian's Wall en Romeins fort

Kom meer te weten over de Romeinen en de Muur van Hadrianus, een UNESCO-werelderfgoed, tijdens deze tour van een halve dag. Ga naar de grens van het Romeinse rijk terwijl je dicht bij een stedelijk centrum bent tijdens een rondleiding die zich richt op de oostkant van de muur, Segedunum, nu Wallsend genoemd. Bezoek ook het Great North Museum en ontdek de gevarieerde artefacten. Nadat je je gids hebt ontmoet op het centraal station van Newcastle, ga je naar Segedunum, een fort met fantastische reconstructies van de Romeinse manier van leven, zoals een deel van de muur dat kan worden bekeken en bewandeld. Eenmaal daar, stap je in de Romeinse wereld en leer je over deze fantastische, meedogenloze maar creatieve cultuur die een groot deel van de bekende wereld veroverde. Ga na je bezoek aan het fort naar het Great North Museum in Newcastle, dat een van de grootste collecties Romeinse kunstvoorwerpen in het noorden van Groot-Brittannië heeft. Terwijl je gids ze interpreteert, krijg je inzicht in het Romeinse leven aan de noordelijke grens van het rijk. Na je rondleiding door het museum wordt je teruggebracht naar het centrum van Newcastle, waar je kunt genieten van het stadscentrum. Uw gids wijst u graag in de richting van belangrijke bezienswaardigheden of cafés en restaurants. Deze tour van een halve dag kan 's ochtends of' s middags worden gemaakt.

Newcastle: True Crime-rondleiding

10. Newcastle: True Crime-rondleiding

Kom meer te weten over moord, intriges en het duistere verleden van de historische stad Newcastle tijdens deze rondleiding door het Noord-Engelse industriële centrum. Leer meer over de fameuze krachtpatser van het noorden en zijn grote uitvindingen zoals de spoorwegen of de stoomturbine op zich. Verken de onderbuik van het verleden van deze geweldige stad en dwaal door Newcastle's geschiedenis van misdaad, executies en losbandige verhalen. Hoor over hekserij, de lucratieve handel van de lijkenrovers of een grap die helemaal mis is gegaan. Locaties zijn onder meer de voormalige gevangenissen, executieplaatsen en rechtszalen van Newcastle, waar je hoort over de meest beruchte rechtszaken en echte misdaadscènes uit vervlogen tijden kunt bezoeken.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours
  • Dagtochten
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Topbezienswaardigheden in Newcastle upon Tyne

Overzicht activiteiten in Newcastle upon Tyne

Wil je alle activiteiten in Newcastle upon Tyne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Newcastle upon Tyne

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 40 beoordelingen

geweldig dagje uit, zeer goed tempo, de gids was erg goed en de reis was op zichzelf al erg leerzaam haar enthousiasme voor Vera en het noordoosten scheen er echt door