Niagara Falls

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Welke kant van Niagara Falls is beter?

Niagara Falls ligt op een unieke locatie tussen Canada en de VS, en bestaat uit maar liefst drie watervallen! Of je nu de winterse ijspracht of de zomerse oerkracht wil zien, beide kanten bieden geheel verschillende spektakels om uit te kiezen. Hier wat tips.

 • Horseshoe Falls

  1. Horseshoe Falls

  90% van de Niagara River stroomt over de Horseshoe Falls in Canada. Niet alleen ziet het er machtig uit - de ruwe kracht erodeert letterijk de grens tussen de VS en Canada!

 • American Falls

  2. American Falls

  Logisch met zo'n naam: de American Falls liggen aan Amerikaase zijde. Hier krijg je extreme uitzichten, en bezoekers mogen bijzonder dicht bij de rand komen.

 • Bridal Veil Falls

  3. Bridal Veil Falls

  Bridal Veil ligt in de staat New York en is de kleinste van de drie watervallen. Bezoek de attractie Cave of Winds en zie het water over je heen stromen.

 • Waaghalzen

  4. Waaghalzen

  De 63-jarige Annie Taylor was de eerste van velen die in een vat over Horseshoe Falls voeren. Horseshoe is verschrikkelijk gevaarlijk, maar de andere watervallen zijn al helemaal te rotsachtig om te overleven.

 • Per boot

  5. Per boot

  Aan de voet van de watervallen, bij Niagara Gorge, kun je op boottour gaan. De landen hebben verschillende aanbieders, dus vergelijk ze van tevoren om te bepalen vanaf welke grens je op pad gaat.

Plan je bezoek

 • Hoeveel dagen bij Niagara Falls doorbrengen?

  Een dag is genoeg om Niagara Falls te zien, maar als je van plan bent gebruik te maken van de vele beschikbare activiteiten, is het een goed idee om meer tijd in te plannen. Veel mensen maken een dagtrip naar de Falls als deel van een langer verblijf in Toronto of New York.

 • Wanneer?

  Logischerwijs zijn juli en augustus de drukste maanden. In juni en september zul je al een stuk minder drukte ervaren. Tegelijkertijd is er weinig zo magisch als bij winsters weer de bevroren Niagara zien!

 • Hoe kom je er?

  Zowel vanaf Toronto Pearson Airport als Buffalo Airport rijden shuttlebussen naar de Falls, sommigen met groepskorting. Let wel: Toronto is veel dichterbij dan Buffalo, dus tenzij je op doortocht bent in de VS is het makkelijker de Falls vanaf Canadese zijde te bereiken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Je kunt de watervallen 24 uur per dag bekijken.
 • Toegangsprijzen
  Gratis om te bekijken, maar je moet wel parkeerkosten betalen, meestal rond $20.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Gezien de locatie van Niagara Falls tussen twee landen zijn er allerlei manieren om er te komen. De meest directe manier is per auto, maar er zijn verscheidene opties met bussen en openbaar vervoer. Zoek vooraf online uit wat voor jouw trip de beste optie is.
 • Extra tips
  *Breng een regenjas mee - je wordt zeker nat.
  *Zorg dat je de benodigde reisdocumenten hebt (paspoort, visum) als je van plan bent de grens over te steken.

Sitemap Niagara Falls

Wil je alle activiteiten in Niagara Falls ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Niagara Falls

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.244 beoordelingen

Dit is de 2e keer dat ik dit meemaak.. 8 jaar geleden.. gewoon als een herinnering.. was zo leuk! Het personeel, de gids, kapitein waren geweldig! Zal het snel weer doen, vooral omdat ik geen spannende boot heb om door stroomversnellingen te gaan. Lol. Het enige is dat we een grote groep hadden die de eerste 3/4 rijen in beslag nam, die ik mezelf en mijn dochter vooraf wilde hebben (we waren daar als eerste om in te loggen) maar gegroepeerd in de rij nadat we zaten te wachten op onze gids om de veiligheidsvoorschriften uit te leggen . Teleurgesteld dat ze de groep niet hebben gemorst, zodat sommige mensen de kans kunnen krijgen om dichterbij te komen ... anders dan dat ... je zult er nog steeds van houden en nat worden!

Onze gids kwam ons ophalen bij ons hotel en reed ons naar al onze haltes, terwijl hij dat deed, hij legde veel interessante feiten en verhalen over het gebied uit. Ik kan zijn naam niet herinneren en ik wou dat ik het kon, hij was geweldig. Onze tour duurde ongeveer 4,5 uur. Ik heb het gevoel dat we bij elke stop genoeg tijd hadden. We eindigden onze tour met de Hornblower Cruise die fantastisch was, van dichtbij en persoonlijk met Niagara Falls. Gewoon geweldig en mooi. We zouden dit bedrijf en deze gids zeker opnieuw gebruiken.

We had an amazing day with our guide Michael! The big bus was down because of a mechanical problem, so we had the honour to go on the tour with only 7 people in total in a minivan. During the day, the guide supplied us with information about the area. We went to 3 different places in the Niagara Falls area (including up the Skylon tower) and afterwards to Niagara-on-the-lake in stead of the wine tasting. We loved it and would definitely recommend!

Mijn man en ik zijn 71 en we hebben erg genoten van de zip-line. Ik heb mijn hele leven hoogtevrees gehad en deze attractie stond op mijn bucketlist. De kerels die ons harnas aantrokken waren experts en stelden ons gerust dat veiligheid hun eerste zorg was. Deze rit was niet voor mensen met een zwak hart. U zult genieten van de spanning.

Geweldige ervaring met "haal je gids" en de Skylon-toren was geweldig!