Niagarawatervallen


Welke kant van Niagara Falls is beter?

Niagara Falls ligt op een unieke locatie tussen Canada en de VS, en bestaat uit maar liefst drie watervallen! Of je nu de winterse ijspracht of de zomerse oerkracht wil zien, beide kanten bieden geheel verschillende spektakels om uit te kiezen. Hier wat tips.

 • Horseshoe Falls

  1. Horseshoe Falls

  90% van de Niagara River stroomt over de Horseshoe Falls in Canada. Niet alleen ziet het er machtig uit - de ruwe kracht erodeert letterijk de grens tussen de VS en Canada!

 • American Falls

  2. American Falls

  Logisch met zo'n naam: de American Falls liggen aan Amerikaase zijde. Hier krijg je extreme uitzichten, en bezoekers mogen bijzonder dicht bij de rand komen.

 • Bridal Veil Falls

  3. Bridal Veil Falls

  Bridal Veil ligt in de staat New York en is de kleinste van de drie watervallen. Bezoek de attractie Cave of Winds en zie het water over je heen stromen.

 • Waaghalzen

  4. Waaghalzen

  De 63-jarige Annie Taylor was de eerste van velen die in een vat over Horseshoe Falls voeren. Horseshoe is verschrikkelijk gevaarlijk, maar de andere watervallen zijn al helemaal te rotsachtig om te overleven.

 • Per boot

  5. Per boot

  Aan de voet van de watervallen, bij Niagara Gorge, kun je op boottour gaan. De landen hebben verschillende aanbieders, dus vergelijk ze van tevoren om te bepalen vanaf welke grens je op pad gaat.

Plan je bezoek

 • Hoeveel dagen bij Niagara Falls doorbrengen?

  Een dag is genoeg om Niagara Falls te zien, maar als je van plan bent gebruik te maken van de vele beschikbare activiteiten, is het een goed idee om meer tijd in te plannen. Veel mensen maken een dagtrip naar de Falls als deel van een langer verblijf in Toronto of New York.

 • Wanneer?

  Logischerwijs zijn juli en augustus de drukste maanden. In juni en september zul je al een stuk minder drukte ervaren. Tegelijkertijd is er weinig zo magisch als bij winsters weer de bevroren Niagara zien!

 • Hoe kom je er?

  Zowel vanaf Toronto Pearson Airport als Buffalo Airport rijden shuttlebussen naar de Falls, sommigen met groepskorting. Let wel: Toronto is veel dichterbij dan Buffalo, dus tenzij je op doortocht bent in de VS is het makkelijker de Falls vanaf Canadese zijde te bereiken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Je kunt de watervallen 24 uur per dag bekijken.
 • Toegangsprijzen
  Gratis om te bekijken, maar je moet wel parkeerkosten betalen, meestal rond $20.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Gezien de locatie van Niagara Falls tussen twee landen zijn er allerlei manieren om er te komen. De meest directe manier is per auto, maar er zijn verscheidene opties met bussen en openbaar vervoer. Zoek vooraf online uit wat voor jouw trip de beste optie is.
 • Extra tips
  *Breng een regenjas mee - je wordt zeker nat.
  *Zorg dat je de benodigde reisdocumenten hebt (paspoort, visum) als je van plan bent de grens over te steken.

Wat anderen zeggen over Niagarawatervallen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.745 beoordelingen

Over de activiteiten alleen maar lof, de lunch viel tegen

Prima geregeld, netjes op tijd opgehaald bij het hotel en in een ruime auto vervoerd naar de verschillende onderdelen. Hele aardig behulpzame hostess. Boottocht: geweldig. Yourney behind the falls: o.k.. Lunch in de Skylon Tower: matig eten (buffet) maar een geweldig uitzicht. Helikoptertocht: onbeschrijflijk!!!

Prachtige ervaring ook zonder helikoptervlucht (afgelast ivm weer)

Leuke afwisselende ervaring. Leuk met kleine groep. Goede organisatie. Helaas ging de helikoptervlucht niet door ivm het weer. Omdat wij niet op een ander moment konden, kregen we binnen een week geld teruggestort.

Een mooie excursie met wat achtergrond informatie door de gids/chauffeur. Wel jammer dat er mijn inziens te veel wachttijd tussen de onderdelen zat. Dat zou de tour een stuk korter qua duur hebben gemaakt.

De Aero car heeft een geweldig zicht op de Niagara river met de spectaculaire whirlpool. Journey behind the Falls is een leuke ervaring om het geweld van het vallende water van dichtbij te horen en zien.

Service was uitstekend en communicatie was goed!

Deze tour is zeker een aanrader. Van alle kanten hebben wij de niagara Falls kunnen bekijken echt een amezing ervaring. Gids was erg gezellig en wist veel te vertellen.