Datums kiezen

Nicolosi
Natuur & avontuur

Natuur & avontuur

Nicolosi Natuur & avontuur: onze aanbevelingen

De Etna: Vulkaantopwandeling met gids en kabelbaan

1. De Etna: Vulkaantopwandeling met gids en kabelbaan

Stijg op naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel met een gids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa, tot 3.000 meter. Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en stijg 2.504 meter met de kabelbaan en begin aan je wandeling. Je wandelt 1,5 uur bergopwaarts en passeert vele kraters, vooral richting de krater van de uitbarsting van 2001 en het maanachtige landschap dat het gebied afbakent. Tijdens de wandeling neem je lange pauzes om foto's te maken en uit te rusten. Je gaat dan verder met verkennen tijdens je wandeling richting de Cisternazza en het Belvedere in de Valle del Bove, beschouwd als de beste panoramische plek op de Etna op een oogverblindende vulkanische depressie die teruggaat tot 64.000 jaar geleden! Hier neem je een pauze om de omgeving te koesteren, een paar foto's te maken en gewoon het landschap te bewonderen, terwijl je vanaf daar de kust van Taormina tot Syracuse kunt zien. Vanaf hier bereikt u de Barbagallo-kraters, tot 3.000 meter, het hoogste toegestane punt, en geniet u van een bevoorrecht uitzicht op de topkraters en hun constante uitstoot van gassen en waterdampen. Daarna marcheer je terug naar 2500 meter en neem je de kabelbaan terug naar de Rifugio Sapienza. Ervaar het ongelooflijke gevoel dat je op de top van de wereld bent in dit rotsachtige, prachtige landschap met de gigantische lucht boven je.

Nicolosi: Etna kabelbaan, 4x4 excursie en trektocht

2. Nicolosi: Etna kabelbaan, 4x4 excursie en trektocht

Een geldig alternatief voor de topkraters is de Etna-excursie van 3.000 meter. Je gaat met de kabelbaan omhoog tot 2.500 meter, daarna met een 4x4 tot 2.750 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Het is mogelijk om de topkraters te observeren, daarna stoppen we bij een laterale krater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je bewondert de recente lavastromen (2023) tot je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We zullen een uitstroomopening bezoeken (uitbarsting van 2002) en vanaf hier zullen we afdalen langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bove-vallei zullen observeren, terwijl we op mooie dagen een uitzicht bewonderen dat zich uitstrekt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië . Duur: 4 uur wandelen / 5 uur totale rondleiding. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, verzameltijd 30 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is compatibel voor degenen die met bus AST aankomen vanuit Catania, http://www.astsicilia.it/bus-catania-etna/). Meeting Point Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

3. De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

Ga met de kabelbaan de Etna op en geniet van een rondleiding op de bodem van de kraters op de top. Verken het gebied in een 4x4-bus die is ontworpen om het terrein te beheren. Stap uit de bus om meer te weten te komen over de vulkaan tijdens een korte wandeling met je gids. Laat uw ticket valideren bij het loket "Priority pass" dat zich bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna" bevindt. Je avontuur begint op een hoogte van ongeveer 6.300 voet (1.900 m) bij het vertrekstation "Funivia dell'Etna". Bereik het bergstation op ongeveer 8.200 voet boven zeeniveau (2.500 m). Bij sterke wind wordt uw beklimming uitgevoerd door de 4x4-bussen. Als u het bergstation bereikt, stapt u aan boord van een speciale 4x4-bus om de maximaal toegestane hoogte van de top te bereiken (ongeveer 2.900 meter). Vervolg uw ervaring met een alpine-vulkaangids om de omgeving te verkennen. Samen met je gids waardeer je het betoverende landschap op de bodem van de centrale krater dat je, met volledige zichtbaarheid, laat verdwalen in het uitzicht op een groot deel van Oost-Sicilië. In geval van sneeuw wordt uw beklimming uitgevoerd met speciale rupsvoertuigen (snowcat). Na ongeveer 30 minuten te hebben verkend, keert u terug naar het kabelbaanstation en gaat u terug de vulkaan af met uw retourticket.

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

4. Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Wandel naar de top van Europa's hoogste actieve vulkaan met een vulkanologische gids. Ontdek het uitzicht vanaf de kraters op de top, verken een lavatunnel en de Valle del Bove. Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner tegenover het station van de zuidelijke Etna-kabelbaan. Vanaf de top van de kabelbaan doorkruis je maanlandschappen aan boord van een 4x4 tot een hoogte van 2850 meter in het Torre del Filosofo-gebied. Begin je tocht tot we de rand van de Bocca Nuova (3300 meter) bereiken, een krater die in 1968 werd geopend en een van de meest indrukwekkende in de omgeving is. Wandel naar de top en geniet van 360°-panorama's en, als het weer het toelaat, kunt u zelfs de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië zien. Daal af van de kraters op de top en passeer de kraters van de uitbarsting van 2002, loop vervolgens een lavatunnel binnen en bewonder het vulkanische amfitheater van de Valle del Bove, een spectaculaire caldera van 8 km lang en 4 km breed. Terugkeer per 4x4 en kabelbaan naar het startpunt.

Catania: Etna ochtend jeep tour

5. Catania: Etna ochtend jeep tour

Nadat je bent opgehaald bij het aangewezen ontmoetingspunt, rijd je naar de Etna om je tour te beginnen. Terwijl je naar een hoogte van 2000 meter stijgt, zal je professionele gids je vertellen over de geschiedenis van de vulkaan en zijn unieke aard aan je uitleggen. Loop over paden weg van de toeristische gebieden om de flora en fauna in je op te nemen, weg van de drukte. Verschillende aspecten van de vulkaan zullen worden belicht, zoals de aard en hulpbronnen, de verbazingwekkende landschappen en de enorme lavastromen die gebouwen en wegen hebben verwoest. Je wordt naar een uitkijkpunt gebracht om het panoramische uitzicht op de Valle del Bove te zien, de belangrijkste vallei op de oostelijke helling van de vulkaan. Bezoek een gebied van oude explosieve activiteiten, Hornitos, een semi-grot en een toevluchtsoord van de staat. Leer meer over de oorsprong en de functies in uw gids. Je krijgt ook de kans om de wijnen, likeuren en honing uit dit gebied te proeven. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar je accommodatie in Catania.

Vanuit Catania: tour naar de Etna, bij zonsondergang

6. Vanuit Catania: tour naar de Etna, bij zonsondergang

Ga mee met een prachtige zonsondergangtour op de beroemde vulkaan Etna. Verken een lavagrot, loop rond kraters en bewonder de zonsondergang boven het spectaculaire landschap Begin met een stop bij een boerderij om een paar heerlijke lokale producten te proeven. Bezoek één van de beroemdste biologische boerderijen van de stad waar je de lekkerste lokale producten kunt proeven, waaronder honing en wijn. Vervolg je tocht naar een lavagrot die is ontstaan tijdens de uitbarsting van 1792 en betreed de adembenemende plek om meer te weten te komen over lavastromen en de krachten die ze veroorzaken. Wandel vervolgens over de bergpaden naar de Sapienza-hut op de Etna en geniet van een aangename wandeling rond de lavastromen die zijn ontstaan door de laatste uitbarstingen en de oude Silvestri-kraters die dateren van de uitbarsting in 1892. Vanaf deze hoogste piek kun je de zon zien ondergaan boven het adembenemende landschap, voordat je in de avond weer terugkeert naar je hotel.

Catania/Etna: Etna trektocht met gids

7. Catania/Etna: Etna trektocht met gids

Geniet van een wandeling op de hoogste, actiefste vulkaan van Europa. Verken een fascinerend landschap en geniet van adembenemende uitzichten tijdens dit klimavontuur. De tour begint met een vroege ochtend ophaalservice vanaf het gekozen ontmoetingspunt. Onderweg zal er een pauze zijn voor een kopje koffie en om iets te eten te kopen. Bereik het startpunt van je wandeling buiten de gebaande paden. Hier krijg je een helm en alle uitrusting die je nodig hebt voor je wandeling. Bewonder aan het begin van je trektocht het betoverende landschap van de Valle del Bove, de grootste depressie van de Etna, en zijn maanachtige woestijnen.Vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht op de rokende topkraters en het omringende landschap met uitzicht op de Ionische Zee. Tot slot word je in de middag teruggebracht naar Catania, waar je tocht eindigt.

Etna: Vulkaan Kraters Wandeltocht

8. Etna: Vulkaan Kraters Wandeltocht

Klim naar een hoogte van 3.000 meter en geniet van ongelooflijke panoramische uitzichten in de buurt van de topkraters van de Etna. Ga mee met een gecertificeerde gids op een uniek avontuur van Rifugio Sapienza en verken een actieve vulkaan op een veilige manier door weg te blijven van de gevarenzone. Begin bij de Bar Esagonal op een hoogte van 1.900 meter. Maak een schilderachtige rit met de kabelbaan naar een hoogte van 2.500 meter, voordat je aan je trektocht op de Etna begint. Met speciale toestemming voor wetenschappelijke doeleinden passeer je de huidige hoogtelimiet van 2750 meter en ga je met jouw gids naar een hoogte van 3000 meter (alleen zonder grote hoogteziekte in de groep). Raak fumarolen met hete gasemissies aan en passeer de oevers van de nog steeds stomende lavastroom van de meest recente uitbarstingen. Je bezoekt een kleine basaltkloof (indien niet bedolven onder sneeuw) en komt dan aan de voet van de meest actieve krater van dit moment, de Zuidoost-krater. Ga vervolgens naar de grote kraters van 2002 en daal vervolgens een pad af (vol met sneeuw in de winter) naar het kabelbaanstation om terug te keren naar het beginpunt.

Natuur en smaken van de Etna: 6 uur durende tour vanuit Taormina

9. Natuur en smaken van de Etna: 6 uur durende tour vanuit Taormina

Bezoek de hoogste vulkaan van Europa en verken het Etna-park tijdens een 6-uur durende tour vanuit Taormina. Eerste stop om een van de beste biologische boerderijen in het gebied te bezoeken om producten zoals honing, olijfolie en wijn te proeven. Zet later een helm en hoofdlamp op en ga een lavagrot binnen om te leren hoe lavastromen worden gevormd. Bekijk bij Rifugio Sapienza zowel de nieuwste uitbarstingen van de vulkaan als de oude Silvestri-kraters die dateren uit de uitbarsting van 1892. Trek over een natuurpad en geniet van adembenemende uitzichten, voordat u terugrijdt naar Taormina.

Vanuit Catania: Hele dag naar de Etna en Taormina

10. Vanuit Catania: Hele dag naar de Etna en Taormina

Spring in de shuttlebus en begeef je naar het maanlandschap van een van 's werelds meest actieve vulkanen, de Etna. Met een hoogte van meer dan 1981 meter domineert deze majestueuze berg de kustlijn en verbergt tal van schatten. Een reis naar Sicilië zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de onstuimige gebieden van de Etna. Beginnend bij Rifugio Sapienza, volg de lijn van de oude Silvestri-kraters naar beneden in een grot van lava gevormd tijdens de uitbarsting van 1792. Ga vanaf hier naar een lokale biologische boerderij en proef honing en wijn, verbouwd in de vruchtbare gronden van de regio. Bekijk onderweg naar Taormina het spectaculaire natuurreservaat van Isola Bella van bovenaf. Bij aankomst kunt u op uw gemak lunchen en vervolgens hergroeperen om de hoogtepunten van deze unieke historische stad te bekijken. Van de ouderwetse charme van het oude Griekse theater tot het adembenemende uitzicht op de baai van Giardini Naxos en de opvallende architectuur van Palazzo Corvaja, deze stad steelt het hart van elke bezoeker.

62 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

Nicolosi

Nicolosi

Veelgestelde vragen over Natuur & avontuur in Nicolosi

Welke andere activiteiten dan Natuur & avontuur zijn de moeite waard in Nicolosi?

Andere onmisbare dingen om te doen in Nicolosi:

Andere activiteiten in Nicolosi

Wil je alle activiteiten in Nicolosi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nicolosi

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 15 beoordelingen

De organisatie was perfect, de pick-up was op tijd op het afgesproken ontmoetingspunt en alle deelnemers waren optimaal uitgerust met schoenen, jassen, stokken, handschoenen en helmen. We hadden de mogelijkheid om vóór de wandeling een broodje te pakken (en ik zou iedereen aanraden om het broodje parmigiana te nemen). De wandeling was een beetje uitdagend vanwege de sneeuw, maar ongelooflijk mooi en de gids kon je zoveel interessante dingen over de vulkaan vertellen. Ik zou op elk moment opnieuw boeken!

De activiteit was geweldig, de gids was supervriendelijk en leuk, hij beantwoordde elke vraag die je stelde en herhaalde dingen in 3 talen. Hij nam pauzes om interessante details uit te leggen en gaf ons daarbij de tijd om op adem te komen... De wind blies ZEER sterk tijdens de klim en het gevoel van kou was behoorlijk intens, maar het was het waard.

Ik wist niet zeker of ik naar deze reis zou gaan, maar ik ben blij dat ik gegaan ben. Het was echt iets bijzonders. Gids was vriendelijk, energiek en beantwoordde elke vraag. Ook als we geen goede schoenen of jas hadden, lieten ze je die van hen gebruiken. 100% werk het geld

Een fantastische reis langs de prachtige Etna. De gidsen waren vriendelijk, aardig en professioneel. Ik heb veel geleerd over de Etna en vulkanen

Uitstekende docent op de Etna!!! Echt leuk! Uitstekende gids (Luca)!!! Het bezoek aan de krater en de lavastromen was uitstekend! Geadviseerd!!