Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nicosia

Onze aanbevelingen voor Nicosia

Van Paphos: Nicosia sightseeingtour met hoteltransfer

1. Van Paphos: Nicosia sightseeingtour met hoteltransfer

Op weg naar Nicosia en onderweg een gemaksstop bij Choirokoitia. Aangekomen in Nicosia bezoeken we eerst de kathedraal van St. John en gaan dan te voet verder (als het weer het toelaat) door de smalle straatjes van de oude wijk totdat we de "Laiki Yitonia" bereiken met zijn kleurrijke cafés, taverna's en winkels. Er is 2 uur vrije tijd voor lunch (niet inbegrepen), winkelen of een bezoek aan het museum. Als u uw paspoort meeneemt, is het ook mogelijk om de groene lijn over te steken om het bezette deel van Nicosia te bezoeken (optioneel).

Cyprus: Troodos Mountain Food & Wine Tasting Tour met lunch

2. Cyprus: Troodos Mountain Food & Wine Tasting Tour met lunch

Een gids haalt je op van een locatie naar keuze en je wordt door zorgvuldig geselecteerde dorpen gereden om de lokale bevolking te bezoeken die traditionele producten maakt en Cypriotische lekkernijen te proeven. Een van deze stops is een bekroonde wijnmakerij waar je een selectie wijnen kunt proberen en een verscheidenheid aan inheemse druivensoorten kunt ontdekken. Je leert over de ingrediënten, het maakproces en de tradities die aan de producten zijn gekoppeld. Een deel van de rondreis bestaat uit het bezoeken van dorpen waar je tijd hebt om de bezienswaardigheden te verkennen en te bekijken. Onderweg stopt de groep bij een plaatselijke taverne om te smullen van een selectie Cypriotische gerechten met een volledige meze-lunch. We houden onze tours authentiek door echte locals te bezoeken en omdat deze lokale dorpsbewoners het druk hebben met het dagelijks leven - we kunnen niet garanderen welke stops we zullen opnemen ... Hier is echter een voorbeeldlijst van producten die waarschijnlijk zullen worden opgenomen - Halloumi-kaas, Honing, Olijfolie, Dorpsbrood, Traditionele Zoetigheden, Wijn enz. We garanderen een geweldig dagje uit en u kunt er zeker van zijn dat u 5 fantastische plekken in de Troodos-bergdorpen zult bezoeken en een culinaire dagtour als geen ander zult beleven!

eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

3. eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

Of je nu het Verenigd Koninkrijk verkent of op een Europees avontuur in meerdere landen gaat, met een eSIM-kaart ben je altijd verbonden. Geniet van onmiddellijke mobiele levering en dekkingsopties van 1 tot 30 dagen met 500 MB tot 10 GB. Deze eSIM is ideaal voor moderne reizigers die gebruik maken van apparaten zoals de iPhone of andere smartphones die de eSIM-functie ondersteunen. Geniet van het gemak van prepaid dekking op alle grote Europese bestemmingen met ononderbroken connectiviteit en zonder verrassingen. Deze eSIM dekt de volgende locaties: Oostenrijk (Österreich) België (Belgien) Bulgarije (Bulgarien) Cyprus (Zypern) Kroatië (Kroatien) Denemarken (Dänemark) Estland Finland (Finnland) Frankrijk (Frankreich) Duitsland (Deutschland) Griekenland (Griechenland) Hongarije (Ungarn) Ierland (Irland) IJsland (Island) Italië (Italien) Letland (Lettland) Litouwen (Litauen) Luxemburg (Luxemburg) Malta Noorwegen Nederland (Niederlande) Polen Portugal Slowakije (Slowakei) Slovenië (Slowenien) Spanje (Spanien) Verenigd Koninkrijk (Vereinigtes Königreich) Tsjechische Republiek (Tschechische Republik) Roemenië (Rumänien) Zweden (Schweden) Zwitserland (Schweiz) Oekraïne

Cyprus: Troodos Mountain Wine Tour met een local

4. Cyprus: Troodos Mountain Wine Tour met een local

Geniet van het gemak dat u wordt opgehaald bij uw accommodatie. Ontmoet je lokale gids en leer meer over het lokale eten en wijnaanbod. Rijd naar een Troodos-bergdorp en bezoek een boetiekwijnmakerij in familiebezit. Volg een rondleiding door de faciliteit en geniet van een wijnproeverij. Ga verder naar een schilderachtig dorpje waar je de kans krijgt om door de geplaveide straatjes te dwalen en het schilderachtige landschap in je op te nemen. Bezoek de plaatselijke kerk, het klooster en de plaatselijke ambachtswinkels. Terwijl je het dorp verkent, stop je voor een proeverij van eten. Nadat je het dorp hebt verkend, ga je zitten voor een traditionele meze-lunch en -drankjes. Ontspan en kijk hoe de wereld voorbijgaat.

Cyprus: Troodos-gebergte, dorpen en wijnmakerijen Tour

5. Cyprus: Troodos-gebergte, dorpen en wijnmakerijen Tour

Begin aan een dagvullend eet- en wijnavontuur in het schilderachtige Troodos-gebergte, ontworpen om Cypriotisch eten en wijn te laten zien. Met vervoer heen en terug inbegrepen, bezoek afgelegen dorpen, proef regionale producten en probeer heerlijke lokale wijnen. Begin met ophalen vanaf een locatie naar keuze en ga naar het Troodos-gebergte. Bezoek dorpen en zorgvuldig geselecteerde wijnhuizen, stop voor de lunch om te genieten van een selectie Cypriotische gerechten en geniet van een volledige meze-spread. Leer bij 3 wijnmakerijen in familiebezit alles over het wijnbereidingsproces en de Cypriotische inheemse druivensoorten. Er zijn veel verschillende wijnen om te proeven, waaronder de wereldberoemde Commanadaria.

Van Ayia Napa/Protaras: wandeltocht door de oude binnenstad van Nicosia

6. Van Ayia Napa/Protaras: wandeltocht door de oude binnenstad van Nicosia

Bezoek Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, om meer te weten te komen over de turbulente geschiedenis van een van 's werelds laatste verdeelde steden. Maak een wandeltocht door de oude stad. Bezoek St. John's Cathedral en de Ottomaanse Buyuk Han. Neem uw identiteitsbewijs mee als u de Griekse en Turkse kant van de stad wilt doorkruisen. Na het ophalen van het hotel, gaat u naar het zuiden van Nicosia, waar uw gids u alle interessante feiten over deze stad zal laten zien en geven. Ontdek het Vrijheidsmonument en St. John's Cathedral in het centrum van de oude stad. Ondanks de bescheiden buitenkant zal het interieur van de kathedraal je verrassen. Maak vervolgens een wandeltocht door de gedeeltelijk autovrije oude stad binnen de Venetiaanse muren. Bezoek, eenmaal in het bezette deel van Nicosia, Buyuk Han en bekijk de Ayia Sofia-kerk met zijn moderne Byzantijnse architectuur. Geniet van koffie en een taart. Er is voldoende vrije tijd om te winkelen of te lunchen. Voor wie geïnteresseerd is in een bezoek aan Leventis Museum, de gids wacht om 15.00 uur buiten het museum op je. Rond uw tour af met terugbrengen naar uw centraal gelegen hotel in Ayia Napa of Protaras.

Vanuit Paphos & Limassol: dagtour hoogtepunten van Nicosia

7. Vanuit Paphos & Limassol: dagtour hoogtepunten van Nicosia

Bezoek Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, en ontdek de turbulente geschiedenis van een van de laatste verdeelde steden ter wereld. Bij aankomst in het zuidelijke deel van Nicosia zal de gids alle interessante feiten over deze stad met je delen, en alles laten zien. Bekijk het Vrijheidsmonument en de Sint-Janskathedraal in het oude stadscentrum van Nicosia. Ondanks de bescheiden buitenkant zal het interieur van de Sint-Janskathedraal je verrassen. Maak een wandeling door de gedeeltelijk autovrije oude stad binnen de Venetiaanse muren. Nadat je de VN-bufferzone bent overgestoken naar de bezette sector, kun je genieten van koffie en een zoete traktatie. Eenmaal in het bezette deel van Nicosia bezoek je Buyuk Han en kom je langs de Ayia Sofia-kerk. Er is voldoende vrije tijd om te winkelen of te lunchen. Voor geïnteresseerden wacht de gids op een vooraf afgesproken tijd voor het Leventis Museum voor een bezoek. Na afloop van de tour word je teruggebracht naar je centraal gelegen hotel in Paphos, Limassol of Pissouri.

Nicosia: Zelfgestuurde audiotour voor je smartphone

8. Nicosia: Zelfgestuurde audiotour voor je smartphone

In de afgelopen 1000 jaar is Nicosia veroverd door de Fransen, Venetianen, Ottomanen en Britten, waardoor de hoofdstad van Cyprus tot op de dag van vandaag nog steeds verdeeld is. Tijdens deze wandeltocht door de oude stad zal ik wijzen op verschillende veelbetekenende aanwijzingen over het complexe verleden van de stad, die zijn geëtst in locaties zoals het Venetiaanse wapenschild op de Famagusta-poort. Beginnend naast het Vrijheidsmonument, volg je een deel van de Venetiaanse muren voordat je je een weg baant door het oude stadscentrum, om het einde van onze tour te bereiken voor het aartsbisschoppelijk paleis. Onderweg hoor je over het 300-jarige Franse bewind, waarom de Venetianen het eiland probeerden over te nemen van de Franse Lusignans, en hoe de Ottomaanse overheersing het lot van de stad veranderde en er nog steeds invloed op heeft. Tijdens deze tour zie je een handvol van de tientallen kerken die sinds de 5e eeuw als paddestoelen uit de grond zijn geschoten. Ik zal je de oude stad laten zien waar door de eeuwen heen veelzijdige samenlevingen elk van hun religies vreedzaam hebben ontwikkeld. Ik zal je ook vertellen hoe een bloeiende, pas bevrijde samenleving plotseling verdeeld raakte. U kunt zich verheugen op: • Leren waarom de stad onder militaire bezetting staat en hoe dit culturele en ecologische gevolgen heeft • Het Venetiaanse fort zien en nadenken over de haastige constructie ervan • Horen over de onvolmaakte verdediging van de stad, waardoor de Ottomanen de stad konden veroveren • Architectuur ontcijferen om de mentaliteit van mensen onder verschillende heersers te begrijpen • Horen over de oudste kerken van de stad met de kostbaarste iconen en fresco's • Het vinden van de scheidslijn van de stad, die behalve Turkije door geen enkele andere staat wordt erkend • Als je door smalle straatjes loopt, zie je scholen, huizen en fabrieken die verlaten zijn vanwege de nabijheid van een militaire zone • Meer te weten komen over de vier jaar durende strijd voor onafhankelijkheid en een paar andere weetjes over de Britse bezetting van de stad Geef jezelf 75 minuten de tijd om het meeste uit deze tour te halen en een voorproefje te krijgen van hoe het leven in Nicosia de afgelopen 1000 jaar was.

Vanuit Nicosia: Nicosia en Kyrenia Hele dag tour met kleine groep

9. Vanuit Nicosia: Nicosia en Kyrenia Hele dag tour met kleine groep

Bezoek het sprookjesachtige fort van Saint Hilarion Castle in het Kyrenia-gebergte van Cyprus en krijg 1,5 uur om het voormalige klooster te verkennen, genoemd naar een monnik die de locatie voor zijn hermitage in de 10e eeuw koos. Ga verder naar de ruïnes van de 13e-eeuwse abdij van Bellapais in de regio Five Fingers Mountains in het door Turkije gecontroleerde Noord-Cyprus. Geniet van een koffiepauze van 30 minuten voordat je naar de havenstad Kyrenia aan de noordkust rijdt. Neem de tijd om de stad te verkennen, gesticht door de Achaeërs-stam na de Trojaanse oorlog. Verken vervolgens de verdeelde hoofdstad Nicosia en geniet van een lunch in de Great Han uit het Ottomaanse tijdperk. Ervaar zowel de Griekse als de Turkse delen van de ommuurde stad op locaties zoals de grote karavanserai van de Büyük Han en de verbazingwekkende Selimiye-moskee, omgebouwd van een katholieke kathedraal na de Ottomaanse belegering van de stad in 1570.

Van Ayia Napa/Protaras: Kyrenia en Nicosia Highlights Tour

10. Van Ayia Napa/Protaras: Kyrenia en Nicosia Highlights Tour

Het bezette noorden van Cyprus ademt bij elke bocht geschiedenis en cultuur, met suggestieve landschappen ertussenin. Hoogtepunten van deze vertrektour in de late ochtend zijn de mooie havenstad Kyrenia, de abdij van Bellapais en de noordelijke en zuidelijke sectoren van de hoofdstad Nicosia. Andreas, een van onze deskundige lokale gidsen, zegt: 'Bellapais betekent "mooie vrede" - en deze gotische abdij maakt de hype waar. De uitzichten zijn werkelijk fantastisch. Het was hier in Bellapais dat Lawrence Durrell werd geïnspireerd om zijn boek Bitter Lemons te schrijven.' Begin door de 'groene lijn'-grens over te steken om Kyrenia te bereiken. Pittoreske stenen huizen kronkelen rond de haven, die wordt gedomineerd door het oude fort van het kasteel van Kyrenia. Neem een optionele rondleiding door het kasteel of kies vrije tijd om te genieten van het uitzicht op de haven. Vervolgens gaat het verder naar de 13e-eeuwse abdij van Bellapais. Wandel door de verwoeste gotische kloostergang en geniet van het panoramische uitzicht over de Middellandse Zee. Daarna is er vrije tijd in het dorp, waar romanschrijver Lawrence Durrell in de jaren vijftig woonde. Ga vervolgens naar Nicosia, waar je de VN-bufferzone oversteekt naar de zuidelijke sector bij Ledra Street. Je hebt vrije tijd om de stad op eigen kracht te omarmen. Ledra Street is een van de belangrijkste winkelstraten in Nicosia, met een mix van lokale en internationale merken, cafés en restaurants. Laiki Yeitonia daarentegen is een historische wijk in de oude stad. Het gebied staat bekend om zijn traditionele architectuur, smalle straatjes en overvloedige charme.

Alle activiteiten

42 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Nicosia

Wat zijn de topattracties van Nicosia?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Nicosia?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Paphos

Bij een bezoek aan Nicosia, welke activiteiten hebben de beste deals en kortingen?

Andere activiteiten in Nicosia

Wil je alle activiteiten in Nicosia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nicosia

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 185 beoordelingen

Onze trip werd eerst verplaatst en nadien hoorden we dat de tweede datum volzet was. De derde datum die werd voorgesteld, was onmogelijk voor ons aangezien we al naar huis moesten. Na telefonisch contact te nemen met de organisator konden we toch meegaan naar Nicosia. De trip was over het algemeen zeer fijn. Het was leuk om naar het noordse deel van Nicosia te gaan en de Turkse cultuur daar te beleven. Ik vond het wel jammer dat we geen moskee bezochten. Daarna kregen we een kleine twee uur vrije tijd in de hoofdstad. Naar mijn gevoel was dit best kort, denkende aan de busrit van 1,5 uur (enkel) naar de hoofdstad. Onze gids Andry was zeer gepassioneerd. Dit resulteerde soms wel in een te lange uitleg. Aardoor velen de aandacht verloren. Over het algmeen was het een leerijke en fijne trip die je zeker moet doen als je Cyprus bezoekt.

Ik heb erg genoten van mijn reis naar Nicosia, onze gids was fascinerend en gepassioneerd en ik luisterde graag naar hem. De kerk was prachtig en ik waardeerde het dat ik zoveel vrije tijd in Nicosia had om door de straten aan de Turkse kant en de Griekse kant te kunnen dwalen. De aangeboden kleine versnapering werd op een prachtige plek gegeven en ook het door de gids aanbevolen restaurant was een heel goed adres. Bedankt aan de gids en onze chauffeur voor deze uitstekende dag!

Goed, tussenstop meer dan geweldig. De gids was een uitstekende verteller over van alles en nog wat omtrent Nicosia.

Waar voor je geld. Jammer dat er geen mogelijkheid is van diensten in het Italiaans

Leuke dag, jammer dat de moskee niet te bezichtigen was.