Kies data
Belevingen in

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland: De beste dingen die je niet wil missen

Queenstown: rondvaart TSS Earnslaw & barbecue Walter Peak

1. Queenstown: rondvaart TSS Earnslaw & barbecue Walter Peak

Deze activiteit van een halve dag begint en eindigt met een 45 minuten durende cruise over Queenstowns Lake Wakatipu, aan boord van de historische TSS Earnslaw. Geniet een paar uur van de culinaire hoogstandjes bij Walter Peak High Country Station, inclusief een leuke boerderijdemonstratie voor de hele familie. Profiteer van de uitgebreide lay-out van dit ongelooflijke stoomschip - ze is een drijvend museum van haar eigen geschiedenis, en je bent meer dan welkom om de machinekamer te bekijken, waar de ijverige koolstokers hard werken om deze mooie dame over het turquoise water van Lake Wakatipu te laten glijden. De Colonel's Homestead bij Walter Peak High Country Farm kijkt uit over het Lake Wakatipu en de bergen van Queenstown en is de perfecte plek om een paar uur door te brengen. De koloniale architectuur en de uitgestrekte landerijen roepen herinneringen op aan een elegant historisch verleden. Dwaal door de bekroonde tuinen, of zeg hallo tegen de dieren die bij het station wonen. Het BBQ-buffet omvat salades, groente en mals vlees, dat buiten op de gril bereid wordt. Er wordt een breed scala aan desserts aangeboden, waaronder ook vers brood en kaas. Als je dieetbeperkingen hebt, laat het ons weten op het moment van de boeking, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Waikato: ticket voor rondleiding Hobbiton-filmset

2. Waikato: ticket voor rondleiding Hobbiton-filmset

Stap binnen in het prachtige landschap van de Shire, zoals je het kent uit de trilogieën van The Lord of the Rings en The Hobbit.  Grijp deze kans van je leven om de enige filmset van de trilogieën die nog volledig intact is te zien. Je kunt tijdens het boeken kiezen uit twee opties: een rondleiding in het Engels of in het Mandarijn.  Wandel over de kronkelende paden van de Shire en bekijk de Hobbitholen in de glooiende heuvels. Je gids leidt je rond langs de beroemdste locaties op de set en legt uit hoe deze magische films werden gemaakt. Wandel over de set van bijna 5 hectare, langs de Hobbitholen en de Molen. Bij de wereldberoemde herberg de Green Dragon Inn ga je naar binnen. Hier proef je een exclusief,  speciaal gebrouwen drankje. De perfecte afsluiting van je avontuur op Middeö-Aarde.

TSS Earnslaw: 1,5 uur durende cruise vanuit Queenstown

3. TSS Earnslaw: 1,5 uur durende cruise vanuit Queenstown

Ga mee met de TSS Earnslaw voor een 1,5 uur durende cruise over Lake Wakatipu. Bewonder het spectaculaire berglandschap en geniet van voldoende tijd om een stukje levende geschiedenis te ontdekken. Luister naar boeiend commentaar van uw ervaren kapitein die tijdens uw cruise interessante punten zal benadrukken. Ga naar Steamer Wharf aan de waterkant van Queenstown. Klim aan boord van het oudste nog werkende kolengestookte passagiersstoomschip op het zuidelijk halfrond en voel je vrij om te verkennen! Bekijk de collectie historische foto's in het kleine museum aan boord en bekijk het stuurhuis van de schipper. Bezoek de machinekamer om de hitte van de gigantische stoommachines aan het werk te voelen en zie hoe de stokers kolen in de gloeiende vuurhaarden scheppen. Geniet van het dramatische uitzicht op de bergen rondom Lake Wakatipu en ontspan in het café waar u kunt genieten van een wijntje of biertje en snacks zijn ook te koop.

Kaikoura: boottocht met walvissen spotten

4. Kaikoura: boottocht met walvissen spotten

Maak een walvisvaart voor de kust van Kaikoura en zie gigantische potvissen in hun natuurlijke omgeving. Ervaar ontmoetingen van dichtbij met een scala aan andere dieren in het wild, waaronder pelsrobben, pods van dolfijnen en de met uitsterven bedreigde albatros. Je ervaren bemanning zal tijdens de ervaring wetenschappelijke informatie en inheemse kennis over deze geweldige wezens verstrekken. Vaar uit in een moderne catamaran, uitgerust met motoren die het onderwatergeluid en niet-vervuilende toiletten  minimaliseren. Grote buitendekken bieden geweldige kijk- en fotomomenten en het interieur met airconditioning is uitgerust met comfortabele stoelen en plasmaschermen  met bekroonde animaties van wilde dieren in het wild. Passagiersaantallen worden ver onder de capaciteit van het schip gehouden  om een meer persoonlijke ervaring te garanderen.

Waitomo: rondleiding door de glimwormgrotten per boot

5. Waitomo: rondleiding door de glimwormgrotten per boot

Beleef een ondergronds avontuur met deze rondleiding van 45 minuten door de wereldberoemde Glimwormgrotten van Waitomo. De grotten ontstonden 30 miljoen jaar geleden en bevatten 2 verdiepingen. De bovenste verdieping is droog en biedt toegang tot de grot en de formaties die bekend staan als The Catacombs, The Pipe Organ en The Banquet Chamber. Op de onderste verdieping vind je ondergrondse beken in passages en The Cathedral. Begin te voet met een gids die de grotten tot leven doet komen met verhalen over hun geschiedenis. Ga daarna aan boord van een boot en bewonder de schitterende lichtjes terwijl je stilletjes door de wondere sterrenwereld van de Glimwormgrot vaart.

Nationaal park Fiordland: boottocht Doubtful Sound wildernis

6. Nationaal park Fiordland: boottocht Doubtful Sound wildernis

Breng een dag door in de afgelegen wildernis van Doubtful Sound, gelegen in het hart van het Fiordland Nationaal Park en drie keer langer dan Milford Sound. Je rijdt zelf naar Manapouri en gaat aan boord van een boot over het schilderachtige Lake Manapouri, gevolgd door een busrit over de Wilmot Pass. Stop onderweg en ervaar het dichte Fiordland-regenwoud. Bij Deep Cove stap je aan boord van de Patea Explorer, een speciaal gebouwde catamaran, voor een 2 uur en 45 minuten durende boottocht over de Doubtful Sound. Zie watervallen, het regenwoud en bergen tijdens de boottocht. Je kunt de bewoner tuimelaardolfijn, de kolonie pelsrobben aan de monding van de fjord of zelfs zeldzame Fiordland-kuifpinguïns zien. Tijdens de boottocht zullen deskundige natuurgidsen informatief commentaar geven.  Wanneer het in Fiordland regent, is het landschap adembenemend: rotswanden met watervallen, mist hangt rond de toppen van de bergen en rivieren en beken woeden.  Vanuit een droge comfortabele uitkijkpost aan boord van de bus of het schip is dit landschap spectaculair. Bereid je altijd voor op een lekkere plensbui tijdens je bezoek. Velen zeggen dat je Fiordland niet hebt gezien tenzij je het in de regen hebt gezien!

Te Anau: rondleiding glimwormgrotten

7. Te Anau: rondleiding glimwormgrotten

Ervaar een mysterieuze ondergrondse wereld met stromend water voordat je in het donker onder de lichtjes van honderden glimwormen door drijft.  Je uitstap naar de glimwormgrotten van Te Anau begint met een boottocht naar de westelijke oevers van Lake Te Anau. Bij de toegang tot de grotten staan informatieborden waarvan je meer kunt leren over dit geologische wonder. Daarna daal je af. Tijdens de rondleiding door de grotten wijst de vriendelijke gids je op de hoogtepunten en leer je meer over de grotten en hun geschiedenis. Deze ondergrondse wereld is ongelooflijk mooi. De grotten zijn 12.000 jaar oud wat voor geologische begrippen nog erg jong is. Ze worden nog steeds gevormd door de kracht van het water dat door ze heen vloeit. Het resultaat is een netwerk van kalksteenpassages die gevuld zijn met uitgesleten rotsen, draaikolken en een loeiende ondergrondse waterval. Diep in de grotten, waar je het water niet meer kunt horen, word je met een kleine boot richting een stille verborgen grot gebracht waar duizenden glimwormen wonen, wat uniek is in Nieuw-Zeeland. In het ondergrondse donker zijn al deze glimlichtjes absoluut adembenemend.

Vanuit Paihia of Russell: dolfijncruise en Hole in the Rock

8. Vanuit Paihia of Russell: dolfijncruise en Hole in the Rock

Stap in Paihia of Russell aan boord van jouw boot en geniet van het prachtige uitzicht terwijl je naar de eilanden vaart. Vaar langs het schiereiland Rakaumangamanga naar Cape Brett, waar de historische vuurtoren de wacht houdt over de beroemde "Hole in the Rock".  Deze natuurlijke sculptuur ontstond in de loop der eeuwen door zee- en winderosie en is een van de populairste attracties in Nieuw-Zeeland. Bewonder de enorme rotsmuren die boven je uit torenen. Volgens de Maori-legende, peddelden lokale strijders met hun kano's door de "Hole in the Rock" voordat ze ten strijde trokken. Druppels water vanaf het plafond van de grot werden gezien als een goed voorteken. Als de omstandigheden het toelaten, houd je je adem in terwijl jouw schipper de boot vakkundig door de smalle opening navigeert. Als je druppels voelt, is dat een teken van geluk! Voordat je terugkeert naar het beschutte water van de baai zie je ook nog de Grand Cathedral Cave. Houd een oogje open voor dolfijnen, tuimelaars, walvissen en andere zeedieren. Jouw vriendelijke bemanning heeft jarenlange ervaring met het lokaliseren van dolfijnen in deze wateren. Reis in alle comfort aan boord van de Dolphin Seeker met zitplaatsen binnen en buiten en de grootste observatiedekken in de Bay of Islands. Breng je eigen eten mee of bestel een aantal van de heerlijke warme en koude gerechten die beschikbaar zijn aan boord. De catamaran heeft een licentie van het Department of Conservation om dolfijnen te bekijken.

Waitomo Caves: wildwaterdoolhof en -raften

9. Waitomo Caves: wildwaterdoolhof en -raften

Ga het originele onderaardse avontuur van Waitomo aan en klim, baan je een weg door wildwatertunnels, spring en zweef door de grot van Ruakuri. Verken het grottenstelsel diep onder de grond, tijdens een onwerkelijke ondergrondse reis, waar je geen genoeg van kunt krijgen. Meld je aan voor het wildwateravontuur in Waitomo. Je deskundige gids geeft je alle benodigde uitrusting en technische instructies, voordat je naar het ondergrondse netwerk bij Waitomo Caves afdaalt. Vervolgens kun je 3 uur lang over de watervallen springen en je een weg banen door een wonderbaarlijke omgeving met gloeiwormen. Bereid je voor op de pracht van indrukwekkende grotten, die met stalactieten en stalagmieten zijn versierd, terwijl je door het wilde water waadt.  Nadat je van een paar watervallen bent afgesprongen en jezelf tot het uiterste hebt gedreven, zweef je rustig door de ondergrondse rivier. Bewonder de gloeiwormen bovenaan de kalkstenen gewelven.  Laat je met de stroom door een kloof meevoeren en glijd van een verborgen waterval en rotsglijbaan. Je reis eindigt in het zonovergoten bos van Waitomo. Geniet van een warme douche en trakteer jezelf op een paar lekkere versnaperingen. De raftbasis ligt op korte afstand buiten het dorp Waitomo Caves. Dit is het reserverings- en verzamelpunt voor alle zwartwater-expedities. Het is ook de thuisbasis van het Long Black Cafe, waar je lekker eten, geweldige koffie en een vriendelijke Kiwi-service zult vinden. The Long Black Cafe is een geweldige plek om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van de hoge energiesfeer, terwijl opgewonden bezoekers komen en gaan vanaf hun verschillende expedities. Toegang tot het internet en producten zijn ook beschikbaar.

Milford Sound Nature Cruise op premium catamaran met glazen dak

10. Milford Sound Nature Cruise op premium catamaran met glazen dak

Klim aan boord van 'Gem of the Sound', het nieuwste schip om in de fjord te cruisen, voor een Milford Sound-natuurcruise. Leg het beste uitzicht op de ongelooflijke fjord vast met zitplaatsen binnen en buiten op drie niveaus, unieke glazen daken en grote uitkijkdekken. Je vriendelijke bemanning verwelkomt je aan boord en omarmt je als een van de familie, terwijl je je vergaapt op een van de meest verbluffende plekken op aarde. Ontspan in de comfortabele cabinestoelen met een stijlvolle inrichting en sfeerverlichting. High-definition camera's projecteren buitenbeelden live op tv-schermen door het hele schip - dus waar u ook bent, u hoeft niets te missen. Bewonder Nieuw-Zeelandse pelsrobben die zich koesteren op rotsen en voel de nevel van watervallen. Kijk uit voor speelse dolfijnen en vang als je geluk hebt een glimp op van de zeldzame en ongrijpbare Fiordland-kuifpinguïn. Reis over de lengte van de fjord en de Tasmanzee in, om te zien waarom Captain Cook Milford Sound niet kon ontdekken nadat hij het Fiordland National Park in kaart had gebracht.

Sitemap Nieuw-Zeeland

Wil je alle activiteiten in Nieuw-Zeeland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nieuw-Zeeland

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 19.789 beoordelingen

We hadden een fantastische tijd. Anujk was een zeer informatieve en ervaren gids. We kregen snacks en water. Anujk zorgde ervoor dat we ons welkom voelden en verzorgd. De bergen en meren waren absoluut adembenemend en er was sneeuw en ijs in de winter, wat een bijzonder gezicht is in Nieuw-Zeeland. Alles zag er perfect uit toen we gingen. De wandeling om de Tasman-gletsjer te zien was niet al te moeilijk, hoewel een beetje glad bij het afdalen, en het uitzicht op de top was erg mooi. We raden aan om warme handschoenen en schoenen met goede grip mee te nemen. Over het algemeen hebben we echt genoten van onze dag met Anujk en we raden deze reis aan.

Dit was een van de beste dagen van onze vakantie! Het landschap In Doubtful sounds was adembenemend, het was een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. We waagden ons naar de oceaan en slaagden erin om een walvis te zien. De bultrug was speels en bleef voor ons uit het water springen. De gidsen waren zeer goed geïnformeerd en de informatie die ze deelden was interessant. Het enige negatieve is dat hun Te Reo Maori-uitspraak erg slecht was. Al met al was het zo'n GEWELDIGE DAG!

Perfect weer, we zaten op het bovendek voor een geweldig uitzicht. Schipper en assistent waren vriendelijk en leken goed geïnformeerd over de Abel Tasman, neem snacks mee als je dat nodig hebt. We kregen te horen dat als we ons zeeziek voelden, we bij een baai konden afspringen en op de terugweg opgehaald konden worden. Gelukkig voor ons waren de zeeën kalm en goed om te weten dat er opties waren. Abel Tasman is prachtig

Verbluffende ervaring! De busrit was erg mooi en we hebben genoten van het feit dat we niet zelf hebben gereden zodat er meer tijd was om rond te kijken en dat er geen zorgen waren als we op tijd bij de boot waren. Onze kinderen (8 en 11) waren enthousiast. Op de terugweg met de boot zagen we veel dolfijnen wat de ervaring compleet maakte.

De reis was geweldig van begin tot einde, vlieg, onze chauffeur was interessant en vermakelijk. Hij zorgde heel goed voor de groep. De bemanning op de boot zorgde ook heel goed voor ons. De boot was erg schoon, het lunchpakket was overvloedig. Zowel tijdens de busreis als op de boot was er volop gelegenheid voor foto's.