Kies data

Nieuwe gevangenissen, Dogepaleis

Nieuwe gevangenissen, Dogepaleis: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

1. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Bezoek het Dogepaleis, een belangrijke historische bezienswaardigheid en eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Loop langs de rij en reis terug in de tijd naar de middeleeuwen. Bewonder de rijke details van de indrukwekkende gouden trap en bekijk talloze prachtige kunstwerken. Herbeleef de angst van de gevangenen toen zij de bekende Brug der Zuchten betraden. Je toegangsticket is inclusief toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein. Dit gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als thuishaven voor Napoleon en werd later een woning voor de koningen van Italië.

Venetië: Dogenpaleis Skip-the-Line Ticket met gids

2. Venetië: Dogenpaleis Skip-the-Line Ticket met gids

Bespaar kostbare tijd en sla de lange rijen over naar de voormalige zetel van de macht in Venetië. Geniet van snelle toegang tot het prachtige Dogenpaleis en dwaal in je eigen tempo door de verbazingwekkende zalen en gangen. Steek de Brug der Zuchten van binnenuit over om de gevangenissen te bereiken waar criminelen werden vastgehouden, waaronder Casanova! Gebruik de handige gids, geleverd in de door u gekozen taal, om de geschiedenis van het paleis en zijn meesterwerken te leren kennen. Ga verder naar het nabijgelegen Museo Correr om de manier van leven van de lokale bevolking van Venetië door de eeuwen heen te verkennen op de bovenste verdiepingen van de Procuratorie Nuove. Creëer je eigen avontuur en gebruik de 8 voorgestelde routes in de gids om de verschillende paleizen van het San Marcoplein te ontdekken. Bekijk sculpturen, schilderijen en bibliotheken die de ware macht van de maritieme geschiedenis van de stad onthullen.

Venetië: basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

3. Venetië: basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Venetië tijdens een rondleiding van 3 uur in een kleine groep door het ooit zo grootste maritieme rijk. Ontdek twee van de belangrijkste gebouwen van de stad: de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je ontmoet je gids op het San Marcoplein, waarbij je even rustig kunt rondkijken voordat je de Basiliek van San Marco binnengaat. Bekijk goed hoe Venetië een handelsrijk opbouwde dat zich uitstrekte tot over het hele Middellandse Zeegebied. Bewonder de mozaïeken en andere schatten terwijl je gids uitlegt hoe de stad heeft gesmeekt, geleend en gestolen om van klein eilandje uit te groeien naar een van de grootste machten die er waren in de middeleeuwen. Krijg speciale toegang tot het terras op de eerste verdieping, waar je de beroemde paarden kunt zien die tijdens de vierde kruistocht werden gestolen uit Constantinopel. Daarna sla je de rijen over bij het Dogepaleis en verken je wat honderden jaren lang het politieke hart van het Venetiaanse Rijk was. Bewonder de weelderige appartementen en de Kamer van de Grote Raad, waar staatzaken werden bepaald onder prachtige fresco's van Veronese en Tintoretto. Ga verder naar de wapenkamer en de gevangenissen en kom te weten hoe meedogenloos het leven was voor iedereen die de pech had gevangen te worden genomen. Ontdek het geheim achter de mysterieuze zwarte sluier die de officiële serie portretten van de doges onderbreekt. Sluit af met een wandeling over de Brug der Zuchten en ontdek waarom dit romantische icoon een nog zwartere geschiedenis heeft dan je ooit had kunnen denken.

Vanuit Rome: dagtrip naar Venetië met hogesnelheidstrein

4. Vanuit Rome: dagtrip naar Venetië met hogesnelheidstrein

Maak een dagtrip vanuit Rome om de meest romantische stad van Europa in slechts een paar uur per hogesnelheidstrein te bereiken. Jouw reisleider zal je begeleiden vanaf het treinstation Termini tot aan het perron en aan boord. Zij zullen je de hoogtepunten van Venetië uitleggen en je je kaartje geven voor het waterbusvervoer van Venetië. Nadat je Venetië in iets meer dan 3 uur hebt bereikt, kun je genieten van een enkele rit met het Venetiaanse typische openbaar vervoer, de waterbus of Vaporetto. Het is een fantastische gelegenheid om een eerste glimp op te vangen van deze magische stad en haar adembenemende uitzichten. Ga naar het San Marcoplein, het hart en de ziel van het historische centrum van Venetië. Vanaf de waterkant kun je je vergapen aan de pracht van de westelijke gevel van de Basiliek van San Marco. Maak van de gelegenheid gebruik om te winkelen of een goede Italiaanse koffie te drinken in een van de historische gelegenheden in het centrum, of verdwaal in het labyrint van de waanzinnig romantische steegjes. De Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri) mag je zeker niet missen. Het is een van de meest geliefde locaties van de stad en een bron van vele populaire Instagram-foto's. Op de terugweg naar het station kun je je bij je reisleider vervoegen voor een fantastisch aperitivo, of cicchetto zoals de plaatselijke bevolking het noemt: een mix van kleine hartige bijgerechten die typisch worden geserveerd in de zogenaamde bàcari en vergezeld gaan van de beroemde Venetiaanse Spritz. Keer vervolgens weer terug naar Rome.

Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis met voorrangstickets

5. Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis met voorrangstickets

Geniet van twee uur in Venetië en bezoek het belangrijkste hoogtepunt van de stad onder leiding van een wetenschappelijke en lokale gids. Kies een kleine groep of privétour en luister naar je gids die je de verhalen achter deze topattractie vertelt. Ondertussen kunnen vooraf gereserveerde toegangskaarten met voorrang u mogelijk uren wachten in de rij besparen. Ontmoet je gids op het beroemde San Marcoplein en begin de stad en haar oorsprong te leren kennen. Bekijk de meest gerenommeerde openbare ruimte in de stad en leer meer over het historische, sociale en politieke belang ervan. Leer meer over de klokkentoren en de marmeren leeuwen die allemaal deel uitmaken van de geschiedenis van St. Mark. Volg je gids in een ontspannen tempo om het Dogenpaleis te bezoeken met vooraf gereserveerde tickets rechtstreeks naar dit weelderige palazzo. Omzeil de lange rijen om het politieke hart van een rijk te verkennen. Leer meer over het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse doges in de gotische architectuur van het paleis. Vraag naar de getalenteerde 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis hebben gewerkt en geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je dit wereldberoemde monument verkent. Ga verder naar de oude gevangenis die deel uitmaakte van het Dogenpaleis, leer waarom de nieuwe gevangenissen werden gebouwd en begrijp de betekenis van de Brug der Zuchten, een ander hoogtepunt van Venetië. Luister naar het buitengewone verhaal van de beroemde Casanova en zijn leven in Venetië. Laat uw gids voldoende kennis achter om zelf van de rest van uw verblijf in Venetië te genieten. Je bezoekt ook het Correr Museum op het San Marcoplein, ontworpen als residentie voor Napoleon. Geniet na het einde van de tour op uw gemak van de schoonheid van het Correr Museum.

Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

6. Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een begeleide dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Reis door Veneto in een bus met airconditioning, en spring op een privéboot naar het hart van de stad. Maak ten slotte een wandeltocht van het San Marcoplein naar de Rialtobrug. Nadat u bent opgehaald bij verschillende punten in de regio van het Gardameer, waaronder Limone, Riva del Garda en Bardolino, ga je naar Venetië met een korte koffiepauze (op eigen kosten) in de buurt van Soave. Om 11:00 uur kom je aan in Venetië, waar je op een privéboot stapt om door de lagune naar San Marco te varen. Maak een wandeling van 40 minuten over het San Marcoplein, compleet met gids en koptelefoon, en bekijk enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Je wandelt over de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. Leer meer over de Republiek Venetië en hoe zij als de "Koningin van de Adriatische Zee" het oosten en het westen domineerde. De centrale wijk wemelt van de prachtige pleinen, grachten, afbrokkelende herenhuizen, oude kerken, kunstenaarsateliers en bruggen - die je allemaal kunt bewonderen tijdens deze tour. In de middag heb je wat vrije tijd om te ontspannen en Venetië op eigen gelegenheid te verkennen. Ga buiten de gebaande paden voor een meer authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad of leun achterover en kijk naar mensen in één van de vele cafés aan het Piazza San Marco. Aan het einde van de dagtocht spring je terug op de boot om rond 17:45 uur van het San Marcoplein naar de shuttlebus te gaan.

Venetië: avondtour naar de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis

7. Venetië: avondtour naar de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis

Ontsnap aan de drukte tijdens een rondleiding in de late namiddag door de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis en ontdek 2 van de iconen van Venetië, weg van de drukte. Ontmoet elkaar in het Correr Museum (Museo Correr) op het San Marcoplein, onder de portiek net buiten de ingang van het museum. Ga vervolgens het Dogenpaleis binnen om meer te weten te komen over het machtscentrum tijdens de Venetiaanse Republiek. Bekijk de weelderige appartementen van de Venetiaanse heersers, evenals de Hal van de Grote Raad met zijn prachtige fresco's van Veronese en Tintoretto. Luister naar geheime verhalen achter de kunst, zoals waarom een doge in de geschilderde serie wordt bedekt door een zwarte sluier. Leer hoe de hertogen werden gekozen en wat ze deden. Verken de enorme wapenkamer en spookachtige gevangenissen. Steek de Brug der Zuchten aan de binnenkant over en hoor waarom het niet zo romantisch is als je misschien had gedacht! Na een korte pauze gaat u verder naar de Byzantijnse basiliek van St. Mark's en ziet u de vergulde versieringen nadat de drukte voor de dag is vertrokken. Een bewaarder van de kathedraal zal de deuren openen zodat je kunt ervaren zoals alleen een doge dat kan. Bewonder de edelstenen van het Pala d'Oro-altaarstuk. Bezoek de crypte, waar de beenderen van St. Mark zouden worden bewaard. Bewonder mozaïeken in het zachte schijnsel van het avondlicht en leer meer over Venetiaanse kunst en geschiedenis van je gepassioneerde gids.

Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

8. Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

Bewonder de San Marco Civic Museums, zoals het Dogenpaleis, Correr Museum, Nationaal Archeologisch Museum, Biblioteca Marciana en meer met je Venetië museumpas. Glimp in het verleden terwijl je de schatten en culturele tradities in verschillende musea en historische kerken verkent. Musea van het San Marcoplein (verkrijgbaar met de Venetië Museumpas en Venetië Museumpas Plus): • Dogenpaleis • Corrermuseum • Nationaal Archeologisch Museum • Biblioteca Marciana Als u de optie Venice Museum Pass Plus selecteert, krijgt u ook toegang tot de volgende openbare musea: • Ca' Rezzonico • Het huis van Carlo Goldoni • Mocenigo-paleis • Ca' Pesaro (galerie voor moderne kunst en galerie voor oosterse kunst) • Glasmuseum (Murano) • Kantmuseum (Burano) • Natuurlijk geschiedenismuseum Beide opties bevatten de volgende historische kerken in de Chorus Pass: • Kerk van Santa Maria del Giglio • Kerk van Santo Stefano • Kerk Santa Maria Formosa • Santa Maria dei Miracoli • San Giovanni Elemosinario • Ca' San Polo • San Giacomo dell'Orio • San Stae • Sant'Alvise • San Pietro di Castello • San Redentore • Santa Maria di Rosario • San Sebastiano • San Giobbe • Santa Maria Del Carmelo - Ik Carmini • San Giovanni Battista in Bragora

Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis

9. Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis

Verken de schoonheid van het Dogenpaleis, een van de beroemdste musea van de stad, net naast de Basiliek van San Marco. Ontdek veel verhalen en leer alles over dit oude paleis met een lokale gids. Bekijk de meest interessante schilderijen van het museum, de meesterwerken van Tintoretto en Tiziano. Reis naar het verleden toen deze prachtige kamer vol was met mensen die de toekomst van Venetië bespraken. Ontdek een van de meest iconische plekken van de stad vanuit een ander oogpunt. Steek de Brug der Zuchten over, zoals de gevangenen vroeger deden. Je zult geen enkel detail van dit geweldige en unieke paleis missen.

Het San Marco- en Dogenpaleis: VIP After Hours Tour

10. Het San Marco- en Dogenpaleis: VIP After Hours Tour

Geniet van exclusieve toegang buiten kantooruren tot een van de meest prestigieuze bezienswaardigheden van Venetië, de ongelooflijke Basiliek van San Marco, voorafgegaan door een grondige en betoverende rondleiding door het Dogenpaleis, allemaal in een semi-privégroep. Ontmoet je gids op een van de beroemdste pleinen van Italië - het San Marcoplein - bekend om zijn charmante, Italiaans-gotische schoonheid, vlak bij de oevers van het kanaal. Ga naar het Dogenpaleis en leer over de verbazingwekkende kleurveranderende gevel van het Dogenpaleis en waarom deze van dag naar nacht van kleur verandert. Ga naar de beroemde Brug der Zuchten, het laatste gezicht voor gevangenen op weg naar de gevangenis. Ga naar de Basiliek van San Marco, waarvan de poorten al gesloten zijn voor alle andere bezoekers, maar exclusief voor jou weer open gaan. Bewonder het oude altaarstuk van Pala D'oro van dichtbij, een handeling die schijnbaar onmogelijk is tijdens gehaaste drukte overdag. Bekijk de crypten waar nobele Venetianen zijn begraven. Wees volledig alleen in de basiliek voor het deel van je tour - een once-in-a-lifetime ervaring.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
78 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Overzicht activiteiten in Nieuwe gevangenissen, Dogepaleis

Wil je alle activiteiten in Nieuwe gevangenissen, Dogepaleis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nieuwe gevangenissen, Dogepaleis

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 17.803 beoordelingen

Doce Palace en de Basiliek van San Marco zijn absoluut geweldig en een must-see tour voor iedereen die naar Venetië komt, ongeacht hoeveel dagen je blijft. Mose onze gids was een zeer goed geïnformeerde man van vele historische Venetiaanse evenementen. Hij was in staat informatie te geven die veel verder ging dan we hadden verwacht. Zijn persoonlijkheid en humor kwamen door in zijn informatie en alle tourleden waardeerden zijn stijl. We zijn in veel basilieken in Italië geweest en we hebben echt genoten van de basiliek van San Marco. Door de eeuwen heen is de basiliek gebouwd en ook het overeind houden van de continuïteit is indrukwekkend. Ook het gebruik van het gelaagde bladgoud in de glasmozaïektegel is erg creatief en het resultaat is schitterend. Gouden plafonds met verhalen erin ingebed. Het Doce Palace was erg koninklijk. Elke kamer die we binnenliepen was adembenemend. Al zijn dikke houten gegraveerde bladgoudlijsten rond de schilderijen aan de muren en plafonds toonden de weel

Ik had een fantastische gids genaamd Nico. Onze gids kon ontzettend veel vertellen over de basiliek en het dogenpaleis. Al deze informatie had ik nooit uit een reisgids kunnen halen. Ieder kunstwerk en de historie daarvan kon Nico uitgebreid en zeer levendig over vertellen. Een rondleiding die al mijn verwachtingen heeft overtroffen!

Het bezoek was zeker de moeite waard, ondanks de zeer hoge toegangsprijs. De zalen zijn indrukwekkend. Toen ik er was, was er een geweldige tentoonstelling van Anselm Kiefer te zien. Ook het museumcafé is een aanrader, evenals het meenemen van een audiogids in het begin.

the line for reserved tickets is different from the other lines, so keep your eyes peeled! great experience, palazzo Ducale is beautiful.

heel indrukwekkend, mooi paleis, zeer de moeite waard!