Dingen om te doen Nijmegen

Nijmegen: De beste dingen die je niet wil missen

Nijmegen: boottocht met onbeperkt Nederlandse pannenkoeken

1. Nijmegen: boottocht met onbeperkt Nederlandse pannenkoeken

Maak een rondvaart van 1 uur over de Waal en geniet van het prachtige uitzicht op de stad en het natuurgebied van de Ooijpolder. Ontspan terwijl je over het water glijdt en bewonder de vele bruggen van Nijmegen.  Geniet vervolgens van het onbeperkte pannenkoekenbuffet en geniet van vers gebakken pannenkoeken normaal, met appel of met spek. Maak je pannenkoeken af met allerlei lekkernijen, zoals kaas, ham, fruit, jam en eieren.  Geniet van een gezinsvriendelijke boottocht die ook geschikt is voor jonge gasten, aangezien deze met veel plezier kunnen spelen in de grote speelkamer met ballenbak in het ruim van de boot.

Nijmegen: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

2. Nijmegen: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Terwijl de Gebroeders van Lymborch als keizers over de middeleeuwse kunstwereld van Nijmegen regeerden, kwam de jongste broer in de problemen. Zijn broers hadden nog nooit het grootste mysterie van Nijmegen met hem gedeeld, de geheime uitgang. Omdat iedereen hem zocht - dood of levend - moest hij heel snel die uitgang zoeken! Help jij hem de geheime uitgang te vinden? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de oude Mariënburgkapel, dwaal door de lieflijke straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische panden in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Nijmegen: 2u rondleiding door de oudste stad van Nederland

3. Nijmegen: 2u rondleiding door de oudste stad van Nederland

Je ochtend of middag in Nijmegen begint bij je hotel of op het treinstation als je van elders naar Nijmegen reist. Ga op een ontspannen tempo op pad, zodat je echt alles ziet en alles komt te weten in deze stad. Ontdek de rijke geschiedenis van de eerste nederzetting van Nederland. Nijmegen is nu de 10e grootste stad van het land, maar dateert uit de bronstijd toen de Romeinen een militair kamp bouwden, toen bekend als Ulpia Noviamagus Batavorum. Tijdens deze wandeltocht bezoek je de oude Romeinse muren en andere vervallen overblijfselen uit die tijd. Andere monumenten om te zien zijn de Pulvertoren, het openbare weeghuis, het oude stadhuis en de Radboud Universiteit, genoemd naar de Nederlandse beschermheilige van de katholieke wetenschap, bisschop Radboud. Aan het einde van de rondleiding ga je naar de Stevenskerk. De bouw van de kerk begon halverwege de 13e eeuw. In 1273 werd de kerk ingewijd door Albert Magnus, de bisschop van Keulen. In de derde week van juli zullen bezoekers getuige zijn van het belangrijkste evenement van de stad: mensen van over de hele wereld nemen deel aan de grootste mars van de planeet met 40.000 deelnemers die dagelijks 30-50 kilometer afleggen. Dit mag je niet missen.

Veelgestelde vragen over Nijmegen

Welke topattracties zijn een must-see in Nijmegen?

De topattracties in Nijmegen zijn:

Sitemap Nijmegen

Wil je alle activiteiten in Nijmegen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.