Belevingen in
Nijmegen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Nijmegen: De beste dingen die je niet wil missen

Nijmegen: riviercruise met all-you-can-eat Nederlandse pannenkoeken

1. Nijmegen: riviercruise met all-you-can-eat Nederlandse pannenkoeken

Maak een rondvaart van 1 uur langs de rivier de Waal en geniet van het prachtige uitzicht over de stad en het natuurgebied van de Ooijpolder. Ontspan terwijl je over het water glijdt en bewonder de vele bruggen van Nijmegen. Geniet vervolgens van het onbeperkte pannenkoekenbuffet en geniet van versgebakken pannenkoeken met gewone, appel en spek. Maak je pannenkoeken af met allerlei lekkernijen, zoals kaas, ham, fruit, jam en eieren. Ga mee op een gezinsvriendelijke cruise die geschikt is voor jonge gasten, die met veel plezier zullen spelen in de grote speelkamer vol ballen in het ruim van de boot.

...
Nijmegen: 2u rondleiding door de oudste stad van Nederland

2. Nijmegen: 2u rondleiding door de oudste stad van Nederland

Je ochtend of middag in Nijmegen begint bij je hotel of op het treinstation als je van elders naar Nijmegen reist. Ga op een ontspannen tempo op pad, zodat je echt alles ziet en alles komt te weten in deze stad. Ontdek de rijke geschiedenis van de eerste nederzetting van Nederland. Nijmegen is nu de 10e grootste stad van het land, maar dateert uit de bronstijd toen de Romeinen een militair kamp bouwden, toen bekend als Ulpia Noviamagus Batavorum. Tijdens deze wandeltocht bezoek je de oude Romeinse muren en andere vervallen overblijfselen uit die tijd. Andere monumenten om te zien zijn de Pulvertoren, het openbare weeghuis, het oude stadhuis en de Radboud Universiteit, genoemd naar de Nederlandse beschermheilige van de katholieke wetenschap, bisschop Radboud. Aan het einde van de rondleiding ga je naar de Stevenskerk. De bouw van de kerk begon halverwege de 13e eeuw. In 1273 werd de kerk ingewijd door Albert Magnus, de bisschop van Keulen. In de derde week van juli zullen bezoekers getuige zijn van het belangrijkste evenement van de stad: mensen van over de hele wereld nemen deel aan de grootste mars van de planeet met 40.000 deelnemers die dagelijks 30-50 kilometer afleggen. Dit mag je niet missen.

...
Berg en Dal: toegangsbewijs Afrikamuseum

3. Berg en Dal: toegangsbewijs Afrikamuseum

Ontdek een breed scala aan gebruiken en tradities van verschillende Afrikaanse volkeren in het Afrika Museum, gelegen in de beboste heuvels van Berg en Dal bij Nijmegen. Ontdek zowel binnen- als buitenexposities, met regelmatig wisselende tijdelijke tentoonstellingen, permanente tentoonstellingen van traditionele Afrikaanse voorwerpen en een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst. Leer in het openluchtmuseum alles over Afrikaanse architectuur en bewonder voorbeelden uit het echte leven. Bekijk een Kusasi-compound uit Ghana, een Dogon-dorp uit Mali en paalwoningen uit Benin. Als u met de kinderen bent, kunt u er zeker van zijn dat ze zullen worden vermaakt door het kindersculpturenbos, vol met dieren uit Afrikaanse mythen. Bewonder binnen een dynamische verzameling Afrikaanse beeldende kunst, die steeds vaker hedendaagse kunstenaars uit Afrika en de Afrikaanse diaspora tentoonstelt. Voel hoe de kunstwerken verhalen vertellen over universele menselijke thema's als rouw, feest, versieringen, gebed en conflict; verhalen die bezoekers inspireren om meer te weten te komen over de enorme culturele diversiteit die er in de wereld te vinden is.

...
Nijmegen & Kröller-Muller Museum + Attractiedagtour

4. Nijmegen & Kröller-Muller Museum + Attractiedagtour

Ontmoet je gids en stap aan boord van een comfortabele luxe minibus met airconditioning op een centraal gelegen ontmoetingspunt in Amsterdam. In Nijmegen heet een lokale gids je welkom en neemt je mee naar het historische centrum tijdens een begeleide wandeling. Bezoek de oude Romeinse muren en andere vervallen overblijfselen uit die tijd. Geniet van wat vrije tijd om zelf meer van de stad te ontdekken en een van de lokale culinaire specialiteiten te proberen. Vervolg uw tocht naar het Nationaal Park Hoge Veluwe. Neem een van de witte fietsen om op je gemak de verschillende delen van het park te verkennen. Bezoek het beroemde Kröller-Müller museum waar je de meesterwerken ontdekt van beroemde schilders als Vincent van Gogh, Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Sluit uw dag af met de keuze uit twee attracties: de ultieme 5D VR-vluchtervaring of een ontspannende rondvaart door de grachten om de beroemdste attracties van Amsterdam te bewonderen. De rondvaart passeert alle bekende bezienswaardigheden van Amsterdam en je komt grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, de Westerkerk en het Anne Frank Huis tegen. De unieke 5D vliegervaring laat je niet alleen Nederland zien, maar laat je het beleven. Beleef adembenemende films met een spectaculair perspectief vanuit de lucht en nieuwe inzichten in hoe Nederland is ontstaan.

...

Sitemap Nijmegen

Wil je alle activiteiten in Nijmegen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.