Kies data

Dingen om te doen Nijmegen

Nijmegen: De beste dingen die je niet wil missen

Nijmegen: boottocht met onbeperkt Nederlandse pannenkoeken

1. Nijmegen: boottocht met onbeperkt Nederlandse pannenkoeken

Maak een rondvaart van 1 uur over de Waal en geniet van het prachtige uitzicht op de stad en het natuurgebied van de Ooijpolder. Ontspan terwijl je over het water glijdt en bewonder de vele bruggen van Nijmegen.  Geniet vervolgens van het onbeperkte pannenkoekenbuffet en geniet van vers gebakken pannenkoeken normaal, met appel of met spek. Maak je pannenkoeken af met allerlei lekkernijen, zoals kaas, ham, fruit, jam en eieren.  Geniet van een gezinsvriendelijke boottocht die ook geschikt is voor jonge gasten, aangezien deze met veel plezier kunnen spelen in de grote speelkamer met ballenbak in het ruim van de boot.

Vanuit Nijmegen: E-Step elektrische scooter Rondleiding door de regio

2. Vanuit Nijmegen: E-Step elektrische scooter Rondleiding door de regio

Stap op een elektrische scooter van E-Step en beleef de oudste stad van Nederland op een unieke en leuke manier. Bekijk alle bezienswaardigheden van Nijmegen en enkele van de omliggende gebieden terwijl je het charmante Nederlandse landschap verkent met je gids. Dompel jezelf op een ontspannende en groene manier onder in een landschap van polders en molens. Rijd langs kleine stadjes, langs rivier de De Waal en ontdek het oude stadscentrum. Bewonder het groene polderlandschap van kaasboerderijen, molens, historische dorpen en steden. Selecteer een route die over de bruggen van Nijmegen en de oude binnenstad gaat, inclusief een bezoek aan de steden Lent en Bemmel. Of kies een route met meer natuur die door de Ooijpolder loopt en de kans geeft om typische kleine dorpjes als Kekerdom en Leuth te zien. Neem deel aan een begeleide rit die volledig elektrisch wordt aangedreven en waarbij je alleen op de knop hoeft te drukken om te starten. Geniet van een soepele rit dankzij de beroemde enorme banden van de E-Step, zodat u op een ontspannen manier door het landschap glijdt.

Nijmegen: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

3. Nijmegen: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Terwijl de Gebroeders van Lymborch als keizers over de middeleeuwse kunstwereld van Nijmegen regeerden, kwam de jongste broer in de problemen. Zijn broers hadden nog nooit het grootste mysterie van Nijmegen met hem gedeeld, de geheime uitgang. Omdat iedereen hem zocht - dood of levend - moest hij heel snel die uitgang zoeken! Help jij hem de geheime uitgang te vinden? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de oude Mariënburgkapel, dwaal door de lieflijke straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische panden in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Nijmegen: zelfgeleide E-Chopper Tour

4. Nijmegen: zelfgeleide E-Chopper Tour

Maak een unieke tour door de oudste stad van Nederland en ontdek Nijmegen op een stille, volledig elektrische e-chopper. Begin deze self-guided tour in het stadscentrum en rijd langs de Sint-Stefanuskerk naar de oevers van de Waal. Zweef over de brug, over de dijken in de Ooijpolder en door nabij gelegen stadjes. Haal je e-chopper op in het stadscentrum en volg na een korte trainingssessie een gps-route op je smartphone naar start de toer. Begin met het passeren van de hoogtepunten van de oude stad, waaronder het centrale plein, de Grote Markt en de historische Sint-Stefanuskerk. Kies uit twee routes om door te gaan. De eerste voert je over de verschillende bruggen in Nijmegen en door moderne steden als Lent en Bemmel. De tweede gaat de natuur in, door park de Ooijpolder en kleine dorpjes als Kekerdom en Leuth.

Nijmegen: zelfgeleide stadswandeling met audiogids

5. Nijmegen: zelfgeleide stadswandeling met audiogids

Verken de prachtige binnenstad van Leeuwarden in je eigen tempo. Deze self-guided audiotour neemt je mee langs alle bekende plekjes en onontdekte pareltjes van Leeuwarden. De audiogids vertelt je alle historische en actuele ins en outs van elke plek. Ben je klaar om het verleden en het heden tegelijkertijd te ontdekken? Nijmegen is een van de oudste steden en staat vol met Romeinse overblijfselen maar is ook een zeer levendige (studenten)stad geworden met hippe boetiekjes. Ook worden hier jaarlijks de meeste kilometers gelopen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De beste manier om deze indrukwekkende stad te leren kennen is tijdens een audioguided tour, waarbij de mooiste bezienswaardigheden zorgvuldig voor je op een rij worden gezet. U wandelt langs de Waag, bewondert de Sint Stevenskerk en dwaalt door het Kronenburgerpark op zoek naar de bijzondere Kruittoren. Ga je weer naar school op de Latijnse School? Of ga je liever op zoek naar het mysterieuze verhaal van Moenen? Ga op ontdekkingsreis met je selfguided audioguide en leer Nijmegen en haar geschiedenis op een unieke manier kennen.

Nijmegen: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

6. Nijmegen: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken de hoogtepunten van Nijmegen, waaronder de Sint-Stefanuskerk. Nadat je de app hebt gedownload en de code hebt ingevoerd, ga je op een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem de tijd die nodig is om deze strafzaak aan te pakken en stop om Nijmegen te verkennen wanneer je maar wilt. Start de game opnieuw wanneer je er klaar voor bent en geniet van het ontdekken van iconische locaties, zoals het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Escape The City - interactieve stadswandeling in Nijmegen

7. Escape The City - interactieve stadswandeling in Nijmegen

Wil je de stad op een leuke manier verkennen? In dit stadsspel zijn zowel het start- als het eindpunt bekend. Lukt het jou om de juiste route te vinden om bij het eindpunt te komen? Tijdens deze interactieve stadswandeling bezoek je in 3 uur tijd de leuke, verrassende en onontdekte plekjes van de stad. Door Escape the City te spelen, ontdek je spelenderwijs plekken die je normaal gesproken niet zou kennen of niet zou opmerken als je er langskomt. Hoe werkt het? U ontvangt een e-mail met foto's en een plattegrond van de stad. De kaart van de stad is verdeeld in vierkante vakken. In elk vierkant moet je de locatie vinden die wordt weergegeven op de afbeelding die je hebt ontvangen. Als je de juiste fotolocatie hebt gevonden, maak je een groepsselfie en stuur je deze naar de spelinstructeur van Stad Unique. Je krijgt een vraag waarvan het juiste antwoord je naar je volgende fotolocatie leidt. Kun jij de stad ontvluchten?

Nijmegen: Murder Mystery City Game met Remote Guide

8. Nijmegen: Murder Mystery City Game met Remote Guide

Los een moord op en bekijk tegelijkertijd alle hoogtepunten van de binnenstad van Nijmegen. Speel dit unieke spel met een groep vrienden of je familie. Instructies, een fotolijstje en een antwoordformulier ontvang je vooraf via de mail. Je ontvangt ook een plattegrond van de stad waar de moord plaatsvond. Het centrum is opgedeeld in vakken waarbij je op zoek moet naar een locatie waar je een groepsselfie kunt maken. Zodra je de plek hebt gevonden, stuur je een selfie via WhatsApp naar je spelinstructeur. Als de locatie klopt, sturen ze je de volgende aanwijzing over de moord. Terwijl je langs de leukste plekjes in het centrum van de stad loopt, verzamel je steeds meer aanwijzingen over de moord. Tijdens het spel heb je voldoende tijd om een café of winkel die je passeert binnen te gaan en enkele highlights van Nijmegen te bewonderen.

Nijmegen: smartphonegame en zelfgeleide wandeling

9. Nijmegen: smartphonegame en zelfgeleide wandeling

Verken de stad Nijmegen terwijl je de raadsels oplost. Zelfs de lokale bevolking zegt dat ze nieuwe plekken hebben ontdekt tijdens de Outside Escape. Begin wanneer je wilt, alle informatie ontvang je na bestelling op je mobiele telefoon. Speel in een team van twee tot vijf personen, of alleen. Deze Outside Escape duurt ongeveer twee uur. De startlocatie ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het centraal station. De finish ligt op 15 minuten loopafstand van het startpunt, waar je tal van bars en restaurants kunt vinden.

Andere activiteiten in Nijmegen

Wil je alle activiteiten in Nijmegen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.