Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nijmegen

Nijmegen

Onze aanbevelingen voor Nijmegen

Nijmegen: boottocht met onbeperkt Nederlandse pannenkoeken

1. Nijmegen: boottocht met onbeperkt Nederlandse pannenkoeken

Maak een rondvaart van 75 minuten over de Waal en geniet van het prachtige uitzicht over de stad en het natuurgebied de Ooijpolder. Ontspan terwijl je over het water glijdt en de vele bruggen van Nijmegen bewondert. Geniet vervolgens van het onbeperkte pannenkoekenbuffet en geniet van versgebakken naturel-, appel- en spekpannenkoeken. Bedek je pannenkoeken met allerlei lekkernijen, zoals kaas, ham, fruit, jam en eieren. Doe mee aan een gezinsvriendelijke cruise die geschikt is voor jonge gasten, die graag zullen spelen in de grote speelkamer vol ballen in het ruim van de boot.

Nijmegen: Wandeltour met audiogids op App

2. Nijmegen: Wandeltour met audiogids op App

Verken Nijmegen op jouw manier met deze audiotour, toegankelijk op je smartphone! Dompel jezelf onder in de schoonheid van deze historische stad in je eigen tempo en in de taal van je voorkeur. Deze audiotour biedt je de flexibiliteit om zelf je bestemmingen te kiezen en te bepalen hoe lang je bij elke bezienswaardigheid wilt blijven. Ben je klaar om het verleden en het heden tegelijkertijd te ontdekken? Nijmegen is een van de oudste steden en zit vol Romeinse overblijfselen, maar is ook een zeer levendige (studenten)stad geworden met hippe boetiekjes. Ook worden hier elk jaar de meeste kilometers gelopen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De beste manier om deze indrukwekkende stad te leren kennen is tijdens een audiorondleiding, waarbij de mooiste bezienswaardigheden zorgvuldig voor je op een rijtje worden gezet. Je wandelt langs de Waag, bewondert de Sint Stevenskerk en dwaalt door het Kronenburgerpark op zoek naar de bijzondere Kruittoren. Ga je weer naar school op de Latijnse School? Of ga je liever op zoek naar het mysterieuze verhaal van Moenen? We hebben met zorg de mooiste wandelroute voor je samengesteld en meer dan 34 boeiende en interessante verhalen verzameld. Je komt langs alle bekende bezienswaardigheden, maar zult ook verrast worden door nieuwe ontdekkingen en verborgen juweeltjes. Verken de rijke geschiedenis van Nijmegen, omarm het bruisende heden en laat je verrassen door de boeiende legenden en verhalen. Of je nu op solo-avontuur gaat, van een romantische stadswandeling met je partner geniet of de stad met vrienden of familie verkent, onze audiotour met zelfleiding is geschikt voor alle voorkeuren. Bovendien krijg je een leuke korting als je de tour met gezelschap doet.

Nijmegen zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

3. Nijmegen zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Nijmegen: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

4. Nijmegen: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Terwijl de Gebroeders van Lymborch als keizers over de middeleeuwse kunstwereld van Nijmegen regeerden, kwam de jongste broer in de problemen. Zijn broers hadden nog nooit het grootste mysterie van Nijmegen met hem gedeeld, de geheime uitgang. Omdat iedereen hem zocht - dood of levend - moest hij heel snel die uitgang zoeken! Help jij hem de geheime uitgang te vinden? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de oude Mariënburgkapel, dwaal door de lieflijke straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische panden in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Nijmegen: De Alchemist Outdoor Ontsnappingsspel via Smartphone

5. Nijmegen: De Alchemist Outdoor Ontsnappingsspel via Smartphone

Ga met een smartphone-game op pad door Nijmegen. Verken de stad en ontdek populaire bezienswaardigheden terwijl je als "De Alchemist" het mysterie probeert te ontrafelen. Het is 1555 en er vinden vreemde verschijnselen plaats in de stad. Ontdek hoe Josyne, een van hekserij beschuldigde dorpeling, voor je ogen wordt gearresteerd door de stadswachten. Ga op onderzoek uit om de waarheid te achterhalen en de redenen voor deze beschuldiging te achterhalen. Ontmoet verschillende getuigen en onderzoek de aanwijzingen die je onderweg tegenkomt. Kun jij als alchemist op tijd je vaardigheden gebruiken in dit onderzoek, gebaseerd op echte feiten? Kies je ervoor om Josyne te verdedigen of kies je ervoor om de beschuldiging van hekserij te ondersteunen? Ontrafel het mysterie en ontdek de hoogtepunten van de stad Nijmegen op een interactieve en boeiende manier. Ontdek een aantal verborgen juweeltjes en verken de stad op je eigen tempo.

Nijmegen: Moord Misdaadspel Zelf Interactieve Rondleiding

6. Nijmegen: Moord Misdaadspel Zelf Interactieve Rondleiding

Los een moord op en bekijk tegelijkertijd alle hoogtepunten van de binnenstad van Nijmegen. Speel dit unieke spel met een groep vrienden of je familie. Instructies, een fotolijstje en een antwoordformulier ontvang je vooraf via de mail. Je ontvangt ook een plattegrond van de stad waar de moord plaatsvond. Het centrum is opgedeeld in vakken waarbij je op zoek moet naar een locatie waar je een groepsselfie kunt maken. Zodra je de plek hebt gevonden, stuur je een selfie via WhatsApp naar je spelinstructeur. Als de locatie klopt, sturen ze je de volgende aanwijzing over de moord. Terwijl je langs de leukste plekjes in het centrum van de stad loopt, verzamel je steeds meer aanwijzingen over de moord. Tijdens het spel heb je voldoende tijd om een café of winkel die je passeert binnen te gaan en enkele highlights van Nijmegen te bewonderen.

Museum Van Lymborch Gebroedershuis

7. Museum Van Lymborch Gebroedershuis

Ontdek de Rembrandts uit de Middeleeuwen! De geboorteplaats van de Nederlandse schilderkunst is hier in Nijmegen! Op deze plek bevond zich ruim 600 jaar geleden de werkplaats van de familie Maelwael Van Lymborch. De gebroeders Van Lymborch zijn hier opgegroeid en in deze werkplaats leerden zij de verschillende ambachten die hen de middelen gaven om de beste schilders van de late middeleeuwen te worden. In het Gebroedershuis Van Lymborch nemen we je mee op reis door het spannende verhaal van Herman, Paul en Johan van Lymborch. Geniet van hun schitterende kunst en beleef de geschiedenis in de authentieke kelder van hun 14e-eeuwse werkplaats. Omstreeks 1400 woonden en werkten Herman, Paulus en Johan van Lymborch aan de Burchtstraat in Nijmegen. De broers waren hun tijd ver vooruit en kunnen met recht de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst worden genoemd. Hun realistische afbeeldingen van kastelen, edelen en boeren bepalen nog steeds ons beeld van de Middeleeuwen. De beelden van de gebroeders Van Lymborch hebben wereldwijde bekendheid verworven, maar de namen van de kunstenaars bleven eeuwenlang in de vergetelheid. In het Gebroedershuis Van Lymborch zetten we deze prachtige kunstenaars opnieuw in de spotlight. Ontdek hun ongelooflijke carrière aan het Franse hof - waarvoor ze rijkelijk werden beloond - de manier waarop ze de moderne schilderkunst vorm gaven, en hun leven en dood in de tijd van de Zwarte Dood, de grootste pandemie in de geschiedenis. De rondleiding van 1 uur is inbegrepen in de toegangsprijs.

"Peter Pan" Utrecht: speurtocht voor kinderen (8-12)

8. "Peter Pan" Utrecht: speurtocht voor kinderen (8-12)

🧚‍♀️Peter Pan🐊 Heeft u zich ooit afgevraagd of uw dromen werkelijk alleen maar dromen zijn, of dat er meer aan de hand is? Wat als je een magisch avontuur zou kunnen beleven door de enige echte Peter Pan te helpen? Vecht tegen Smee en Hook, achtervolg de schaduw van Peter Pan en vlieg over de stad met de hulp van de prachtige Tinkerbell! Kun jij alle Lost Kids vinden en ze veilig terugbrengen naar Neverland?! Een spel ontworpen voor 8-12-jarigen. Je avontuur begint nu! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Vind de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Ontdek de must-see plaatsen en ontdek enkele verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die u bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor u klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

e-Speurtocht: verken Nijmegen in je eigen tempo

9. e-Speurtocht: verken Nijmegen in je eigen tempo

Ga op ontdekkingstocht door Nijmegen. Ontdek de belangrijkste feiten en beroemde locaties van de stad Nijmegen. Ga samen met je familie of vrienden op zoek naar de schatten van de stad. Kun jij de opdrachten voltooien? Haal jij de topscore in Nijmegen? Deze e-Speurtocht bezorgt je een fantastische dag in Nijmegen. Bepaal zelf wanneer je begint, pauzeert en eindigt. Speel in één team of in kleinere teams tegen elkaar. Leer de stad op een unieke manier kennen, ideaal voor families, vrienden of collega's. Instructies voor het starten van de tour krijg je na het boeken. Je kunt deze tour doen wanneer je maar wilt.

Nijmegen: Zelfgids Geheimen van ... Ontdekkingsspel

10. Nijmegen: Zelfgids Geheimen van ... Ontdekkingsspel

Secrets of Exploration Game is een zelf rondleiding waarmee je op een leuke en interactieve manier de stad kunt ontdekken. Alles wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel hebt geboekt, sturen we je alle informatie die je nodig hebt per e-mail. Verken de stad en raak betrokken bij de omgeving terwijl je de meest verborgen geheimen van de stad ontdekt! Om verder te komen, kom je uitdagende puzzels, raadsels en foto-opdrachten tegen waarvoor je de stad moet verkennen. Tijdens het spel leer je meer over de geschiedenis, bijzondere personages, cultuur en ontdek je vele unieke feiten over de stad van je keuze. We hebben geheimen ontdekt die zelfs echte inwoners niet kennen! BELANGRIJKE INFORMATIE: - Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft maar 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen. Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen van meer dan 4 personen kun je 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je wilt. HOE TE SPELEN: Boek het Verkenningsspel, controleer de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin je spelervaring! Ontdek de best bewaarde geheimen in het historische centrum van de stad met het Verkenningenspel, een spannend GPS-gebaseerd verkenningsspel! Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke spanning of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen terwijl je een stad bezoekt. Los de leuke puzzels en vragen op, voltooi foto-opdrachten en meer om zoveel mogelijk punten te scoren en extra aanwijzingen te krijgen om je te helpen met de laatste puzzel. Je kunt zelfs een plek op het klassement verdienen! Ons Verkenningsspel biedt maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt.

16 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Nijmegen

Wat zijn de topattracties van Nijmegen?

De topattracties van Nijmegen zijn:

Andere activiteiten in Nijmegen

Wil je alle activiteiten in Nijmegen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nijmegen

Gemiddelde beoordeling

4.2
(14 beoordelingen)

Dit was zo'n leuke activiteit om te doen en ik raad het ten zeerste aan! De mensen hadden het duidelijk naar hun zin en het was fijn om in zo'n sfeer te ontspannen.

De pannenkoeken waren erg lekker, er was voldoende beleg en alles was ontzettend goed geregeld door het personeel. Ik zou het zeker nog een keer doen!

Een heerlijke vaart met lekkere pannenkoeken, goed verzorgd door Kim en Judith! Top-personeel!!

Het was een mooie dag. Heerlijke pannenkoeken. Zeer vriendelijk personeel. Altijd blij 😊

Zeer goed, onze groep heeft er erg van genoten en de pannenkoeken waren erg lekker