De populairste activiteiten van Nikko

Tokio: tour naar Nikkō Tōshō-gū en Kegon-waterval

1. Tokio: tour naar Nikkō Tōshō-gū en Kegon-waterval

Om 07:50 uur begroet de tourbegeleider je op de begane grond van het Shinjuku Subaru-gebouw, net naast de westelijke uitgang van Shinjuku JR Station. Om 08:00 uur vertrek je vannuit Shinjuku naar de Tochigi-prefectuur, waar de stad Nikko gelegen is. Om 10:30 uur kom je aan bij de eerste bestemming van de tour, het heiligdom Nikkō Tōshō-gū. Dit is de laatste rustplaats van Tokugawa Ieyasu, de oprichter van het Tokugawa-shogunaat dat, tot aan 1868, meer dan 250 jaar over Japan regeerde, tijdens de Edo-periode. Je kunt de schoonheid van dit complex, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, bewonderen, terwijl je interessante verhalen en legendes over het gebouw hoort van je gids. Na het bezoek aan Nikkō Tōshō-gū passeer je de Iroha-helling. Deze is beroemd om 48 scherpe bochten en komt voor in de animatieserie "Initial D". De weg is erg populair in de herfst vanwege de herfstbladeren. Om 12:30 uur kom je aan bij de Kegon-waterval. Deze bijna 100 meter hoge waterval is de beroemdste van Nikko's vele, prachtige watervallen. Het wordt zelfs als een van de drie mooiste watervallen van Japan beschouwd, samen met de Nachi-waterval in de Wakayama-prefectuur en de Fukuroda-waterval in de Ibaraki-prefectuur. Om 14:00 uur wordt je groep in tweeën gesplitst en kun je kiezen voor een wandeling langs het Chuzenji-meer of de warmwaterbron van Nikko ervaren. Voordat de tour eindigt stop je bij de stopplaats Onihei Edo, de interessantste stopplaats, ontworpen in de edo-stijl, waar je traditionele souvenirs kunt kopen. Om 18:00 uur word je weer teruggebracht naar het Shinjuku Subaru-gebouw, waar je excursie eindigt.

Vanuit Tokio: bustour naar UNESCO-heiligdommen Nikko

2. Vanuit Tokio: bustour naar UNESCO-heiligdommen Nikko

Bezoek de Shinto-heiligdommen van Nikko tijdens een tour vanuit Tokio. Bewonder de architectuur en de spirituele betekenis van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, evenals het schilderachtige uitzicht op de Kegon-watervallen en het Chuzenji-meer, inclusief een lunch. De tour begint vanuit Shinjuku of Shinagawa in het centrum van Tokio. In de bus met airconditioning kun je ontspannen en daarna heb je eerst ongeveer een uur de tijd voor een heerlijke lunch in Nikko. Na de lunch ga je verder naar de heilige plaatsen van de stad, de UNESCO-Werelderfgoedlocaties Nikko Toshogu-heiligdom en Futara-san-heiligdom. Het Toshogu-heiligdom is de laatste rustplaats van generaal Tokugawa Ieyasu. Sta versteld van het meesterwerk dat een mix is van Japanse geesten met oude oosterse bouwontwerpen.  Kom meer te weten over de geschiedenis van het Futarasan-heiligdom, dat is gewijd aan de goden van de drie meest heilige bergen van Nikko, Mount Nantai, Mount Nyoho en Mount Taro.Bewonder de gouden details van de grote hal in het heiligdom, terwijl je wordt omringd door prachtige herfstkleuren. Beklim vervolgens de spannende 48 bochten van de Irohazaka-helling. Ga richting de eerste tourbestemming, de adembenemende Kegon-watervallen, op ongeveer 100 meter hoogte. Volg de stroom naar het schilderachtige meer van Chuzenji. In de herfst kun je foto's maken van de seizoenskleuren met het meer op de achtergrond.Aan het einde van de tour keer je weer terug naar Shinjuku.

Ticket voor Edo Wonderland: ontdek samoerai en ninja's

3. Ticket voor Edo Wonderland: ontdek samoerai en ninja's

Bezoek het gerenommeerde Edo Wonderland in de prachtige stad Nikko en leer over een van de belangrijkste tijdperken van Japan. Na binnenkomst voel je je alsof je terugkeert naar de Edo-periode terwijl je door een stad wandelt die in de traditionele Edo-stijl is gebouwd. Kies voor een traditionele kimono uit een selectie van verschillende rangen en neem de gelegenheid om voor een dag een burger van Edo te zijn. Word een heerser, samoerai, prinses, boer of een ander soort burger en maak geweldige foto's. Dompel je onder in de cultuur en beleef de complexe schoonheid van het dragen van een kimono.  Geniet van een groot aantal live-shows, waaronder de populaire ninja-voorstellingen, culturele Oiran-shows, magische watershows en een divers aanbod van traditionele toneelstukken. Probeer authentieke culturele ervaringen. Leer de basis van hoe je een samoeraizwaard of traditionele pijl en boog hanteert. Leer hoe je het muziekinstrument Shamisen speelt, hoe je traditionele, handgemaakte beni-lippenstift aanbrengt, hoe je een ukiyo-e houtsnede maakt of  Aizome indigo verft.  Leer unieke facetten over de Edo-cultuur door middel van verschillende tentoonstellingen, waaronder die over de Edo-brandweerlieden en zwaardsmeden. Ontdek leuke en  unieke attracties, waaronder een mechanisch doolhof, een ninjahuis vol geheimen en het mysterieuze ninja-trainingshuis, waar de wetten van de natuur niet van toepassing lijken. Probeer de authentieke, seizoensgebonden Edo-keuken in diverse restaurants in het park. 

Vanuit Tokio: Nikko UNESCO-heiligdom en natuurzicht 1-daagse tour

4. Vanuit Tokio: Nikko UNESCO-heiligdom en natuurzicht 1-daagse tour

Ervaar Tochigi Nikko, een charmant stadje in de Japanse prefectuur Tochigi met tal van attracties waar je de authentieke Japanse cultuur kunt ervaren. Bezoek verschillende historische en culturele bezienswaardigheden in het gezelschap van een chauffeur/gids. Begin je reis op het station van Shinjuku of Tokio, afhankelijk van de gekozen optie. Ontmoet je chauffeur/gids en stap in hun comfortabele voertuig op weg naar je eerste locatie. Kom aan bij Toshogu Shrine, een UNESCO Werelderfgoedlocatie die je niet mag missen. Deze plek is het gedenkteken van Tokugawa Leyasu, de stichter van het Tokugawa shogunaat. Bekijk de beeldhouwwerken vol legendes zoals de "Drie Apen", "Slapende Kat" en de "Zingende Draak" in het gebouw.(exclusief ticket) Vervolg je reis met een bezoek aan Shōyō-en Garden, bekend om zijn prachtige herfstbladeren. Laat je verrassen door de tuin van 3.200 vierkante meter binnen het terrein van de Rinno-ji Tempel, met een geschiedenis van meer dan 1.250 jaar. (Van 15 okt. tot 10 dec.) Wandel door de historische straat van Nikko City, langs de pelgrimsroute, waar je restaurants en souvenirwinkels vindt. Veel winkels verkopen hier Nikko specialiteiten zoals "Yuba" en Japanse snoepjes. (Van 15 okt. tot 10 dec.) Vanaf 11 dec. ga je naar het Observation Deck in plaats van de Rinno-ji Temple Shoyoen Garden. Het Akechidaira Ropeway Observation Deck is het populairste observatorium in de omgeving van Nikko, met uitzicht op zowel het Chuzenji-meer als de Huayan watervallen. Vanaf de oostkant van het observatorium kun je ook kijken naar de schermrots die bestaat uit doorlopende kliffen, en de glooiende bergen in de verte. Het duurt slechts 3 minuten om het observatiedek op 1373 meter boven zeeniveau te bereiken door de kabelbaan vanaf Mingping te nemen. Maak een aangename rit over de Irohazaka Road, een van de "Japan's Top 100 Roads". Deze bergachtige weg in Nikko staat bekend om zijn schilderachtige rijroute, met in totaal 48 bochten langs de stijgende en dalende rijstroken. Het is vooral prachtig in de herfst, die bekend staat om zijn levendige herfstbladeren en daardoor erg populair is. Mis het hoogst gelegen natuurlijke meer van Japan niet, het Chuzenji-meer. Door de seizoenen heen biedt het adembenemende landschappen, waaronder rododendrons in de lente, weelderig groen in de zomer, levendige herfstbladeren en besneeuwde landschappen in de winter. Bewonder de prachtige Kegon watervallen die werden gevormd toen de Daiya rivier werd omgeleid door een lavastroom. De Kegon waterval is ook een niet te missen attractie. Het is een van de drie grote watervallen in Japan, een grote waterval die wordt gevormd door de rivier die uit het Chuzenji-meer stroomt. Wees onder de indruk van het water dat vanaf een hoogte van 97 meter naar beneden stort, afgewisseld met de verschillende landschappen in de verschillende seizoenen ernaast. Sluit je dag vol avontuur af met een transfer terug naar het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Nikko World Heritage privétour vanuit Tokio met auto en busje

5. Nikko World Heritage privétour vanuit Tokio met auto en busje

Ga op een betoverend avontuur met AHK Travels terwijl we je meenemen naar het betoverende rijk van Nikko, Japan. Genesteld te midden van weelderige landschappen en doordrenkt van oude tradities, lonkt Nikko met zijn UNESCO-werelderfgoedlocaties, betoverende heiligdommen en serene natuurlijke wonderen. Dompel jezelf onder in de tijdloze schoonheid van de Toshogu-schrijn, versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en levendige kleuren, en doorkruis de ontzagwekkende Kegon-watervallen, waar watervallen een symfonie van rust creëren. Onze deskundige gidsen nemen je mee op een ontdekkingsreis en ontrafelen de geheimen van Nikko's rijke culturele tapijt. Of je nu door levendige markten slentert, verrukkelijke lokale gerechten proeft of je overgeeft aan een verjongende onsen-ervaring, elk moment in Nikko is een heerlijke omhelzing van het boeiende erfgoed van Japan. Ga met ons mee op deze onvergetelijke tour, waarbij elke stap een nieuw facet van Nikko's schoonheid onthult en een onuitwisbaar stempel op je hart drukt.

Van Tokio: privédagtrip naar Nikko

6. Van Tokio: privédagtrip naar Nikko

Ontmoet je gastheer in Tokio en ga naar je bestemming met de Tobu Railway Limited Express. Reis naar Nikkō en geniet van de kleine stad in de uitlopers van gigantische, met sneeuw bedekte bergen ten noorden van Tokio. Dompel jezelf onder in eeuwenlange Japanse cultuur en bekijk twee grote mausolea en een reeks Edo-relikwieën, die bijdragen aan de rijke geschiedenis van Nikkō. Bezoek de boeddhistische tempel van Rinnō-ji en de Toshogu-schrijn, een 17e-eeuwse schat met een prachtige pagode van vijf verdiepingen, die deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. U kunt een uitstapje maken naar de bergen, waar het Nikkō National Park zich bevindt. Het is een van de meest spectaculaire beschermde gebieden van Japan, waar het Chūzenji-meer door de Kegon-watervallen stroomt, een natuurwonder van 97 meter hoog. Met je gastheer aan je zijde, trek je veters aan en volg je enkele van de betoverende wandelpaden, waarvan sommige naar verborgen watervallen en geheime Shinto-heiligdommen leiden. Zodra je de bossen verlaat, voordat je terugkeert naar Tokio, kun je het buikgerommel stillen in een plaatselijk eetcafé en wat yuba, of tofuvel, een lokale delicatesse, verorberen en alles wegspoelen met wat lokaal gebrouwen sake. Belangrijk: aangezien dit een persoonlijke en persoonlijke ervaring is, kunnen de plaatsen die je bezoekt verschillen van de vermelde en deze worden door je gastheer gekozen op basis van je interesses en voorkeuren

Van Tokio: privé culturele dagtrip naar Nikko UNESCO-locaties

7. Van Tokio: privé culturele dagtrip naar Nikko UNESCO-locaties

Ervaar de wonderen van Nikko tijdens een reis vanuit Tokio met een privéchauffeur. Dompel jezelf onder in de natuurlijke schoonheid van deze betoverende bestemming, van Kegon Falls tot Lake Chuzenji. Verken UNESCO-werelderfgoedlocaties en ontdek de perfecte mix van natuur, traditie en modern comfort in de stad. Vertrek vanuit Tokio en ga naar Nikko. Wanneer je aankomt, bezoek je de Toshogu-schrijn, een UNESCO-werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn sierlijke architectuur en ingewikkeld houtsnijwerk. Volg met een korte rit naar Kegon Falls, een van de drie beroemde watervallen in Nikko. Bewonder een waterval van 97 meter hoog en ga met een unieke lift naar beneden naar de voet. Geniet daarna van de lunch in het nabijgelegen Lake Chuzenji, waar u de lokale keuken kunt proeven terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht op het meer (kosten niet inbegrepen). Breng na de lunch meer tijd door met het verkennen van de natuurlijke omgeving van Lake Chuzenji, zoals de Chuzenji-tempel en de kronkelende weg van Irohazaka. Voordat je terugkeert naar Tokyo voor drop-off, bezoek je de Kanmangafuchi Abyss, een schilderachtige kloof omzoomd met honderden Jizo-beelden.

Vanuit Tokio: Nikko-dagtour met hotelovername per privéauto

8. Vanuit Tokio: Nikko-dagtour met hotelovername per privéauto

Nikko is niet alleen beroemd om zijn warmwaterbronnen, maar ook om zijn prachtige natuur, evenals de Nikko Toshogu-schrijn, die de titel van UNESCO-werelderfgoed draagt. Dit heiligdom is opgedragen aan Tokugawa Ieyasu, de eerste Shogun van de Edo-periode. De geschiedenis van het gebied en de schoonheid van de natuur worden tijdens deze eendaagse tour getoond. Dit is een ervaring die je niet mag missen. Routebeschrijving Akechidaira-observatiegebied Shinkyo-brug Chuzen-ji-tempel Edo Wonderland Kegon-watervallen Nikko Tosho-gu

Van Tokio: begeleide dagtocht naar Nikko-werelderfgoedlocaties

9. Van Tokio: begeleide dagtocht naar Nikko-werelderfgoedlocaties

De tour begint na een ontmoeting op Shinjuku LOVE-status in de buurt van Shinjuku Station. Bij aankomst in Nikko gaan we eerst lunchen. Lunch is Chestnut Okowa Aoi Gozen (alleen voor degenen die een optie met lunch kiezen). *menu kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Na de lunch bezoeken we eerst de Nikko Toshogu-schrijn, een prachtig bouwwerk dat is geregistreerd als Unseco-werelderfgoed. Daarna gaan we naar de Kegon-watervallen. Dit is een spectaculaire waterval die helemaal naar beneden valt op een 97 meter hoge klif van het Chuzenji-meer, dat we daarna zullen bezoeken. Uiteindelijk gaan we naar Lake Chuzenji. Geniet van het landschap van Lake Chuzenji, dat prachtig is in elk van de vier seizoenen! De tour duurt ongeveer 3 uur naar Tokio en arriveert om 18:30~19:00 uur.

Nikko: Lokale Japanse podiumkunsten "Taishu-Engeki"

10. Nikko: Lokale Japanse podiumkunsten "Taishu-Engeki"

Taishu-Engeki is een van de Japanse traditionele entertainment, een neef van Kabuki. In tegenstelling tot Kabuki is populair theater informeler en gemoedelijker. De groep in dit theater komt ergens uit Japan naar Nikko en vertrekt na een paar maanden optredens vanuit Nikko. Ze brengen het grootste deel van het jaar door in theaters in heel Japan. Het theater betekent een klein theater voor populaire toneelstukken genaamd "Shibai-goya", en "Nikko Momiji-za" is daar een van. Artiesten komen vaak van het podium om fans de hand te schudden. Dit soort nonchalance is een van zijn charmes. In de dansshow brengen dansers in kimono niet alleen traditionele Japanse liedjes ten gehore, maar ook wereldhits, en het programma verandert elke keer. In historische drama's kun je een glimp opvangen van hoe de Japanners leefden in het tijdperk van samoerai, geisha's en ninja's. Het is mogelijk om foto's te maken van de dansshow. Aan het einde van de show kun je ook de hand schudden en foto's maken met de dansers.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nikko

Alle activiteiten

18 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Nikko

Meer zien

Andere activiteiten in Nikko

Wil je alle activiteiten in Nikko bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.