Dingen om te doen Nikko

Nikko: De beste dingen die je niet wil missen

Nikko: privéwandeling met lokale gids

1. Nikko: privéwandeling met lokale gids

Ontdek Nikko tijdens een volledig aanpasbare privétour. Kies wat je zou willen ervaren, hoe laat je met je tour wilt beginnen, en de lokale partner zal een tour regelen die bij je past. Begin uw dag door uw gids te ontmoeten en kies vervolgens de sites die u wilt bezoeken, afhankelijk van uw interesses. Voorbeeld van een reisplan van 6 uur: Ontmoet je gids op Tobu Nikko Station en neem de bus naar het heiligdom Nikko Tosho-gu. Ontdek de indrukwekkende gravures van het heiligdom die de technieken van ambachtslieden uit de Edo-periode laten zien. Bekijk gravures van dieren, zoals de drie apen waarvan wordt gezegd dat ze de mensheid vermanen, de slapende kat, evenals sierlijke gebouwen en een pagode met vijf verdiepingen. Spring op de volgende bus naar Lake Chuzenji via Iroha Zaka. Geniet tijdens de reis van het uitzicht op deze beroemde kronkelende weg. Geniet van een lunch aan het Chuzenji-meer met de schitterende kleuren van de bladeren die contrasteren met het ongerepte water van het meer. Maak een korte wandeling langs de oever van het meer om het prachtige landschap beter te ervaren. Ga verder naar Kegon Falls, een van de drie beroemdste watervallen in Japan. Zie het water dat uit het Chuzenji-meer stroomt terwijl het van een hoogte van 97 meter naar beneden valt. Om de volledige kracht van de waterval te ervaren, neem je de lift naar het uitkijkplatform aan de voet van de watervallen, waar je ze van dichtbij kunt bekijken.

Tokio: tour naar Nikkō Tōshō-gū en Kegon-waterval

2. Tokio: tour naar Nikkō Tōshō-gū en Kegon-waterval

Om 07:50 uur begroet de tourbegeleider je op de begane grond van het Shinjuku Subaru-gebouw, net naast de westelijke uitgang van Shinjuku JR Station. Om 08:00 uur vertrek je vannuit Shinjuku naar de Tochigi-prefectuur, waar de stad Nikko gelegen is. Om 10:30 uur kom je aan bij de eerste bestemming van de tour, het heiligdom Nikkō Tōshō-gū. Dit is de laatste rustplaats van Tokugawa Ieyasu, de oprichter van het Tokugawa-shogunaat dat, tot aan 1868, meer dan 250 jaar over Japan regeerde, tijdens de Edo-periode. Je kunt de schoonheid van dit complex, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, bewonderen, terwijl je interessante verhalen en legendes over het gebouw hoort van je gids. Na het bezoek aan Nikkō Tōshō-gū passeer je de Iroha-helling. Deze is beroemd om 48 scherpe bochten en komt voor in de animatieserie "Initial D". De weg is erg populair in de herfst vanwege de herfstbladeren. Om 12:30 uur kom je aan bij de Kegon-waterval. Deze bijna 100 meter hoge waterval is de beroemdste van Nikko's vele, prachtige watervallen. Het wordt zelfs als een van de drie mooiste watervallen van Japan beschouwd, samen met de Nachi-waterval in de Wakayama-prefectuur en de Fukuroda-waterval in de Ibaraki-prefectuur. Om 14:00 uur wordt je groep in tweeën gesplitst en kun je kiezen voor een wandeling langs het Chuzenji-meer of de warmwaterbron van Nikko ervaren. Voordat de tour eindigt stop je bij de stopplaats Onihei Edo, de interessantste stopplaats, ontworpen in de edo-stijl, waar je traditionele souvenirs kunt kopen. Om 18:00 uur word je weer teruggebracht naar het Shinjuku Subaru-gebouw, waar je excursie eindigt.

Ticket voor Edo Wonderland: ontdek samoerai en ninja's

3. Ticket voor Edo Wonderland: ontdek samoerai en ninja's

Bezoek het gerenommeerde Edo Wonderland in de prachtige stad Nikko en leer over een van de belangrijkste tijdperken van Japan. Na binnenkomst voel je je alsof je terugkeert naar de Edo-periode terwijl je door een stad wandelt die in de traditionele Edo-stijl is gebouwd. Kies voor een traditionele kimono uit een selectie van verschillende rangen en neem de gelegenheid om voor een dag een burger van Edo te zijn. Word een heerser, samoerai, prinses, boer of een ander soort burger en maak geweldige foto's. Dompel je onder in de cultuur en beleef de complexe schoonheid van het dragen van een kimono.  Geniet van een groot aantal live-shows, waaronder de populaire ninja-voorstellingen, culturele Oiran-shows, magische watershows en een divers aanbod van traditionele toneelstukken. Probeer authentieke culturele ervaringen. Leer de basis van hoe je een samoeraizwaard of traditionele pijl en boog hanteert. Leer hoe je het muziekinstrument Shamisen speelt, hoe je traditionele, handgemaakte beni-lippenstift aanbrengt, hoe je een ukiyo-e houtsnede maakt of  Aizome indigo verft.  Leer unieke facetten over de Edo-cultuur door middel van verschillende tentoonstellingen, waaronder die over de Edo-brandweerlieden en zwaardsmeden. Ontdek leuke en  unieke attracties, waaronder een mechanisch doolhof, een ninjahuis vol geheimen en het mysterieuze ninja-trainingshuis, waar de wetten van de natuur niet van toepassing lijken. Probeer de authentieke, seizoensgebonden Edo-keuken in diverse restaurants in het park. 

Van Tokio: Nikko's heiligdommen en privédagtrip naar het Chuzenji-meer

4. Van Tokio: Nikko's heiligdommen en privédagtrip naar het Chuzenji-meer

Vertrek naar het Nikko-gebied nadat u bent opgehaald bij uw hotel / bij u thuis. Je eerste reisbestemming is de adembenemende Kegon-watervallen, op ongeveer 97 meter hoogte, een van de top drie watervallen in Japan. Volg de beek naar het schilderachtige Chuzenji-meer (omtrek 25 km, waterdiepte 163 m). Tijdens de herfst kun je prachtige foto's maken van de seizoenskleuren met het meer op de achtergrond. Na aankomst op een bezienswaardigheid in Nikko, zoals Toshogu Shrine, Futarasan Shrine en Nikkozan Rinnoji, verken je de plaats op eigen gelegenheid. ※Zhensho Yashason wordt van 4 februari 2022 tot 3 februari 2023 voor het publiek getoond op een speciale locatie in Nikkozan Rinnoji Sanbutsudo, die eens in de 9 jaar wordt gehouden. -------------------- 【COVID-19 Veiligheidsmaatregelen】 ・Veiligheidsscherm geïnstalleerd tussen bestuurdersstoel en passagiersstoelen in voertuigen. ・Voertuigen worden regelmatig ontsmet. ・Voertuigen worden regelmatig geventileerd voor circulatie van frisse lucht. ・Regelmatige temperatuurcontroles voor alle chauffeurs. ・Chauffeurs dragen een gezichtsmasker. ・Chauffeurs ontsmetten/wassen regelmatig de handen. ・Chauffeurs hebben een handdesinfecterend middel voor passagiers.

Van Tokio: privé dagtocht naar Nikko

5. Van Tokio: privé dagtocht naar Nikko

Reis naar Nikkō en geniet van de kleine stad genesteld in de uitlopers van gigantische, met sneeuw bedekte bergen ten noorden van Tokio. Ontmoet je gastheer in Tokio en ga naar je bestemming met de Tobu Railway Limited Express. Je wordt gekoppeld aan gidsen die gepassioneerd zijn over de plek die ze thuis noemen en die ervoor kiezen om hun vrije tijd door te brengen met gelijkgestemde reizigers die op hen zijn afgestemd. Dompel jezelf onder in eeuwenlange Japanse cultuur en zie twee grote mausolea en een scala aan Edo-relikwieën die bijdragen aan Nikk rich's rijke geschiedenis. Bezoek de boeddhistische tempel van Rinnō-ji en het Toshogu-heiligdom, een 17e-eeuwse schat met een prachtige pagode van vijf verdiepingen, die deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. U kunt een tocht maken naar de bergen, waar het Nikkō National Park ligt. Het is een van de meest spectaculaire beschermde gebieden van Japan, waar het Chūzenji-meer door de Kegon-watervallen stroomt, een natuurlijk wonder van 97 meter. Met je gastheer aan je zijde, trek je veters aan en pak je enkele van de betoverende wandelpaden aan, waarvan sommige leiden naar verborgen watervallen en geheime Shinto-heiligdommen. Als je eenmaal de bossen hebt verlaten, voordat je terugkeert naar Tokio, kalmeer je het gerommel in een plaatselijk eetcafé en knars je op wat yuba, of tofu-huid, een lokale delicatesse, en spoel je alles weg met wat lokaal gebrouwen sake.

Van Tokio: dagtocht naar Nikko met Engels sprekende chauffeur

6. Van Tokio: dagtocht naar Nikko met Engels sprekende chauffeur

Er zijn veel redenen waarom Nikko een must-see stop is tijdens je verblijf in Japan. Uw privéchauffeur helpt u efficiënt te ontsnappen aan de drukte van Tokio tijdens een dagtour door deze historische, prachtige stad. Uw chauffeur haalt u op bij uw hotel, het dichtstbijzijnde station of uw voorkeurslocatie in Tokio. Langs de Irohazaka-route, bestaande uit 48 haarspeldbochten over de verschillende oplopende en aflopende wegen, staat het bekend als de beste plek om de herfstbladeren te bekijken. Stop bij Kegon Falls, de beroemdste van Nikko's 48 watervallen. Water uit het Chuzenji-meer valt 97 meter recht naar beneden naar de rotsen eronder en creëert een dynamisch en artistiek natuurwerk. Een speciale lift brengt bezoekers naar het bassin waar de kracht en het gebulder van het water van dichtbij te zien zijn. Bezoek de waterval omringd door frisgroene bladeren in mei, huiszwaluwen in juni of de "12 watervallen" - kleine stroompjes van de bevroren waterval bedekt met blauw ijs - in januari en februari. Bezoek Lake Chuzenji om te genieten van de seizoensgebonden charmes van het meer, vooral wanneer de kersenbloesems of azalea's in bloei staan. Wandelpaden omringen de waterkant en er is een excursieboot beschikbaar op het meer. Ga naar Senjogahara, het slagveld, dat verwijst naar een mythisch slagveld waar legendes zeggen dat de goden van de berg Nantai en de berg Akagi ooit vochten om de naburige meren als hun eigendom te claimen. Het slagveld is nu veranderd in een strijd van charmes, aangezien verschillende planten en fauna zich in het uitgestrekte veld bevinden. Maak een wandeling langs het pad voor een persoonlijke ervaring met de planten en vogels die de plek bezoeken. Of ga naar het observatiedek voor een prachtig panoramisch uitzicht over de moerassen. Hoe dan ook, wees voorbereid op een adembenemend zicht waar je geen spijt van zult krijgen. Stop bij Nikko Toshogu-schrijn. Begrijp waarom "Zeg niet 'magnifiek' totdat je Nikko hebt gezien" tijdens een bezoek aan de laatste rustplaats van Tokugawa Ieyasu, de stichter van het Tokugawa-shogunaat, en de nabijgelegen heiligdommen en tempel. Het heiligdom bevat 55 gebouwen, waaronder 8 nationale schatten en 34 monumentale gebouwen. De hoogtepunten zijn weelderig houtsnijwerk, gelakt en rijkelijk gekleurd, briljant, dat je zult zien in vakmanschap verzameld uit het hele land. Mis het vredessymbool "Slapende Kat" en de "Drie Apen" met de poses "zie geen kwaad, hoor geen kwaad en spreek geen kwaad" niet.

Japan: Pocket WiFi-Shinjuku-teller

7. Japan: Pocket WiFi-Shinjuku-teller

Altijd toegang tot internet in Japan met onze 4G LTE pocket WiFi! Geen gedoe meer met het zoeken naar gratis openbare wifi-spots of het uitblijven van een internetverbinding. Geniet van veilige toegang, eenvoudig te gebruiken en eenvoudig ophalen/terugbrengen door Ninja WiFi. Het kan vijf apparaten tegelijkertijd verbinden. U kunt het delen met mensen met wie u reist en uw meerdere apparaten. Ophalen bij onze balie in het centrum van Shinjuku, Tokio. Zodra je in Japan aankomt, heb je toegang tot internet. Retourneren is ook makkelijk. U kunt het afgeven bij onze balie op grote internationale luchthavens in Japan of het terugsturen. Maak je ervaring in Japan veel handiger met wifi onderweg! Krijg een abonnement dat bij je past; de keuzes van flexibele abonnementen van 5 tot 30 dagen.

Sitemap Nikko

Wil je alle activiteiten in Nikko ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nikko

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 155 beoordelingen

Een prachtige plek, een park, eeuwenoude bomen, schone, kristallen lucht, een tempelcomplex zijn erg mooi en interessant, het was zeer informatief om rond het grondgebied te wandelen. Het weer op deze dag was ijzig maar zonnig, ondanks dit bleven de indrukken van de waterval en het uitzicht op het meer het meest rooskleurig en gunstig. Ze verwachtten meer van Onsen, in de vrouwelijke helft twee zwembaden met warm water, waarvan er één rook naar waterstofsulfide, waarschijnlijk echt thermaal water, alleen dit maakte de algemene indruk van de spa glad. We waren tevreden met de wandeling.

Super leuke activiteit. Het heiligdom is een echt wonder. De watervallen zijn ook het bekijken waard. De verschillende activiteiten zijn goed uitgebalanceerd, niet teveel downtime. De gids was super goed en sprak goed Engels. Aan te bevelen.