Kies data

Dingen om te doen Nîmes

Nîmes: De beste dingen die je niet wil missen

Halve dag Pont du Gard, Uzès, Nîmes: rondleiding met entree

1. Halve dag Pont du Gard, Uzès, Nîmes: rondleiding met entree

Bezoek het charmante middeleeuwse stadje Uzès, gesticht in de Romeinse tijd en de plaats van een aquaduct dat werd gebouwd om de stad Nîmes te bevoorraden. De Pont du Gard is het bekendste deel van het aquaduct dat nog overeind staat. Tijdens dit 5-uur durende programma zie je de sporen van de Romeinse beschaving in Uzès en de belangrijke monumenten uit de Middeleeuwen. Je bezoekt de beroemde 2000 jaar oude Pont du Gard, een deel van het Romeinse aquaduct dat water gaf aan Nîmes. De zeer vaak gefotografeerde brug werd in 1985 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Je ontdekt de schatten van Nîmes, inclusief het Colosseum dat als de 2e alleen voor het Colosseum in Rome wordt beschouwd. Het Romeinse amfitheater is nog steeds in gebruik en heeft tegenwoordig een capaciteit van 10.000 zitplaatsen.

Historisch centrum van Nîmes Privéwandeling van 2 uur

2. Historisch centrum van Nîmes Privéwandeling van 2 uur

Ontdek de stad Nîmes tijdens een privégeleide en aanpasbare tour. Bekijk de prachtig bewaard gebleven architectuur van de stad uit de Romeinse tijd en bewonder bezienswaardigheden zoals het amfitheater dat werd gebouwd in de 1e eeuw voor Christus. Zie de Arena van Nîmes, verbouwd in de 19e eeuw om dienst te doen als arena voor stierengevechten. Bewonder de constructie en de uitstekende staat van bewaring waardoor groepen als Rammstein en Metallica memorabele concerten in de arena konden geven. Bezoek de Jardin de La Fontaine, het 17e-eeuwse park in het stadscentrum, en bewonder de verwoeste Romeinse Tour Magne en de Temple de Diane. Ontdek het Maison Carrée, de Romeinse tempel die zo wonderbaarlijk intact is dat het lijkt alsof hij gisteren is gebouwd, en verken de buitenarchitectuur van het Musée des Beaux-Arts de Nîmes. Je privétour brengt je waar je maar wilt, allemaal in het gezelschap van je eigen persoonlijke gids die je zal helpen een van Europa's mooiste Romeinse steden te ontdekken.

Van Avignon: Romeinse locaties en historische plaatsen van een hele dag

3. Van Avignon: Romeinse locaties en historische plaatsen van een hele dag

Ontdek de stad Nîmes: bezoek de Arènes met een audiogids. Snelle blik op het Maison Carrée, de best bewaarde tempel van het oude Romeinse rijk. Ga verder naar Pont du Gard, een van de grootste en best bewaarde aquaducten uit de Romeinse tijd. (Het museum is niet inbegrepen). Vrije tijd in het charmante middeleeuwse stadje Uzès: het Place aux Herbes-plein en de Fenestrelle-toren. Ontdek in Orange een van de best bewaarde theaters in het Romeinse rijk. Fotostop bij de triomfboog.

Van Marseille: excursie naar de kust van de Romeinse steden van de Provence

4. Van Marseille: excursie naar de kust van de Romeinse steden van de Provence

Deze begeleide excursie neemt je mee van je cruisehaven in Marseille naar Arles om te genieten van een begeleide wandeling langs Cours de la République met rijke architectuur en charmante cafés. Bekijk de Romeinse arena en de romaanse architectuur terwijl je je een weg baant naar de oude binnenstad van Arles. Verken de omgeving en bezoek charmante boetiekjes en ambachtswinkels om een uniek souvenir te kopen. Ga daarna naar Nîmes, tour zelfstandig om je eigen lunch te halen in een van de Brunswick House Cafes en geniet vervolgens van een historische Romeinse nederzetting met uitstekende voorbeelden van Romeinse architectuur zoals het Maison Carree en de Nîmes-arena. Ga daarna terug naar de auto en ga naar Uzès, waar u kunt genieten van uitstekende voorbeelden van Romeinse architectuur. Le Pont du gard is een spectaculair Romain-aquaduct in uitstekende staat. Je hebt wat vrije tijd om foto's te maken. Je privétour eindigt. Je komt tegen het einde van de middag terug in Marseille.

Escape Game Outdoor Harry Potter in Nîmes

5. Escape Game Outdoor Harry Potter in Nîmes

Ga op onderzoek uit in het betoverde universum van Harry Potter in Nîmes! De Hogwarts Express is veroordeeld en bevindt zich nu in de stad die bekend staat als het Franse Rome met zijn niet te missen arena's... Het is aan JULLIE Dreuzels om deze kwade betovering te dwarsbomen door de toegang tot het platform te vinden! Ga van huis tot huis aangegeven op je smartphone en probeer binnen de tijdslimiet 4 codewoorden te verzamelen om de locatie van het platform te vinden. Op het programma: raadsels oplossen, tovenaars ontmoeten die je een goede of minder goede verrassing bezorgen of zelfs bonuspotten. De Hogwarts Express vertrekt over 120 minuten. Tik tok tok... Deze game is voor iedereen toegankelijk en voor meerdere generaties. Je hebt de mogelijkheid om in team te spelen, want slechts één persoon van elk team hoeft de identifier en de unieke code op zijn apparaat in te voeren. Dan kun je tegelijkertijd het spel starten. U kunt uw punten en de behaalde tijd aan het einde van het spel vergelijken. Let op: deze activiteit is een ontsnappingsspel in de buitenlucht waarbij het plot niet direct verband houdt met de stad (hoewel het op aantrekkelijke plekken in het stadscentrum wordt gehouden). Het is een spel rond een bepaald thema en geen rondleiding door de stad.

Overzicht activiteiten in Nîmes

Wil je alle activiteiten in Nîmes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nîmes

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 75 beoordelingen

We waren de enige twee mensen op de tour, dus reisden we met de auto met onze gids, Gus. Gus was erg vriendelijk en deskundig en hij vergezelde ons tijdens de hele tour, behalve dat we de arena in Nimes betraden die we zelf moesten doen. Pont du Gard was erg interessant en we hebben ook het museum bezocht. Uzes was een lieftallig stadje - we hadden er gemakkelijk meer tijd kunnen doorbrengen. In Nimes gingen we de Arena binnen en liepen rond, maar we hadden geen andere tijd om andere sites in Nimes te zien. We hadden daar ook meer tijd kunnen doorbrengen. Al met al was het echter een goede tour met een goede gids.

Hoewel het tijdens onze tour regende, hadden we een ontzettend plezierige tour. Onze gids was erg sociaal en informatief. Ik zou willen voorstellen dat er een of andere vorm van opstap moet worden voorzien om minder mensen in staat te stellen in uw minibus te klimmen. Nadat we tickets hadden geboekt om in de rij te kunnen springen, was er geen wachtrij. Ik vind dat dit een onnodige extra vergoeding was en als zodanig moet het verschil aan ons worden terugbetaald samen met een compensatie voor onjuiste informatie.

Onze gids wist ontzettend veel en kon prima in meerdere talen uitleggen. Je hebt precies genoeg tijd om een indruk te krijgen van de bezochte plaatsen.

Geweldige reis. Had een beetje meer kunnen gebruiken op pont du Gard, maar Aubrey zal teruggaan