Nîmes

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nîmes: De beste dingen die je niet wil missen

 • Halve dag Pont du Gard, Uzès, Nîmes: rondleiding met entree

  1. Halve dag Pont du Gard, Uzès, Nîmes: rondleiding met entree

  Bezoek het charmante middeleeuwse stadje Uzès, gesticht in de Romeinse tijd en de plaats van een aquaduct dat werd gebouwd om de stad Nîmes te bevoorraden. De Pont du Gard is het bekendste deel van het aquaduct dat nog overeind staat. Tijdens dit 5-uur durende programma zie je de sporen van de Romeinse beschaving in Uzès en de belangrijke monumenten uit de Middeleeuwen. Je bezoekt de beroemde 2000 jaar oude Pont du Gard, een deel van het Romeinse aquaduct dat water gaf aan Nîmes. De zeer vaak gefotografeerde brug werd in 1985 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Je ontdekt de schatten van Nîmes, inclusief het Colosseum dat als de 2e alleen voor het Colosseum in Rome wordt beschouwd. Het Romeinse amfitheater is nog steeds in gebruik en heeft tegenwoordig een capaciteit van 10.000 zitplaatsen.

 • Van Marseille: excursies langs de kuststeden van de Provence

  2. Van Marseille: excursies langs de kuststeden van de Provence

  Deze begeleide excursie neemt je mee van je cruisehaven in Marseille naar Arles om te genieten van een begeleide wandeling langs de Cours de la République met rijke architectuur en charmante cafés. Bekijk de Romeinse arena en de romaanse architectuur terwijl je je een weg baant naar de oude binnenstad van Arles. Verken de omgeving en ga naar charmante boetieks en ambachtswinkels om een uniek souvenir op te halen. Ga daarna naar Nîmes, tour zelfstandig om je eigen lunch te krijgen in een van de Brunswick House Cafes en geniet vervolgens van een historische Romeinse nederzetting met uitstekende voorbeelden van Romeinse architectuur zoals het Maison Carree en de arena van Nimes. Ga daarna terug naar de auto en ga naar Uzes, waar u kunt genieten van uitstekende voorbeelden van Romeinse architectuur. Le Pont du gard is een spectaculair Romain-aquaduct in uitstekende staat. Je hebt wat vrije...

 • Historisch centrum van Nimes privéwandeling van 2 uur

  3. Historisch centrum van Nimes privéwandeling van 2 uur

  Ontdek de stad Nmes tijdens een privérondleiding en aanpasbare tour. Bekijk de prachtig bewaard gebleven architectuur van de stad uit de Romeinse tijd en bewonder bezienswaardigheden zoals het amfitheater dat werd gebouwd in de 1e eeuw voor Christus. Bekijk de Arena van Nîmes, gerenoveerd in de 19e eeuw om als arena te dienen. Bewonder de constructie en de uitstekende staat van bewaring waardoor groepen zoals Rammstein en Metallica gedenkwaardige concerten in de arena hebben kunnen geven. Bezoek de Jardin de La Fontaine, het 17e-eeuwse park in het stadscentrum, en bewonder de verwoeste Romeinse Tour Magne en de Temple de Diane. Ontdek het Maison Carrée, de Romeinse tempel die zo wonderbaarlijk intact is dat het lijkt alsof hij gisteren is gebouwd, en verken de buitenarchitectuur van het Musée des Beaux-Arts de Nîmes. Je privétour brengt je waar je maar wilt, allemaal in het gezelschap...

 • Nimes: Historical Walking Tour

  4. Nimes: Historical Walking Tour

  Ontdek de geschiedenis van Nîmes, gaat helemaal terug naar de 1e eeuw. Begin uw bezoek van de Nîmes Arena gaat door een prachtig park. Luister als uw gids uitleg over de details van de constructie van de Arena, vergelijkbaar met het Colosseum. Bezoek de goed bewaarde Romeinse Forum in het centrum van de oude stad en bewonder de prachtige Romeinse zuilen van dit meesterwerk. Bereik de fontein en genieten van een moment van rust temidden van de fonteinen en bloemen. Een paar stappen verwijderd, bewonder de tempel van Diane, één van de weinige overgebleven tempels gewijd aan de godin van de jacht en de Maan. Up and away ga je naar enkele stappen van de laatst overgebleven wachttoren van de Romeinse muur te beklimmen. Na de klim, word je beloond met een van de mooiste uitzichten van Nimes. Last but not least, verken de ongelooflijke aquaduct.

 • Nimes: 6 uur durende Romeinse locaties en historische plaatsen

  5. Nimes: 6 uur durende Romeinse locaties en historische plaatsen

  Nimes, gesticht in de 1e eeuw door de veteranen van het Gallische Legioen, wordt vaak het Franse Rome genoemd .

  Bezoek het amfitheater en Maison Carrée, een kleine Romeinse tempel tijdens een rondleiding van 6 uur. Deze monumenten behoren tot de best bewaard gebleven monumenten van het Romeinse rijk.

  Maak een korte rit door het kreupelhout of de garrigue naar het schilderachtige middeleeuwse stadje Uzes, het eerste hertogdom in Frankrijk. Je hebt hier wat vrije tijd om door het pittoreske stadje te dwalen.

  Daarna bezoekt u de Pont du Gard, een Romeins aquaduct gebouwd in de 1e eeuw om water te leveren aan de fonteinen en baden in Nimes.
  Wanneer evenementen zoals concerten plaatsvinden in het amfitheater, zal het bezoek worden vervangen door een videoscreening in het Maison Carree of Square House - een van de best bewaard gebleven tempels ...

Sitemap Nîmes

Wil je alle activiteiten in Nîmes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nîmes

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 48 beoordelingen

We waren de enige twee mensen op de tour, dus reisden we met de auto met onze gids, Gus. Gus was erg vriendelijk en deskundig en hij vergezelde ons tijdens de hele tour, behalve dat we de arena in Nimes betraden die we zelf moesten doen. Pont du Gard was erg interessant en we hebben ook het museum bezocht. Uzes was een lieftallig stadje - we hadden er gemakkelijk meer tijd kunnen doorbrengen. In Nimes gingen we de Arena binnen en liepen rond, maar we hadden geen andere tijd om andere sites in Nimes te zien. We hadden daar ook meer tijd kunnen doorbrengen. Al met al was het echter een goede tour met een goede gids.

Hoewel het tijdens onze tour regende, hadden we een ontzettend plezierige tour. Onze gids was erg sociaal en informatief. Ik zou willen voorstellen dat er een of andere vorm van opstap moet worden voorzien om minder mensen in staat te stellen in uw minibus te klimmen. Nadat we tickets hadden geboekt om in de rij te kunnen springen, was er geen wachtrij. Ik vind dat dit een onnodige extra vergoeding was en als zodanig moet het verschil aan ons worden terugbetaald samen met een compensatie voor onjuiste informatie.

Geweldige reis. Had een beetje meer kunnen gebruiken op pont du Gard, maar Aubrey zal teruggaan