Nisyros

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sitemap Nisyros

Wil je alle activiteiten in Nisyros ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nisyros

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 413 beoordelingen

Erg mooi (dag)uitje, zeker de moeite waard

De dag na het boeken een mailtje gehad met de plek waar we opgehaald werden en de tijd, vervolgens langs nog andere hotels naar Kardamena gereden, vanuit daar een uurtje op de boot met prachtig uitzicht en blauw water. Eenmaal aangekomen te horen gekregen dat we in de middag de vulkaan zouden bezoeken, dus eerst een korte rondleiding met de gids door het dorp, waarna we nog in eigen tijd konden rondlopen, lunchen of zwemmen. Vervolgens 20 minuutjes in de bus richting de vulkaan, waar de gids veel vertelde over de route. Aangekomen bij de vulkaan rustig de tijd gehad om foto's te maken en rond te kijken. Er zat ook nog een klein eethuisje bij. Vervolgens de zelfde route weer terug, al met al zijn we 7.45 opgehaald en om ongeveer 17.30 weer thuis. De gids (David) was zeer vriendelijk, wist veel te vertellen en keek ook echt naar je uit. Wij hebben zeker genoten van deze tocht.

Alles was super goed geregeld! Wij kregen zelfs de dag van tevoren nog een WhatsApp berichtje met de laatste details en de mogelijkheid om nog vragen te stellen. Het vervoer was goed en de gids was van alles op de hoogte. Helaas was er wel maar 1 gids voor 2 volle bussen met toeristen, dus het was erg moeilijk te volgen. Haar accent hielp ook niet erg mee, maar behulpzaam en vriendelijk was ze zeker! Verder was het bezoek aan de vulkaan leuk. Wij hadden gelezen dat het bezoek van 45 minuten wat aan de korte kant was en dat klopt ook wel. De echte fotografen moeten bijna rennen, maar anders is het wel prima. Het was ook te heet om er nog langer te blijven, dus in dat opzicht was de duur goed. Al met al zeker waar voor je geld, dus zou het wel nog een keer doen!

Een absolute aanrader! Het duurt wel even voor je er bent (een uur met de bus en een uur met de boot), maar het is absoluut de moeite waard. Alles is goed georganiseerd en zeer vriendelijke en kundige tourguides en buschauffeurs. Je krijgt leuke info over het eilandje en voldoende vrije tijd om het eilandje te verkennen en te iets te eten voor je weer vertrekt. Absoluut waar voor je geld en meer :-). Neem je zonnebril mee inderdaad. Niet alleen voor de zon (zoals ik dacht) maar ook om je ogen te beschermen tegen het zand dat opwaait als er wind is in de krater. Op de overtocht op de boot kan het heel fris worden, dus voor de kou kleunen is het wijsheid om iets warms mee te nemen om aan te doen.

Vanaf Psalidi is het ongeveer een uur met de bus heen en daarna nog een uur op de boot. Trek GEEN slippers aan als je wil blijven leven op weg naar de vulkaankrater. Je hebt op het eiland genoeg vrije tijd om te lunchen en souvenirs te shoppen. De busrit naar de vulkaankrater bedraagt ongeveer een half uur. Bij de krater zelf heb je 40 minuten de tijd.

Super leuk en echt aan te raden! Op het eiland kom je eerst in een typisch Grieks dorpje aan waar genoeg plaatsen zijn om lekker te eten of wat rond te lopen en bij souvenir winkels te kijken. Eenmaal bij de vulkaan krater aangekomen was er genoeg tijd om naar keuze de vulkaan krater vanbinnen te verkennen, of om op afstand foto’s te maken.