Kies data

Nisyros

  • Dagtochten
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Nisyros: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Kos: Nisyros eiland & vulkaan en Panagia Spiliani

1. Vanuit Kos: Nisyros eiland & vulkaan en Panagia Spiliani

Je vertrekt vanuit de haven van Kardamena in Kos voor een boottocht van 1 uur naar het vulkaaneiland Nisyros. Daar aangekomen stap je op de bus voor een korte rit tot aan de vulkaan. Onderweg krijg je informatie van een gids over de vulkaan en de geschiedenis van het eiland. Daarna ga je in de vulkaankrater waar je de kracht van de rommelende lava diep onder je voeten voelt. Je ziet de borrelende modderpoelen en stoomgeisers en waant je op de maan! Je keert terug naar de haven en krijgt de gelegenheid om de stad Mandraki te verkennen. Na een korte wandeling door de nauwe straatjes met blauw en wit geschilderde huizen bezoek je het klooster van Panagia Spiliani, dat bekend staat als een van de mooiste kloosters van de Griekse eilanden. Je keert terug naar de stad om te lunchen (op eigen kosten) of om te shoppen voor je om 16:00 uur weer aan boord gaat en terugkeert naar Kos.

Vanuit Kos: boottocht naar het vulkanische eiland Nisyros

2. Vanuit Kos: boottocht naar het vulkanische eiland Nisyros

Stap aan boord op Kos voor een boottocht naar het fascinerende vulkanische eiland Nisyros. Je bereikt de schilderachtige haven van het eiland na ongeveer een uur en ontdekt de traditionele manier van leven en de authenticiteit van het eiland. De bus neemt je mee op een bochtige weg tot je bij de grootste toegankelijke vulkaankrater van Europa komt. Op weg naar boven zie je aan de ene kant een ruig landschap met vreemde bomen en struiken, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de zee en de omliggende eilanden aan de andere kant. Eenmaal boven bewonder je het uitzicht op de actieve vulkaankrater - 4 kilometer in diameter - en kijk je uit op een uniek maanlandschap. In de middag een wandel je door de smalle straatjes van de haven van Mandraki, geniet je van een traditionele lunch in een van de vele traditionele taverna's of bezoek je het beroemde klooster. Laat je betoveren door de magie van het eiland.

Sitemap Nisyros

Wil je alle activiteiten in Nisyros ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nisyros

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 782 beoordelingen

De trip was fantastisch en dat voor dat geld. Je wordt smorgens opgehaald op een afgesproken verzamelpunt. Deze is niet ver vab je verblijf en je krijgt dit via whats app te horen. Hier wordt je aan het einde van de dag terug gebracht. Eerst krijg je tijd om Mandraki te ontdekken en daarna wordt je met een busje naar de vulkaan gebracht. Het is erg heet rond deze tijd dus neem een pet of hoed mee. Bij de vulkaan kan ook drinken gekocht worden. De tijd die je krijgt in Mandraki is niet heel lang maar genoeg om het klooster te zien, even te lunchen en daarna nog wat straatjes af te struinen. Tip: neem genoeg water mee en misschien een wagenziektepilletje wanneer je daar snel van hebt. Dit vanwege de wat ruige rit naar en van de vulkaan.

Superleuke trip. Goed georganiseerd, eerst een duidelijke sms met instructies gekregen. Opgehaald en teruggebracht naar het hotel. Een afwisselende dag, met de boot, een typisch dorpje bezocht en daarna naar de vulkaan om vervolgens terug te varen. De boottocht duurt enkel ongeveer 75 minuten. Het enige minpuntje vonden wij de aanmoediging om in een bepaald restaurant onze lunch te nuttigen, hierbij werden de andere restaurants als minder goed afgeschilderd. Dit is niet oké. Wij zijn dan ook bij een ander restaurant gaan eten om de andere mensen daar ook te steunen en het was erg lekker! Een aanrader!

We hadden een magisch verblijf in Nisyros. De stad Mandraki heeft veel kleine hoekjes om te bezoeken. Op het "Fikus" plein kun je gezellig zitten en eten. Een speciale aanbeveling van onze gids Martha was de Nisyrische kaas in beslag met courgettebloemen, zo heerlijk en de soumada is ook een echte smaakbeleving. De vulkaan ziet er ook fascinerend uit, maar wees voorzichtig hier wordt je reukvermogen op de proef gesteld al met al een leuke ervaring!

fantastische reis om spectaculaire en maanplaatsen te zien! wees voorbereid met comfortabele schoenen, want je loopt en vooral klimt! sis om toegang te krijgen tot de krater en om het nabijgelegen dorp te bezoeken, moet je steile trappen en onverharde wegen op, dus je moet comfortabel zijn. de vrije tijd toen in Mandraki was vooral uitstekend om af te koelen en wat uit te rusten. de begeleider Marta was onberispelijk !!

Genoten van alles , mooi dorp en eiland . Correcte uitleg . Aanrader