Dingen om te doen Noord-Kaap

Noord-Kaap: De beste dingen die je niet wil missen

Hartbeespoort: rit in de kabelbaan

1. Hartbeespoort: rit in de kabelbaan

Maak een rit in de enige enkellijn-kabelbaan in heel Zuid-Afrika en geniet onderweg van het spectaculaire uitzicht. Deze gondel van Zwitserse makelij heeft plek voor maximaal zes personen. In zes minuten klim je naar de top. Tijdens je reis omhoog zweef je over een natuurreservaat. Spot in vogelvlucht de giraffen, zebra's en kleine antilopen onder je. Eenmaal op de top kun je neerstrijken in een van de restaurants. Neem een drankje in de Lookout Bar en nip van een cocktail met spectaculair uitzicht op het oosten. Je kunt ook over de 'Dassie Walk' wandelen, een looppad van 1200 meter lang, rondom de top van de berg. Onderweg is er een informatiepunt waar je alles te weten kunt komen over de omgeving. Neem de kabelbaan terug en voor je het weet sta je weer beneden.

Hartbeespoort: dagelijkse boottochten

2. Hartbeespoort: dagelijkse boottochten

Geniet van een luxe boottocht van 2 uur op het kalme water van de Hartbeepoortdam. Met dagelijks 3 tours die om 10:00, 13:00 en 16:00 uur vertrekken, kies je de tijd die bij je schema past en ga je het water op. Gelegen in het natuurreservaat Kommando Nek, staar je naar de beschermde natuur die je omringt, met de overvloed aan flora en fauna van Zuid-Afrika. Bij het aan boord gaan van de boot wordt u getrakteerd op een welkomstdrankje terwijl u vertrekt om de prachtige wateren van de dam te overzien. Geniet bij alle dagelijkse cruises van een luxe aanbod van traditionele Zuid-Afrikaanse warme en koude hapjes. Nadat uw cruise voorbij is en u terugkeert naar het dok, is uw toegangspas voor het natuurreservaat nog steeds geldig, dus ga eropuit en verken de schoonheid van het Zuid-Afrikaanse platteland.

Vanuit Johannesburg: wildsafari nationaal park Pilanesberg

3. Vanuit Johannesburg: wildsafari nationaal park Pilanesberg

Ga tijdens een safaritrip van een dag vanuit Johannesburg naar het wildreservaat Pilanesberg, waar meer dan 7.000 dieren vrij rondlopen. Krijg de kans om de Grote Vijf te zien (olifanten, neushoorns, luipaarden, buffels en leeuwen). Geniet van 2 uitgebreide wildritten in een jeep met een gids en een smakelijk lunch. Je wordt in de vroege ochtend opgehaald van je hotel in Johannesburg en terwijl jij naar het wildreservaat Pilanesberg rijdt kun je heerlijk ontspannen. Volg je gids op een rit om geweldige dieren tegen te komen zoals zebra's, giraffen, cheeta's, hyena's, nijlpaarden, krokodillen, jakhalzen, antilopen en meer dan 300 vogelsoorten. Op het heetste moment van de dag kun je aanschuiven voor een verrukkelijke lunch in een van de vele rustkampen in het wildreservaat. Na de lunch vertrek je voor een middagsafari in een open voertuig. Stel je gids alle vragen die je wilt over de dieren en de natuurlijke omgeving. Vertrek uit Pilanesberg in de late namiddag om voor zonsondergang terug te keren naar je hotel in Johannesburg.

Van Sun City: Pilanesberg National Park Game Drive van 3 uur

4. Van Sun City: Pilanesberg National Park Game Drive van 3 uur

Ontdek het prachtige Pilanesberg National Park, gelegen in een uitgestorven vulkanische krater. Vertrek vanuit Sun City en geniet van een 3 uur durende gamedrive om de ongerepte flora en fauna te ervaren, met een aantal van de beste gameviewing in Zuid-Afrika. Kom oog in oog te staan met de ongerepte schoonheid van de struik. Vanuit een 25-persoons open voertuig kon je de vijf grote dieren van Afrika en vele andere natuurlijke bewoners van dichtbij tegenkomen. Breng je verrekijker en een camera mee om de ongelooflijke waarnemingen vast te leggen.

Sun City: natuurpad quadrijden

5. Sun City: natuurpad quadrijden

Berijd een quad door de Afrikaanse bush en ontmoet leuke natuurlijke obstakels tijdens een off-road tour vanuit Sun City. Deze tour geeft reizigers toegang tot het privé Letsatsing Game Park onder toezicht van attente gidsen. Ontmoet je gidsen in het Sun City Welcome Center en maak een korte rit van 10 minuten naar het Letsatsing Game Reserve. Bij aankomst wordt u begeleid door veiligheidsprocedures en instructies over hoe u op de quads moet rijden. Ga daarna ongeveer 5 minuten op het oefenparcours, zodat u vertrouwd kunt raken met uw quad. Ga vervolgens de bush in op zoek naar dieren in het wild. Ontmoet spannende obstakels zoals zandheuvels, heuvels en waterplassen. Tijdens uw rit kunt u zebra's, giraffen of wrattenzwijnen tegenkomen.

Johannesburg: hop on, hop off-bustour van 1 of 2 dagen

6. Johannesburg: hop on, hop off-bustour van 1 of 2 dagen

Ontdek de top 20 attracties in Johannesburg met een ticket van 1 of 2 dagen voor de hop on, hop off-sightseeingbus. Neem de tijd om deze opwindende stad, die ookwel bekend staat als het New York van Afrika, te verkennen. Je komt aan boord meer te weten over de geschiedenis van Johannesburg via het vooraf opgenomen audiocommentaar in 15 talen. Je rijdt met de dubbeldekker door de historische wijken van de stad en langs fascinerende attracties, waarvan er vele gerelateerd zijn aan de strijd tegen apartheid. Zie het grootste kunstmatig aangelegde bos van de wereld en kom te weten waarom Johannesburg nooit had moeten worden gebouwd waar het nu ligt. Je kunt in- en uitstappen wanneer je wilt. Twee van de beroemdste vrijheidsstrijders uit de 20e eeuw begonnen hun juridische carrière en vervolgens hun politieke loopbaan in Johannesburg: Mahatma Gandhi met de Passive Resistance (Satyagraha)-beweging en Nelson Mandela met de Defiance Campaign. Je volgt enkele van hun voetstappen tussen Chancellor House en Gandhi Square in het centrum van de stad. Begin de tour bij Rosebank en reis door de groene buitenwijken van de stad naar Constitution Hill. Hier kun je overstappen op de downtown-route om de authentieke binnenstad van Johannesburg te bezoeken. Alle haltes zijn op veilige locaties en bemand om er zeker van te zijn dat je bezoek aan de stad zo plezierig mogelijk is.  Hop on, hop off-haltes: Groene route:  1. Rosebank  2. Zoo Lake 3. Johannesburg Zoo 4. Military Museum  5. Constitution Hill Rode stadsroute: 1. Constitution Hill 2. Mijnwerkersdistrict 3. Carlton Center met observatieplatform 'Roof of Africa' 4. Transportmuseum James Hall  5.  Gold Reef City Casino Hotel (sluit je hier aan bij de extra Soweto-uitstap) 6. Apartheidsmuseum  7. New Town 8. Origins Center van Wits University 9. Neighborhoods Market (alleen op zaterdag) Ophaaltijden van de gratis hotelshuttle: Sandton: The Holiday Inn: 08:45 en 10:15 uur The Maslow: 08:53 en 10:23 uur The Sandton Hilton: 08:57 en 10:27 uur The Radison Blue Gautrain: 09:04 en 10:33 uur Sandton Convention Center: 09:09 en 10:38 uur Da Vinci Hotel: 09:12 en 10:41 uur

Pilanesberg Nationaal Park/Sun City Luchtballonsafari

7. Pilanesberg Nationaal Park/Sun City Luchtballonsafari

Nadat je in de vroege ochtend bent opgehaald door een geregistreerde veldgids, reis je in een open safarivoertuig van je respectievelijke hotels in Sun City Resort of lodges in het Pilanesberg-gebied naar het Pilanesberg National Park. Dagbezoekers kunnen worden opgehaald bij Bakubung Gate. De transfer door het park duurt ongeveer 1 uur, aangezien de ballonlanceringsplaats zich in het centrum bevindt. Op de lanceerplaats wordt u opgewacht door de piloot en de bemanning die een briefing zullen geven. Klim in een 1,2 meter hoge mand en begin aan je onvergetelijke reis die ongeveer 45 minuten tot 1 uur duurt. Ervaar de beste manier om de natuur van het Pilanesberg National Park te bekijken, inclusief 'de grote 5': leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns en olifanten. Geniet bij de landing van een glas mousserende wijn en sinaasappelsap om de vlucht te vieren. De veldgids brengt je vervolgens terug door het Pilanesberg National Park naar een privélodge, waar een volledig Engels ontbijt wordt geserveerd. Elke gast ontvangt een door de piloot ondertekend eerste vluchtcertificaat. Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar uw hotel of lodge. De totale duur van deze activiteit is ongeveer 5 uur.

Soweto: begeleide fietstocht met lunch

8. Soweto: begeleide fietstocht met lunch

Begin aan een leuke en unieke tourervaring terwijl je het stedelijke complex van Soweto op een fiets verkent. Ervaar de township als een local. Krijg een glimp van Hector Pietersen Museum, Mandela House en Tutu House. Begin je fietstocht in Killarney, een opkomende toeristische bestemming in Soweto. Leer hoe deze township in 1904 werd opgericht en deel de geschiedenis van deze buurten. Rijd naar Mzimhlophe en bezoek Mzimhlophe Women's hostel. Ga verder naar het huis van Mama Lilian Ngoyi, een anti-apartheidsactiviste. Fiets naar het Hector Pietersen Museum waar de Soweto-opstand plaatsvond, een van de keerpunten van de apartheid. Deze tour brengt je dichter bij alle hoogtepunten van Soweto. Bekijk het Mandela House, waar Nelson Mandela van 1946 tot 1962 woonde. Geniet van een stukje authentieke geschiedenis van 's werelds beroemdste voormalige gevangene. Ga vervolgens langs Tutu House in Vilakazi Street, waar aartsbisschop Desmond Tutu en zijn familie ooit woonden. Praat over de bijdrage van de Nobelprijswinnaar aan de ondergang van de apartheid in Zuid-Afrika. Gun je voeten een pauze door te stoppen voor de lunch. Proef Zuid-Afrikaanse sandwiches genaamd kota voordat je terugfietst naar het startpunt.

Pretoria: stadstour van een halve dag

9. Pretoria: stadstour van een halve dag

Tijdens deze tour van een halve dag leer je over de fascinerende geschiedenis van Zuid-Afrika tijdens een stadservaring in Pretoria. Pretoria is de hoofdstad van Zuid-Afrika en staat vol met historische bezienswaardigheden zoals de Union Buildings, het hoofdkwartier van de regering. De gebouwen zijn prachtig gelegen in terrasvormige tuinen, waar u heerlijk kunt wandelen. Geniet van een bezoek aan het Voortrekker Monument, een monument van grote betekenis voor veel Afrikaans sprekende Zuid-Afrikanen omdat het staat voor Afrikaner Nationalisme. De binnenmuren verbeelden het verhaal van de Grote Trek, een massabeweging van Afrikaner Boers die een hekel hadden aan de Britse overheersing. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan het Paul Kruger House Museum waar u meer te weten komt over deze fascinerende man en zijn leven. Het huis toont meubels en persoonlijke spullen van de familie Kruger. Pretoria heeft karakter in zijn gebouwen en tijdens deze stadsarchitectuurtour krijgt u ruimschoots de gelegenheid om uw gids te vragen naar de geschiedenis achter de gebouwen en cultuur. Bezoek het Kerkplein, de Ou Raadsaal, het Justitiepaleis en het Kapitaaltheater.

Johannesburg en Soweto: tour van halve dag

10. Johannesburg en Soweto: tour van halve dag

Vertrek vanuit je hotel, op weg naar het zuidwestelijke township van Johannesburg. Neem een route door de zuidelijke buitenwijken van Johannesburg en zie de gestroomlijnde auto's en brede snelwegen. Vervolgens ontdek je de binnenstad van Johannesburg, met haar hoge gebouwen, hoofdzakelijk gebouwd tijdens de apartheid, waarna je naar Soweto rijdt. Zie het prachtige landschap verdwijnen wanneer je Soweto binnenrijdt. Je passeert twee iconische bouwwerken die gebruikt werden om energie op te wekken in Soweto, maar tegenwoordig gebruikt worden voor bungeejumping. Rij door Soweto op weg naar het beroemde Hector Pieterson Museum, met zijn donkere geschiedenis over de jeugdopstand in 1976. Vanaf hier rijd je door het township om bezienswaardigheden te bekijken. Ten slotte bezoek je het Mandela House Museum aan Vilakazi Street. In het museum leer je over de vader van de natie, Nelson Rholihlahla Mandela, die een wereldicoon werd. Vervolgens stap je weer in om terug naar het hotel te rijden. Onderweg passier je het FNB-stadion, ook wel bekend als Soccer City of The Calabash, waar de openings- en finalewedstrijden van het Wereldkampioenschap 2010 werden gespeeld.  

Veelgestelde vragen over Noord-Kaap

Sitemap Noord-Kaap

Wil je alle activiteiten in Noord-Kaap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Noord-Kaap

Een absolute aanrader als je een dag hebt. vroeg opstaan loont! De ranger in het park was uiterst professioneel en leuk! Je voelde je veilig bij hem. De open en iets verhoogde voertuigen in het park zijn geweldig. Je hebt een zeer goed zicht op het landschap en de dieren. In de winter wordt echter een capuchon en warme kleding aanbevolen. We konden veel dieren zien: leeuwen, guepard met baby's, olifanten, zebra's, neushoorns, nijlpaarden, giraffen en gazellen. Echt een geweldige ervaring!

Het personeel is attent, de gidsen erg vriendelijk. Het was een zeer ontroerend bezoek, aangezien de geschiedenis van Zuid-Afrika nogal duister was. Ik raad ten zeerste aan. Vergeet niet om dingen naar de kinderen van soweto te brengen, ze zullen er erg blij mee zijn.

We were guided by Mr Thabang. He was kind, helpful and gave us a lot of information about the things we visit. It was really helpful to understand South-Africa more and from another perspective. We highly recommend him and the tour!

Super aardige gids en prima op tijd opgehaald. Onderweg wat leuke verhalen gehoord van de stad! In het park een heerlijke lunch ontvangen en veel wilde dieren mogen spotten. Voor herhaling vatbaar, voor iedereen aan te bevelen!

Zeer goede tour, perfect georganiseerd, op tijd opgehaald bij het hotel, graag weer.