Belevingen in
Noordelijke Provincie, Sri Lanka

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Noordelijke Provincie, Sri Lanka: De beste dingen die je niet wil missen

Van Anuradhapura: hele dag Wilpattu National Park Safari

1. Van Anuradhapura: hele dag Wilpattu National Park Safari

Ontdek het unieke landschap van het Wilpattu National Park terwijl je uitkijkt naar de luipaarden en andere dieren in het wild. Geniet van een fantastische safari van een hele dag tijdens een privétour vanuit Anuradhapura. Laat je ophalen bij je hotel en ontspan in comfort met airconditioning tijdens de reis naar het park. Geniet van het ontbijt en stap dan in een jeep om je gamedrive te beginnen door een reservaat dat bekend staat om zijn grote luipaardpopulatie. Rijd over bospaden terwijl je uitkijkt naar dieren en bewonder de natuurlijke meren die Wilpattu een echt wildernisgevoel geven. Op een schilderachtige locatie wordt een heerlijke picknicklunch geserveerd. Ga na de lunch verder met het verkennen van het dichte bos, op zoek naar vogels, luiaardberen, gevlekte herten, wilde varkens en krokodillen. Het aantal bezoekers is laag, zelfs in het hoogseizoen, dus je kunt ongelooflijke dieren in het wild zien zonder de drukte.

...
Dagtocht naar Nationaal Park Wilpattu vanuit Negombo

2. Dagtocht naar Nationaal Park Wilpattu vanuit Negombo

Breng een dag door op het grootste en een van de oudste nationale parken van Sri Lanka: Wilpattu, dat ook tot de nationale topparken behoort en wereldberoemd is vanwege zijn luipaardenpopulatie. Het park is uniek voor anderen in het land met zijn dichte bossen en massa's vogels, liggend landinwaarts van de kust in de noordelijke provincie. Ontmoet je gids in je accommodatie in Negombo en begin je reis rond 06:00 uur. Bereik het Wilpattu National Park na ongeveer 4 uur. Wilpattu is 131964 hectare groot en werd in 1938 uitgeroepen tot nationaal park. Het bijzondere aan dit park is het grote aantal van Villus (meren), waar u wilde dieren en vele soorten vogels kunt bekijken. Luipaarden en olifantenkuddes zijn de beroemdste dieren in het park. Spotted Deer, Sambhur, Barking Deer, Wild Boar, Wild Buffalo, Sloth Bear, Mongoose, Crocodile, and Peacocks zijn hier ook te vinden. Na uw safari kunt u genieten van een lokale lunch in het Puttalam Hotel en daarna terugkeren naar uw accommodatie.

...
Wilpattu National Park Safari Tour vanuit Colombo

3. Wilpattu National Park Safari Tour vanuit Colombo

Profiteer van de pick-up in uw hotel in Colombo en ontspan vervolgens in comfort met airconditioning tijdens de 4-uur durende reis naar het Wilpattu National Park, gelegen aan de noordwestkust van de droge droge zone van Sri Lanka. Betreed het uitgestrekte natuurreservaat, uitgeroepen tot nationaal park in 1938, en ontdek de unieke Willus- waterbekkens die zich vullen met regenwater. Zoek naar inheemse dieren in het wild, inclusief kuddes olifanten in hun natuurlijke habitat. Kijk uit voor ongrijpbare luipaarden, samen met gevlekte herten, sambar-herten, blaffende herten, wilde zwijnen, wilde buffels, luiaardberen, mangoesten, krokodillen en pauwen. Krijg wat vrije tijd om te genieten van een lokale lunch in het nabijgelegen Puttalam Hotel, op eigen kosten. Ontspan daarna op de terugreis naar Colombo en wordt bij aankomst bij uw hotel afgezet.

...
Wilpattu National Park: Leopard Safari Experience

4. Wilpattu National Park: Leopard Safari Experience

Deze tour begint met een pick-up van de ingang van het park, waar je vervolgens met een aangepaste safari-safari Jeep naar het Wilpattu National Park rijdt en vervolgens je gamedrive start in het National Park. Wilpattu ligt in het noorden van Sri Lanka en bestaat uit een reeks habitats, waaronder struikgewasjungle, waterreservoirs, brakke lagunes en rivierhabitats. Wilpattu heeft een van de hoogste waarnemingen van luipaarden ter wereld. Zijn olifant gehoord is ongeveer 300-350. Na een beetje verkennen, bezorgt je gids de picknicklunch naar een locatie waar je een hapje kunt eten. Ontspan na de lunch een tijdje en bereid je voor op je tweede ronde van de gamedrive. Stap in de jeep en start de gamedrive in de middag door te zoeken naar luipaarden. Als je echt geluk hebt, kun je misschien een paar van hen zien tijdens deze gamedrive. Naast luipaarden, olifanten, maar ook zoogdieren zoals luiaard, beren, zwartnarige haas, wilde buffels, gevlekte herten, sambar-herten, anuman, langur of toque apen, gestreepte hals en rossige mangoesten, wilde riemen en gouden jakhals is te vinden in Wilpattu National Park. Je kunt ook reptielen zien zoals de water- en landmonitors en de moeraskrokodil.

...
Wilpattu National Park: ochtend- of avondsafari van 3 uur

5. Wilpattu National Park: ochtend- of avondsafari van 3 uur

Ga op een spannend ochtend- of avondavontuur van 3 uur in Wilpattu National Park, het grootste nationale park in Sri Lanka. Leg onvergetelijke bezienswaardigheden vast van een divers scala aan flora en fauna, en een uitstekende reeks dieren in het wild die reizigers van over de hele wereld charmeert. Verken het prachtige landschap en de ongelooflijk overvloedige fauna met uitzicht op het oogverblindende droge tropische regenwoud en de zilverblauwe kleine waterbaden. Geniet van de bezienswaardigheden van machtige olifanten en van het uitzicht op gevlekte herten, blaffende herten, jakhalzen, sambhar, wilde varkens en waterbuffels. Afgezien van de zoogdieren, kan je safari je voldoende gelegenheid bieden om ongelooflijk mooie moerassen van vlinders te zien die zijn verzadigd met levendige kleuren, waaronder geweldige eivlieg, geweldige oranje punt, bosbessenbruin, blauwe Mormon, gewone Mormon, karmozijnrode roos en meer. Dankzij de prachtige kuststrook, ondiepe meren, dichte struikgewas, boomloze graslanden en dichte bossen, vang je een verscheidenheid aan dieren tijdens je safari-ervaring. De kleine waterlichamen verspreid over het park zijn een opvallend kenmerk dat het fotografische karakter van het park verbetert, terwijl het ook een verscheidenheid aan watervogels en reptielen aantrekt.

...
Van Kandy: Ancient Heritage of Sri Lanka 2-daagse rondleiding

6. Van Kandy: Ancient Heritage of Sri Lanka 2-daagse rondleiding

Begin aan een tweedaagse tour door de culturele geschiedenis van Sri Lanka, waaronder een van de beroemdste nationale parken. Verken de heilige stad Anuradhapura, de gouden grottempel van Dambulla en het nationaal park Wilpattu. Dag 1: Kandy - Dambulla - Anuradhapura Begin uw reis om 07:00 uur met het ophalen van het hotel in Kandy. Spring in een voertuig met airconditioning en ga naar Dambulla naar je eerste stop: de historische grotten van de Gouden Tempel van Dambulla, die dateren uit de 1e eeuw voor Christus. Bekijk de oude muurschilderingen die het levensverhaal van Lord Gautama Boeddha uitbeelden. Bewonder de honderden Boeddha-beeldjes en andere goden verspreid over de 5 belangrijkste grotten. Je ziet ook het gigantische gouden Boeddhabeeld op slechts een kleine afstand buiten het grottencomplex en hoort de verhalen van dit oude koninkrijk. Daarna ga je naar Anuradhapura waar je je hotel incheckt voor een korte rust. 'S Avonds verken je de heilige stad Anuradhapura, die tot de 10e eeuw na Christus de hoofdstad van het land was. Zie de pagodes, kloostergebouwen en vijvers verspreid over een uitgestrekt gebied. Bezoek belangrijke monumenten, zoals Jetavanarama, een van de hoogste gebouwen van de antieke wereld; de Sri Maha Bodhi, een heilige boom waaronder Boeddha verlichting bereikte; en het enorme Abhayagiri-klooster. Leer over de fascinerende geschiedenis van deze regio terwijl je in de voetsporen van koningen wandelt. Dag 2: Anuradhapura - Wilpattu - Kandy Ga vroeg in de ochtend naar Wilpattu National Park voor een jeepsafari. Voel de roep van de wildernis terwijl je de ongrijpbare Sri Lankaanse luipaard ziet - dit Nationaal Park wordt verondersteld de hoogste concentratie luipaarden ter wereld te hebben. Zie honderden andere soorten dieren in het wild, zoals herten, buffels, apen, krokodillen en zeldzame vogels. Haal de foto's van je leven van deze nieuwsgierige wezens. Na de safari keert u terug naar uw hotel voor een korte rustpauze voordat u weer op pad gaat voor een bezoek aan Mihintale Rock. Dit is de plaats waar het boeddhisme begon in Sri Lanka, de plek waar koning Devanampiyatissa en monnik Mahina elkaar ontmoetten. Bekijk de kloosterruïnes aan de voet van de berg en loop in de voetstappen van Mahina terwijl je de grot bezoekt waar hij woonde. Bekijk historische stoepa's (herdenkingsmonumenten) terwijl je door de ruïnes van een lang vervlogen tijd wandelt, zodat je de impact ervan op de geschiedenis en de huidige staat van Sri Lanka kunt begrijpen. Na dit laatste bezoek ga je terug naar je hotel in Kandy.

...

Sitemap Noordelijke Provincie, Sri Lanka

Wil je alle activiteiten in Noordelijke Provincie, Sri Lanka ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.