Kies data
Dingen om te doen

Noorwegen

Noorwegen: De beste dingen die je niet wil missen

Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

1. Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

Reis vanaf Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de grootsheid van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je metgezellen bij een knetterend vreugdevuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een unieke ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden in de achtervolging van het betoverende natuurfenomeen: de Aurora Borealis. Terwijl je op meerdere locaties de lucht doorzoekt, kun je de ruige schoonheid van je omgeving in je opnemen. Luister naar lokale mythen en verhalen over de lichten, evenals een wetenschappelijke uitleg over waarom ze bestaan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om naar de lichten te kijken, loop je door het verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om dit ongelooflijke natuurlijke lichtspektakel te bewonderen, waar de kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen. Houd je energie op peil met warme dranken en snacks, gekookt boven het kampvuur. Then be taken back to memories of summer camp as you roast marshmallows on a smoky bonfire. Neem de hele nacht veel fantastische foto's met het meegeleverde statief. Je gids geeft advies om je camera goed in te stellen en maakt ook foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een onvergetelijke avond word je afgezet bij je accommodatie in Tromsø.

Oslofjord: sightseeing-rondvaart van 2 uur

2. Oslofjord: sightseeing-rondvaart van 2 uur

Ontdek de prachtige fjorden van Oslo tijdens deze tour door een sprookjesachtig landschap. De spectaculaire waterwegen zijn de droom van iedere fotograaf en de levensader van de stad. Op deze boottocht van 2 uur krijg je de kans om de hoogtepunten van het geweldige landschap te zien vanaf de zee. De boot biedt een unieke blik op de fjorden, die helaas te weinig gezien worden in deze tijden van goedkope vliegreizen. Eenmaal aan boord van de comfortabele boot kun je een drankje kopen, voordat je gaat zitten om naar deze natuurlijke schoonheid te staren. De tocht gaat door smalle zee-engtes, diepe baaien en een doolhof van eilanden bezaaid met schilderachtige zomerhuizen. Deze tocht laat je op een eenvoudige manier kennismaken met de Noorse kust, precies zoals de Vikingen die ook hebben gezien in de dagen van hun grote ontdekkingstochten.

Tromsø: excursie aurora borealis

3. Tromsø: excursie aurora borealis

Vertrek vanaf het trefpunt in Tromsø en ga op jacht naar de dansende lichten van de aurora borealis. Het is ook wel bekend als het noorderlicht, en werkelijk ontzettend mooi. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Je ervaren gidsen geven je een eerlijke schatting van de kans op het zien van de lichten op jouw avond. Voor indrukwekkend zicht op de lucht, mik je op gebieden met goede zonne-activiteit, en een heldere hemel. Je bezoekt verschillende locaties met de grootste kans om Moeder Natuur aan het werk te zien. Reizen in een kleine groep betekent grotere flexibiliteit wat betreft pauzes, activiteiten, en beslissingen over de lengte van de excursie. Je gids helpt met je camera-instellingen, zodat je de beste foto's kunt maken van dit natuurfenomeen. Na de excursie word je teruggebracht naar je hotel.

Van Bergen: cruise Osterfjord, Mostraumen en waterval

4. Van Bergen: cruise Osterfjord, Mostraumen en waterval

Ervaar de once-in-a-lifetime sensatie van reizen door de majestueuze Noorse fjorden tijdens een schilderachtige boottocht die vertrekt vanuit Bergen. Bewonder de groene of met ijs bedekte kliffen, afhankelijk van de tijd van het jaar, en geniet van de spiegelachtige reflecties van het water. Sali vanuit het centrum van Bergen voor een geweldig uitzicht op de iconische Bryggen vanaf het water. Drijf langs de 27 kilometer lange Osterfjord, omringd door steile bergen en zie hoe deze zich met krachtige stromingen in de ondiepe Straat Mostraumen versmalt. Kom van dichtbij en persoonlijk met een waterval om een emmer ijskoud bergwater op te vangen om te proeven voordat je terugkeert en terugkeert naar Bergen door het prachtige landschap. Leun achterover en ontspan op het zonnedek of koop een verfrissend biertje of wijntje bij de kiosk.

Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

5. Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

Ga mee op een begeleide slede-ervaring vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelooflijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en cake. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaskan Huskies, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet je husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ga tenslotte naar de sneeuw en volg de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelooflijke landschappen.Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de gezellige open haard kun je je ervaringen met elkaar delen, totdat het tijd is om je pakken uit te trekken en weer in de bus te stappen.Je wordt weer teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt. 

Tromsø: noorderlichttour met gratis professionele foto's

6. Tromsø: noorderlichttour met gratis professionele foto's

Ga op zoek naar het noorderlicht met een deskundige gids die op de avond van je uitje de beste plek vindt om de mogelijkheden te bekijken. Geniet van warme chocolademelk en koekjes terwijl je rond een vreugdevuur zit en luister naar fascinerende verhalen van je gids. Laat je ophalen bij het ontmoetingspunt en rijd weg van de vervuiling van de stadslichten en de duisternis van de fjorden, bossen en bergen in. Je gids kiest de beste plek voor die nacht en brengt je erheen, binnen een gebied van 300 km. Terwijl je wacht om te zien of de lichten verschijnen, geniet je van warme chocolademelk met koekjes voor een warme en zoete start. Ga dan, als het weer het toelaat, bij een kampvuur zitten en geniet van zelfgemaakte sandwiches en geroosterde marshmallows. Je gids zal de feiten, verhalen, tradities, overtuigingen en bijgeloof over het noorderlicht met je delen. Wanneer de Aurora Borealis verschijnt, zal uw gids professionele foto's maken en deze gratis met u delen. Ze helpen je ook om het beste uit je camera's en zelfs mobiele telefoons te halen.

Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

7. Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

Ga aan boord van een comfortabele catamaran in het centrum van Tromsø. Terwijl je vaart leer je alles over Noorse fauna, visserij, watercultuur, dorpen en het weer dankzij jouw deskundige gids. Bewonder het Arctische landschap en de prachtige fjorden. Maak foto's vanaf het binnen- of het buitendek. Geniet van warme koffie of thee terwijl je naar de unieke omgeving kijkt. Als je nog steeds honger hebt, is er een kiosk aan boord waar je warme maaltijden, snacks en koude drankjes kunt kopen. Van eind oktober tot eind januari bezoeken enkele van 's werelds grootste zoogdieren de kust voor Tromsø om haringen te eten. Tijdens deze periode heb je de grootste kans om bultruggen, orka's of bruinvissen te spotten. Misschien heb je geluk en zie je zelfs een vinvis. Zodra je bij de plek bent gekomen waar de walvissen voedsel zoeken, heb je 1 - 1,5 uur de tijd om dit feest van dichtbij te bekijken. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in het noordpoolgebied op sommige dagen zwaar kunnen zijn. Als je verwacht last van zeeziekte te krijgen, neem dan medicijnen tegen zeeziekte mee en neem deze een half uur voor vertrek in.

Lofoten: Trollfjord-cruise op hybride-elektrisch schip

8. Lofoten: Trollfjord-cruise op hybride-elektrisch schip

Vertrek 's ochtends vanuit de haven van Svolvær en vertrek naar Trollfjord, ongeveer een uur rijden. Onderweg kunt u genieten van het adembenemende uitzicht in comfortabele, panoramische lounges en dekken met meerdere niveaus. Ervaar een uniek perspectief op de mysterieuze diepten van deze fjord met een ongelooflijke onderwaterdronestroom. Wat denk je dat zich onder de oppervlakte verbergt? Breng wat tijd door in Trollfjord en verken zeearenden die zweven tegen de achtergrond van hoge bergen. De boeiende bemanning zal je vertellen over de natuur, het landschap en de geschiedenis van de veerkrachtige gemeenschappen die in dit epische kustlandschap leven. Aan boord is er een selectie drankjes en lokale gerechten te koop.

Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

9. Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

Je vertrekt 's ochtends vanuit Tromsø en vaart naar de plek waar de walvissen op tijd zijn om te genieten van het daglicht dat van korte duur is. Onderweg zie je het adembenemende uitzicht op de bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges en op meerdere niveaus. Er is een selectie van eten en drinken te koop aan boord. De boot maakt gebruik van een hybride motor om de foerageergebieden van de walvis te bereiken. Als je de walvissen benadert, schakelt de kapitein over naar een stille elektrische motor, waarmee je dichtbij kunt komen zonder ze te storen. Houd er rekening mee dat de duur van deze reis afhankelijk is van de locatie van de walvissen en dus kan variëren van 6 tot 8 uur. Er is geen garantie, maar de touroperator zal altijd zijn best doen om de walvissen te zien.

Tromsø: rendiersleeën & rendieren voeren met een Sami-gids

10. Tromsø: rendiersleeën & rendieren voeren met een Sami-gids

Geniet van een korte rit langs de kust vanuit het centrum van de stad naar de rendieren en de sleeën. Spring aan boord en laat je gids je op een slee door de sneeuw leiden. Daarna krijg je een kans om het kamp te bezoeken en de kudde te voederen - bijna 300 rendieren. Verzamel binnen de lavuu (Sami tent) voor wat warmte en een traditionele warme maaltijd. Luister rond het kampvuur naar je gids die verhalen vertelt over de Sami cultuur en een traditionele Sami-lied joikt.  De tour eindigt weer in Tromsø.

Sitemap Noorwegen

Wil je alle activiteiten in Noorwegen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Noorwegen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 15.751 beoordelingen

Spannende, fantastische ervaring. Het is niet de gebruikelijke tour georganiseerd door bureaus, de gids is een lokale en zeer ervaren. Hij besloot te wachten om te vertrekken om het beste moment af te wachten en ondanks een 100% bewolking vond hij het juiste punt waar de lucht openging en we het noorderlicht konden zien. Het was een onvergetelijke ervaring, de gids legde vervolgens de verschijnselen en wetenschappelijke wetten met betrekking tot het noorderlicht uit, bood ons warme chocolademelk en koekjes aan en stak het vuur aan om ons op te warmen onder een prachtige hemel! Ten slotte legde hij uit hoe de camera moest worden ingesteld om foto's van de Aurora Borealis te maken en nam hij zelf een aantal geweldige foto's van ons samen met de Aurora.

Geweldige tour van een lokale gids. We hadden lage verwachtingen om iets te zien, want het was onze eerste nacht op Tromso en vroeg in het seizoen. Brynjar gaf ons aan het begin een realistisch overzicht van de nacht en nam ons mee naar de westkust waar de lucht helderder was en om 23.00 uur danste de lucht voor ons. De warme chocolademelk en het kampvuur waren leuk om ons warm te houden terwijl we wachtten tot de lichten uitgingen. Ook de handige tips over camera-instellingen werden zeer op prijs gesteld.

Geweldig land, geweldige stad en mensen. Alles werkte wonderwel met je gids halen. Korte, snelle weg van het schip naar de bushalte, de organisatoren zijn erg aardig en behulpzaam! Engels en Duits geen probleem. Sterk aanbevolen... Geweldig

Een prachtige dag, een hele fijne medewerker. Behulpzaam en meegaand. Ik denk dat Kristoff zijn naam was, hij sprak zelfs een beetje Duits.

was goed je zag de bezienswaardigheden en was een fijne rit ook de wandeling in het park.