Datums kiezen

Ontdek het beste van
Noorwegen

Onze aanbevelingen voor Noorwegen

Van Bergen: Fjordrondvaart naar Mostraumen

1. Van Bergen: Fjordrondvaart naar Mostraumen

Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van de Noorse fjorden tijdens een schilderachtige fjordencruise vanuit Bergen. Stap aan boord van een moderne en comfortabele boot en geniet van het uitzicht op Bryggen, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, terwijl je vertrekt vanuit het stadscentrum. Vaar door de majestueuze Osterfjord met opvallende berglandschappen en watervallen. Hoe verder je in de fjord komt, hoe steiler en machtiger het berglandschap wordt. Betreed het zonnedek terwijl de kapitein de boeg van de boot zo dicht bij een waterval stuurt dat je de verfrissende spray kunt voelen. Leun achterover en ontspan op het zonnedek of in de warme en comfortabele hut, en vergeet niet te kijken naar adelaars langs de oevers van de fjord. Stop bij de kiosk voor wat smakelijke lokaal gebakken lekkernijen terwijl je geniet van het prachtige landschap. Op de koudste dagen kan er zelfs ijs in de fjord liggen, wat een speciale sensatie geeft. De kapitein kiest dan een alternatieve route die je dezelfde magische fjordervaringen geeft in een winters landschap.

Stavanger: Fjordrondvaart naar Lysefjord en Preikestolen

2. Stavanger: Fjordrondvaart naar Lysefjord en Preikestolen

Dompel jezelf onder in de schoonheid van het Noorse fjordenlandschap aan boord van een stille en elektrische boot. Zeil van het centrum van Stavanger langs de Lysefjord naar Preikestolen, de zogenaamde Preekstoelrots. Zie waar de "zwervers" zich vroeger verstopten voor de sheriff als de boot halt houdt bij Fantahålå (de grot van de zwerver). Kijk dan omhoog naar de beroemde en majestueuze rotsformatie Preikestolen, die 604 meter boven de zeespiegel uittorent. De volgende stop is de Hengjanefossen waterval, waar de bemanning de boeg zo dicht bij de waterval brengt dat je de verfrissende spray kunt voelen! Pak een snack van de kiosk aan boord en ontspan op een van de zonnedekken of in de ruime en comfortabele hut. Kijk uit naar een zeehond die af en toe op een rots ligt te zonnebaden. Geniet van het idyllische landschap voordat je terugkeert naar de haven in Stavanger.

Tromsø: Rendier sleeën & voeren met een Sami gids

3. Tromsø: Rendier sleeën & voeren met een Sami gids

Ontdek de manier van leven van de Sami rendierhoeders tijdens deze dagexcursie vanuit Tromsø. Reis naar het kamp in een comfortabele bus. Ontmoet de herders en reis op een slee getrokken door rendieren. Geniet van authentiek Sami-eten terwijl je luistert naar traditionele verhalen en liederen rond een open vuur. Word opgehaald uit het centrum van de stad en ontspan tijdens een korte rit aan zee naar het rendiergebied. Word begroet door je gastheer. Spring op een slee getrokken door een rendier en laat je gids je leiden op een magische sledetocht door de sneeuw. Ga naar het kamp en voer de majestueuze rendierkudde van 300 dieren. Kom samen in de lavuu (Sami-tent) voor wat warmte en een heerlijke traditionele warme maaltijd. Cirkel rond het kampvuur terwijl je gids verhalen vertelt over de Sami-cultuur en joiks zingt, een vorm van Sami-liedjes. Keer aan het eind van je tour terug naar je ontmoetingspunt in Tromsø.

Tromsø: Walvistour met hybride-elektrische catamaran

4. Tromsø: Walvistour met hybride-elektrische catamaran

Vaar met een hybride elektrische catamaran naar de Arctische wateren en observeer zeedieren in hun natuurlijke habitat. Kijk hoe orka's, vinvissen, potvissen en/of bultruggen zich voeden in de ijzige fjorden en bewonder de prachtige landschappen om je heen. Vertrek 's ochtends vanuit Tromsø en vaar naar Skjervøy waar de walvissen op tijd zijn om van de korte uren daglicht te genieten. Geniet van het adembenemende uitzicht op bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges. Onze boten zijn ontworpen voor sightseeing en bieden plaats aan meer dan 100 gasten. Toch kun je dankzij de grote panoramische ramen en de dekken met meerdere niveaus overal aan boord van het uitzicht genieten. Aan boord kun je eten en drinken kopen. Zeil ongeveer 3 tot 3,5 uur om de walvissen te bereiken en breng ongeveer 1 tot 1,5 uur door rond hun voederplaatsen. Onze kapitein houdt de walvissen in de gaten. Soms duurt het iets langer om een bultrug, vinvis, potvis en/of orka te zien, maar onze gidsen hebben handige trucjes om ze te spotten. Terwijl we op zoek gaan naar de walvissen, vertellen onze gepassioneerde gidsen hun persoonlijke verhalen uit de omgeving van Tromsø en interessante bezienswaardigheden die we vanaf de fjorden kunnen zien. Natuurlijk is een walvistour niet compleet zonder een overvloed aan informatie over de bultruggen, vinvissen, potvissen en/of orka's. Zodra de walvissen zijn gespot, schakelen we over op onze elektrische en stille motor om de walvissen zo min mogelijk te storen. De trillingen en het lawaai van de motoren worden door onderzoekers genoemd als een grote verstoring voor het zeeleven en de walvissen. We streven naar beter en verantwoordelijker walvistoerisme en daarom volgen we een strikte walvistoerisme filosofie. Opmerking: Neem warme kleding mee, ook wol en gelijkwaardig. We varen in de arctische wateren en het is koud, vooral op zee. Onze kajuiten zijn verwarmd en comfortabel, maar buiten is het koud.

Oslo: Oslo Fjord Sightseeing Cruise per zeilschip

5. Oslo: Oslo Fjord Sightseeing Cruise per zeilschip

Dit is de klassieke sightseeing in de Oslofjord op een authentiek zeilschip. We passeren smalle kreken, idyllische baaien en een doolhof van eilanden met kleine zomerhuisjes. Oslo, met zijn uitstekende locatie, biedt unieke fotomomenten. Geniet van het landschap vanaf een authentiek zeilschip. Je vaart langs talloze eilanden, waaronder Hovedøya en de Dyna-vuurtoren, door nauwe inhammen en in beschutte baaien om de hoofdstad vanuit verschillende hoeken vast te leggen. We passeren het operagebouw van Oslo, waar het Noorse nationale opera- en balletensemble is gevestigd. Het gebouw heeft vele prijzen gewonnen. Ook passeer je het nieuwe Munch Museum. De boot vaart dan vlak langs het schiereiland Bygdøy, met vele fascinerende musea en stranden zoals Huk. Je ziet het Maritiem Museum met zijn ervaren zeilschepen buiten afgemeerd, en het indrukwekkende Fram Museum, waar het gelijknamige poolschip is gehuisvest. We verkopen ook verfrissingen aan boord waar u tijdens de reis van kunt genieten.

Oslo: Elektrische rondvaart door de Oslofjord met commentaar van een audiogids

6. Oslo: Elektrische rondvaart door de Oslofjord met commentaar van een audiogids

Maak een stille cruise langs de oevers van Oslo en rond de eilanden van de Oslofjord. Geniet van het schilderachtige landschap en luister naar audiocommentaar op je telefoon. Vertrek vanuit het centrum van Oslo en vaar met een elektrische boot naar de binnenste Oslofjord. Profiteer tijdens het varen van de ruime lounge met panoramische ramen of voel de wind door uw haren op het grote, volledig toegankelijke dek. Omarm de stilte en download de Voice of Norway app op je smartphone. Leer alles over het gebied terwijl je luistert naar het commentaar voor de cruise dat beschikbaar is in 6 talen.

Tromsø: Noorderlicht Achtervolging Minibus Tour met Kampvuur

7. Tromsø: Noorderlicht Achtervolging Minibus Tour met Kampvuur

Reis buiten Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de immense grootsheid van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je reisgenoten bij een knapperend kampvuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een unieke ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden in de jacht op het betoverende natuurverschijnsel dat de Aurora Borealis is. Terwijl je op meerdere locaties de hemel afspeurt, geniet je van de ruige schoonheid van je omgeving. Luister naar plaatselijke mythen en verhalen over het licht, en naar een wetenschappelijke uitleg over het waarom ervan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om het licht te bekijken, kruip je door verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om dit ongelooflijke natuurlijke lichtspel, waar kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen, echt te bewonderen. Houd je energie op peil met warme dranken en snacks. Ga dan terug naar herinneringen aan het zomerkamp terwijl je marshmallows roostert op een rokerig kampvuur. Maak veel mooie foto's gedurende de nacht. Je gids geeft je advies om je camera goed in te stellen en maakt foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een onvergetelijke avond word je afgezet bij je accommodatie in Tromsø.

Vanuit Tromsø: Noorderlicht busrit met gids

8. Vanuit Tromsø: Noorderlicht busrit met gids

We zullen op jacht gaan naar weinig lichtvervuiling en proberen die vervelende wolken te ontwijken die zouden kunnen proberen de show van het noorderlicht van ons te stelen. Onze missie is om je mee te nemen op een spannende rit door het hemelse doek erboven. We gaan naar de beste plekken met de grootste kans om de betoverende aurora's te zien. Zodra we de perfecte plek hebben gevonden, waar het podium is klaargemaakt voor de grootse prestaties van de natuur, verwarmen we je ziel met dampende hete dranken en koekjes. Onze toegewijde gidsen zullen de hele avond uw Arctische metgezellen zijn en ervoor zorgen dat u lekker warm bent. Voor extra gezelligheid kun je op het ontmoetingspunt van de tour thermopakken en laarzen huren (afhankelijk van beschikbaarheid). Omdat het weer in Tromsø ons graag laat raden, kunnen we dit avontuur misschien wel veranderen in een dans met de elementen, waarbij we je meenemen naar verschillende ontzagwekkende locaties onder de Arctische nachtelijke hemel, op zoek naar onze dame aan de hemel. Als we gezegend zijn door het noorderlicht dat ons vereert met hun aanwezigheid, zal je fotografiegids die magische momenten vastleggen met een aantal verbluffende portretfoto's. Beschouw het als uw kosmische fotosessie, waarbij u herinneringen vastlegt die een leven lang meegaan. Als u zelf een noorderlichtfoto wilt maken, helpt uw gids u graag verder en deelt hij tips en trucs met u. Je kunt ook een statief huren bij het ontmoetingspunt voor de tour (afhankelijk van beschikbaarheid). Dus bereid je voor om de aurora's te achtervolgen als nooit tevoren, met ons bij elke stap aan je zijde.

Vanuit Tromsø: Noorderlicht Tour

9. Vanuit Tromsø: Noorderlicht Tour

Vergroot je kans om het schitterende noorderlicht te zien tijdens deze bustour vanuit Tromsø. Blijf warm met een thermopak en warme dranken. Maak geweldige foto's tijdens je tour dankzij de hulp van de gids. Vertrek uit Tromsø in een comfortabele bus met airconditioning en ga op jacht naar het dansende licht van de aurora borealis. Ontspan in de comfortabele bus op weg naar waar de meteorologen hebben voorspeld dat het licht op zijn mooist zal zijn. De gids geeft een eerlijke inschatting van de kans dat je die avond daadwerkelijk het noorderlicht te zien krijgt. Om een prachtig uitzicht op de lucht te krijgen, ga je naar gebieden met goede zonneactiviteit en heldere luchten. Geniet van flexibiliteit met betrekking tot stops, activiteiten en beslissingen over de duur van de trip. Je gids helpt je met de camera-instellingen en het gebruik van een statief voor de beste foto's. Na afloop van de tour word je teruggebracht naar je hotel.

Vanuit Bergen: Mostraumen Fjordcruise

10. Vanuit Bergen: Mostraumen Fjordcruise

Beleef de unieke sensatie van een reis door de majestueuze Noorse fjorden tijdens een schilderachtige boottocht vanuit Bergen. Bewonder de groene of met ijs bedekte kliffen, afhankelijk van de tijd van het jaar, en geniet van de spiegelachtige weerspiegelingen in het water. Vaar uit vanuit het centrum van Bergen voor een prachtig uitzicht op de iconische Bryggen vanaf het water. Vaar langs de 27 kilometer lange Osterfjord, omringd door steile bergen en kijk hoe deze zich vernauwt tot de ondiepe zeestraat Mostraumen, met krachtige stromingen. Rustig en ontspan op het zonnedek of koop een verfrissing bij de kiosk.

Alle activiteiten

700 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Noorwegen

Andere activiteiten in Noorwegen

Wil je alle activiteiten in Noorwegen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Noorwegen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 22.712 beoordelingen

Heel bijzonder om zo dichtbij de rendieren te komen. Leuke gids, goeie begeleiding, en een fantastische ervaring. Er wordt vanalles uitgelegd over zowel de rendieren als de Sami cultuur. Ik zou het echt iedereen aanraden!! Daarnaast betaal je voor het voer van de rendieren, anders kunnen ze dit niet doen. Dus je betaalt echt voor het goede doel, en dat is dit meer dan waard🫎❤️

De beste excursie die we tijdens ons verblijf hebben gedaan: Georgia en Gabriel waren geweldig, zeer toegankelijk en gaven ons veel informatie over de plaatselijke fauna. Het landschap was prachtig en we hadden het geluk dat het heel mooi weer was. Er hing een goede sfeer aan boord en de vissoep was heerlijk! Echt een geweldige ervaring!

We hebben een geweldige tijd gehad op een catamaran (we waren pas een jaar of tien), waar we zeehonden en prachtige landschappen hebben kunnen zien en kennis hebben kunnen maken met vissen. Vervolgens maakten onze gastheren een zeer goede en smakelijke vissoep (van eerder gevangen vissen). Nogmaals bedankt voor deze geweldige ervaring!

zeer aardige gidsen, prachtige tocht. lekkere warme pakken en laarzen gekregen dus geen moment echt koud gehad hoewel het -9 graden was met wind. voldoende plekken om te stoppen en fotos te maken. tot slot n heerlijke lunch met soep en brood. fantastische dag, deze Camp Trol is echt aan te raden!

Mooie omgeving, veel ruimte voor de rendieren. Mooi opgebouwd programma en heerlijk eten!