De populairste activiteiten van Noorwegen

Stavanger: Fjordrondvaart naar Lysefjord en Preikestolen

1. Stavanger: Fjordrondvaart naar Lysefjord en Preikestolen

Dompel jezelf onder in de schoonheid van het Noorse fjordenlandschap aan boord van een stille en elektrische boot. Zeil van het centrum van Stavanger langs de Lysefjord naar Preikestolen, de zogenaamde Preekstoelrots. Zie waar de "zwervers" zich vroeger verstopten voor de sheriff als de boot halt houdt bij Fantahålå (de grot van de zwerver). Kijk dan omhoog naar de beroemde en majestueuze rotsformatie Preikestolen, die 604 meter boven de zeespiegel uittorent. De volgende stop is de Hengjanefossen waterval, waar de bemanning de boeg zo dicht bij de waterval brengt dat je de verfrissende spray kunt voelen! Pak een snack van de kiosk aan boord en ontspan op een van de zonnedekken of in de ruime en comfortabele hut. Kijk uit naar een zeehond die af en toe op een rots ligt te zonnebaden. Geniet van het idyllische landschap voordat je terugkeert naar de haven in Stavanger.

Van Bergen: Fjordrondvaart naar Mostraumen

2. Van Bergen: Fjordrondvaart naar Mostraumen

Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van de Noorse fjorden tijdens een schilderachtige fjordencruise vanuit Bergen. Stap aan boord van een moderne en comfortabele boot en geniet van het uitzicht op Bryggen, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, terwijl je vertrekt vanuit het stadscentrum. Vaar door de majestueuze Osterfjord met opvallende berglandschappen en watervallen. Hoe verder je in de fjord komt, hoe steiler en machtiger het berglandschap wordt. Betreed het zonnedek terwijl de kapitein de boeg van de boot zo dicht bij een waterval stuurt dat je de verfrissende spray kunt voelen. Leun achterover en ontspan op het zonnedek of in de warme en comfortabele hut, en vergeet niet te kijken naar adelaars langs de oevers van de fjord. Stop bij de kiosk voor wat smakelijke lokaal gebakken lekkernijen terwijl je geniet van het prachtige landschap.

Tromsø: Rendier sleeën & voeren met een Sami gids

3. Tromsø: Rendier sleeën & voeren met een Sami gids

Ontdek de manier van leven van de Sami rendierhoeders tijdens deze dagexcursie vanuit Tromsø. Reis naar het kamp in een comfortabele bus. Ontmoet de herders en reis op een slee getrokken door rendieren. Geniet van authentiek Sami-eten terwijl je luistert naar traditionele verhalen en liederen rond een open vuur. Word opgehaald uit het centrum van de stad en ontspan tijdens een korte rit aan zee naar het rendiergebied. Word begroet door je gastheer. Spring op een slee getrokken door een rendier en laat je gids je leiden op een magische sledetocht door de sneeuw. Ga naar het kamp en voer de majestueuze rendierkudde van 300 dieren. Kom samen in de lavuu (Sami-tent) voor wat warmte en een heerlijke traditionele warme maaltijd. Cirkel rond het kampvuur terwijl je gids verhalen vertelt over de Sami-cultuur en joiks zingt, een vorm van Sami-liedjes. Keer aan het eind van je tour terug naar je ontmoetingspunt in Tromsø.

Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per zeilschip

4. Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per zeilschip

Dit is de klassieke sightseeing in de Oslofjord op een authentiek zeilschip. We passeren smalle kreken, idyllische baaien en een doolhof van eilanden met kleine zomerhuisjes. Oslo, met zijn uitstekende locatie, biedt unieke fotomomenten. Geniet van het landschap vanaf een authentiek zeilschip. Je vaart langs talloze eilanden, waaronder Hovedøya en de Dyna-vuurtoren, door nauwe inhammen en in beschutte baaien om de hoofdstad vanuit verschillende hoeken vast te leggen. We passeren het operagebouw van Oslo, waar het Noorse nationale opera- en balletensemble is gevestigd. Het gebouw heeft vele prijzen gewonnen. Ook passeer je het nieuwe Munch Museum. De boot vaart dan vlak langs het schiereiland Bygdøy, met vele fascinerende musea en stranden zoals Huk. Je ziet het Maritiem Museum met zijn ervaren zeilschepen buiten afgemeerd, en het indrukwekkende Fram Museum, waar het gelijknamige poolschip is gehuisvest. We verkopen ook verfrissingen aan boord waar u tijdens de reis van kunt genieten.

Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride catamaran

5. Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride catamaran

Vaar op een hybride elektrische catamarancruise naar de Arctische wateren en observeer zeedieren in hun natuurlijke habitat. Kijk hoe orka's en bultruggen zich voeden in de ijskoude fjorden en bewonder de prachtige landschappen om je heen. Vertrek 's ochtends vanuit Tromsø en ga naar de plek waar de walvissen op tijd zijn om te genieten van de korte uurtjes daglicht. Geniet van het adembenemende uitzicht op bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges en dekken met meerdere niveaus. Vind een selectie eten en drinken die u aan boord kunt kopen. Zeil ongeveer 3 tot 3,5 uur om de walvissen te bereiken en breng ongeveer 1 tot 1,5 uur met ze door. De boot maakt gebruik van een hybride motor om hun foerageergebieden te bereiken. Als je de walvissen nadert, schakelt de kapitein over op een stille elektrische motor waarmee je dichtbij kunt komen zonder ze te storen. Let op: Breng warme kleding mee, inclusief wol en gelijkwaardig. We varen in de arctische wateren en het is koud, vooral op zee. Onze salons zijn verwarmd en comfortabel, maar buiten is het koud.

Tromsø: Noorderlicht Achtervolging Minibus Tour met Kampvuur

6. Tromsø: Noorderlicht Achtervolging Minibus Tour met Kampvuur

Reis buiten Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de immense grootsheid van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je reisgenoten bij een knapperend kampvuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een unieke ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden in de jacht op het betoverende natuurverschijnsel dat de Aurora Borealis is. Terwijl je op meerdere locaties de hemel afspeurt, geniet je van de ruige schoonheid van je omgeving. Luister naar plaatselijke mythen en verhalen over het licht, en naar een wetenschappelijke uitleg over het waarom ervan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om het licht te bekijken, kruip je door verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om dit ongelooflijke natuurlijke lichtspel, waar kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen, echt te bewonderen. Houd je energie op peil met warme dranken en snacks. Ga dan terug naar herinneringen aan het zomerkamp terwijl je marshmallows roostert op een rokerig kampvuur. Maak veel mooie foto's gedurende de nacht. Je gids geeft je advies om je camera goed in te stellen en maakt foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een onvergetelijke avond word je afgezet bij je accommodatie in Tromsø.

Vanuit Bergen: Mostraumen Fjordcruise

7. Vanuit Bergen: Mostraumen Fjordcruise

Ervaar de unieke sensatie van reizen door de majestueuze Noorse fjorden tijdens een schilderachtige boottocht vanuit Bergen. Bewonder de groene of met ijs bedekte kliffen, afhankelijk van de tijd van het jaar, en geniet van de spiegelachtige reflecties van het water. Vaar vanuit het stadscentrum van Bergen voor een geweldig uitzicht op de iconische Bryggen vanaf het water. Drijf langs de 27 kilometer lange Osterfjord omringd door steile bergen en kijk hoe deze met krachtige stromingen smaller wordt in de ondiepe Mostraumen-straat. Bekijk een waterval van dichtbij en vang een emmer ijskoud bergwater om te proeven voordat je terugkeert en terugkeert naar Bergen door het prachtige landschap. Leun achterover en ontspan op het zonnedek of koop verfrissingen bij de kiosk.

Tromsø: bestuur zelf een slee met husky's

8. Tromsø: bestuur zelf een slee met husky's

Ga mee op een slee-tour met gids vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelofelijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en taart. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaska-husky's, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen, en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet de husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ten slotte ga je de sneeuw in, en volg je de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelofelijke landschappen. Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de sfeervolle open haard kun je ervaringen met elkaar uitwisselen, totdat het tijd is om je pak weer uit te trekken en weer in de bus te stappen. Je wordt weer teruggebracht naar het trefpunt. 

Vanuit Tromsø: Walvissafari op hogesnelheidscatamaran

9. Vanuit Tromsø: Walvissafari op hogesnelheidscatamaran

Stap aan boord van onze snelle, moderne catamaran en maak een opwindende reis naar het hart van het winterwonderland van de walvis. Ons snelle schip zorgt ervoor dat we op elke tocht als een van de eerste boten aankomen bij het gebied waar walvissen worden gezien, zodat je maximaal tijd hebt tussen deze prachtige wezens. In de winter migreren de bultruggen en orka's naar Noord-Noorwegen, naar de koude wateren van Tromsø om zich daar gedurende de wintermaanden (half oktober tot eind januari) te voeden met de Atlantische haring. Terwijl we naar de walvislocatie varen, word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Lyngen Alps en een boeiende, schilderachtige reis. Onze deskundige gidsen geven inzichtelijke informatie over de walvissen en de plaatselijke geschiedenis, waardoor je verzekerd bent van een leuke en leerzame ervaring. Ontspan in onze ruime lounge met panoramische ramen en kijk hoe de wonderen van de oceaan zich ontvouwen. Als je tijdens je tour geen walvissen ziet, kun je gratis een tweede tour boeken in de winkel van Norwegian Travel, Sjøgata 16 (afhankelijk van beschikbaarheid op de volgende tour). We zijn toegewijd aan het bieden van milieubewuste ervaringen en onze tochten zijn ontworpen met respect voor het zeeleven. We houden ons aan de AECO-richtlijnen voor walvissafari's en we zijn Eco-vuurtoren gecertificeerd. Onze boot is ruim met een comfortabele, warme lounge met panoramische ramen, een grote kiosk, toiletten en verschillende buitendekken.

Oslo: 100% elektrische sightseeingcruise door de Oslofjord

10. Oslo: 100% elektrische sightseeingcruise door de Oslofjord

Begin uw dag met een onvergetelijk avontuur terwijl u aan boord gaat van een ontspannen cruise langs de prachtige Oslofjord. Deze schilderachtige tocht biedt niet alleen adembenemende uitzichten, maar ook een audiogids die u waardevolle inzichten geeft in de geschiedenis van de fjord en de omliggende gebieden. Ga met ons mee op een reis vol natuurlijke schoonheid, historische monumenten en de mogelijkheid om fascinerende musea te verkennen. Historische monumenten gezien tijdens de cruise: • Akershus-fort • Opera Huis • Munchmuseum Snacks en warme/koude dranken verkrijgbaar aan boord. Verken Bygdøy, stap na 1:45 uur uit en bezoek: • Fram-museum • Noors Maritiem Museum • Kon-Tiki-museum Retourgegevens: Terugkeer naar het stadscentrum met de elektrische boot om 12:45u, 15:15u of 17:45u (seizoensgebonden) Als alternatief kunt u de hop-on-hop-bus gebruiken, of reguliere bussen op eigen kosten terug naar het stadscentrum. Mis deze kans niet om de wonderen van Oslo te ontdekken – boek nu uw cruise!

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Noorwegen

Alle activiteiten

593 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Noorwegen

Andere activiteiten in Noorwegen

Wil je alle activiteiten in Noorwegen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Noorwegen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 22.712 beoordelingen

Een geweldige excursie gehad vanmorgen! Enorm veel orcas zien zwemmen.. van heel dichtbij.. op de terug weg nog een bultrug tegen gekomen.. Tijdens de excursie kregen we veel uitleg over deze prachtige dieren.. Ze namen de tijd en moeite om ze van dichtbij te bewonderen met respect voor de dieren.. zeker aan te raden!:)

Heel bijzonder om rendieren zo dichtbij te zien. Er is een duidelijke uitleg voor de omgang met de dieren. De Sami cultuur is mooi om mee kennis te maken. De mensen zijn super lief. Zelfs toen ons jongste kind alleen maar aan het huilen was. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en geen vraag is te gek.

What an amazing experience!!! This company is so good with their dogs, it’s was truly a special excursion!

Een magische ervaring. Het geluid van de honden is intens. De dieren zijn lief en goed verzorgd.

Enthousiaste crew die er alles aan deden om deze dag onvergetelijk te maken