Nordland
Eten & drinken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nordland Eten & drinken: Onze meest aanbevolen

Henningsvaer Culturele Proeverij Cruise

1. Henningsvaer Culturele Proeverij Cruise

Geniet van een avondcruise die je van Svolvær naar het vissersdorp en het kunstcentrum van Henningsvær brengt. Geniet van de majestueuze muur van de Lofoten-bergen vanaf panoramische dekken en lounges en krijg een nieuw perspectief in volledige stilte. Onderweg zie je de lancering van een onderwaterdrone, die je dichter bij het rijke onderwaterleven brengt dat zowel de Lofoten als de wereld voorziet van lekkernijen zoals zee-egels, kelps en krabben. Bij aankomst in Henningsvær kunt u een stop maken om een van de galerijen te bezoeken of op eigen gelegenheid het pittoreske vissersdorpje te verkennen. Terwijl u aan boord gaat voor de terugreis naar Svolvær, kunt u genieten van een Arctisch tapasdiner, met een moderne benadering van lokale en traditionele gerechten. Met de zon die de horizon nadert, kleurt de lichte poolnacht de achtergrond van steile bergtoppen, witte zandstranden, eilanden en scheren.

...
Achtervolg het Noorderlicht met een fotograaf

2. Achtervolg het Noorderlicht met een fotograaf

Begin aan een dynamische en opwindende excursie op deze unieke geleide rit langs de archipel op zoek naar de aurora - voor degenen die het magisch ongrijpbare noorderlicht willen achtervolgen. Je zult niet zomaar een simpele toeschouwer zijn, maar een actief onderdeel van dit avontuur met een prachtige show die je nooit zult vergeten. Tijdens deze 5-uur durende tour zal een ervaren gids je laten kennismaken met het mysterie van het noorderlicht en de impact die ze al eeuwen op de lokale bevolking, wetenschappers en filosofen hebben gehad. Een fotograaf zal je leren hoe je de beste foto's van de aurora borealis maakt met alle nodige fotografie-tips over hoe je de beste foto kunt maken, hoe je je statief gebruikt en hoe je je camera instelt. Je zult niet alleen het fascinerende natuurlijke fenomeen van het noorden ervaren, maar je zult ook leren hoe je je fotografische vaardigheden kunt maximaliseren en je eigen mooie herinneringen kunt creëren.

...
Svolvær: Snowshoe Nature Explorer

3. Svolvær: Snowshoe Nature Explorer

Ga om te beginnen naar het hoofdkantoor van de lokale partner aan de kade van de haven in Svolvær. Je gids zal je verwelkomen en je voorzien van de juiste sneeuwschoenen en stokken voordat je in een minibus vertrekt op weg naar het startpunt in de buurt van Svolvær. Sneeuwschoenen zijn een gemakkelijke manier om dicht bij de natuur te komen zonder al te veel gedoe. Iedereen kan ze gebruiken. Begin met je ervaren gids aan een begeleide reis van 3 uur rond de Lofoten. Terwijl je door de prachtige wildernis loopt, luister je naar enkele intrigerende verhalen van je gids. Je gaat ook naar de beste locaties voor uitzichten en foto's. Vergeet je fototoestel niet.

...
Lofoten: sneeuwschoentocht van 2 tot 3 uur

4. Lofoten: sneeuwschoentocht van 2 tot 3 uur

Ervaar op slechts een paar kilometer van Svolvær de ongerepte schoonheid van de Noorse wildernis via een sneeuwschoenwandeling. Nadat je gemakkelijk bent opgehaald bij je accommodatie in Svolvær of Kabelvåg, ga je naar de uitgestrekte bossen, bevroren meren en brede, besneeuwde plateaus die de regio tot een portret van Arctische schoonheid maken. De ervaring van 3 uur is voor bijna iedereen mogelijk, waarbij je lokale sneeuwschoengids tips en trucs geeft voor degenen die niet zijn ingewijd in sneeuwschoenwandelen. Na een rondleiding door de grimmige en prachtige wildernis, compleet met historische details en informatie over het unieke ecosysteem, geniet je van een warm drankje om op te warmen - de perfecte manier om je Arctische avontuur af te sluiten.

...
Fotografie Tour van de Lofoten

5. Fotografie Tour van de Lofoten

De eilandengroep Lofoten ligt 200 kilometer boven de poolcirkel en biedt de perfecte locatie om onvergetelijke foto's te maken van de Arctische lichten. Bewoond sinds het Vikingtijdperk, bieden deze eilanden steile bergtoppen die direct oprijzen vanaf de zee, witte zandstranden en een zee zo blauw dat het moeilijk te geloven is dat je in het Noordpoolgebied bent. Tijdens deze tour bezoekt u de Atlantische kant van de archipel - de wilde kant - waar de natuur haar puurste en ongetemde vorm laat zien.   De fantastische vissersdorpen Kabelvåg en Henningsvær herinneren bezoekers aan een glorieus verleden terwijl Henningsvær betovert met pittoreske architectuur. In Kabelvåg vertellen de goed bewaarde gebouwen uit de Middles Ages het verhaal van de lokale cultuur en landbouw - al deze historische locaties zullen je fotografische oog en je verbeeldingskracht vastleggen. Een Engelssprekende gids leidt de tour over zeven uur, als het weer het toelaat, om je alle tijd en licht te geven die nodig is om geweldige foto's te maken van de betoverende verborgen hoeken van de archipel.

...
Van Svolvær: Midnight Sun Photography Tour

6. Van Svolvær: Midnight Sun Photography Tour

Probeer nachtfotografie in het Noordpoolgebied van Noorwegen en bewonder het gouden licht om middernacht. Maak onvergetelijke foto's met een fotograaf/gids tot je beschikking die je naar de perfecte plekken in de Lofoten-archipel brengt, zodat je het prachtige Arctische landschap kunt vastleggen met de unieke middernachtelijke zomerkleuren. Reis naar de Atlantische kant van de Lofoten-eilanden, het wildste, meest ongetemde deel van de kustlijn waar de zon de hele nacht schijnt. De witte nachten zijn een bijzonder fenomeen dat op deze breedtegraad van mei tot eind juli kan worden waargenomen. Als je geen camera hebt, laat je gids dan voor je fotograferen. Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn, wel een echte liefhebber van de ongerepte natuur. Je gids stuurt je zonder extra kosten de gedenkwaardige foto's die ze per e-mail maken.

...
Lofoten-eilanden: excursie middernachtzon

7. Lofoten-eilanden: excursie middernachtzon

Of je nu op een strand loopt of langs een bergpad, je gedachten gaan naar de rest van de wereld, waar iedereen slaapt onder een mantel van sterren, terwijl je wordt opgewarmd door de stralen van een zon die nooit ondergaat. Als de ochtend komt, zul je je afvragen of het allemaal maar een droom was. Deze excursie om de middernachtzon te observeren vindt plaats in het westelijke deel van het eiland. Dit gebied, richting de oceaan, is waar de landschappen het best de harde natuur van de archipel weerspiegelen, en waar het fenomeen van de middernachtzon zich in al zijn glorie laat zien. Tijdens deze tour kunt u ontspannen in een comfortabele minibus. Profiteer van een kleine groepsreis om een intime-omgeving te creëren en om de best mogelijke service te ontvangen.

...

Sitemap Nordland

Wil je alle activiteiten in Nordland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.