Nordland
Boottochten & rondvaarten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nordland Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

 • Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

  1. Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

  Aan de kade in Svolvaer gaat je zeearendsafari van start. Je reist per boot door de mooie straat van Raftsundet naar de Trollfjorden. Dit is een van de spectaculairste landschappen van Noorwegen. In een open boot kun je helemaal opgaan in de schitterende natuur. In Raftsundet vind je een grote populatie zeearenden. Kijk of je deze machtige dieren met de grootste vleugelwijdte ter wereld, tot wel 2,65 meter, kunt spotten.  Houd je camera in de aanslag en wees alert; als je geluk hebt, kun je ze zien cirkelen boven de boot.

  Het was rotslecht weer en toch was het een leuke ervaring. Je zien zeker atəşdən van dichtbij.

 • Lofoten-eilanden: Trollfjord-cruise per stil elektrisch schip

  2. Lofoten-eilanden: Trollfjord-cruise per stil elektrisch schip

  Vertrek 's ochtends vanuit de haven van Svolvær en vertrek naar Trollfjord, ongeveer een uur rijden. Onderweg kunt u genieten van het adembenemende uitzicht in comfortabele, panoramische lounges en dekken met meerdere niveaus. Ervaar een uniek perspectief op de mysterieuze diepten van deze fjord met een ongelooflijke onderwaterdronestroom. Wat denk je dat zich onder de oppervlakte verbergt? Breng wat tijd door in Trollfjord en verken zeearenden die zweven tegen de achtergrond van hoge bergen. De boeiende bemanning zal je vertellen over de natuur, het landschap en de geschiedenis van de veerkrachtige gemeenschappen die in dit epische kustlandschap leven. Aan boord is er een selectie drankjes en lokale gerechten te koop.

  Prachtige tocht met juiste snelheid en heel geruisloos voor het zien van zowel het Trollfjord als de zee -arends.

 • Lofoten: traditionele visreis

  3. Lofoten: traditionele visreis

  Word lid van de MS Symra voor een authentieke viservaring op de Lofoten-eilanden. Afhankelijk van het seizoen kun je van alles vangen, van traditionele skrei tot makreel, koolvis, schelvis en kabeljauw aan de kust. Geniet aan boord van een korte introductie van de aangeboden visgereedschappen en uitrusting. Er zijn 10 visstations aan boord, dus je deelt het met een andere gast. Nadat je je tarieven hebt gevangen, leer je hoe je de vis aan boord fileert en neem je je vangst mee naar huis als je dat wilt. Tijdens uw reis ontvangt u professionele begeleiding van uw bemanning en ervaart u een voorproefje van het leven in Lofotfisket door middel van verhalen en anekdotes. Voor deze activiteit is geen viservaring vereist.

 • Svolvaer: Winteravontuur van 2 uur

  4. Svolvaer: Winteravontuur van 2 uur

  Ontmoet je vriendelijke instructeur in de haven van Svolvær en laat je uitrusten met de nodige kajakuitrusting. Na een korte introductie tot kajakken, ga je naar de kalme wateren waar je avontuur wacht. Terwijl je peddelt, bewonder je de kustlijn en luister je naar verhalen over de fascinerende geschiedenis van Svolvær en de lokale gebruiken en tradities. Deze magische 2-uur durende tour is ontworpen om de schoonheid van de Svolvær in de winter te laten zien en inzicht te geven in de cultuur van het gebied. Eerdere ervaring is niet nodig, maar houd er rekening mee dat peddelen in de winter veeleisend kan zijn.

Sitemap Nordland

Wil je alle activiteiten in Nordland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nordland

Mooie excursie, een manier om jezelf te integreren in de natuur, genietend van elke hoek van het landschap, evenals de schoonheid van de adelaars, wat prachtig was om dat allemaal te zien. Zonder twijfel een aanbevolen excursie 100 x 100. De vriendelijkheid van de gidsen uitzonderlijk, en de uitrusting plus faciliteiten een tien.

Het was rotslecht weer en toch was het een leuke ervaring. Je zien zeker atəşdən van dichtbij.

Magische boottocht in een magisch natuurlijk landschap

Zeer mooie ervaring en een onvergetelijke herinnering.