Kies data
Belevingen in

Normandië

Normandië: De beste dingen die je niet wil missen

Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

1. Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

Ontdek een van 's werelds eerste UNESCO-Werelderfgoedlocaties met een bezoek aan de abdij van Mont Saint-Michel.Verken de locatie op een zelfgeleide tour met behulp van een informatieboekje en kom in je eigen tempo meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de abdij. De aanbidding van de heilige Michaël werd in 708 op de heilige berg geïntroduceerd, dat daarmee een van de belangrijkste plaatsen van de middeleeuwse bedevaart werd. Benedictijnse monniken begonnen hier in de 10e eeuw een abdij te bouwen.   De abdij heeft de aanvallen van mens, tijd en elementen weerstaan.De heroïsche weerstand tegen de Engelse aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog (14e en 15e eeuw) maakte haar tot een symbool van de Franse nationale identiteit.  De monniken verlieten de abdij in 1790 en het werd in 1874 als historisch monument geregistreerd. De hele locatie is in haar oude glorie hersteld dankzij voortdurende restauratie.

Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

2. Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Reis door Normandië op weg naar de middeleeuwse Mont-St-Michel op een dagtrip vanuit Parijs aan boord van een bus met airconditioning. Kies ervoor om alleen te gaan, met een live gids of met een audiogids. Ontdek het eiland dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en zijn gotische abdij. Leer over de fascinerende geschiedenis en legendarische verhalen. Vertrek uit Parijs en reis door het Franse platteland met een bus met airconditioning naar de verbazingwekkende vestingstad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het platteland. Stop voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen, en slenter door de kronkelende straatjes en smalle paden om het beste uitzicht over de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Breng de middag door met het verkennen van de opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem de tijd om het rotsachtige eilandje in je eigen tempo te ontdekken. Klim langs de wallen om je een weg te banen naar de abdij bovenaan de stad. Bezoek de abdij van Mont-Saint-Michel met een inbegrepen toegangsticket. dit benedictijnse gebouw heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de gemeente en de feodale samenleving die het vertegenwoordigt. Bewonder dit prachtige voorbeeld van gotische architectuur uit het begin van de 13e eeuw. Bewonder het uitzicht op de omliggende baai voordat u in de late namiddag Mont-Saint-Michel verlaat. Laat je terugrijden naar de Franse hoofdstad om afgezet te worden bij het startpunt.

Giverny: rondleiding door Monet's House and Gardens

3. Giverny: rondleiding door Monet's House and Gardens

Ontsnap aan de drukke stad en bezoek het betoverende huis en de tuinen van de beroemde impressionistische schilder Claude Monet. Wandel door de prachtig aangelegde tuinen met je deskundige gids en leer meer over de flora en het belang van de tuinen in de schilderijen van Monet. Ontmoet je kleine groep en je gids voordat je de tuinen betreedt. Bezoek eerst de watertuin met de waterlelies die veel van zijn schilderijen inspireerden en daarna de 'Clos Normand'. Uw gids zal u wijzen op verschillende soorten bloemen en kenmerken van de tuin. Terwijl je door de tuinen dwaalt en het huis van Monet bezoekt, leer je ook meer over het leven van Claude Monet en waarom hij de meester van het impressionisme werd. Aan het einde van de tour kun je langer blijven om op eigen gelegenheid te wandelen of een kijkje te nemen in de grote cadeauwinkel voordat je vertrekt. Van het vroege voorjaar tot de eerste dagen van november zijn de tuinen van Monet een sprookje van kleuren en geuren. Vraag je gids gerust naar het pittoreske dorpje Giverny en wat er nog meer te zien is.

Normandië: Les Jardins d'Etretat zelfgeleid bezoek

4. Normandië: Les Jardins d'Etretat zelfgeleid bezoek

Bezoek de Les Jardins d'Etretat die klassieke tuiniermethoden combineert met een neo-futuristische architecturale visie. Ontdek een complex van zeven tuinen, elk met hun eigen karakter, doel, sfeer, plantenaanbod en sculpturen. Waardeer de natuurlijke schoonheid van Normandië belichaamd in planten van verschillende vormen en vormen die de golven van het Engelse Kanaal, oesterkwekerijen, rotsformaties en bogen van de Albasten kust vertegenwoordigen. Les Jardins d'Étretat is ook een openluchtmuseum voor hedendaagse kunst met een unieke collectie voorwerpen. Ontdek naast de vaste collectie de verschillende tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse beeldhouwkunst. De collecties moderne kunst bevinden zich in de architectonische kern van de tuin en vertegenwoordigen de artistieke integriteit ervan. Stap uit op het grote terras van Les Jardins d'Étretat, dat een panoramisch uitzicht biedt op de oceaan en de kliffen van Etretat. De iconische kunstenaar Claude Monet bracht vele uren door op deze plek om aan zijn reeks schilderijen te werken. Verken de tuin in je eigen tempo. Bij de ingang ontvangt u een informatieplan waarmee u elk deel van deze prachtige site kunt ontdekken.

Van Parijs: begeleide Mont Saint Michel-tour van een hele dag

5. Van Parijs: begeleide Mont Saint Michel-tour van een hele dag

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Vanuit Parijs: trip naar Giverny van een halve dag

6. Vanuit Parijs: trip naar Giverny van een halve dag

Maak een prachtige tocht van een halve dag naar het voormalige huis van Claude Monet, een van de meeste beroemde schilders van het Franse impressionisme. Het betoverende huis ligt in het kleine gehucht Giverny aan de overs van de rivier de Seine, ongeveer 80 kilometer ten westen van Parijs. De woning en de tuinen werden in 1966 door de zoon van Monet nagelaten aan de Académie des Beaux-Arts. Na grootschalige werkzaamheden werd het huis in 1980 voor het publiek geopend als museum. Afhankelijk van de gekozen optie, krijg je een rondleiding van een gids, een audiogids op bezoek je het museum op eigen gelegenheid.  Je vertrekt uit Parijs en reist in een comfortabele bus met airconditioning Aangezien er geen direct openbaar vervoer is naar Giverny, is dit de ideale manier om er te komen. Je rijdt via de westelijke arrondissementen van Parijs en neemt de Normandische snelweg tot aan Bonnières. Na het oversteken van de rivier de Seine bij Vernon, ga je verder naar Giverny door de beboste plateaus van het departement Eure. Giverny trok in de 19e eeuw verschillende impressionistische schilders aan, waarvan de meesten het voorbeeld van de stichter van de beweging volgende, te weten Claude Monet. Hij woonde er maar liefst 43 jaar lang. Tijdens de rondleiding bezoek je het huis van de meester, waar de spectaculaire kleuren en de betoverende tuin zijn ontworpen als kunstwerk. Laat je verblinden door de bloemperken en planten en krijg een gevoel van de gevoelens en inspiratie van de kunstenaar als je voor de beroemde waterlelies en treurwilgen in de prachtige watertuin staat.

Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

7. Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

Een bezoek aan de 4 musea van Mont Saint-Michel geeft je inzicht in de grootse personen, mysteries, geheimen en legenden van deze unieke plaats. Je ontdekt het mysterieuze verhaal van de Mont Saint-Michel.  Eerst bezoek je het maritiem museum, waar je de grootste getijden ter wereld ziet en alles te weten komt over het enorme milieuproject van Mont Saint-Michel. Daarna bezoek je het historisch museum met de audio- en lichtshow. Je verneemt er meer over de monniken die de abdij en de gevangenissen van Mont Saint-Michel hebben gebouwd. Je kan de tentoonstellingen bezoeken, zoals de collectie antieke wapens, middeleeuwse martelwerktuigen, het lichaam dat in het drijfzand vastzit, de ijzeren kooi en de kerkers van Lodewijk XI. Dan bezoek je het historisch huis van Bertrand du Guesclin, een Bretonse ridder en Frans militair bevelhebber tijdens de 14e eeuw en zijn vrouw, Tiphaine de Raguenel, een beroemde astrologe die het lot van de wereld las in de sterren. Hier vind je tentoonstellingen van typische meubels, een bruidskamer, een middeleeuwse kuisheidsgordel, een harnas dat Bertrand du Guesclin gedragen heeft en de studeerkamer van Tiphaine de Raguenel. Het laatste museum is de  Archeoscoop,  die het mysterie prijsgeeft van de geschiedenis van Mont Saint-Michel. Het is een onvergetelijke ervaring in een tijdloze setting op het kruispunt van geschiedenis en legende. De hoogwaardige en complexe technologie van deze unieke show tovert je naar een wereld van magie en religie.  Deze musea maken je bezoek aan de Mont Saint-Michel perfect af.

Giverny: halve dagtour Monet's Garden vanuit Parijs

8. Giverny: halve dagtour Monet's Garden vanuit Parijs

Verken het prachtige dorp en huis in Hoog-Normandië waar de impressionistische kunstenaars, Claude Monet, de laatste 40 jaar van zijn leven doorbrachten. Bezoek het charmante dorpje Giverny en ontdek waarom het zo'n inspiratiebron bleek voor impressionistische kunstenaars. Kijk na uw transfer vanuit Parijs binnen in het huis waar Monet woonde en werkte. Gelegen in een prachtige vallei van de rivier de Seine, vormden de tuinen en omgeving een groot deel van het onderwerp voor zijn schilderijen nadat hij daar in 1883 was verhuisd. Als je eenmaal de kamers hebt gezien waar de kunstenaar met zijn gezin woonde, wandel je door 2 unieke tuinen die Monet gedurende zijn leven heeft ontworpen en aangepast. Bekijk meer dan 100 verschillende soorten bloemen en verweven bladeren in de bloementuin van Monet. Voel je dan alsof je in een van zijn schilderijen in de Japanse tuin bent gestapt. Ga naar het meer vol waterlelies en begrijp beter waarom Monet deze tuin als inspiratiebron gebruikte voor meer dan 250 van zijn schilderijen.

Mont Saint Michel: wandeltocht & optioneel abdijticket

9. Mont Saint Michel: wandeltocht & optioneel abdijticket

Verken het dorp Mont Saint Michel, gelegen op een pittoresk getijdeneiland, met een erkende lokale gids. Ontmoet eerst je gids en neem de shuttlebus naar het dorp, waar je meer te weten komt over de geschiedenis ervan tijdens een 2 uur durende wandeling. Loop door de smalle geplaveide straatjes van het dorp langs de Grande Rue op weg naar de abdij. Zie de parochiekerk van Saint-Pierre, omgeven door een begraafplaats, met een zilveren standbeeld gewijd aan Saint-Michel. Wandel langs de wallen en geniet van het prachtige uitzicht op de kust en een prachtig panorama over de baai. Kies ervoor om een toegangsticket voor de abdij op te nemen, om het in je eigen tempo te verkennen.

Giverny: het huis en de tuinen van Monet zonder wachtrij

10. Giverny: het huis en de tuinen van Monet zonder wachtrij

Slenter door de straten van het charmante dorpje Giverny en ontdek het graf van Claude Monet op het kerkhof. Sla vervolgens de lange rijen naar het huis en de tuinen van Monet over om het verhaal van het leven van de kunstenaar te horen en hoe hij tussen 1883 en 1926 de impressionistische beweging vanuit het dorp leidde. Ontdek hoe artiesten als John Singer Sargent, Paul Cézanne en Mary Cassatt zich bij hem voegden in het slaperige dorp om een onofficiële kunstenaarskolonie te vormen. Laat u betoveren door de vijvers en tuinen die zijn schilderijen inspireerden, en bekijk de Japanse brug en lelies van de oosterse watertuin Geniet van de geur van bloemen in het seizoen, zoals wilde rozen, stokrozen, klaprozen en kamperfoelie. Bewonder de waterlelies en treurwilgen, direct herkenbaar aan zijn klassieke schilderijen en kijk in het huis met rieten dak om de vrolijke keuken en zijn verzameling 18e- en 19e-eeuwse Japanse prenten te vinden.

Sitemap Normandië

Wil je alle activiteiten in Normandië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Normandië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.706 beoordelingen

Prachtige plek die ik aanbeveel. Gratis shuttle voor wie niet van wandelen houdt. Wij hebben persoonlijk de rondreis gelopen, het voelt goed!!

De prachtige abdij en het was een genot om binnen te zijn, aangezien het buiten erg warm was.

Een bezoekje waard. Let wel, ook gratis tickets voor kinderen moet je reserveren.

Wij gingen van de parking met de fiets naar de voet van de Mont. Mooie ervaring.

De vele trappen neem je er bij , maar zeker de moeite !