Normandië
Eten & drinken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Normandië Eten & drinken: Onze meest aanbevolen

Normandië D-Day invasiestranden Full-Day Tour vanuit Parijs

1. Normandië D-Day invasiestranden Full-Day Tour vanuit Parijs

Geniet van een onvergetelijke dag reis van Parijs, en bezoek de stranden van Normandië, waar de uitkomst van veranderde de Tweede Wereldoorlog en de toekomst van Europa voor altijd. Meer informatie over de dramatische gebeurtenissen van 6 juni 1944, met een round-trip minibus transfers van Parijs. U rijdt door het Normandische platteland om een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de campagne te ontdekken. Gedurende de dag, gaat u naar Omaha Beach, zie de Duitse Bunkers, bezoek Operation Overlord Museum, en reizen naar Pointe du Hoc. Het best bekend als de site van de heroïsche aanval door Amerikaanse Rangers op D-Day, Pointe du Hoc ligt 4 mijl (6,4 kilometer) ten westen van Omaha Beach. Staar in verwondering naar meer dan 10.000 witte kruisen dat de gesneuvelde soldaten in de Amerikaanse begraafplaats te markeren. Of u nu een geschiedenis buff, nieuwsgierig naar deze zeer belangrijke slag bent, of hebben een aantal persoonlijke verbinding met de D-Day landingen, zal uw gids helpen om de slagvelden tot leven, vertellen unieke verhalen van de soldaten die vochten en stierven om te zetten een einde aan Hitler's plannen voor Europa en de wereld.

...
Parijs: dagtour D-Day invasiestranden Normandië met lunch

2. Parijs: dagtour D-Day invasiestranden Normandië met lunch

Verken het prachtige platteland van Normandië tijdens een dagtour door de landingsplaatsen van D-Day en ontdek de rijke tradities van Normandië in een typische cider en boerderij in Calvados. De tour vertrekt naar Parijs voor de historische slagvelden en leanderende stranden langs de kust, waaronder het Utah Beach Museum, gehuisvest in een originele Duitse bunker op het strand waar de eerste Amerikaanse troepen landden. Lees meer over de gecompliceerde planning achter Operatie Overlord en hoor verhalen van gewone mannen en vrouwen aan wiens acties het gezicht hebben gevormd van Europa zoals we het vandaag kennen. Het museum biedt ook een ongeëvenaard uitzicht over Utah Beach en is de thuisbasis van een van de weinige overgebleven B-26 vliegtuigen ter wereld. Stop bij een traditionele cider-making boomgaard en proef de ciders en Calvados (appelbrandewijn) die kenmerkend zijn voor de regio in een 17e-eeuwse schuur. Geniet vervolgens van een lunch in Normandische stijl met vers bereide seizoensgebonden producten in een restaurant met uitzicht op de haven van Grandcamp Maisy. Na de lunch, reis je naar Pointe du Hoc om de Duitse klif-top verdediging te zien die heldhaftig werd genomen door US Rangers tijdens de D-Day landingen. Met uitzicht op het Engels Kanaal, de site blijft veel als het was meer dan een halve eeuw geleden, met originele Duitse vestingwerken en de krater littekens van bommen. Betaal je respect voor de gesneuvelden op de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer, gelegen op een klif met uitzicht op het strand van Omaha. Theodore Roosevelt, Jr., zoon van president Roosevelt, en een ontvanger van de Medal of Honor, is hier begraven, samen met bijna 10.000 soldaten.

...
Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

3. Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

Op deze dagtour vanuit Parijs ontdek je Mont Saint-Michel, een traditioneel Normandisch dorp. Tijdens de rit door Normandië vertelt de gids je alles over de geschiedenis van de regio, die achtereenvolgens door de Romeinen en de Barbaren werd ingevallen, en vervolgens werd bevochten in de Honderdjarige Oorlog. Je luncht in restaurant Relais St Michel, met zicht op Mont Saint-Michel. Vervolgens bezoek je de beroemde Abdij en kun je gotische bouwwerken als het klooster en de dineerhal van de monikken bewonderen. Daarna ben je vrij om door het dorp te wandelen en je onder te dompelen in de Middeleeuwse sferen die de smalle, geplaveide straatjes oproepen.

...
Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

4. Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

Ontdek een van de meest unieke nederzettingen in Frankrijk op een dagtrip vanuit Parijs naar het bergachtige eiland Mont St-Michel aan de kust van Normandië. Transfer vanuit Parijs met een comfortabele minibus of busje, en geniet daarna van wat vrije tijd bij aankomst op het prachtige UNESCO-werelderfgoed. De stad rijst op uit de zee of zand (afhankelijk van het getij) en staat bekend om zijn hoge torens, indrukwekkende wallen en steile straatjes. Bekroond door de versterkte Abbaye du Mont St-Michel (gewijd aan de aartsengel Michaël), blijft de Mont St-Michel weinig veranderd sinds de Middeleeuwen. Verken het dorp in je eigen tempo, en het interieur van de abdij (waar de Benedictijner monniken nog 's morgens vroeg in de ochtend vastzitten) door een audiogids. Luister naar verhalen over de legendes van een ongewoon juweel van Frankrijk. Normandië staat ook bekend om zijn prachtige appelproductie en je maakt een speciale stop om enkele van de beroemde Cider Pommeau en Calvados te proeven.

...
Van Parijs: Dagtrip naar Giverny en Versailles

5. Van Parijs: Dagtrip naar Giverny en Versailles

Neem een fascinerende excursie naar 2 van de meest indrukwekkende symbolen van de Franse cultuur en ontdek de complexe en rijke geschiedenis achter hun muren. Begin uw excursie van Parijs naar Giverny met een audiogids of een gids (afhankelijk van de gekozen optie), een schilderachtig dorpje in Normandië dat in de 19e eeuw verschillende impressionistische schilders aantrok. Bekijk het huis van Claude Monet en laat je inspireren door de kleur en charme van zijn werk. Verken de kleurrijke tuin waarvan lelies, treurwilgen en bloembedden een levendige herinnering zijn aan zijn meesterlijke werken. Daarna geniet je van een traditionele lunch voordat je de prachtige site van het Paleis van Versailles bezoekt. Je ontdekt de meesterlijke combinatie van klassieke en barokke bouwstijlen. Maak een wandeling door de prachtige tuinen, loop door de spiegelzaal en bezoek de Grands Appartements om een idee te krijgen van de grandeur die koning Lodewijk XIV omringde. Je gaat rond 18.00 uur terug naar Parijs.

...
Klein-groep Canadese Normandië D-Day Juno Beach uit Parijs

6. Klein-groep Canadese Normandië D-Day Juno Beach uit Parijs

Op 6 juni 1944 vond de grootste invasie op zee plaats die ooit in de geschiedenis werd gepleegd. De geallieerde troepen voerden een uiterst moeilijke aanval uit op de Duitse troepen die zich in bunkers langs de kust van Normandië hadden verschanst. Meer dan 14.000 Canadese soldaten landden of parachuteerden in Frankrijk op die dag. Hoewel de soldaten wisten dat ze tegen elkaar aan het vechten waren, gingen ze moedig verder en hielpen ze om de strijd om Normandië te winnen. Tijdens deze verhelderende tour maak je een rondleiding door veel van de historische monumenten die cruciaal zijn voor dit moment in de geschiedenis. Maak een wandeling op Juno Beach, net zoals de Canadese troepen dat deden in 1944, je kunt op hetzelfde zand lopen als op diezelfde dag. Tijdens uw bezoek aan Juno Beach neemt uw gids u mee naar Juno Beach Centre, het meest uitgebreide museum over de Canadese landingen in Normandië. Je zult ook een bezoek brengen aan de Canadese begraafplaats in Beny-sur-Mer. Terwijl je hier bent, kun je door de prachtige begraafplaats wandelen terwijl je je respect betuigt aan de gevallen Canadese soldaten. Je gids neemt je mee naar 'Hell's Corner', de verste opmars naar het binnenland, ingenomen door Canadese troepen op D-Day, 5 mijl van de stad Caen. Voordat u uw tour van de dag afsluit, ziet u ook het Atlantikwall Museum: het commandocentrum voor de Duitse verdedigingswerken en ontdekt u allerlei voorwerpen, tanks en landingsboten die tijdens het gevecht werden gebruikt. Of je nu een grote bewonderaar bent van de militaire geschiedenis of iemand die alleen maar nieuwsgierig is naar hoe de gebeurtenissen zich op D-Day afspeelden, deze tour zal je helpen om de opmerkelijke daden en dapperheid die plaatsvonden op Juno Beach beter te waarderen. Want ze zijn de moeite waard om te leren en herinnerd te worden door alle vrije mensen vandaag.

...
Parijs: dagtrip met kleine groep naar Étretat en Le Havre

7. Parijs: dagtrip met kleine groep naar Étretat en Le Havre

De tour vertrekt vanuit uw hotel of appartement in Parijs naar Étretat (ongeveer 2,5 uur). Aan boord van een ruime minibus heb je toegang tot wifi en educatieve tablets om je voor te bereiden op je bezoek. Uw chauffeur-gids zal ook beschikbaar zijn voor eventuele vragen. Bezoek de beroemde kliffen van Étretat die vele kunstenaars hebben geïnspireerd, zoals Coubert die meer dan vijftig schilderijen van de zeegezichten, kliffen en golven produceerde. Monet waardeerde het gebied ook in alle weersomstandigheden en keerde er regelmatig terug. Lunch is een gelegenheid om te genieten van lokale specialiteiten (zeevruchten, vis of pannenkoeken bijvoorbeeld) met een ongelooflijk uitzicht op de horizon. Ontdek de verrassende architectuur van de naoorlogse stad Le Havre. Ga verder met een bezoek aan de prachtige impressionistische collectie van het Museum voor Moderne Kunst André Malraux (MuMa). Deze museumruimte aan zee, gewijd aan licht en reflectie, presenteert een uitstekende verzameling kunstenaars, waaronder Boudin, Renoir, Pissarro, Sisley, Degas, Courbet en Corot. De charme van de plaats valt niet te ontkennen. Na uw bezoek keert u per minibus terug naar Parijs.

...
Parijs: Giverny en Versailles, kleine groeps- of privétour

8. Parijs: Giverny en Versailles, kleine groeps- of privétour

Bezoek het huis van Claude Monet en zijn prachtige tuinen in Giverny. Laat je verblinden door de prachtige bloembedden en zie de beroemde waterlelies en treurwilgen in de watertuin. Verken daarna het schilderachtige dorp dat verschillende impressionistische schilders aantrok. Een bezoek aan de Sainte-Radegonde-kerk waar de kunstenaar begraven ligt, en stop voor een drankje in een plaatselijke coffeeshop. Ga verder naar het paleis van Versailles en bezoek het huis van de Zonnekoning - een van de belangrijkste Franse artistieke prestaties van de 17e eeuw. Een boeiende rondleiding onthult de geschiedenis achter dit majestueuze paleis van Versailles. Hier zult u getuige zijn van klassieke en barokke bouwstijlen. Verken het hof van koning Lodewijk XIV en verdwaal in de magische Spiegelzaal. Bezoek de uitstekende ontwerpen bij Grands Apartments en de schoonheid van de Franse tuinen ontworpen door Le Nôtre. Alles in Versailles inspireert elegantie, perfectie en harmonie: een echt 17e-eeuws meesterwerk en symbool van de absolute kracht van de Zonnekoning.

...
Van Parijs: 2-daagse Normandië & Bretagne Tour

9. Van Parijs: 2-daagse Normandië & Bretagne Tour

Ontdek de historische D-Day-stranden tijdens een tweedaagse reis door de prachtige Franse regio's Normandië en Bretagne. Gedetailleerd reisplan Dag 1: Parijs - Caen (Maaltijden: D) Neem de snelweg van Normandië en maak uw eerste stop in Rouen voor een wandeltocht door de oude stad voordat u doorgaat naar Honfleur. Op de weg tussen Rouen en Honfleur kunt u genieten van het uitzicht op de nieuw gebouwde Pont de Normandie, een tuibrug. Neem een keer vrije tijd voor de lunch in Honfleur, ga dan verder naar de stranden van Normandië en passeer het landingsgebied bij Omaha Beach. Bezoek de Amerikaanse begraafplaats van Saint-Laurent, stop in Arromanches en ga dan verder voor het diner en een overnachting in Novotel Caen (of vergelijkbaar). Dag 2: Caen - Parijs (Maaltijden: B) Verlaat Caen in de richting van Saint-Malo, gelegen in de regio Bretagne. Volg een rondleiding door de stad, inclusief een wandeling langs de wallen en de kathedraal. Na vrije tijd voor de lunch, vertrek naar Mont-Saint-Michel, de grens tussen de regio's Bretagne en Normandië. Vervolg uw middag met een geleid bezoek aan de abdij en vrije tijd om te wandelen en winkelen, voordat u terugkeert naar Parijs.

...
Van Parijs: Mont St Michel en Loire-vallei 2-daagse tour

10. Van Parijs: Mont St Michel en Loire-vallei 2-daagse tour

Ontsnap aan de drukke stad Parijs en dompel jezelf onder in het Franse platteland tijdens deze tweedaagse reis. De tour vertrekt vanuit de stad en doorkruist de westelijke districten van Parijs langs de snelweg naar Normandië om je eerste bestemming te bereiken. Geniet op Mont Saint-Michel van een fascinerend geleid bezoek aan het interieur van de abdij en bewonder de gotische en romaanse architectuur van het gebouw. Breng wat vrije tijd door met het verkennen van de rest van de abdij en het omliggende dorp, en stop ook voor de lunch. Na de abdij gaat u richting Château d'Angers voor uw overnachting. Inchecken in uw 4-sterrenhotel voor de nacht en ontspannen voor de tweede dag van de tour. Op de tweede dag wordt u wakker met een heerlijk ontbijt en begint uw reis naar de adembenemende Loire-vallei. Bij aankomst in de vallei bezoekt u het kasteel Langeais dat onderweg langs Cunault en Saumur loopt. Geniet van een rondleiding door het kasteel en leer over de rijke geschiedenis van de mensen die hier woonden. Breng wat tijd door met het verkennen van de plaatselijke stad Amboise en zoek een schilderachtig café of restaurant om wat te lunchen. Ga 's middags verder naar het kasteel van Chenonceau voor een wijnproeverij met een lokale wijnexpert en proef de smaken van Franse wijn. Eindelijk, bij de terugkeer naar Parijs, verwonder je tijdens je reis over het prachtige landschap van het platteland.

...

Sitemap Normandië

Wil je alle activiteiten in Normandië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.