Normandië
Kasteel- & paleistours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Normandië Kasteel- & paleistours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

1. Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

Ontdek een van de meest unieke nederzettingen in Frankrijk op een dagtrip vanuit Parijs naar het bergachtige eiland Mont St-Michel aan de kust van Normandië. Transfer vanuit Parijs met een comfortabele minibus of busje, en geniet daarna van wat vrije tijd bij aankomst op het prachtige UNESCO-werelderfgoed. De stad rijst op uit de zee of zand (afhankelijk van het getij) en staat bekend om zijn hoge torens, indrukwekkende wallen en steile straatjes. Bekroond door de versterkte Abbaye du Mont St-Michel (gewijd aan de aartsengel Michaël), blijft de Mont St-Michel weinig veranderd sinds de Middeleeuwen. Verken het dorp in je eigen tempo, en het interieur van de abdij (waar de Benedictijner monniken nog 's morgens vroeg in de ochtend vastzitten) door een audiogids. Luister naar verhalen over de legendes van een ongewoon juweel van Frankrijk. Normandië staat ook bekend om zijn prachtige appelproductie en je maakt een speciale stop om enkele van de beroemde Cider Pommeau en Calvados te proeven.

...
Parijs: Giverny en Versailles, kleine groeps- of privétour

2. Parijs: Giverny en Versailles, kleine groeps- of privétour

Bezoek het huis van Claude Monet en zijn prachtige tuinen in Giverny. Laat je verblinden door de prachtige bloembedden en zie de beroemde waterlelies en treurwilgen in de watertuin. Verken daarna het schilderachtige dorp dat verschillende impressionistische schilders aantrok. Een bezoek aan de Sainte-Radegonde-kerk waar de kunstenaar begraven ligt, en stop voor een drankje in een plaatselijke coffeeshop. Ga verder naar het paleis van Versailles en bezoek het huis van de Zonnekoning - een van de belangrijkste Franse artistieke prestaties van de 17e eeuw. Een boeiende rondleiding onthult de geschiedenis achter dit majestueuze paleis van Versailles. Hier zult u getuige zijn van klassieke en barokke bouwstijlen. Verken het hof van koning Lodewijk XIV en verdwaal in de magische Spiegelzaal. Bezoek de uitstekende ontwerpen bij Grands Apartments en de schoonheid van de Franse tuinen ontworpen door Le Nôtre. Alles in Versailles inspireert elegantie, perfectie en harmonie: een echt 17e-eeuws meesterwerk en symbool van de absolute kracht van de Zonnekoning.

...
Van Parijs: Mont St Michel en Loire-vallei 2-daagse tour

3. Van Parijs: Mont St Michel en Loire-vallei 2-daagse tour

Ontsnap aan de drukke stad Parijs en dompel jezelf onder in het Franse platteland tijdens deze tweedaagse reis. De tour vertrekt vanuit de stad en doorkruist de westelijke districten van Parijs langs de snelweg naar Normandië om je eerste bestemming te bereiken. Geniet op Mont Saint-Michel van een fascinerend geleid bezoek aan het interieur van de abdij en bewonder de gotische en romaanse architectuur van het gebouw. Breng wat vrije tijd door met het verkennen van de rest van de abdij en het omliggende dorp, en stop ook voor de lunch. Na de abdij gaat u richting Château d'Angers voor uw overnachting. Inchecken in uw 4-sterrenhotel voor de nacht en ontspannen voor de tweede dag van de tour. Op de tweede dag wordt u wakker met een heerlijk ontbijt en begint uw reis naar de adembenemende Loire-vallei. Bij aankomst in de vallei bezoekt u het kasteel Langeais dat onderweg langs Cunault en Saumur loopt. Geniet van een rondleiding door het kasteel en leer over de rijke geschiedenis van de mensen die hier woonden. Breng wat tijd door met het verkennen van de plaatselijke stad Amboise en zoek een schilderachtig café of restaurant om wat te lunchen. Ga 's middags verder naar het kasteel van Chenonceau voor een wijnproeverij met een lokale wijnexpert en proef de smaken van Franse wijn. Eindelijk, bij de terugkeer naar Parijs, verwonder je tijdens je reis over het prachtige landschap van het platteland.

...
Vanuit Parijs: dagtrip naar Giverny en het paleis van Versailles

4. Vanuit Parijs: dagtrip naar Giverny en het paleis van Versailles

Bezoek het landgoed Giverny van Monet en het paleis van Versailles tijdens deze dagtour vanuit Parijs met een bus met airconditioning. Stop bij de Monet Foundation voor een korte introductie van het landgoed. Maak een wandeling rond de waterlelievijver en bezoek het met klimop begroeide huis van de kunstenaar. Neem een lunchpauze in de stad voor de korte rit naar Versailles, een perfect bewaard gebleven voorbeeld van Franse koninklijke extravagantie. Sla de wachtrijen over in Versailles tijdens je rondleiding door de kamers waar Louis XVI en Marie Antoinette weelderige soirées gaven. Bezoek de privé koninklijke kamers. Geniet van een korte rondleiding door de tuinen en verken vervolgens op uw gemak. Afhankelijk van de dag kunt u de Fonteinshow of de Muzikale Tuinen meemaken.

...
Versailles-Giverny-dagtour met lunch in Moulin de Fourges

5. Versailles-Giverny-dagtour met lunch in Moulin de Fourges

Een dag vol onvergetelijke indrukken wacht u buiten Parijs in het legendarische Versailles en het huis van Claude Monet. Selecteer de privéoptie en je wordt rechtstreeks vanuit je lobby of voordeur in het centrum van Parijs naar Giverny gebracht, het dorp waar Monet enkele van 's werelds mooiste landschapsschilderijen produceerde. Bekijk de tuinen die de zogenaamde vader van het impressionisme op magische wijze heeft nagemaakt op canvas, met hun kenmerkende waterlelies en Japanse brug. Een gratis driegangenlunch in het beroemde restaurant Moulin de Fourges biedt de perfecte gelegenheid om uit te rusten en te genieten van wat je hebt gezien, samen met fijne gastronomische gerechten. Het tweede deel van de dag neemt je mee naar Versailles, waar de realiteit je idee van hoe koningen en koninginnen ooit leefden misschien te boven gaat. Breng een uur door met dwalen door de Grand Apartments van de koning en de koningin en de beroemde Spiegelzaal. Ontdek buiten de beroemde paleistuinen, het marmeren toevluchtsoord Grand Trianon en het gehucht van Marie Antoinette.

...
Vanuit Parijs: dagtrip naar Versailles en Giverny

6. Vanuit Parijs: dagtrip naar Versailles en Giverny

Krijg inzicht in enkele van de beroemdste figuren uit de Franse geschiedenis, hun leven en hoe ze graag leefden. Giverny en Versailles liggen op minder dan 1 uur rijden ten westen van Parijs, dus het combineren van beide tot een dagtrip is gemakkelijk en ontspannen. Deze tour begint met de kalme en bijna andere wereldse schoonheid van het huis en de tuinen van Claude Monet in Giverny. Leer meer over de beroemde impressionistische kunstenaar en geniet vervolgens van de vrije tijd om te ontdekken in zijn levendig gekleurde huis, wandel over de charmante paden van zijn bloementuin en bewonder de watertuin met de kleine groene brug en het meer vol met zijn beroemde waterlelies. 'S Middags zal de gids de schandalen rondom de Franse Revolutie en Marie-Antoinette delen tijdens uw bezoek aan het Koninklijk Domein van Versailles. Geniet van Skip-the-line toegang tot het paleis zelf en heb vrije tijd om de binnenkant te verkennen met een audiogids. Bezoek de Royal Apartments, de prachtige Spiegelzaal en dwaal vervolgens door de beroemde, georganiseerde Franse tuinen. Wanneer de Palace-tour is afgelopen, geniet je van een gemakkelijke transfer terug naar Parijs, nadat je het platteland hebt bereikt.

...
Mont St Michel Privé-dagtour vanuit Cherbourg

7. Mont St Michel Privé-dagtour vanuit Cherbourg

Verken het UNESCO-werelderfgoed Mont-Saint-Michel. Bezoek de abdij, het dorp, wandel over de baai van de Mont St Michel en geniet van een heerlijke lunch in het beste restaurant van het eiland. Maak een boottocht naar het eiland en hoor van uw chauffeursgids het verhaal van de Mont St Michel en de betekenis ervan voor christenen en de Europese geschiedenis. Bezoek het dorp en zijn oude geplaveide straten, eenmaal op het eiland. Ga naar de top om de abdij te ontdekken die in 708 na Christus voor aartsengel Michaël werd opgericht. Geniet van een heerlijke gastronomische lunch in het beste restaurant van het eiland. Loop over de baai als het weer en de getijden het toelaten, om de Mont St Michel vanaf de grond te bewonderen. Ga terug naar Le Havre (als de tijd het toelaat), stop in Villedieu les Poêles om deze unieke kerkklokkenfabriek te ontdekken, die kerkklokken op dezelfde manier maakt sinds de 16e eeuw. Ontschepen naar Cherbourg aan het einde van de reis.

...
Van Parijs: kleine groepsreis naar Giverny en Versailles

8. Van Parijs: kleine groepsreis naar Giverny en Versailles

Na een ontmoetingsplaats met uw gids in Parijs, stapt u in de minibus voor de rit (ongeveer 1,5 uur) naar Giverny, waar u in de voetsporen treedt van Claude Monet. Wanneer je aankomt bij het huis en de tuinen van Claude Monet, ben je vrij om door de rijen levendige bloemen voor het huis te dwalen en naar de waterlelievijver en de Japanse brug te wandelen, die je zult herkennen aan enkele van de beroemdste schilderijen van Monet . Geniet van een verscheidenheid aan vegetatie, waaronder kersenbomen, tulpen, rozen, blauwe regen, treurwilgen en irissen. In het huis kun je de keuken, eetkamer, leefruimtes en slaapkamers zien en zijn verzameling Japanse prenten aan de muren bewonderen. De leider van de impressionistische beweging van de 19e eeuw, Monet introduceerde meer perceptie, emotie en licht in de kunst van zijn tijd, en hij besteedde bijna 40 jaar aan het ontwikkelen van zijn eigendom in Giverny. Ook kunt u een kijkje nemen in zijn atelier. Neem na Giverny een middagpauze voor de lunch in de Moulin de Fourges, een 18e-eeuwse molen aan de rivier de Epte buiten Giverny die is omgebouwd tot restaurant en herberg. Vanaf daar vervolg je je tour naar Versailles. Het weelderige paleis van Versailles was ooit het huis van koning Lodewijk XIV en Marie Antoinette. Probeer tijdens een rondleiding door hun extravagante appartementen je het dagelijkse leven van de koninklijke familie voor te stellen. Loop door de beroemde Spiegelzaal, de Grand Apartments, de Queen's Apartments en meer terwijl je gids helpt om de geschiedenis voor je tot leven te brengen. Geniet van wat vrije tijd om door de uitgestrekte tuinen achter het paleis in Versailles te dwalen voordat je dagtocht eindigt en je terugreist naar Parijs.

...
Vanuit Parijs: privédagtrip naar Giverny en Versailles

9. Vanuit Parijs: privédagtrip naar Giverny en Versailles

Je tour begint in Parijs, waar je wordt opgehaald bij je accommodatie en aan boord van een minibus springt voor een rit van een uur naar het paleis van Versailles. Hier verken je het weelderige paleis, ooit de thuisbasis van koning Lodewijk XIV, koning Lodewijk XVI en Marie Antoinette. Tijdens je rondleiding zie je de beroemde Spiegelzaal, de Grand Apartments en de Queen's Apartments, terwijl je gids helpt de geschiedenis tot leven te brengen. Geniet van wat vrije tijd om door de uitgestrekte tuinen achter het paleis te dwalen. Na een rondleiding door Versailles, neem je een middagpauze voor de lunch en vervolg je je reis naar Giverny, het oude huis van Claude Monet. Wanneer je aankomt bij Monet's House and Gardens, neem dan de tijd om door de rijen levendige bloemen te dwalen en wandel naar de waterlelievijver en de Japanse brug. Je kunt zijn atelier en huis bekijken, waar je Monet's verzameling Japanse prenten aan de muren kunt bewonderen voordat je terugkeert naar Parijs.  

...
Mont Saint-Michel & Chateaux Country 3-daagse tour vanuit Parijs

10. Mont Saint-Michel & Chateaux Country 3-daagse tour vanuit Parijs

Rijd door het prachtige Franse platteland om de Middeleeuwen en Gotisch geïnspireerde architectuur te ontdekken en leer de intrigerende geschiedenis van Normandië en Frankrijk kennen van een deskundige gids. Steek over naar het getijdeneiland Mont Saint-Michel en geniet van de verfijning van prestigieuze kastelen in de Loire-vallei, zoals het uitgestrekte koninklijke Château de Chambord. Dag 1 (vrijdag): Reist u met een luxe touringcar met airconditioning, verlaat Parijs via de westelijke districten en neem de snelweg Normandië tot aan Mont Saint-Michel. Aankomst rond het middaguur, stop voor de lunch in het 4-sterrenhotel Relais Saint Michel, met een fantastisch uitzicht over het eiland. Na de lunch klim je naar de abdij op de top van de berg voor een geleid bezoek aan het gotische en romaanse interieur. Geniet van wat vrije tijd om de smalle, heuvelachtige straatjes te verkennen voordat u vertrekt naar Angers, de bakermat van de Plantagenet-dynastie, waar u zult genieten van een diner en een overnachting in Hotel Mercure Lac de Maine (of vergelijkbare accommodatie). Dag 2 (zaterdag): Na een stevig ontbijt rijdt u naar Langeais, onderweg langs Cunault en Saumur. Rijd langs wijngaarden en geniet van het uitzicht op romantische kastelen aan de horizon. Aankomst in Château de Langeais om een van de bekendste voorbeelden van laatmiddeleeuwse architectuur te verkennen. Ga verder met een geleid bezoek aan Clos-Lucé, de laatste woonplaats van Leonardo da Vinci. Wandel door de prachtige tuinen van Villandry en bezoek de oude historische wijk Tours aan de benedenloop van de Loire. Een avondmaaltijd wordt geserveerd bij uw overnachting in Tours in het Hotel Mercure. Dag 3 (zondag): Volg een rondleiding door het Château de Chenonceau, gebouwd op de plaats van een oude molen aan de overkant van de rivier de Cher. Ga verder naar het decoratieve Château de Cheverny, gebruikt door de maker van Kuifje, Hergé, als inspiratiebron voor zijn fictieve Château de Moulinsart. Na de lunch in Hotel Saint-Hubert gaat u naar het Château de Chambord om het grootste en meest imposante kasteel in de Loire-vallei te verkennen. Bewonder de kenmerkende Franse Renaissance-architectuur, die op indrukwekkende wijze samengaat met traditionele middeleeuwse vormen.

...

Sitemap Normandië

Wil je alle activiteiten in Normandië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.