Normandië
Monet

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Normandië Monet: Onze meest aanbevolen

Giverny: rondleiding door Monet's House and Gardens

1. Giverny: rondleiding door Monet's House and Gardens

Ontsnap aan de drukke stad en bezoek het betoverende huis en de tuinen van de beroemde impressionistische schilder Claude Monet. Wandel met uw deskundige gids door de prachtig aangelegde tuinen en leer meer over de flora en het belang van de tuinen in de schilderijen van Monet. Ontmoet uw kleine groep (max. 9 personen) en uw gids voordat u de tuinen betreedt. Bezoek eerst de watertuin met de waterlelies die veel van zijn schilderijen inspireerden en daarna de 'Clos Normand'. Uw gids wijst u op verschillende soorten bloemen en kenmerken van de tuin. Terwijl je door de tuinen dwaalt en het huis van Monet bezoekt, leer je ook meer over het leven van Claude Monet en waarom hij de meester van het impressionisme werd. Aan het einde van de tour kun je langer blijven om alleen te wandelen of een kijkje te nemen in de grote cadeauwinkel voordat je vertrekt. Van het vroege voorjaar tot de eerste dagen van november zijn de tuinen van Monet een fee van kleuren en geuren. Vraag je gids gerust naar het pittoreske dorpje Giverny en wat er nog meer te zien is.

...
Vanuit Parijs: excursie naar Giverny van een halve dag

2. Vanuit Parijs: excursie naar Giverny van een halve dag

Maak een prachtige tocht van een halve dag naar het voormalige huis van Claude Monet, een van de meeste beroemde schilders van het Franse impressionisme. Het betoverende huis ligt in het kleine gehucht Giverny aan de overs van de rivier de Seine, ongeveer 80 kilometer ten westen van Parijs. De woning en de tuinen werden in 1966 door de zoon van Monet nagelaten aan de Académie des Beaux-Arts. Na grootschalige werkzaamheden werd het huis in 1980 voor het publiek geopend als museum. Afhankelijk van de gekozen optie, krijg je een rondleiding van een gids, een audiogids op bezoek je het museum op eigen gelegenheid.  Je vertrekt uit Parijs en reist in een comfortabele bus met airconditioning Aangezien er geen direct openbaar vervoer is naar Giverny, is dit de ideale manier om er te komen. Je rijdt via de westelijke arrondissementen van Parijs en neemt de Normandische snelweg tot aan Bonnières. Na het oversteken van de rivier de Seine bij Vernon, ga je verder naar Giverny door de beboste plateaus van het departement Eure. Giverny trok in de 19e eeuw verschillende impressionistische schilders aan, waarvan de meesten het voorbeeld van de stichter van de beweging volgende, te weten Claude Monet. Hij woonde er maar liefst 43 jaar lang. Tijdens de rondleiding bezoek je het huis van de meester, waar de spectaculaire kleuren en de betoverende tuin zijn ontworpen als kunstwerk. Laat je verblinden door de bloemperken en planten en krijg een gevoel van de gevoelens en inspiratie van de kunstenaar als je voor de beroemde waterlelies en treurwilgen in de prachtige watertuin staat.

...
Giverny: Monet's Garden Half-daagse tour vanuit Parijs

3. Giverny: Monet's Garden Half-daagse tour vanuit Parijs

Ontdek het prachtige dorp en huis in Haute-Normandie, waar de impressionistische kunstenaars, Claude Monet de laatste 40 jaar van zijn leven doorbracht. Bezoek het charmante dorpje Giverny, en ontdek waarom het zo'n bron van inspiratie voor impressionistische kunstenaars bewezen. Naar aanleiding van uw transfer van Parijs, kijken in het huis waar Monet woonde en werkte. de tuinen en de omgeving is gevestigd in een prachtige vallei van de rivier de Seine, vormde een groot deel van het onderwerp voor zijn schilderijen, nadat hij er in 1883 verhuisd. Zodra je de kamers waar de kunstenaar woonde met zijn gezin hebben gezien, een wandeling maken door 2 unieke tuinen die Monet ontworpen en aangepast zijn hele leven. Bekijk meer dan 100 verschillende soorten bloemen, en met elkaar verweven bladeren in Monet's Flower Garden. Dan, het gevoel alsof je in een van zijn schilderijen in de Japanse Tuin gestapt. Ga naar het meer vol met waterlelies en getter een betere waardering van de redenen waarom Monet gebruikt deze tuin als inspiratie voor meer dan 250 van zijn schilderijen.

...
Van Parijs: Dagtrip naar Giverny en Versailles

4. Van Parijs: Dagtrip naar Giverny en Versailles

Neem een fascinerende excursie naar 2 van de meest indrukwekkende symbolen van de Franse cultuur en ontdek de complexe en rijke geschiedenis achter hun muren. Begin uw excursie van Parijs naar Giverny met een audiogids of een gids (afhankelijk van de gekozen optie), een schilderachtig dorpje in Normandië dat in de 19e eeuw verschillende impressionistische schilders aantrok. Bekijk het huis van Claude Monet en laat je inspireren door de kleur en charme van zijn werk. Verken de kleurrijke tuin waarvan lelies, treurwilgen en bloembedden een levendige herinnering zijn aan zijn meesterlijke werken. Daarna geniet je van een traditionele lunch voordat je de prachtige site van het Paleis van Versailles bezoekt. Je ontdekt de meesterlijke combinatie van klassieke en barokke bouwstijlen. Maak een wandeling door de prachtige tuinen, loop door de spiegelzaal en bezoek de Grands Appartements om een idee te krijgen van de grandeur die koning Lodewijk XIV omringde. Je gaat rond 18.00 uur terug naar Parijs.

...
Monet's Garden Fietstour vanuit Parijs

5. Monet's Garden Fietstour vanuit Parijs

Begin deze Monet-fietstocht van een hele dag met een schilderachtige busreis door de spectaculaire tarwe- en zonnebloemvelden van Normandië. Vaar langs de luie rivier de Seine en stop bij het dorp Vernon. Hier bezoekt u de charmante boerenmarkt om picknickbenodigdheden te kopen. Spring dan op je fiets en pedaal de rivier over naar een prachtig park langs de oevers van de Seine. Geniet na de lunch van een ontspannende rit van 5 kilometer over fietspaden naar het dorp Giverny. Vaar langs de kerk van Giverny en zijn begraafplaats, waar graven zijn van lokale burgers die dateren uit de 17e eeuw, evenals Britse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, en zelfs Monet zelf begraven in de kluis van zijn familie. Passeer Hotel Baudy, waar de impressionistische schilders Manet en Renoir vroeger schilderden. Je komt dan aan bij het hoogtepunt van de dag, Monet's Garden. Besteed ongeveer 90 minuten aan het verkennen van de tuinen en het huis, inclusief de beroemde waterlelievijver waar enkele van zijn beroemdste werken zijn ontstaan. Daarnaast kunt u het dorp Giverny verkennen, met het American Museum of Art, gelegen aan de overkant van Monet's Gardens, evenals talrijke cafés en kleine straatjes die erom smeken om ontdekt te worden.

...
Vanuit Parijs: Monet Impressionism Tour naar Giverny met de Minibus

6. Vanuit Parijs: Monet Impressionism Tour naar Giverny met de Minibus

Geniet van deze reis van een halve dag naar het huis en de tuinen van Claude Monet. Kies tussen een openbare rondleiding, een privérondleiding van niet meer dan 8 of een privérondleiding van niet meer dan 8, in uw voorkeurstaal. Ontdek met uw chauffeur-gids de lelievijver en de beroemde Japanse brug, Monet's belangrijkste inspiratiebronnen aan het einde van zijn leven. Bezoek dan de bloementuin, het huis en het voormalige atelier van de grote schilder. Bezoek vervolgens het dorp Giverny met zijn prachtige romaanse Radegonde-kerk en het graf van Monet. Sluit de tour af met een lekker drankje in een plaatselijke coffeeshop.

...
Parijs: tour met kleine groepen naar Mont St-Michel en Honfleur

7. Parijs: tour met kleine groepen naar Mont St-Michel en Honfleur

Je dagtocht begint met een pick-up van je hotel of appartement in Parijs voor de rit (ongeveer 4 uur) naar Mont St. Michel. Aan boord van de ruime minibus heeft u toegang tot wifi en educatieve tablets om u voor te bereiden op uw bezoek. Uw chauffeur-gids zal ook beschikbaar zijn voor eventuele vragen. Mont St. Michel staat op de UNESCO-lijst en staat bekend om zijn opvallende baars op een klein rotseiland voor de kust van Normandië. Boven op het eiland staat een middeleeuwse abdij, waar u uitzicht op de baai kunt bewonderen. Wandel onder begeleiding van uw gids door de steile, smalle straatjes van het dorp en proef misschien wat lokale specialiteiten in de bakkerij (op eigen kosten). In de middag vervolgt u uw dagtour naar de stad Honfleur, waar u de geplaveide straten kunt verkennen en kunt genieten van de havenomgeving, een bron van inspiratie voor schilders zoals Claude Monet. Bekijk bezienswaardigheden zoals de oude haven, het Sint-Katelijneplein en de klokkentoren. Je dagtocht eindigt met een terugkeer naar Parijs voor je hotelaflevering.

...
Giverny & Monet's Garden met de trein

8. Giverny & Monet's Garden met de trein

Enkele van de beroemdste werken van Claude Monet werden geschilderd in Giverny. Deze omvatten zijn waterlelies en Japanse brugschilderingen. De impressionistische kunstenaar woonde in Giverny van 1883 tot zijn dood in 1926. Tijdens deze dagexcursie reist u met de trein naar Giverny, retour vanuit Parijs. De tuin zelf bestaat uit een bloementuin aan de voorkant van het huis en de bekendere watertuinen aan de overkant van de weg. Monet begon ongeveer 10 jaar na zijn aankomst in Giverny aan de watertuinen. Interessant genoeg was de lokale bevolking aanvankelijk gekant tegen zijn plannen om watertuinen te bouwen, bang dat de vreemde planten het water van de zijrivier die de vijvers voedde zou vergiftigen. De bloementuinen beslaan ongeveer een hectare en zijn aangelegd in randen met een kleurthema. Er zijn letterlijk duizenden bloemen in deze tuinen, waaronder massa's tulpen, irissen, oosterse papavers en pioenen, allemaal met de prachtige kleuren die de schilderijen van Monet inspireerden. De watertuinen hebben een Japans thema en omvatten een replica van de Japanse brug die te zien was in Monet's bekende schilderij. Naast de tuinen kun je het mooie en kleurrijke huis van Monet bezoeken.

...
Van Parijs: dagtour met kleine groepen naar Honfleur en Cote Fleurie

9. Van Parijs: dagtour met kleine groepen naar Honfleur en Cote Fleurie

Ontmoet uw gids 's ochtends en neem plaats in een minibus met airconditioning. Vertrek vervolgens naar het platteland in de richting van de kust van Normandië, waar schilderachtige havens bovenop natuurlijke attracties wachten. Bezoek eerst Honfleur, dat algemeen wordt beschouwd als de meest charmante van alle Normandische havensteden. Verken kronkelende geplaveide straatjes die beroemd zijn geworden door impressionistische schilders zoals Eugène Boudin en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de klokkentoren, de oude haven en het Sainte Catherine-plein. Ga verder langs de Côte Fleurie en bewonder hetzelfde panoramische uitzicht over de Franse kustlijn waar Claude Monet ooit van genoot. Bezoek de voormalige vissersdorpjes Trouville en Deauville, schilderachtige badplaatsen waar traditionele huizen en open zandstranden samenkomen. Wanneer uw tijd aan de Côte Fleurie ten einde loopt, kunt u op weg terug naar Parijs genieten van een prachtig uitzicht over de krijt- en kleikliffen van Normandië.

...
Small-Group Giverny en Van Gogh's Room in Auvers vanuit Parijs

10. Small-Group Giverny en Van Gogh's Room in Auvers vanuit Parijs

Ontdek de ongeëvenaarde schoonheid in de Clos Normand en de Japanse watertuinen van Claude Monet, in Giverny. Je zult het gevoel hebben dat je een van zijn impressionistische schilderijen bent binnengestapt terwijl je tussen de wilgen loopt en de kleine groene brug over zijn vijver met waterlelies kruist. Vervolgens verken je de binnenkant van zijn kleurrijke gezinswoning en krijg je een unieke toegang tot de vraag of de kunstenaars daadwerkelijk hebben gewoond en gewerkt. Na je bezoek aan het huis en de tuinen van Claude Monet, stop je bij zijn tombe om persoonlijk je respect te betuigen aan deze geweldige man. Daarna gaat u op pad naar de stad Auvers-sur-Oise, waar u zich zult concentreren op het moeilijke leven en de verbazingwekkende post-impressionistische kunst van Vincent van Gogh. Je bezoekt het pension waar Vincent de laatste 3 maanden van zijn leven heeft gewoond. Ontdek vervolgens het stadje en de omgeving die 77 van zijn schilderijen inspireerden. Je bezoekt de gotische "kerk van Auvers" en wandelt in het eigenlijke "tarweveld met kraaien". Als u deze plaatsen met uw eigen ogen ziet, begrijpt u waarom Vincent van Gogh zoveel inspiratie vond in Auvers-sur-Oise. Je bezoekt ook de laatste rustplaats van Van Gogh; een nederige met klimop bedekte grafsite.

...

Sitemap Normandië

Wil je alle activiteiten in Normandië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Normandië

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 33 beoordelingen

Alles gaat goed. Bedankt voor de rit. Een heel mooi dorp. En het museum is het huis van Monet. Mooie tuin. En de sfeer. Ik kreeg veel indrukken en emoties. Ik raad het iedereen aan. De schoonheid van de natuur en bloemen. De tuin en vijver zijn prachtig! De sfeer in het museum is geweldig. Een prachtig huis met prachtige meubels, schilderijen, sculpturen. Ramen. Woonkamers. Borden. Fauteuils. Banken. gordijnen. Veel kamers. Er is een souvenirwinkel op het terrein. Er is een restaurant. Straten en huizen. Ze zijn overal betoverend. De vijver waaruit Monet zijn schilderijen schilderde. En de brug. En lelies. En ik weet niet meer wat ik moet schrijven. Er zijn nog 425 tekens over. Je kunt niet eisen. Van bezoekers om zulke lange recensies te schrijven. Links. 340 tekens.