Kies data

Dingen om te doen North Rhine-Westphalia

North Rhine-Westphalia: De beste dingen die je niet wil missen

Düsseldorf: brouwerijrondleiding met Alt-bierproeverijen

1. Düsseldorf: brouwerijrondleiding met Alt-bierproeverijen

Ervaar een leuke manier om de prachtige stad en geschiedenis van Düsseldorf te verkennen met de beroemde brouwerijrondleiding. Ontmoet je jonge en energieke gids, een ervaren professional die je graag meeneemt op een reis door de beroemdste brouwerijen van de stad. Je komt niet alleen iets te weten over de brouwerijen en de lokale brouwcultuur, maar vooral ook het resultaat van honderden jaren ervaring met brouwen. Ervaar de warme en traditionele sfeer terwijl de brouwerijrondleiding licht werpt op de vreemdste, meest interessante en hilarische feiten en legendes van Düsseldorf. De tour omvat niet alleen de meest historische en ervaren brouwerijen zoals de 'Im Füchschen', maar ook de modernere meesters in het 'Alt Bier' brouwen zoals de 'Kürzer'. De 2-uur durende rondleiding begint op de Radschläger Brunnen tegenover de beroemde brouwerij 'Zum Goldenen Ring'. De gidsen zijn gemakkelijk te herkennen, uitgerust met zwarte rugzakken en een kenmerkend rood naamplaatje. Ze verzamelen alle deelnemers voordat rondleiding begint en geven je de kans om de rest van de bierliefhebbers te ontmoeten en een paar vrienden te maken en ervoor te zorgen dat niemand achterblijft. Nadat je kennis hebt gemaakt, wordt er geen tijd verspild omdat de rondleiding begint met de dorstlessende reis naar 4 verschillende brouwerijen, waar je heerlijk lokaal bier proeft om het bier te vinden dat het beste bij je past. Tijdens deze rondleiding hebben de gidsen de vrijheid om te kiezen naar welke brouwerijen je moet gaan. Hierdoor kunnen ze beslissingen nemen op basis van de groepsdynamiek, zodat iedereen wordt vermaakt en tevreden is. Het maakt niet uit of je er bent met je vrienden, families, collega's, sportteam of alleen, de openbare brouwerijrondleiding is voor iedereen.

Dortmund: zelfgeleide tour BVB Signal Iduna Park

2. Dortmund: zelfgeleide tour BVB Signal Iduna Park

Geniet van een zelfgeleide tour door het Signal Iduna Park, de thuisbasis van de beroemde Duitse voetbalclub BVB, Borussia Dortmund. Je tour begint bij Foyer West, waar een instructeur je uitlegt hoe de tour werkt. Vanaf daar word je op weg gestuurd naar de westelijke tribune. Dit is een zelfgeleide tour, wat betekent dat je het stadion op eigen gelegenheid verkent en de aanwijzingen volgt. Tijdens de route kom je meer te weten over het stadion, de club en de spelers. De verwachte duur van de tour is 60 minuten. Een hoogtepunt van de tour is de 'mix zone', het gebied waar rivaliserende teams elkaar voor het eerst ontmoeten. De spelershutten, de spelerstunnel en natuurlijk het eigenlijke veld wachten ook op je om verkend te worden. Je mag niet op het veld komen of het gras aanraken, maar je mag wel op de bank van de coach zitten en de BVB-spirit inademen.

Düsseldorf: bierwandeltocht Altbier

3. Düsseldorf: bierwandeltocht Altbier

Geniet van de authentieke biercultuur en levensstijl van Düsseldorf tijdens deze stadswandeling. Proef van lokale brouwerijen en leer meer over de productie terwijl je gids je door het proces leidt. Je tocht begint voor de Schloßturm op de Burgplatz in de oude binnenstad van Düsseldorf. In de Brauerei Kürzer krijg je inzicht in het brouwproces en zie je het "biervat dat nooit leeg is." Proef de niet-gepasteuriseerde ambachtelijke bieren met unieke smaken die je geblinddoekt zou kunnen proeven. Drink als een local, sta op straat voor de brouwerij en luister terwijl je gids verhalen deelt over de lokale biercultuur. Leer de antwoorden op de eeuwige vragen: Waarom is Altbier geen oud bier? Wat of wie is een Köbes? Waarom hoef je in Düsseldorf geen bier te bestellen? Waarom zijn de glazen zo klein? Waar is de "langste bar ter wereld"? Hoe komt de Neandertaler aan zijn naam? Maak daarna nieuwe vrienden en reserveer een tafel bij een van de brouwerijen, waar je tour met een hoogtepunt zal eindigen.

Keulen: ticket Chocolademuseum

4. Keulen: ticket Chocolademuseum

Het Chocolademuseum ligt in de oude stad van Keulen, op het  schiereiland van de Rheinau-haven, aan beide zijden omringd door de rivier. Je herkent het gemakkelijk door de  Malakoffturm die direct voor het museum staat.   Het museum herbergt een collectie die je meeneemt door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. De grote ruimte bevat exposities die licht werpen op de oorsprong en de cultuur van chocolade en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.  De schatkamer bekijkt hoe de Maya's en Azteken chocolade gebruikten toen het nog een drankje was gewijd aan de goden. Cacao reisde vanuit Amerika naar Europa, waar het alleen voor de rijke klassen toegankelijk was. Het Chocolademuseum in Keulen laat zien hoe chocolade een traktatie werd voor iedereen en hoe media en reclamecampagnes begonnen met het aanprijzen van deze zoete lekkernij.

Keulen: ticket TimeRide VR-tijdreis

5. Keulen: ticket TimeRide VR-tijdreis

Maak een spannende reis met TimeRide en beleef het ongerepte Keulen en de fascinerende levensstijl van de legendarische jaren twintig! Samen met de charmante hoedenmaakster Tessa en de Keulse trambestuurder Pitter ontdek je de spannende tijd na het einde van de Eerste Wereldoorlog, de Britse bezetting en de Spaanse griep. Jouw tijdreis in drie stappen: - De bioscoop: In de jaren 1920 ontwikkelden zich steeds meer bioscopen tot enorme filmpaleizen. De bioscoop was een alomtegenwoordig en glamoureus onderdeel van het dagelijks leven en een belangrijke bron van informatie. Stap binnen in ons 'Lichtspielhaus' en neem plaats in het gezelschap: een onderhoudende korte film in de stijl van die tijd toont je de historische ontwikkeling van Keulen in de jaren twintig. - De hoedenwinkel: In de hoedenwinkel van de familie Riedschneider duik je samen met Tessa in de wereld van de glamoureuze mode uit de jaren twintig. In de jaren 1920 droeg iedereen een hoed en de keuze van de hoed zei veel over de drager! In de liefdevol ingerichte winkel wordt de kunst van het hoeden dragen en hoeden maken geïllustreerd aan de hand van talrijke originelen van de Keulse hoedenmakersfamilie Diefenthal. Je komt ook meer te weten over Tessa's dringende speciale bestelling... Zal haar belangrijke levering op tijd op de Neumarkt aankomen dankzij Pitter? · De VR-rit: Het hoogtepunt van je reis terug naar het jaar 1926. Tijdens je virtuele rit met de eerste elektrische tram in Keulen ervaar je de pracht van de stad, voordat deze tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Met jouw VR-bril geniet je van een 360-graden panoramische blik en ontdek je iconische gebouwen in het oude Keulen, waarvan vele zijn verdwenen of onherkenbaar zijn geworden: de omgeving van de Dom van Keulen, het oude treinstation, het theater Schauspielhaus, het stadhuis onder Konrad Adenauer, en veel meer. Op de Neumarkt eindigt je reis in de bonte carnavalsdrukte met een 'grande finale'.

Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

6. Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

Als je op zoek bent naar een leuke manier om de prachtige stad en de geschiedenis van Keulen te ontdekken, dan is deze populaire Brauhaustour een uitstekende keuze. Tijdens deze rondleiding is de gids vrij om te kiezen naar welke brouwerijen je gaat. Hierdoor kan de gids keuzes maken op basis van de groepsdynamiek, zodat iedereen tevreden is en een leuke tijd beleeft. Als je een nog persoonlijkere beleving wilt, dan kun je de optie met privégids kiezen. Deze twee uur durende tour begint bij het monument de Kreuzblume, voor de hoofdingang van de Dom. Na een aantal leuke feiten over de Dom en de Kreuzblume begin je met je dorstlessende reis langs drie verschillende Brauhäuser, waar je drie heerlijke varianten van het lokale bier proeft, zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past. Je leert niet alleen wat over de brouwerijen en de lokale brouwcultuur, je proeft ook het resultaat van honderden jaren brouwervaring. De tour voert je langs een aantal van de meest traditionele Brauhäuser van Keulen, zoals het 700 jaar oude Brauhaus Sion, maar ook jongere zoals Früh am Dom, het grootste Keulse Brauhaus.

Duisburg: Schimmi-Tour met Currywurst in de haven

7. Duisburg: Schimmi-Tour met Currywurst in de haven

Voor fans van Horst Schimanski, alias Schimmi, beleef een ongelooflijke twee uur durende bezoek aan de belangrijkste filmlocaties in het havengebied van Duisburg-Ruhrort. Meer dan 12.000 fans uit heel Duitsland, Nederland en Zwitserland hebben de sporen van Schimmi al gevolgd en zijn avonturen uit de beroemde tv-serie "Tatort" bewonderd. Uw gidsen zijn specialisten in anekdotes over Schimmi en weten bijvoorbeeld waarom het tv-personage Schimanski zo veel besproken werd in Duitsland en waarom hij vandaag de dag nog steeds zo bewonderd wordt. Geniet aan het einde van de tour van een proeverij van een van Schimanski's favoriete maaltijden, currywurst (Duitse curryworst).

Bottrop: toegangsbewijs voor een hele dag Movie Park

8. Bottrop: toegangsbewijs voor een hele dag Movie Park

Geniet van een dag vol avontuur vol actie in het Movie Park, het grootste film- en recreatiepark van Duitsland. Betreed het park zonder tijd in de rij te hoeven staan en dompel jezelf onder in de filmwereld terwijl je geniet van de 40 attracties van het park Terugspoelen en vooruitspoelen op de Multi-Dimension Coaster, een donkere achtbaan die een meeslepende multimedia-ervaring biedt. Berijd de Movie Park Studio Tour-achtbaan met het hele gezin en ervaar een Hollywood-studiotour met 60 km/u. De kleintjes zullen veel dierenplezier beleven in Adventure Bay, het PAW-Patrol-themagebied van het park. Hier kunnen grote en kleine fans hun hondenhelden van dichtbij ontmoeten. Ontdek dit en meer in Europa's grootste Nickland. Voor degenen die in de maand oktober op bezoek komen, bereid je voor op een griezelig Halloween-evenement met meer dan 280 monsters, talloze horrorhuizen en speciale schrikzones. Probeer op vampiers te jagen in de overdekte achtbaan Van Helsing's Factory of achtervolg bandieten door het wilde westen in de eerste houten achtbaan van Duitsland, The Bandit.

Düsseldorf: ticket voor de Rijntoren

9. Düsseldorf: ticket voor de Rijntoren

De Rijntoren, Düsseldorfs bekendste blikvanger, werd ontworpen door architect H. Deilmann en in 1982 gebouwd aan de zuidkant van de stad, bij de ingang van de Mediahaven. Vanaf de toren wacht een adembenemend uitzicht over de Rijnstad op je: de Mediahaven, het historische centrum, de Hofgarten, Königsallee en de Rijn. Ze liggen allemaal aan je voeten. Als je de toren bezoekt bij helder weer, kun je zelfs de Dom van Keulen in de verte zien liggen.  Boek je de aanvullende optie, dan kun je ook met een warme drank of een glas wijn of bier in de bar op de hoogste verdieping, op 168 meter hoogte, van het uitzicht genieten. Openingstijden:  Zondag tot en met donderdag: 11.00 - 24:00 uur Vrijdag, zaterdag en feestdagen: 11:00 - 01:00 uur

Düsseldorf: rondvaart over de rivier de Rijn

10. Düsseldorf: rondvaart over de rivier de Rijn

Düsseldorf heeft veel te bieden - niet alleen het carnaval. Maak kennis met de bezienswaardigheden van Düsseldorf aan boord van een schitterende rondvaart over de rivier. Ontdek de Duitse modestad op zijn best terwijl je heerlijk kunt ontspannen aan boord van de boot. Bewonder de ruïnes van de stad en raak onder de indruk van het panorama van de pittoreske oude stad. Je ziet volop leven aan de oevers als je voorbij het culturele en commerciële hart van het Rijnland vaart. De boot vertrekt vanaf een centrale locatie in het centrum van de stad, en tijdens de rondvaart kun je de mooie oevers van de Rijn in alle comfort bekijken. Tijdens de boottocht over de rivier de Rijn kun je een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water bewonderen. Aan boord van de boot kun je bij de bar tegen redelijke prijzen hapjes en drankjes bestellen.

Veelgestelde vragen over North Rhine-Westphalia

Welke topattracties zijn een must-see in North Rhine-Westphalia?

De topattracties in North Rhine-Westphalia zijn:

Overzicht activiteiten in North Rhine-Westphalia

Wil je alle activiteiten in North Rhine-Westphalia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over North Rhine-Westphalia

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 15.646 beoordelingen

We brachten een geweldige middag door met rondwandelen en proeven van de bieren die Düsseldorf te bieden heeft. Miguel, onze gids, supervriendelijk, attent en grappig, maakte de ervaring zowel leuk en aangenaam als interessant en leerzaam. Hij heeft uitgebreide kennis over het onderwerp, dus je kunt hem er alles over vragen. Na het beëindigen van de ervaring herhaalden we op de plaatsen die onze gids ons had laten zien. 10/10. Bedankt Michaël!

Leuk om op een ongedwongen manier en onder het genot van een biertje meer over de geschiedenis van Keulen te weten te komen. Max kan erg leuk vertellen!

Gewoon doen, is heel leuk voor de kinderen. En ikzelf was ook erg tevreden. Alles via deze website geregeld, snel en goed!

Hauke was een leuke gids die mooie verhalen vertelde uit het heden maar ook uit het verleden.

Geweldige tour, gids Susa had geweldige verhalen en anekdotes, bedankt!