Datums kiezen

Ontdek het beste van
North Rhine-Westphalia

Onze aanbevelingen voor North Rhine-Westphalia

Keulen: panoramische stadsrondvaart

1. Keulen: panoramische stadsrondvaart

Reis door de charmante stad Keulen en ontdek de bezienswaardigheden vanaf het water. Haal wat hapjes en drankjes uit de bar aan boord (op eigen kosten) en ontspan terwijl je uitkijkt op de historische bezienswaardigheden en bruggen van Keulen. Maak kennis met de oude binnenstad van Keulen, gekenmerkt door zijn prachtige kerken en historische gebouwen. Ook zie je hier en daar indrukwekkende moderne gebouwen, zoals het Lindt chocolademuseum. Bewonder de bruggen vanaf het water, zoals de Hohenzollern, Deutz Bridge en de South Bridge. Passeer het Duitse Sport- en Olympisch Museum en vaar door het ultramoderne stadsvernieuwingsproject Rheinauhafen. Bewonder de prachtige Dom van Keulen en maak wat foto's van een afstand om het bouwwerk in al zijn glorie vast te leggen.

Keulen: 24h Hop-On Hop-Off Sightseeing Bus Ticket

2. Keulen: 24h Hop-On Hop-Off Sightseeing Bus Ticket

Ga mee met deze 90 minuten durende rit door Keulen en leer meer over de bewogen geschiedenis van de stad, verenigingen en persoonlijkheden. Stap aan boord van een dubbeldekkerbus voor een tour langs alle belangrijke plekken van Keulen. Met dit 24-uurs hop-on hop-off ticket kun je bij elk van de 14 haltes uitstappen om bezienswaardigheden als de Dom, de dierentuin, de oude stad en de Chlodwigplatz te bekijken. Stap in de bus en maak je klaar om de stad te verkennen. Ga naar het bovendek of blijf beneden terwijl de bus door de straten van Keulen rijdt. Luister naar het informatieve commentaar terwijl de bus door de schilderachtige stad rijdt. Kom en ga uit de bus wanneer je wilt, met keuze uit 14 haltes om in of uit te stappen. Verken de stad op je gemak zonder een tijdschema te hoeven volgen, zodat je spontaan kunt beslissen wat je wilt zien. Ontdek de stad terwijl je langs bezienswaardigheden zoals het chocolademuseum van Keulen, het congrescentrum Gürzenich en de Eigelsteinpoort glijdt. Maak kennis met het hoge Triangle-gebouw in Keulen, het Odysseum en de Lanxess Arena. De haltes voor de bustours zijn: - Dom (de eerste bus vertrekt om 10 uur, de laatste bus om 17 uur) - Oude Stad - Rothgerberbach - Chlodeigplatz - Chocolademuseum - Driehoekige toren - Lanxess Arena - Odysseum/Köln Arcaden - Dierentuin/Bloemen - Eigelstein - Mediapark - Friesenplatz - Neumarkt - Kathedraal (de eerste bus komt om 11:30 uur terug en de laatste bus komt om 18:30 uur aan) Elke 30 minuten komt er een nieuwe bus aan bij elke halte.

BVB Signal Iduna Park: Stadiontoegang en zelf rondleiding

3. BVB Signal Iduna Park: Stadiontoegang en zelf rondleiding

Geniet van een zelfgeleide tour door het Signal Iduna Park, de thuisbasis van de beroemde Duitse voetbalclub BVB, Borussia Dortmund. Je tour begint bij Foyer West, waar een instructeur je uitlegt hoe de tour werkt. Vanaf daar word je op weg gestuurd naar de westelijke tribune. Dit is een zelfgeleide tour, wat betekent dat je het stadion op eigen gelegenheid verkent en de aanwijzingen volgt. Tijdens de route kom je meer te weten over het stadion, de club en de spelers. De verwachte duur van de tour is 60 minuten. Een hoogtepunt van de tour is de 'mix zone', het gebied waar rivaliserende teams elkaar voor het eerst ontmoeten. De spelershutten, de spelerstunnel en natuurlijk het eigenlijke veld wachten ook op je om verkend te worden. Je mag niet op het veld komen of het gras aanraken, maar je mag wel op de bank van de coach zitten en de BVB-spirit inademen.

Düsseldorf: rondvaart over de rivier de Rijn

4. Düsseldorf: rondvaart over de rivier de Rijn

Dusseldorf heeft veel te bieden. Maak kennis met de bezienswaardigheden in Düsseldorf aan boord van een prachtige riviercruise. Ontdek de modestad van Duitsland op zijn best terwijl u ontspant aan boord. Bewonder de stad en raak onder de indruk van het panorama van de oude binnenstad. Gelegen in het culturele en commerciële hart van het Rijnland, zult u volop leven aan de rivieroevers zien terwijl u voorbij vaart. Vaar vanaf een centrale locatie in het stadscentrum en bekijk comfortabel de prachtige oevers van de Rijn. Tijdens de tocht over de Rijn kunt u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en bezienswaardigheden van de stad vanaf het water bewonderen. Aan boord van de boot kun je wat hapjes en drankjes kopen aan de bar.

Keulen: topbezienswaardigheden Rijncruise

5. Keulen: topbezienswaardigheden Rijncruise

Bekijk de topattracties van Keulen vanaf het water tijdens een stadsrondvaart. Spot de wereldberoemde Dom van Keulen, vaar onder 5 bruggen door en geniet van het lopende commentaar uit de luidsprekers van het schip. Begin uw Rijncruise met het schip MS Rheinperle, MS Rheinland of MS Rheintreue. Nadat je de iconische Dom van Keulen en de oude binnenstad hebt bekeken, vaar je naar de Rheinauhafen, waar je de kenmerkende kraanhuizen kunt zien. Ga onder 5 bruggen door om Rodenkirchen in het zuiden te bereiken. De cruise brengt je vervolgens naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ten noorden van de koepel, zoals de Zoobrücke-brug. Ontdek tijdens de cruise meer over de bezienswaardigheden van Keulen met commentaar aan boord en Engels en Duits. Als u wilt, kunt u ontspannen met een lokaal Kölsch-biertje of een sterke koffie en een stuk taart. Op extra avondvaarten (vanaf 17.30 uur) kunt u aan boord genieten van de zonsondergang met gekoelde loungemuziek en ontspannen tijdens de rondvaart! (Deze rondleidingen worden uitgevoerd zonder uitleg van de bezienswaardigheden.)

Keulen: ticket Chocolademuseum

6. Keulen: ticket Chocolademuseum

De bezoekers worden verwelkomd met een tropisch huis waar je naar binnen kunt lopen, natuurhistorische informatie over cacao, tentoonstellingen van precolumbiaanse culturen uit Midden-Amerika, een belangrijke verzameling porselein en zilver uit de Barokperiode, evenals talloze oude machines uit de tijd van industrialisatie. In een glazen chocoladefabriek en in het chocolade-atelier kunnen bezoekers zien hoe chocoladeproducten op industriële wijze worden gemaakt, maar ook individueel met de hand. Daarnaast is er een 3 meter hoge chocoladefontein waarin 200 kg heerlijke chocolade constant borrelt voor proeverijen. Proeven wordt uitdrukkelijk aangemoedigd!

Dortmund: ticket voor Phoenix des Lumières

7. Dortmund: ticket voor Phoenix des Lumières

De Phoenix des Lumières is gevestigd in een voormalige plassen- en walserij in de stad Dortmund. Culturespaces wil de locatie weer tot leven brengen door er een groot digitaal kunstcentrum te creëren waar grote meeslepende tentoonstellingen worden gepresenteerd. De unieke architectuur van de gebouwen is een showcase die de werken van de beroemdste kunstenaars uit de kunstgeschiedenis uitlicht en bezoekers een unieke meeslepende ervaring biedt. De Phoenix des Lumières opende op 28 januari 2023 voor het publiek met de tentoonstellingen 'Gustav Klimt: goud en kleur' en 'Hundertwasser, in de nasleep van de Wiener Secession'. Op dit moment kun je de unieke, moderne tentoonstelling van de beroemde werken van Dalí en Gaudí en de tijdelijke tentoonstelling 3 Bewegingen bekijken. Dwaal met een van de toegangsbewijzen door de gerenoveerde industriële ruimte die bekend staat als de Phoenix des Lumières. Laat je meeslepen door levendige kleuren en creatieve genialiteit. Begin je meeslepende ervaring op de historische locatie van de Phoenix des Lumières. Deze voormalige staalfabriek, ooit bekend als de Phoenixhalle, is omgetoverd tot een digitaal kunstcentrum. Ga het gebouw van 3.000 m² binnen en bewonder de heringerichte ruimte. Loop verder door de tentoonstelling en bewonder hoe de ruimte weer tot leven is gebracht.

Keulen: ticket TimeRide VR-tijdreis

8. Keulen: ticket TimeRide VR-tijdreis

Maak een spannende reis met TimeRide en beleef het ongerepte Keulen en de fascinerende levensstijl van de legendarische jaren twintig! Samen met de charmante hoedenmaakster Tessa en de Keulse trambestuurder Pitter ontdek je de spannende tijd na het einde van de Eerste Wereldoorlog, de Britse bezetting en de Spaanse griep. Jouw tijdreis in drie stappen: - De bioscoop: In de jaren 1920 ontwikkelden zich steeds meer bioscopen tot enorme filmpaleizen. De bioscoop was een alomtegenwoordig en glamoureus onderdeel van het dagelijks leven en een belangrijke bron van informatie. Stap binnen in ons 'Lichtspielhaus' en neem plaats in het gezelschap: een onderhoudende korte film in de stijl van die tijd toont je de historische ontwikkeling van Keulen in de jaren twintig. - De hoedenwinkel: In de hoedenwinkel van de familie Riedschneider duik je samen met Tessa in de wereld van de glamoureuze mode uit de jaren twintig. In de jaren 1920 droeg iedereen een hoed en de keuze van de hoed zei veel over de drager! In de liefdevol ingerichte winkel wordt de kunst van het hoeden dragen en hoeden maken geïllustreerd aan de hand van talrijke originelen van de Keulse hoedenmakersfamilie Diefenthal. Je komt ook meer te weten over Tessa's dringende speciale bestelling... Zal haar belangrijke levering op tijd op de Neumarkt aankomen dankzij Pitter? · De VR-rit: Het hoogtepunt van je reis terug naar het jaar 1926. Tijdens je virtuele rit met de eerste elektrische tram in Keulen ervaar je de pracht van de stad, voordat deze tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Met jouw VR-bril geniet je van een 360-graden panoramische blik en ontdek je iconische gebouwen in het oude Keulen, waarvan vele zijn verdwenen of onherkenbaar zijn geworden: de omgeving van de Dom van Keulen, het oude treinstation, het theater Schauspielhaus, het stadhuis onder Konrad Adenauer, en veel meer. Op de Neumarkt eindigt je reis in de bonte carnavalsdrukte met een 'grande finale'.

Düsseldorf: 24-uurs hop-on hop-off ticket

9. Düsseldorf: 24-uurs hop-on hop-off ticket

Stap aan boord en geniet van de hoogtepunten van Düsseldorf! De tour duurt ongeveer 90 minuten en voert je dwars door en rond het centrum van de bruisende metropool aan de Rijn. Dankzij het moderne HopOn HopOff concept kun je bij elke halte uitstappen en op je gemak je favoriete plekken verkennen. Onderweg leer je via koptelefoons (tien talen) meer over elke attractie en de geschiedenis van de stad. De haltes voor de bustours zijn: - Königsallee (Kö-Brücke Königsallee/Steinstraße) (eerste bus vertrekt om 10 uur, de laatste bus om 16 uur) - Burgplatz/Altstadt - Rheinturm/Medienhafen (öffentliche Haltestelle: Rheinturm - 1) - Rheinterrasse/Ehrenhof (öffentliche Haltestelle: Rheinterrasse) - Nordpark/Aquazoo (Kaiserswerther Str.) - Kunstakademie/Altstadt (öffentliche Haltestelle: Tonhalle/Ehrenhof - 5) - Hoofdingang (centrale bibliotheek-Konrad-Adenauer-Platz 1) - Königsallee (Kö-Brücke Königsallee/Steinstraße)

Keulen: Brouwerij Tour met 3 Kölsch Bierproeverijen

10. Keulen: Brouwerij Tour met 3 Kölsch Bierproeverijen

Ontdek de fascinerende brouwcultuur en geschiedenis van Keulen op een ontspannen manier. De rondleiding met gids neemt je mee naar de meest gerenommeerde brouwerijen van de stad, waar je drie heerlijke soorten Kölsch kunt proeven (inbegrepen). De gemotiveerde gidsen selecteren brouwerijen op basis van de groepsdynamiek en wensen om voor elke gelegenheid een ervaring op maat te creëren. Naast de traditionele brouwerijen zoals het 700 jaar oude Brauhaus Sion of het eerbiedwaardige Früh am Dom, worden ook de spannende, jongere brouwerijen in de oude stad verkend. De unieke ervaring begint in het hart van de stad, bij de hoofdingang van de Dom van Keulen, en leidt door de pittoreske oude stad naar de Heumarkt. Of je nu alleen reist, met z'n tweeën, in een groep of als gezelschap - deze tour belooft twee zorgeloze en vermakelijke uren in de prachtige oude stad aan de Rijn.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van North Rhine-Westphalia

Alle activiteiten

565 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over North Rhine-Westphalia

Wat zijn de topattracties van North Rhine-Westphalia?

Andere activiteiten in North Rhine-Westphalia

Wil je alle activiteiten in North Rhine-Westphalia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over North Rhine-Westphalia

Gemiddelde beoordeling

4.5
(15.646 beoordelingen)

Leuke tour met een leuke gids die je veel informatie over de geschiedenis van de stad en het bierbrouwen verteld.

goede uitleg met de nodige humor, Moritz wist op al onze vragen een mooi en duidelijk antwoord te bieden.

Fantastische tour door Dusseldorf gehad met een geweldige gids die met veel passie vertelde over de stad.

De organisatie heeft ons uitstekend van kaartjes voor de musical voorzien.

Hele leuke tour! Gezellige gids en leuke invulling van de middag!