Belevingen in
Noto, Italië

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Noto, Italië: De beste dingen die je niet wil missen

Noto, Modica en Ragusa: De Barokke Tour vanuit Catania

1. Noto, Modica en Ragusa: De Barokke Tour vanuit Catania

De eerste halte op deze 8-uurs tour is Noto, de tuin van steen, bekend om zijn barokke erfgoed. Na de massale aardbeving van 1693 werd Noto herbouwd op Meti Hill. De oorsprong van de stad dateert uit de vroege bronstijd. Ga naar Modica en bezoek de oudste chocoladefabriek in Sicilië. De stad heeft ook een rijke geschiedenis en een prachtig architectonisch erfgoed. Zie onder andere de kathedralen van San Giorgio en San Pietro, Palazzo Polara en Palazzo Napolino-Tommasi Rosso. Ragusa werd in 2002 toegevoegd aan de UNESCO World Heritage voor zijn monumenten van de late barokperiode. Bezoek voorbeelden van deze stijl, waaronder de kathedralen en paleizen.

...
Catania: Syracuse, Ortigia en Noto, vervoer en rondleiding

2. Catania: Syracuse, Ortigia en Noto, vervoer en rondleiding

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Catania, bezoek je  het prachtige Neapolis in Syracuse. In 2005 werd dit beroemde archeologische park met Grieks theater, uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Met behulp van een plattegrond bewonder je de indrukwekkende ruïnes van deze locatie.  Na je bezoek aan Syracuse, reis je naar het mooie schiereiland Ortigia. Beginnend bij de ruïnes van de tempel van Apollo, maak je een rustige wandeling om de spectaculaire witte kathedraal van Santa Maria van de Onbevlekte Ontvangenis te bereiken. Je bewondert de idyllische kathedraal voordat je stopt bij de Fontein van Arethusa, een legendarische zoetwaterbron. Als lunch kun je genieten van een klassieke Siciliaanse snack (Tavola Calda) met water en rode wijn. Of ervoor kiezen om in de 1-uur durende pauze te lunchen bij één van de vele goede restaurants in de steegjes van de stad. Bij het bereiken van Noto ontdek je dit juweel van de Siciliaanse barokke architectuur, dat vaak wordt beschouwd als een openluchtmuseum! Je bewondert de buitengewone architectuur van de vele paleizen, kerken en trappen. Na een opwindende dag, leun je achterover en ontspan je terwijl je wordt teruggebracht naar je hotel in het comfort van een luxe voertuig. 

...
Syracuse, Ortigia en Noto Full-Day Tour van Catania

3. Syracuse, Ortigia en Noto Full-Day Tour van Catania

Leer de oude geschiedenis van Sicilië op een hele dag sightseeing tour die neemt in het archeologische park van Neapolis, de thuisbasis van de meerderheid van de klassieke monumenten van de Griekse en Romeinse Syracuse. Naar aanleiding van een pick-up van uw accommodatie in Catania, over te dragen aan de ruïnes van Syracuse, nu vermeld als een UNESCO World Heritage Site. Tijdens een begeleide wandeling ontdek je veel oude Romeinse straten, evenals monumenten zoals het Griekse theater, waarvan de cavea is een van de grootste ooit gebouwd door de oude Grieken. In de buurt van het Griekse theater, vindt u de Latomie zien, met inbegrip van de kalkstenen grotten bekend als de "oor van Dyonisius," evenals de christelijke kerk van San Nicolò ai Cordari. Bewonder het amfitheater van het Romeinse keizertijd, en nog veel meer. Dan blijven Ortigia Island naar het historische hart van Syracuse ervaren. Gelegen aan de oostelijke einde van het park, en gescheiden door een smal kanaal, wordt Ortigia gevuld met Griekse tempels, christelijke kerken, en Arabische straten. Bezoek de Arethusa fontein en de Piazza del Duomo, waar de barokke paleizen, zoals Beneventano del Bosco Palace en de Senaat Palace behoren tot de mooiste van Sicilië. Na de lunch (op eigen kosten), ga dan naar het stadje Noto, bekend om zijn unieke stijl van de Siciliaanse barokke architectuur, en uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site in 2002. Wander het openluchtmuseum en prachtige Corso Vittorio Emanuele aan de vele paleizen te bewonderen en kerken die, gegroepeerd, staan bekend als de "Stone Garden."

...
Catania: dagtrip Vendicari, Marzamemi en Noto

4. Catania: dagtrip Vendicari, Marzamemi en Noto

Ontmoet uw lokale gids en geniet van comfortabel vervoer met airconditioning vanuit Catania. De eerste stop is het natuurreservaat Vendicari, de belangrijkste natuuroase in Italië. Ontdek de prachtige stranden van fijn zand en grote zoutwatermoerassen. Probeer ook trekvogels en plantensoorten te spotten die op de duinen en kliffen groeien. De dag gaat verder met een stop in Marzamemi, een klein vissersdorpje dat uitkijkt over de Ionische Zee. Bezoek de ruïnes van de Tonnara, een oude structuur die werd gebruikt om tonijn te vangen. Laat je verrassen door een overdaad aan kleuren, bloemen, oude gebouwen en het ene fotogenieke plekje na het andere. Bezoek ten slotte Noto, de hoofdstad van de Siciliaanse barok. Verdwaal op de charmante pleinen en bewonder de kerken, gebouwen, gevels en balkons, allemaal zwaar versierd in de traditionele stijl.

...
Van Catania: Syracuse en Noto Cultuur en Geschiedenis Tour

5. Van Catania: Syracuse en Noto Cultuur en Geschiedenis Tour

Ontdek twee van de mooiste steden van Sicilië tijdens deze begeleide geschiedenis- en cultuurtour door Syracuse en Noto. Syracuse staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, terwijl Noto wordt beschouwd als de mooiste stad van de Siciliaanse barok. Zie het archeologische park van Neapolis, Ortigia en meer. Ontmoet je gidsen die je naar het Archeologisch Park van Neapolis zullen leiden, een gebied dat rijk is aan archeologische vondsten uit verschillende perioden van de geschiedenis van Syracuse. Ga later verder op het eiland Ortigia, het historische centrum van Syracuse. Loop door steegjes die meer dan 2000 jaar oud zijn en vol geschiedenis. Bekijk de spectaculaire kathedraal. Ga vervolgens naar het historische centrum van Noto, dat de stenen tuin wordt genoemd vanwege de architectonische schoonheid van de paleizen. Zie waarom deze plek wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Siciliaanse barok. Nadat je Syracuse en Noto hebt ervaren, word je teruggebracht naar je ophaallocatie.

...
Catania: Baroktour Noto, Modica en Ragusa Ibla

6. Catania: Baroktour Noto, Modica en Ragusa Ibla

De Siciliaanse barok is een icoon in het gebied dat bekend staat als Val di Noto. Na de verwoestende aardbeving van 1693 werden deze plaatsen herbouwd met deze stijl van decoraties. Ontdek de rijkdom aan spookachtige maskers en uitgebreide steengravures. Ontdek eerst Noto, de hoofdstad van de Siciliaanse barok. Loop tussen de prachtige gebouwen van de Garden of Stone en bewonder de elegantie en kronkeligheid van de architecturale elementen. De route gaat verder naar Modica, een stad van oude oorsprong en met een uitstekende culinaire traditie. Proef de verschillende soorten Modica-chocolade, beroemd en bekend over de hele wereld. Ragusa Ibla maakt de volledige onderdompeling in de barok compleet met zijn karakteristieke steegjes, weelderige gebouwen en Iblei-tuinen.

...
Van Taormina: Siracusa & Noto Tour met kleine groepen

7. Van Taormina: Siracusa & Noto Tour met kleine groepen

Begin uw dag om 8:00 uur met een pick-up van het vooraf afgesproken ontmoetingspunt in Taormina. Als je eenmaal hebt genoten van een aangenaam meet-and-greet met je chauffeur, ga je naar Syracuse en geniet je van alle bezienswaardigheden onderweg. Je eerste stop van de dag is het archeologische park van de Neapolis. Hier kunt u het Griekse en Romeinse erfgoed van de site bewonderen door getuige te zijn van bezienswaardigheden zoals het Griekse theater, het oor van Dionysius en de Latomie. Daarna ga je naar het mooie eiland Ortigia, het historische centrum van Syracuse dat via een korte brug met de stad is verbonden. Hier wandelt u door de steegjes en de pleinen van de oude stad en ontdekt u de bezienswaardigheden, beginnend bij de ruïnes van de tempel van Apollo, de kathedraal en de Arethusa-fontein. Tijdens uw bezoek aan Ortigia wordt een lichte lunch met lokale producten aangeboden; je kunt ook zelf lunchen. De laatste stop van je dag is Noto, dat wordt beschouwd als de hoofdstad van de Siciliaanse barok. Je hebt 1 uur om het historische centrum van de stad zelf te bezoeken voordat je geniet van je ontspannen autorit terug naar Taormina van 19:00 - 19:30 uur.

...
Volledige dagtocht door Syracuse en Noto

8. Volledige dagtocht door Syracuse en Noto

Verken de Griekse geschiedenis van Syracuse en bekijk de overblijfselen van de tempels van Apollo en Athena op het eiland Ortygia. Bezoek het Griekse theater, bekijk de latomie (steengroeven) van Neapolis en ontdek de site van het oude Epipoli. Passeer de kathedraal, waar de oorsprong van de Griekse tempel van Athena dateert uit de 5e eeuw voor Christus. Leer de legende van Arethusa, beschermheilige van Syracuse en maak kans op schilderijen van Caravaggio in de Basiliek van Santa Lucia. Ontdek vervolgens de "Garden of Stone" in Noto, bekend om zijn barokke erfgoed en reconstructie op Meti Hill na een aardbeving in 1693.

...
Catania: Siracuse, Noto en Ortigia Tour

9. Catania: Siracuse, Noto en Ortigia Tour

Na een ontmoeting met je gids op het startpunt van de tour in Catania, begin je je tour met een bezoek aan Noto, een stad die door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed en ook wordt beschouwd als de Siciliaanse barokhoofdstad. Daarna gaat u verder naar Ortigia, dat wordt gekenmerkt door een smalle weg die u naar de ontdekking van de tempel van Apollo, de kathedraal en de Fonte Aretusa leidt. Geniet tijdens de lunch van wat vrije tijd om te eten en rond te wandelen. In de middag gaat de tour verder met een bezoek aan het archeologische park van Neapolis, dat wordt gekenmerkt door zijn Griekse en Romeinse monumenten (zoals een Grieks theater en Romeins amfitheater). Daar zul je ook fantastische grotten ontdekken, waaronder het Oor van Dionysius. Aan het einde van je Siciliaanse dagje uit, keer je terug naar het startpunt van je tour in Catania.

...
Van Taormina: dagtour naar Noto en Marzamemi

10. Van Taormina: dagtour naar Noto en Marzamemi

Deze excursie biedt een echte Siciliaanse reiservaring met een reisleider aan boord. Begin uw dag met een wandeltocht door het prachtige barokke centrum van de stad. De prachtige barokke architectuur van Noto is uniek op Sicilië en stelt u zich een vervlogen leven voor terwijl u door deze majestueuze gebouwen dwaalt. Ga vanuit Noto verder naar de Villa del Tellaro om de prachtige mozaïeken te bezoeken. Dit koninklijke landhuis uit het laat-Romeinse rijk beschikt over mozaïeken die lijken op die van het beroemde Piazza Armerina. Bekijk mozaïekmedaillons met lauwerkransen, een schilderij geïnspireerd op de Ilias, jachttaferelen en nog veel meer. Reis naast Marzamemi, een traditioneel vissersdorp. Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen of om te winkelen voor typische lokale producten uit de Tonnara .

...

Sitemap Noto, Italië

Wil je alle activiteiten in Noto, Italië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.