Kies data

Notre-Dame de Fourvière

Notre-Dame de Fourvière: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lyon: 2 uur durende panoramische e-bike-tour

1. Lyon: 2 uur durende panoramische e-bike-tour

Begin uw tocht met een trainingssessie van 15 minuten over hoe u uw e-bike veilig kunt gebruiken. Ga dan op een fantastische reis en ontdek de twee heuvels van Lyon die u niet mag missen: Fourvière en Croix-Rousse. Tijdens de tour stop je op verschillende punten om het uitzicht over Lyon te bewonderen. U zult onder de indruk zijn van het prachtige panorama dat zichtbaar is vanaf de heuvel van Fourvière, beroemd om zijn prachtige basiliek gewijd aan de Maagd Maria. Je zult ook een Gallo-Romeins theater zien en je gids zal je de stichting van Lyon beschrijven, in die tijd Lugdunum genoemd. Ga vervolgens naar de Croix-Rousse, bekend om de zijde-industrie, waar de Canuts of zijdearbeiders ooit woonden en werkten. Bewonder de prachtig geschilderde gebouwen die nu een van de meest unieke en levendige wijken van de stad vormen.

Lyon: dag- of nachtfietstocht

2. Lyon: dag- of nachtfietstocht

Lyon is een bijzonder historisch rijke stad en je zult de prachtige wijk van het oude Lyon ontdekken via zijn straten, kerken en traboules (doorgangen). Je gids zal je nieuwsgierigheid en geheimenplaatsen vertellen. Begin je reis op het plein Bellecour. U ziet de beroemdste monumenten van Old Lyon van Fourvière, de kathedraal van Saint-Jean en de Roze Toren. Bezoek de mooiste plekjes op het schiereiland waaronder Bellecour, Terreaux, Jacobins en Célestins. Verken de beroemde geschilderde muren. Je gids onthult ook enkele geheime locaties. Ga naar een Renaissance-district dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek Guignol House en de beste panoramische uitzichten in de stad in Saint Georges District. Reis door enkele van de 500 traboules in Lyon naar de beste traditionele bouchon-keukenrestaurants.

Lyon: hop-on hop-off busticket & Fourvière zelfgeleide tour

3. Lyon: hop-on hop-off busticket & Fourvière zelfgeleide tour

Verken alle belangrijke bezienswaardigheden van Lyon in slechts één dag met twee fascinerende activiteiten. Rijd aan boord van een hop-on hop-off bus met 12 haltes rondom de oude historische wijk. Haal het meeste uit uw stop bij Fourvière Sacred Hill met een smartphone-app-rondleiding door het gebied en de ruïnes. Stap aan boord van de groene lijn stadsbus voor een aanpasbare ervaring. Bewonder de bezienswaardigheden van het oude Lyon met stops op Place Bellecour, Terreaux, de murs peints, Palais de Justice, Vieux-Lyon, Perrache, Musée des Confluences, Berges du Rhône, Théâtres Gallo-Romains, Fourvière en Parc des Hauteurs. Luister mee naar de audiogids aan boord voor unieke inzichten in de gebouwen die je passeert en stap uit waar je maar wilt. Vergeet niet uit de bus te stappen bij Fourvière voor een magische wandeling door de geschiedenis met je inbegrepen tour op eigen tempo. Download de app en begin je reis op de Esplanade de Fourvières. Blik op de basiliek van Notre-Dame de Fourvière, majestueus geplaatst op de top van de heuvel. Bezoek het Gallo-Romeins Museum om oude voorwerpen uit de Romeinse tijd van Lyon te bekijken en wandel door het openluchttheater. Geniet van alle nietjes van de Heilige Heuvel, zoals de ruïnes, het viaduct, het park en zelfs een 19e-eeuws klooster. Sluit je audiotour af op Place des Minimes, een historisch plein waar in de Romeinse tijd christelijke martelaren werden onthoofd.

Lyon: wandeltocht met audiogids door de wijk Fourvière

4. Lyon: wandeltocht met audiogids door de wijk Fourvière

Verken een wijk die bekend staat als de bakermat van Lyon met zijn ongelooflijke ruïnes die nog steeds overeind staan. Laat de wijk tot leven komen met verhalen over zijn geschiedenis die automatisch worden geactiveerd door je locatie terwijl je loopt. Begin je tour op de Esplanade de Fourvière en de mini-replica van de Eiffeltoren. Ontdek de basiliek van Notre-Dame de Fourvière, het symbool van de stad, majestueus op de heuvel geplaatst. Wandel door bezienswaardigheden zoals het amfitheater en het heiligdom van Cybèle. Gebruik de app om in je eigen tempo te gaan en neem pauzes wanneer je maar wilt. Luister naar fascinerende feiten over de wijk terwijl je het erfgoed op deze ontspannen en informatieve manier ontdekt.

Lyon: Segwaytour met gids over de heuvel Fourvière

5. Lyon: Segwaytour met gids over de heuvel Fourvière

Voordat je aan je bezoek begint, ontmoet je je lokale gids in de oude stad (Vieux-Lyon). Na een korte trainingssessie (ongeveer 10-15 min) over het besturen van een Segway, kan je avontuur officieel beginnen! Dan, na een paar minuten rijden, zit u comfortabeler op uw Segway. Laten we dus moeiteloos naar de top van de beroemdste heuvel van Lyon klimmen: Fourvière. Stop bij de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Fourvière. Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en haar omgeving. En als het mooi weer is, zie je misschien zelfs de Mont Blanc. Voordat je terugkeert naar de oude stad, stop je bij de Romeinse theaters, waar de stad Lyon werd gebouwd en Lugdunum heette. Bereik ten slotte het startpunt in het hart van de oude stad. U zult gecharmeerd zijn van de renaissancestijl, de kleurrijke gevels en de geplaveide straten.

Lyon: Fourvière Hill-verkenningsspel

6. Lyon: Fourvière Hill-verkenningsspel

Het stadsspel begint op het voorplein van de basiliek van Fourvière. Het duurt tussen de 1 en 1,5 uur om te voltooien en je kunt het ook in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat op elk moment vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je eindigt bij het Maison de Guignol Theater. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en exacte aanwijzingen op je telefoon leiden je naar de volgende locatie. Klaar voor een avontuur? Na je boeking ontvang je een e-mail met instructies voor het downloaden en spelen van de game op je telefoon. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die tegen elkaar strijden en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel.

Sitemap Notre-Dame de Fourvière

Wil je alle activiteiten in Notre-Dame de Fourvière ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.