Notre-Dame van Parijs
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Regel nu je ticket!

Notre-Dame van Parijs: tours & tickets

Notre-Dame van Parijs: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Parijs

Bekijk alle 709 tickets en tours

De Notre Dame - het zit 'm in de details

Het heeft bijna 200 jaar geduurd om dit gotische meesterwerk, dat de Franse Revolutie, de Hugenoten en WO II heeft overleefd, te bouwen. Ookal hebben er door de jaren heen constant renoveringen plaatsgevonden, een hevige brand in april 2019 heeft een groot deel van de kathedraal in de as gelegd. De beroemde gevel heeft het overleefd, maar veel andere herkenbare kenmerken zijn in het vuur verloren gegaan. Hier zijn er een aantal die de Notre-Dame wereldwijd tot een Frans symbool hebben gemaakt.

Waterspuwers

Waterspuwers

De beelden, die op de gevels van het gebouw zijn geplaatst, trekken dankzij hun fascinerende details bezoekers van over de hele wereld. Helaas is het nog onduidelijk hoe de waterspuwers eraan toe zijn na de brand.

Roosvenster

Roosvenster

De roosvensters van de Notre-Dame, een van haar meest iconische kenmerken, hebben het vuur relatief onaangetast doorstaan. Ookal hebben branden in het verleden schade aangericht, de meeste historici zijn het erover eens dat de glas-in-loodramen te redden zijn.

Het grote orgel
Foto: Eric Chan @Wikipedia (CC BY 2.0)

Het grote orgel

De pijporgels van de Notre-Dame zijn op zichzelf ongeloofwijk indrukwekkende constructies, en tevens herkenbare kenmerken van de kathedraal. Het grootste orgel heeft vijf toetsenborden en is een van 's werelds beroemdste muziekinstrumenten. De pijporgels zijn niet aangetast door de brand in 2019 en kunnen de komende jaren gewoon blijven spelen.

Relikwieën
Foto: ~Ealasaid~ @Flickr (CC BY 2.0)

Relikwieën

Omdat de Notre-Dame enkele van de belangrijkste en bekendste relikwieën van de katholieke kerk herbergt, geldt de kathedraal als een bedevaartoord voor veel aanhangers van dat geloof. Relikwieën als een stuk van het kruis waar Jezus op gekruisigd is en een vergulde doornenkroon hebben de brand overleefd.

Klokkentorens
Foto: ~Ealasaid~ @Flickr (CC BY 2.0)

Klokkentorens

Mede dankzij de literatuur van Victor Hugo zijn de imposante klokkentorens van de kathedraal een van haar meest kenmerkende eigenschappen. Ookal zijn de torens gered, het lot van de klokken zelf is nog onduidelijk.

Onze insidertips

Hoeveel kost het?

Toegang tot de Notre Dame is gratis, maar je hebt tickets nodig voor de toren (€8.50) en de tombe (€6). De prijs voor toegang tot beiden is inbegrepen bij de Paris Pass.

Hoe kom je er?

Het dichtstbijzijnde metrostation is Cité op lijn 4.

Hoeveel treden naar de top?

Het is 387 treden klimmen naar de top van de Notre Dame om het uitzicht over Parijs en de waterspuwers van dichtbij te zien. Houd je fysieke conditie in acht!

Wanneer is de mis?

Op zondag vinden de missen plaats bij het grote altaar. Wees tien minuten voor aanvang aanwezig om een goede plek te bemachtigen.
8:30 - Mis
9:30 - Lofzang
10:00 - Gregoriaanse mis
11:30 - Internationale mis
12:45 - Mis
5:45PM - Avonddienst
6:30PM - Mis
De diensten zijn in het Frans. Doordeweeks vinden ook missen plaats - meer details vind je op de officiële website van de Notre Dame de Paris.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Doordeweeks zijn de openingstijden: 8:00 - 18:45 uur - en 's weekends: tot 19:15 uur.
 • Toegangsprijzen
  Toegang is gratis, maar het is een goed idee om in een tour te investeren en het meeste van je bezoek te maken.
 • Heb ik een gids nodig?
  Check deze populaire tours - het is het waard.
 • Hoe kom ik er?
  Er zijn meerdere metrostations in de buurt van de Notre Dame in Parijs - op lijn 1, 4, 7, 10, 11 en 14. Dichtstbijzijnd is Cité op lijn 4.
 • Extra tips
  *Wees bereid om buiten in de rij te staan, vooral in het weekend is de wachtrij voor de entree van de Notre Dame lang.
  *Kleed je gepast, je bent tenslotte in de kerk!

Wat anderen zeggen over Notre-Dame van Parijs

Gemiddelde beoordeling
4.5 / 5
gebaseerd op 5.950 beoordelingen

in de mail stond ander adres dan meetung point. was eerst bij binnenkomst beetje rommelig. maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de vriendelijk gids pierre. Die goed voor de fiets zorgde om op maat te maken. en ons veel leuke plekken heeft laten zien. Het was een klein groepje dus heeft de planning van bezichtigen helemaal aangepast !

Fietstocht door Parijs: hoogtepunten en geheimen Beoordeeld door

Mooie kathedraal met een prachtige geschiedenis

Onze gids (Martha) was een zeer vlotte gids. Heel uitbundig in het vertellen van de historie van de Notre Dame. Vermits er maar twee deelnemers waren hadden we onze eigen privé-gids. Super tof!

In de rij bij de chapelle heb je voorrang. Voordat je daar bent is er security. Daar was wel een lange rij. En geldt geen voorrang.

Sainte-Chapelle: zelfgeleide tour en ticket met voorrang Beoordeeld door

Prachtige glas in lood ramen. De onderste kamer valt tegen, maar als je een trappetje omhoog gaat ..... Prachtig! SUPER

Beautiful experience, a must-see. Take a skip the line ticket, it saves your precious time in Paris!

Sainte-Chapelle: zelfgeleide tour en ticket met voorrang Beoordeeld door