Belevingen in
Notre-Dame van Parijs

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Notre-Dame van Parijs: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Sainte-Chapelle & Conciergerie: combiticket met voorrang

1. Sainte-Chapelle & Conciergerie: combiticket met voorrang

Haal het meeste uit een bezoek aan de Palais de la Cité door 2 opvallende monumenten te bezoeken: Sainte-Chapelle en de Conciergerie. In de Conciergerie verken je ook het oude gerechtshof van de Franse Revolutie. Op deze prachtige plek zie je de cellen van criminelen en de graven van de helden van de Franse revolutie. Naast de Conciergerie bezichtig  je de Sainte-Chapelle, één van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in de wereld. Bewonder de prachtig ontworpen en kleurrijke oude glas-in-lood ramen. Met dit ticket kun je zoveel tijd bij deze iconische Parijse monumenten besteden als je zelf wilt. Ontdek de zalen van Congiergerie uit de tijd van de revolutie en de middeleeuwen, evenals de ruimtes die zijn verdwenen, met de HistoPad. Deze digitale tool brengt je terug in de tijd dankzij de augmented reality, 3D-reconstructies, en interactieve functies.

...
Parijs: avondrondvaart op de Seine met aperitief

2. Parijs: avondrondvaart op de Seine met aperitief

Geniet van de avondgloed van Parijs tijdens een rondvaart op de Seine met een aperitief. Luister naar de dj-elektropopmix, speciaal voor de gelegenheid gemaakt door dj Tommy Marcus, met een drankje naar keuze in de hand. Geniet van een panoramisch uitzicht op de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame de Paris, het Orsay-museum, de Alexandre III-brug, het Concorde-plein, het Petit en Grand Palace, de Marie-brug en nog veel meer. Kies tussen een glas champagne, een glas wijn of bier of frisdrank, om van te genieten tijdens je rondvaart.

...
Parijs: 2 uur durende avondtour in bus met open dak

3. Parijs: 2 uur durende avondtour in bus met open dak

Reis door het hart van Parijs in het donker en bewonder de verlichte monumenten in de Lichtstad vanaf de allerbeste plek. Stap in de bus op de Champs-Elysées en bewonder alle iconische bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame en nog veel meer. Bewonder de glazen piramide van het Louvre en luister naar het interessante commentaar van een Engels- en Franssprekende gids of de meertalige audiogids. Je krijgt een gratis boekje met exclusieve aanbiedingen en aanbevelingen.

...
Parijs: rondvaart stadslichten met drankje & stadswandeling

4. Parijs: rondvaart stadslichten met drankje & stadswandeling

Haal het beste uit de Franse hoofdstad met een rondvaart van 1 uur op de Seine. Bewonder het uitzicht op de zonsondergang over Parijs voordat je aan een audiotour door de stad begint. Vaar op de Seine voor een ontspannende boottocht bij zonsondergang met een prachtig uitzicht op de hoogtepunten van de stad. Geniet van de ambiance aan boord met je drankje naar keuze en rustgevende elektro-loungemuziek. Maak prachtige foto's langs de rivier, van de beroemde bruggen tot de opvallendste monumenten in Parijs. Stap uit en verken de stad in je eigen tempo met een wandeltocht met audiogids. Kies uit 10 beschikbare tours in Parijs, zoals Montmartre, straatkunst, of de Eiffeltoren-tour.

...
Parijs: wandeltocht Dark City Secrets

5. Parijs: wandeltocht Dark City Secrets

Tijdens je rondleiding van 2 uur ontdek je de donkere kant van het centrum van Parijs. Kies tussen een gedeelde of privé-ervaring, die begint op de voormalige hoofdlocatie van de bloedige en populaire openbare executies, die zowel werden aanbeden als gewaardeerd door Parijzenaars. U zult zien hoe wreed ze veroordeelde criminelen straften, en ook af en toe een ongelukkige onschuldige persoon. Parijs is een spookstad met veel spoken en fantomen. Een beroemde Franse dichter werd de geest die tegenwoordig in een theater rondwaart, een andere raakte gewond tijdens een brand en heeft sindsdien het operagebouw nooit verlaten. Je leert over de 'boze koningin' van Frankrijk en hoe een andere geest haar tot aan haar laatste dagen achtervolgde. Demonen en duivelse wezens zijn overal in Parijs, met de Notre-Dame kathedraal met veel van hen aan de buitenkant. Op deze façade zijn er zoveel griezelige en mysterieuze tekens en symbolen, die een grondig onderzoek vereisen om het goed te kunnen waarderen. Je leert hoe een zigeuner een huis in het Quartier Latin vervloekte, waardoor de eigenaar stierf. Dit werd gevolgd door meer mensen die daar op mysterieuze wijze stierven. Je hoort het huiveringwekkende verhaal over deze beroemdste vervloekte Parijse plek, voordat je huiveringwekkende tour eindigt op het ontmoetingspunt met het verhaal van een vampier.

...
Parijs: gezinsvriendelijke rondvaart over de Seine

6. Parijs: gezinsvriendelijke rondvaart over de Seine

Stap aan boord van een gezinsvriendelijke cruise aan de voet van de Eiffeltoren. Tijdens de rondvaart van een uur leer je alle geheimen van Parijs kennen dankzij de gids aan boord. Luister naar anekdotes over Parijs en haar inwoners. Hoor alles over de architectuur, geschiedenis, monumenten en bruggen van de stad.Geheimen zullen worden onthuld, dus wees klaar om verrast te worden.  Een bar aan boord serveert Franse crêpes, snacks en drankjes. Leun achterover en ontspan terwijl je geniet van de bezienswaardigheden van een van de mooiste steden ter wereld.

...
Parijs: romantische nachtcruise en Montmartre zelfgeleide tour

7. Parijs: romantische nachtcruise en Montmartre zelfgeleide tour

Verken Parijs, een van de meest magische steden ter wereld. Maak een maanverlichte nachtcruise langs de rivier de Seine, zie Parijs in al zijn glorie en geniet vervolgens van een zelf-audiogeleide wandeling door Montmartre, de meest charmante wijk van de Lichtstad. Kies de volgorde van de activiteiten en neem zoveel tijd als nodig is om ze te voltooien. Bewonder de monumenten en dokken die als decor dienen voor deze fantastische avond op een Musical Night Cruise. Bewonder de meest emblematische monumenten van Parijs terwijl je luistert naar electro-loungemuziek en loop langs het Louvre, het Musée d'Orsay, de kathedraal Notre Dame, het Grand Palais, de Eiffeltoren en vele anderen. Dompel je onder met je geliefde in de Boheemse wijk Montmartre tijdens een unieke audiowandeling die beschikbaar is voor smartphones. Geniet van inzichtelijk commentaar dat wordt geactiveerd door de locatie, precies waar de actie plaatsvond. Begin de tour op Place des Abbesses en volg de audiodescriptie door historische straten en pleinen. Bezoek beroemde filmlocaties en leer de fascinerende verhalen van kunstenaars die deze plek hun thuis noemden. Verken in elk tempo met deze flexibele ervaring en pauzeer de tour wanneer dat nodig is. Eindig bij de prachtige Sacre-Coeur-basiliek, voor prachtige panorama's over Parijs.

...
Rondleiding Notre-Dame, Île de la Cité en Église St-Séverin

8. Rondleiding Notre-Dame, Île de la Cité en Église St-Séverin

De monumentale Notre-Dame van Parijs is een van de meest opmerkelijke gotische kathedralen in Frankrijk en Europa en is een van de meest bekende bezienswaardigheden in deze hoofdstad. Het heeft een geschiedenis die bestaat uit stenen en mensen en geldt als symbool voor Parijs en zelfs heel Frankrijk. Op 15 april 2019 stortten de spits en het dak van het gebouw in door een enorme brand. Tijdens deze rondleiding kom je meer te weten over de wederopbouw van de Notre-Dame en de volgende stappen van de reparatie. Je ziet er de heropleving van de gotische architectuur en geniet van een wandeltocht in Île de la Cité, de mythische plaats waar alles begon. Vervolgens is het tijd voor een rondleiding met gids in de Église St-Séverin in het Latin Quarter, een mooi voorbeeld van de flamboyante gotische architectuur.

...
Parijs: Eiffeltoren Tickets, Hoogtepunten & Crêpe Privé Tour

9. Parijs: Eiffeltoren Tickets, Hoogtepunten & Crêpe Privé Tour

Bekijk de bezienswaardigheden van Parijs en leer de verborgen geheimen ervan kennen met een begeleide en privéwandeling. Vind de meest emblematische plekken van de stad en leer de romantische geschiedenis kennen. Bekijk de lokale bevolking in Saint-Germain-des-Prés en proef zoete lokale pannenkoeken. Klim naar de top van de Eiffeltoren en zie alles. Ga naar het Louvre en slenter door de prachtige Tuilerieën. Leer over de tragedie van Place de la Concrode, waar Marie Antoinette werd onthoofd en waar de Champs-Elysées begint. Ontspan en bekijk het lokale leven in Saint-Germain-des-Prés, de meest Boheemse wijk van de stad. Proef Parijse pannenkoeken zittend in een bar met typische ronde tafels. Bezoek de charmante Ville Saint Paul in de wijk Marais en ga naar het elegante en niet te missen Place des Vosges. Ga naar het prachtige "Ile de la Cité" en de beroemde kathedraal Notre Dame, aan de oevers van de rivier de Seine. Ga weg van het toeristische tij en verdwaal in de nieuwsgierige en kleurrijke straten die alleen je lokale gids je kan laten zien. Ontvang je tickets om de Eiffeltoren helemaal naar de top te rijden en Parijs van bovenaf te zien.

...
Parijs: ontspannende Seine-cruise en zelfgeleide stadstour

10. Parijs: ontspannende Seine-cruise en zelfgeleide stadstour

Begeleide cruise: Begin bij de Eiffeltoren en vaar op een comfortabele boot over de rivier voor een voorproefje van het elegante Parijse leven. Zweef langs het Grand Palais, het Louvre, het Musée d'Orsay en de Notre Dame. Je gids zal je tijdens de ontspannen cruise vermaken met anekdotes en intrigerende historische feiten. De cruise van Parijs gaat tot aan het Instituut van de Arabische Wereld op het Ile Saint-Louis voordat je terugkeert naar de Eiffeltoren, en het is de meest ontspannende manier om bezienswaardigheden in Parijs te bekijken en het is de enige manier om de stad vrij van verkeerslawaai te verkennen en congestie. 1 stadstour naar keuze: Na uw cruise stapt u uit om de prachtige hoofdstad in uw eigen tempo te verkennen met een wandeltocht met audiogids. Begin wanneer je maar wilt en volg de stem van je gids vanuit de Rewind-applicatie: alle verhalen worden automatisch geactiveerd terwijl je loopt. Kies uit 10 beschikbare tours in Parijs, zoals: Geheim Montmartre Van kleine verborgen passages tot de beroemde Sacré-Coeur-basiliek, ontdek het fascinerende dorp Montmartre. Ontdek de oorsprong van Montmartre meer dan 1500 jaar geleden en de legendarische verhalen van kunstenaars als Picasso, Amélie Poulain. Bezoek de mythische cabarets en leer de oorsprong van de beroemde windmolens en de iconische Sacré-Coeur-basiliek kennen. Straatkunst in Parijs Bewonder majestueuze kunstwerken van 's werelds grootste straatartiesten en leer meer over de geschiedenis van straatkunst. Eiffeltoren Ontdek het ongelooflijke verhaal van de Eiffeltoren. "The Big Iron Lady" waakt al meer dan 130 jaar over de stad en haar inwoners

...

Plan je bezoek

 • Hoeveel kost het?

  Toegang tot de Notre Dame is gratis, maar je hebt tickets nodig voor de toren (€8.50) en de tombe (€6). De prijs voor toegang tot beiden is inbegrepen bij de Paris Pass.

 • Hoe kom je er?

  Het dichtstbijzijnde metrostation is Cité op lijn 4.

 • Hoeveel treden naar de top?

  Het is 387 treden klimmen naar de top van de Notre Dame om het uitzicht over Parijs en de waterspuwers van dichtbij te zien. Houd je fysieke conditie in acht!

 • Wanneer is de mis?

  Op zondag vinden de missen plaats bij het grote altaar. Wees tien minuten voor aanvang aanwezig om een goede plek te bemachtigen.
  8:30 - Mis
  9:30 - Lofzang
  10:00 - Gregoriaanse mis
  11:30 - Internationale mis
  12:45 - Mis
  5:45PM - Avonddienst
  6:30PM - Mis
  De diensten zijn in het Frans. Doordeweeks vinden ook missen plaats - meer details vind je op de officiële website van de Notre Dame de Paris.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Doordeweeks zijn de openingstijden: 8:00 - 18:45 uur - en 's weekends: tot 19:15 uur.
 • Toegangsprijzen
  Toegang is gratis, maar het is een goed idee om in een tour te investeren en het meeste van je bezoek te maken.
 • Heb ik een gids nodig?
  Check deze populaire tours - het is het waard.
 • Hoe kom ik er?
  Er zijn meerdere metrostations in de buurt van de Notre Dame in Parijs - op lijn 1, 4, 7, 10, 11 en 14. Dichtstbijzijnd is Cité op lijn 4.
 • Extra tips
  *Wees bereid om buiten in de rij te staan, vooral in het weekend is de wachtrij voor de entree van de Notre Dame lang.
  *Kleed je gepast, je bent tenslotte in de kerk!

Sitemap Notre-Dame van Parijs

Wil je alle activiteiten in Notre-Dame van Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Notre-Dame van Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.660 beoordelingen

Een fantastische ervaring!! Fotograaf Alain nam prachtige foto's, en gaf zeer duidelijke instructies om ons gezin op foto vast te leggen. Geen onnatuurlijke poses, geen geforceerde blikken, heel veel fun!

Ik denk dat het de moeite waard is om te gebruiken. we zeilden om 21.00 uur. Het was koud, maar het is de moeite waard om van deze uitzichten te genieten.

Leuke rondrit per fiets langs de meest bekende bezienswaardigheden verzorgt door Simon, enthousiaste gids.

Het was erg leuk maar als je de monumenten langer wilt bezichtigen is dit niet zo makkelijk

leuke gids, fijne manier om Parijs te leren kennen.