Nowa Huta
Culinair & nachtleven

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nowa Huta Culinair & nachtleven: Onze meest aanbevolen

 • Krakau: rondleiding door Nowa Huta

  1. Krakau: rondleiding door Nowa Huta

  Kun je je voorstellen dat je je badkamer een week met een vis deelt? Of tien uur in de rij staan om toiletpapier te kopen? Of gewoon met een vreselijke kater tot 13.00 uur voor een gesloten winkel wachten voordat je een biertje kon kopen? Polen was na de Tweede Wereldoorlog een van de communistische landen waar terreur en verdriet vermengd werden met het komische en het absurde.

  Tijdens deze tour verken je Nowa Huta, de stad die een communistisch paradijs was en tegelijkertijd een fort, bereid om zijn burgers te verdedigen in geval van een aanval op het Sovjetblok vanuit het Westen. En hier heb je een unieke kans om moderne huizen en pleinen te zien die gebouwd zijn volgens de plannen van Leonardo da Vinci. Je zult ook de smaak van wodka en haring ervaren, de grootte van het Steelworks Complex bewonderen en de kerk zien die een symbool van vrijheid was.

 • Krakau: communistische deluxe ervaring per Trabant, 4 uur

  2. Krakau: communistische deluxe ervaring per Trabant, 4 uur

  Ervaar een uitgebreide communisme rondleiding van het Nowa Huta district in Krakau op deze 4-uur lange reis per klassieke Trabant; icoon van het socialistische tijdperk en het IJzeren Gordijn. Alle deelnemers zijn gelijk maar sommige zijn meer gelijk dan anderen! Als je jezelf meer als een communistische bobo dan een alledaagse Socialistische werknemer ziet, dan gaat deze deluxe versie van de standaard communisme rondleiding in Krakau verder dan slechts een sighsteeing tour van Nowa Huta, met een lunch bij een ouderwetse Melk Bar kantine. Je krijgt ook een idee van het dagelijks leven in Polen tijdens de jaren '70 in een appartement precies zo ingericht zoals het was tijdens het communisme. Hier kijk je een propagandafilm van de dagen voor de val van het communisme en geniet je van een zeldzame kans om gepekelde komkommers geserveerd met een schotje wodka te proeven!

  Just perfect. Perfect guide with nice cars Lada and Trabant. Showed us how life was in the cummunistic time.

 • Rondleiding door Krakau met Kazimierz en Nowa Huta

  3. Rondleiding door Krakau met Kazimierz en Nowa Huta

  Ga met ons mee op deze tour om de historische verschillen en specifieke soorten architectuur in Krakau te ontdekken. Nowa Huta werd opgericht in 1949 en concentreerde zich op de eerste geïntegreerde staalfabriek van Polen. Tijdens onze tour heb je de gelegenheid om het centrale plein van het gebied te zien en vervolgens het voormalige dorp van Mogila met het cisterciënzer klooster. Bewonder de fascinerende sacrale architectuur van het klooster, zeer goed bewaard gebleven te midden van grijze woonblokken uit het Sovjettijdperk. We passeren dan de toegangspoort tot Metal Steelworks, voorheen vernoemd naar Lenin, de Rose Avenue, Folk Theatre en de 'Arka'-kerk in Bienczyce. Daarna ga je naar de voormalige Joodse wijk Kazimierz om de vele historische synagogen en de unieke sfeer te bewonderen. Rust even uit en geniet van een kopje koffie in een van de joodse cafés. Onze laatste stop is d...

Sitemap Nowa Huta

Wil je alle activiteiten in Nowa Huta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nowa Huta

Het is niet de eerste excursie die ik zou boeken. Maar als je al wat meer hebt gezien is dit een hele leuke msnier om wat van het leven in het communistische tijdperk te zien te krijgen. Onze gids Cornelia was super onderhoudend en kon leuk vertellen.. De tijd vloog om!

interessant en leuk

Wij hadden een geweldige vrouwelijke gids. De tour is echt interessant en ook leuk. Het is ons duidelijk geworden dat het communisme ook beslist niet leidt tot een beter en gelijk leven. We raden u deze tour van harte aan.

zeer intressant

leuke en leerzame tocht jammer dat we niet zelf de gelegenheid hebben gekregen om te rijden dat stond wel aangegeven dat het bij de tocht inbegrepen zat! tocht is wel duur!!!!in verhouding wat er aan gebode word

een hele mooie toer! Heel interessant, duidelijk en vooral een mooie geschiedenisles. Onze gids zat vol passie. Ook een mooie ervaring om eens rond teuff in een Trabant.

Echt te gek, heel leuk om mee te maken

Heel leuk en echt intersand, als je even buiten de hoofdstad wil kijken. Hopelijk kommen er nog meer mensen op en zal er meer te zien