Nowa Huta
Tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nowa Huta Tours: Onze meest aanbevolen

 • Krakau: tour naar Nowa Huta met lokale, vrijwillige gids

  1. Krakau: tour naar Nowa Huta met lokale, vrijwillige gids

  Krijg een interessante les over de geschiedenis van Nowa Huta en zie typische voorbeelden van Russisch-Socialistische architectuur vanuit een auto uit de tijd van het communisme. Leer waar ooit het grote standbeeld van Lenin stond aan de Aleja Róż (Rozenstraat) en bewonder de grandeur van de Plac Centralny (het Centrale Plein). Raak vertrouwd met de geschiedenis van het Poolse communisme tijdens een tocht in een klassieke Poolse auto uit deze periode en bezoek schuilkelders die werden gebouwd voor het geval een Derde Wereldoorlog zou uitbreken. Je hebt een indrukwekkend uitzicht vanaf Centrum E en het Nowa Huta Cultureel Centrum en zoekt vervolgens de schuilkelders op die ter voorbereiding van een nucleaire oorlog werden gebouwd. Zie de voormalige Światowid Cinema en bezoek het 13e-eeuwse Mogilaklooster en zijn kleine Sint Bartholomeuskerk. Je hoort over de legende van Koningin Wanda op...

  Great experience - I saw many different parts of Nowa Huta. My guide drove us around in a beautiful old Lada, which really added to the atmosphere. You get so much value for your money for this trip, I really cannot recommend this enough. The guide is able to get you inside numerous old Communist era buildings, including the beautiful Administration's office, a beautiful communist apartment, numerous old offices and an underground bomb shelter. This tour is a must for anyone interested in seeing Nowa Huta!

 • Krakau: 3-uur durende gekke communistische tour met Trabant

  2. Krakau: 3-uur durende gekke communistische tour met Trabant

  De Berlijnse Muur mag dan wel gevallen zijn en het IJzeren Gordijn mag dan wel gebarsten zijn maar veel van de meest beroemde nalatenschappen van het communisme zijn nog springlevend in Krakow. Op deze 2,5 uur durende tour zul je in een vintage Trabant automobiel reizen op een bezoek aan Krakow's socialistische district Nowa Huta, compleet met staalfabrieken en huizen gebouwd in de Sovjet realistische stijl. Dit unieke project was bedoeld als een toonbeeld van een communistische stad maar werd later één van de centra van revolutie en verzet binnen Polen. Tijdens de tour reis je terug in de tijd om de wonderen van deze unieke stad te ervaren. Je zult niet alleen ontdekken hoe het was om te leven onder het communisme maar ook allerlei interessante verhalen aanhoren. Jouw ontspannen lokale gids zal met zekerheid de goede oude tijd weer terugbrengen!

  Dit is nou nog eens een leuke, alternatieve manier om een stad te ervaren. Onze gids was erg vriendelijk en wist werkelijk waar elke vraag uitgebreid te beantwoorden.

 • Nowa Huta: Administratie gebouwen gebouwen / schuilplaatsen Tour

  3. Nowa Huta: Administratie gebouwen gebouwen / schuilplaatsen Tour

  Als u een bezoek aan Krakau vergeet niet om Nowa Huta te bezoeken! Vind je gids en ga naar deze perfecte socialistische stad van de jaren 50. Breid je avontuur uit om de gedeeltelijk verlaten staalwerk te bezoeken die nog steeds werkt. Ga samen met je gids naar twee bijna tweelinggebouwen en ontdek de verschillen tussen hen. Ga door de ondergrondse tunnel die de twee gebouwen verbindt en zie hoe de schuilplaats in de tweede helft van de jaren 50 keek. Bezoek de majestueuze entreehal, die lijkt op de renaissance trap en de kamers waar dure en solide sierstenen werden gebruikt om de esthetische zintuigen van de bestuurders van de plant te bevredigen. Bezoek de directiekantoren van de directeur en de hoekkantoren van de ingenieurs. Kijk eens hoe de radiozaal en het radiostation werken en luister hier naar authentieke tapes die hier zijn opgenomen! Bekijk de theaterzaal in het werkers ge...

  Het was interessant wat we gezien hebben, en we kregen er voldoende uitleg bij. Het was lastig te vinden waar ik me moest melden. Linker gebouw bleek het gebouw rechts te zijn, als je vanaf de tram komt.

 • Van Krakau: Nowa Huta Premium Tour

  4. Van Krakau: Nowa Huta Premium Tour

  Tijdreizen naar een ideale socialistische stad en Krakau vanuit een nieuw perspectief bekijken. Bezoek de grootste wijk van Krakau, gebouwd in de jaren 1950 als socialistische utopische stad, en ontdek hoe het er vandaag uitziet. Tijdens je tour wordt je rechtstreeks vanuit je hotel opgehaald in een comfortabele auto en naar Nowa Huta gereden waar een Engels sprekende gids op je wacht. Zie in de eerste plaats Plac Centralny (Central Square), het huidige centrum van Nowa Huta. Leer meer over de geschiedenis van het district en hoe het werd ontwikkeld tussen 1949 en 1989. Laat je begeleiden tijdens een wandeling door Aleja Roz (Avenue van Roses), waar je meer te weten komt over de architectuur van de wijk. Zie Tadeusz Sendzimir Steelworks en breng wat tijd door door kantoren voordat je gids je meeneemt naar een geheime ondergrondse tunnel. Ga terug op de grond naar de ...

 • Krakau: privérondleiding met vervoer

  5. Krakau: privérondleiding met vervoer

  Ontmoet je gids om een privétour langs de beste hoogtepunten van Krakau te beginnen. Begin met het verkennen van Nowa Huta en bewonder de enorme blokken flatgebouwen uit het communistische tijdperk. Zie Central Square in het midden van dit deel van de stad, ontworpen volgens de idealen van socialistische architectuur. Je zult ook ontdekken waar Lenin regelmatig wandelingen maakte. Verken vervolgens Kosciuszko's Mound. Vanaf de top van de heuvel zie je een prachtig panorama van Krakau. Wandel door een tentoonstelling en vertel de geheimen van dit bekende fort. Luister naar belangrijke periodes in de geschiedenis van Polen. Blijf de gids volgen om Wawel Hill te bereiken. Luister naar verhalen over Poolse koningen in de middeleeuwen. Bewonder de koninklijke residentie van het Wawel-kasteel. Ga de kathedraal van Wawel binnen, waar de koningen van Polen werden gekroond en begraven. Bezoek ...

 • Krakau: rondleiding door Nowa Huta

  6. Krakau: rondleiding door Nowa Huta

  Kun je je voorstellen dat je je badkamer een week met een vis deelt? Of tien uur in de rij staan om toiletpapier te kopen? Of gewoon met een vreselijke kater tot 13.00 uur voor een gesloten winkel wachten voordat je een biertje kon kopen? Polen was na de Tweede Wereldoorlog een van de communistische landen waar terreur en verdriet vermengd werden met het komische en het absurde.

  Tijdens deze tour verken je Nowa Huta, de stad die een communistisch paradijs was en tegelijkertijd een fort, bereid om zijn burgers te verdedigen in geval van een aanval op het Sovjetblok vanuit het Westen. En hier heb je een unieke kans om moderne huizen en pleinen te zien die gebouwd zijn volgens de plannen van Leonardo da Vinci. Je zult ook de smaak van wodka en haring ervaren, de grootte van het Steelworks Complex bewonderen en de kerk zien die een symbool van vrijheid was.

 • Krakau: communistische deluxe ervaring per Trabant, 4 uur

  7. Krakau: communistische deluxe ervaring per Trabant, 4 uur

  Ervaar een uitgebreide communisme rondleiding van het Nowa Huta district in Krakau op deze 4-uur lange reis per klassieke Trabant; icoon van het socialistische tijdperk en het IJzeren Gordijn. Alle deelnemers zijn gelijk maar sommige zijn meer gelijk dan anderen! Als je jezelf meer als een communistische bobo dan een alledaagse Socialistische werknemer ziet, dan gaat deze deluxe versie van de standaard communisme rondleiding in Krakau verder dan slechts een sighsteeing tour van Nowa Huta, met een lunch bij een ouderwetse Melk Bar kantine. Je krijgt ook een idee van het dagelijks leven in Polen tijdens de jaren '70 in een appartement precies zo ingericht zoals het was tijdens het communisme. Hier kijk je een propagandafilm van de dagen voor de val van het communisme en geniet je van een zeldzame kans om gepekelde komkommers geserveerd met een schotje wodka te proeven!

  Just perfect. Perfect guide with nice cars Lada and Trabant. Showed us how life was in the cummunistic time.

 • Krakau: UAZ Sovjetleger autorit naar Nowa Huta en Shelters

  8. Krakau: UAZ Sovjetleger autorit naar Nowa Huta en Shelters

  Ervaar de sfeer van de Koude Oorlog terwijl je reist naar de geplande socialistische stad Nowa Huta, de voormalige locatie van de Vladimir Lenin-staalfabriek. Spring aan boord van een echte Sovjet 8-zitter om te worden vervoerd naar Nowa Huta, dat werd gezien als een ideale utopische stad. Voel de opwinding terwijl je ondergronds gaat naar een commandobunker die speciaal is gebouwd in het geval van een totale oorlog met de VS en de NAVO. Leer fascinerende verhalen van een professionele gids over de geheime faciliteit, die pas relatief recent voor het publiek is geopend. Maak foto's van jezelf naast een echte tank uit de Tweede Wereldoorlog op je weg terug naar Krakau, en kom weg met gedenkwaardige verhalen om te delen.

 • Krakau: wandeltocht communistische tijdperk in Nowa Huta

  9. Krakau: wandeltocht communistische tijdperk in Nowa Huta

  Stap terug in de tijd naar het communistische Polen na de Tweede Wereldoorlog tijdens deze begeleide wandeling in Nowa Huta . Ontdek de stad die ooit een communistisch paradijs was en tegelijkertijd een fort, voorbereid om zijn burgers te verdedigen in geval van een aanval.

  Kun je je voorstellen dat je een week lang je badkamer deelt met een vis? Of tien uur in de rij staan om wc-papier te kopen? Of gewoon wachten voor een gesloten winkel tot 13:00 uur, met een vreselijke kater, voordat je een biertje kon kopen?

  Leer tijdens de tour over deze realiteit van het dagelijks leven in het communistische Polen terwijl je de belangrijkste plaatsen uit het recente verleden bezoekt. Hoor over een tijd waarin angst en verdriet werden vermengd met schijnbaar komische en absurde situaties.

  Bekijk moderne huizen ...

 • Rondleiding door Krakau met Kazimierz en Nowa Huta

  10. Rondleiding door Krakau met Kazimierz en Nowa Huta

  Ga met ons mee op deze tour om de historische verschillen en specifieke soorten architectuur in Krakau te ontdekken. Nowa Huta werd opgericht in 1949 en concentreerde zich op de eerste geïntegreerde staalfabriek van Polen. Tijdens onze tour heb je de gelegenheid om het centrale plein van het gebied te zien en vervolgens het voormalige dorp van Mogila met het cisterciënzer klooster. Bewonder de fascinerende sacrale architectuur van het klooster, zeer goed bewaard gebleven te midden van grijze woonblokken uit het Sovjettijdperk. We passeren dan de toegangspoort tot Metal Steelworks, voorheen vernoemd naar Lenin, de Rose Avenue, Folk Theatre en de 'Arka'-kerk in Bienczyce. Daarna ga je naar de voormalige Joodse wijk Kazimierz om de vele historische synagogen en de unieke sfeer te bewonderen. Rust even uit en geniet van een kopje koffie in een van de joodse cafés. Onze laatste stop is d...

Sitemap Nowa Huta

Wil je alle activiteiten in Nowa Huta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nowa Huta

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 177 beoordelingen

Ik bezoek momenteel Krakau vanuit de Verenigde Staten en ik heb oude auto's altijd fascinerend gevonden. We hebben de afgelopen week een paar Polonez gezien, maar geen Lada. Ik reikte op Reddit uit voor hulp en mij werd voorgesteld om Nowa Huts te gaan bekijken tijdens een bezoek aan Krakau. Nadat ik dit had gehoord, ben ik wat gaan googlen over de stad en Ladas. Ik vond dat deze tour werd aangeboden in oude oldtimers, zoals baby Fiats maar ook inclusief Ladas. Het was echt een coole tour en de gids kwam ons ophalen en zette ons af in het centrum van Krakau. Terwijl wij er waren, zagen we zelfs een vintage Lada geparkeerd aan de kant van de straat, een recenter model van tegen het einde van het communisme. De gids was ook super cool, een Poolse heer die de Russische geschiedenis had bestudeerd. Met het toenemende economische succes van Polen in combinatie met hun afkeer van het communisme en zijn symbolen, komt dit waarschijnlijk het dichtst in de buurt van het "oude, communis

Deze tour is echt een must. Onze lokale gids wist ons ontzettend veel te vertellen over nowa huta en het communisme. De Poolse fiat 126 waarin we werden rondgereden was een leuke bonus. De communistische tijd heeft een grote invloed op Polen en Krakau gehad en dat kun je in deze tour goed zien en horen. Het administratie kantoor van de steelworks fabriek is echt alsof je terug in de tijd reist. Was helaas gesloten toen wij er waren maar onze gids wist toch even toegang te bemachtigen waardoor we er toch wat van konden zien. Heel tof. Kortom, doen!

Dit was zo ontzettend leuk, met de fiat polski naar de wijk Nova Huta, heel indrukwekkend..., je komt op plekken waar je anders niet komt. Heel relaxt, ze nemen alle tijd voor je... Wij vonden dit onze leukste tour Wij zeggen: zeker doen!!

Dit is nou nog eens een leuke, alternatieve manier om een stad te ervaren. Onze gids was erg vriendelijk en wist werkelijk waar elke vraag uitgebreid te beantwoorden.

Nice suggestions for things to do, out of the box and less touristic.