O'Connell Street

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

O'Connell Street: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Dublin: Big Bus hop on, hop off-sightseeing met open dak

1. Dublin: Big Bus hop on, hop off-sightseeing met open dak

Verken de straten van Dublin op deze  hop on, hop off-bus sightseeingtour. Ontdek Dublin met de vrijheid om de stad te verkennen waar en wanneer je wilt. Begin je reis op de rode lijn bij de eerste bushaltes, gelegen aan Upper O'Connell Street. De rode lijn heeft 32 haltes, dus je reis zit boordevol Iers plezier! Je kunt in en uit de bus stappen bij één van de aangewezen Big Bus-haltes, zo vaak als je wilt binnen de geldigheid van je ticket. Met bussen die elke 15 minuten rijden, kun je gewoon weer instappen wanneer je klaar bent. Stap uit en verken de schoonheid van Nassau Street en plan vervolgens een bezoek aan de National Art Gallery. Ontdek Merrion Square, waar je door de tuinen in Georgiaanse stijl kunt wandelen en vervolgens een hapje kunt eten in Temple Bar. Bezoek twee van de meest bekende kathedralen in Ierland, de Christ Church Cathedral en St. Patrick's. Als je echt de Dublin-levensstijl wilt ervaren, kun je je dorst lessen met een lekkere, koude pint Guinness, vers gebrouwen van het Guinness Storehouse.

...
Dublin: wandeltour langs de highlights

2. Dublin: wandeltour langs de highlights

Stort je op een wandeling die het echte Dublin laat zien, met bezoeken aan bekende plekken en een aantal geheime pareltjes en verrassingen die bezoekers vaak missen. Of je de stad nu al hebt bezocht of nieuw bent op Ierse bodem, deze tour geeft je een voorproefje van hoe het leven hier is. Leer de geschiedenis van Dublin door middel van haar unieke architecturale landschap en krijgen een gevoel van de huidige sfeer terwijl je door de stad wandelt. Theaters, culturele instellingen, restaurants, parken en pubs: je krijgt het allemaal te zien. Je gids is altijd in de buurt om al je vragen te beantwoorden om je verblijf in Dublin te verrijken. Je krijgt tijdens je wandeling ook de gelegenheid om onvergetelijke en unieke foto's te maken.

...
Dublin: ontdekkingstocht per boot

3. Dublin: ontdekkingstocht per boot

Klim aan boord van een rivierboot voor 48 personen in alle weersomstandigheden. Begin aan een rondvaart van 45 minuten over de Liffey in Dublin en bekijk de stad vanaf het water. Krijg inzicht in de geschiedenis van de stad, en de Liffey in het bijzonder, van de komst van de Vikingen meer dan 1000 jaar geleden tot de snelle ontwikkeling van Dublin in de 18e en 19e eeuw, tot het daaropvolgende verval en meer recente transformatie van Dublin Docklands. Luister naar de iconische Ha'penny-brug en het meesterwerk van Gandon, het Custom House. Volg de geschiedenis van Dublin's Royal and Grand Canal en zie waar Oliver Cromwell in 1649 landde. Ontdek hoe kapitein William Bligh in 1800 de baai van Dublin onderzocht en hoeveel van het huidige Dublin nu op drooggelegd land ligt, inclusief Trinity College en de Spire in O'Connell Street.

...
Dublin: privéwandeling met ophaalservice

4. Dublin: privéwandeling met ophaalservice

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je aan een wandeltocht die je het echte Dublin laat zien door bekende sites en enkele verborgen juweeltjes en verrassingen te bezoeken die vaak door bezoekers worden gemist. Of je de stad al eerder hebt bezocht of een totale newbie bent op Ierse bodem, deze tour geeft je een voorproefje van hoe het leven hier is. Leer de geschiedenis van Dublin door zijn unieke architecturale landschap en krijg een gevoel van de huidige sfeer terwijl je door de stad dwaalt. Van theaters, culturele instellingen, restaurants, parken en pubs, je ziet het allemaal. Uw gids staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden om uw bezoek aan Dublin te verbeteren. Je krijgt ook de kans om gedenkwaardige en unieke foto's te maken terwijl je wandelt.

...
Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen plekjes

5. Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen plekjes

Deze wandeltocht van 2 uur door Dublin neemt je mee door de eeuwen aan historie en brengt je langs de verborgen schatten van de stad die andere bezoekers vaak missen. Vanaf de start in O'Connell Street zal je gids je de kenmerkendste bezienswaardigheden laten zien, zoals het General Post Office, dat in 1916 door de leiders van de Easter Rising als tijdelijk hoofdkwartier werd gebruikt. Tijdens deze tocht loop je door het hart van de noordelijke en zuidelijke delen van het centrum van het historische Dublin voor een bezoek aan zowel bekende locaties als verborgen juweeltjes en verrassingen die andere bezoekers vaak over het hoofd zien. Je komt onder andere langs het General Post Office, een plek met een revolutionair verleden. Bezoek de drukke Henry Street, de Rivier Liffey, het levendige culturele centrum van Temple Bar en de voormalige Viking- en middeleeuwse gebied rondom Christ Church Cathedral. Bekijk Dublin Castle en de pracht van Trinity College uit de 18e eeuw, om maar een paar van de vele intrigerende plekken te noemen. De lange geschiedenis en prachtige verhalen die de stad in overvloed heeft zullen je altijd bijblijven. Je gids is altijd in de buurt om al je vragen te beantwoorden om je verblijf in Dublin te verrijken. Je krijgt tijdens je wandeling ook de gelegenheid om onvergetelijke en unieke foto's te maken. Daarnaast krijg je met je voucher korting in de Church Bar and Café (een prachtige gerestaureerde kerk uit het begin van de 18e eeuw).

...
Dublin: Tour met begeleide bezienswaardigheden en pinten

6. Dublin: Tour met begeleide bezienswaardigheden en pinten

Na de Ierse onafhankelijkheid gingen een paar mannen zitten en dachten na over wat ze met Dublin zouden doen. Na veel intense discussies en met het behoud van de Britse en Ierse culturen in het achterhoofd, werd het geboren in de stad die het vandaag is. Sindsdien is Dublin een symbool geworden van het verzoenen van het Britse verleden van Ierland met zijn Ierse toekomst. Het British Trinity College (met zijn protestantse nalatenschap) heeft Oscar Wilde en Jonathan Swift geproduceerd, en de pubs van Dublin hebben schrijvers uit de Ierse traditie voortgebracht, zoals Patrick Kavanagh en Brendan Behan. Deze tour is daarom een eerbetoon aan de dubbele persoonlijkheid van Dublin en de kroegdeur is de grens tussen de twee werelden. Voel je comfortabel in een paar warme pubs tijdens de tour waar je belangrijke aspecten van de geschiedenis bespreekt, waaronder de Ierse afkomst, de Ierse taal en de Keltische tijger. Met dit in gedachten, spring je elke 20-40 minuten in een geweldige pub. Naast de geschiedenislessen leer je over bier en de Ierse pub, en neem je ook deel aan / getuige van een activiteit waar de Ieren bekend om staan, gesprek.

...
Hoogtepunten van Dublin: 3 uur durende wandeling in het Italiaans

7. Hoogtepunten van Dublin: 3 uur durende wandeling in het Italiaans

Leer de geschiedenis van Dublin en zijn historische monumenten met een Italiaans sprekende gids. Verken de vroege dagen toen St. Patrick arriveerde om te evangeliseren met de heidenen, tot op de dag van vandaag in de stad. Begin bij Trinity College en leer de legende van Molly Malone kennen voordat je naar Dublin Castle loopt, waar de Britten Ierland controleerden tot aan de ondertekening van het Anglo-Irish Treaty in 1921. Bewonder de indrukwekkende gevels van St. Patrick's Cathedral en Christ Church Cathedral voor je naar de populaire uitgaanswijk Temple Bar gaan. Steek de Liffey-brug over - bekend als de Halfpenny-brug - om enkele van de belangrijkste plekken uit de geschiedenis van Ierland aan de noordkant van de rivier te ontdekken, waaronder het General Post Office, een van de laatste Georgische gebouwen in de hoofdstad. Ontvang tips van insiders, zoals waar je een lekker Iers stoofpotje kunt eten, luister naar livemuziek of vind onderweg de beste pubs. Eindig bij het Spire of Dublin-monument op O'Connell Street.

...
Dublin: wandeltocht voor senioren

8. Dublin: wandeltocht voor senioren

Geniet van een wandeltocht door Dublin die speciaal is aangepast voor senioren. Bezoek de meest charmante plekken in de stad met een gids en leer wat deze stad zo speciaal maakt. Bekijk en leer over enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin, waaronder Sugarloaf Mountain en O'Connell Bridge. Luister naar verhalen over deze historische stad terwijl je de straten en verborgen hoekjes verkent.

...
Dublin: 2-uur durende stadstour voor Amerikaanse toeristen

9. Dublin: 2-uur durende stadstour voor Amerikaanse toeristen

Bezoek de meest charmante plekjes in Dublin tijdens deze begeleide wandeling van 2 uur. Bewonder de hoogtepunten van de stad en leer de lokale geschiedenis kennen terwijl je bezienswaardigheden bekijkt met een deskundige gids. Verken het hart van de Ierse hoofdstad en de thuisbasis van veelgeprezen literaire pioniers zoals Oscar Wilde en James Joyce. Ontmoet je gids bij de beroemde Christ Church Cathedral en begin je avontuur. Loop langs O'Connell Bridge over de Liffey en maak prachtige foto's langs de rivier. Ga verder naar O'Connell Street in het stadscentrum en bezoek de vele historische bezienswaardigheden in de omgeving. Luister naar de charmante verhalen en verhalen achter elke bocht met je lokale gids. Voel je vrij om je gids om aanbevelingen te vragen over pubs, restaurants en attracties in de stad.

...
Bijna heel Dublin in 5 uur

10. Bijna heel Dublin in 5 uur

Als je maar één dag hebt om zoveel mogelijk van Dublin te zien, dan is deze vijf uur durende wandeling de perfecte optie. Geschiedenis, cultuur, architectuur, Ierse samenleving, Ierse taal, literatuur en grappen worden gedeeld tijdens je wandeling door de stad. Vijf uur vliegen snel voorbij als je alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad ziet. Er is ook de mogelijkheid om een rondleiding door de oude bibliotheek van Trinity College toe te voegen, waar het Book of Kells is gehuisvest. (Merk op dat als deze optie selectie is, het National Museum of History and Archaeology zal worden vervangen.) Trinity's Long Room-bibliotheek, een van 's werelds mooiste bibliotheken, herbergt 200.000 van de oudste teksten van Ierland. Bewonder de 'proclamition of the Irish Republic', een van de belangrijkste teksten in de Ierse geschiedenis. De Long Room bevat ook de Brian Boru-harp, de oudste nog bestaande harp van Ierland en het model voor het insigne van Ierland. Op maandag is het Rijksmuseum voor Geschiedenis en Archeologie gesloten. Houd er rekening mee dat er een toegangsprijs is voor degenen die kiezen voor het Book of Kells (volwassenen en kinderen). Houd er rekening mee dat als onderdeel van de lopende conserverings- en conserveringsplannen voor de oude bibliotheek, het Book of Kells van november 2019 tot begin maart 2020 van het publiek zal worden verwijderd. Er zal echter een volledige kleurenreplica van het Book of Kells beschikbaar zijn om te bekijken in de Long Room-bibliotheek van de Trinity.

...

Sitemap O'Connell Street

Wil je alle activiteiten in O'Connell Street ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over O'Connell Street

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.423 beoordelingen

We had an amazing experience on this bus!! The first time, we went on the bus for the entire tour, and the driver was so much fun. He explained everything very well and he put in his own experiences. We laughed a lot on that tour. When we went back on another bus, they were playing a tape which was less fun but still very informative. Overall, it was a great experience!

Uitstekende tour, we stapten in en uit en namen zowel een live tour als een opgenomen tour die tegelijkertijd informatief en grappig is. Een rondleiding waard en het team zal je de beste plaatsen vertellen om te bezoeken en je meenemen naar alle locaties in de stad, van Guinness tot Trinity College.

Het was heel leuk, goed geregeld. Met de app konden we de bus goed volgen en de haltes waren duidelijk aangegeven. De verhalen van de buschauffeurs waren leuk om te horen

deze stadswandeling is echt aan te raden om een goed beeld te krijgen van dublin,Een leuk gids.

Leuke stad, leerzaam om via de chauffeur de historie te ervaren