Datums kiezen

Ontdek het beste van
Oaxaca de Juarez

Onze aanbevelingen voor Oaxaca de Juarez

Van Oaxaca de Juarez: Hierve el Agua en Mezcal-distilleerderij

1. Van Oaxaca de Juarez: Hierve el Agua en Mezcal-distilleerderij

Verken een van de natuurlijke wonderen van Oaxaca en bezoek de rotsformaties bij Hierve el Agua. Geniet van het uitzicht op de rotsen, die op versteende watervallen lijken, en bezoek een mezcal-distilleerderij om te leren hoe deze wordt gemaakt. Begin de tour met ophalen vanaf het ontmoetingspunt in Oaxaca de Juarez en reis naar Hierve el Agua. Bewonder het natuurlijke landschap van de rotsen, die lijken op versteende watervallen. Hierve el Agua is de eerste stop op onze tour. We verbleven daar 3 uur om genoeg tijd te hebben om te genieten van de natuurlijke wonderen van Hierve el Agua. Maak een wandeltocht door de omgeving met lokale gidsen, of neem een duik in de zwembaden. Begin de reis terug naar de stad en stop bij een van de meest populaire mezcal-distilleerderijen in Oaxaca. Geniet van een gratis mezcal-proeverij en proef de verschillende smaken mezcal die er bestaan. Keer terug naar Oaxaca de Juarez na het bezoek aan de distilleerderij.

Oaxaca: Archeologische rondleiding door Monte Alban

2. Oaxaca: Archeologische rondleiding door Monte Alban

Ontdek de archeologische zone van de staat Oaxaca. Geniet van het gemak dat u wordt opgehaald bij uw hotel in het stadscentrum van Oaxaca. Rijd naar Monte Alban in een busje met airconditioning. Verken de ruïnes van de voormalige hoofdstad van de Zapoteken, die duizenden jaren geleden de dominante beschaving in het gebied waren. Ontdek de op een na grootste ceremoniële site in Meso-Amerika. Leer meer over de Zapotec-mensen uit uw goed geïnformeerde gids. Bewonder het oude balveld, opgegraven graven, astronomisch "observatorium. Geniet van een fenomenaal uitzicht vanaf Monte Alban. Uitkijkend vanaf de vlakke heuvel waar de archeologische vindplaats zich bevindt, kunt u genieten van het uitzicht op de Oaxaca-vallei. Bezoek het museum ter plaatse en bewonder artefacten uit de Zapotec-beschaving. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Oaxaca.

Van Oaxaca: begeleide dagtocht met natuurlijke en culturele hoogtepunten

3. Van Oaxaca: begeleide dagtocht met natuurlijke en culturele hoogtepunten

Ervaar tijdens deze rondleiding vanuit Oaxaca de eeuwenoude wonderen en het rijke culturele erfgoed van het platteland. Breng de dag door met een lokale gids terwijl je erfgoedhoogtepunten bezoekt, waaronder de magnifieke Tree of Tule en Hierve el Agua. Bezoek een tapijtatelier en pauzeer bij een distilleerderij voor een mezcal-proeverij. Begin je tour in Oaxaca, waar je je gids zult ontmoeten. Kom een paar minuten eerder aan bij het ontmoetingspunt om te genieten van een kop warme koffie voordat je op avontuur gaat. Als je eenmaal onderweg bent, kun je genieten van het schilderachtige landschap tijdens een korte rit ten oosten van de stad naar de legendarische Tree of Tule. Als je eenmaal aankomt in de drukke stad Santa María del Tule, stop dan bij het kerkterrein om je te vergapen aan de Tree of Tule. Deze stevige boom, door sommigen bekend als de "Tree of Life" vanwege de dierlijke vormen in zijn schors, wordt verondersteld meer dan 2000 jaar oud te zijn. Voel je onder de indruk van de aanwezigheid en schoonheid van de Tule-boom. Vervolg je tour terwijl je een traditionele tapijtwerkplaats in Teotitlán del Valle bezoekt. Ontdek hier, omringd door levendige garens en gereedschappen, de oorspronkelijke geboorteplaats van dit ambachtelijke ambacht. Kom in contact met lokale kunstenaars en leer hoe elk tapijt is doordrenkt met een verhaal, symbolen en culturele traditie. Ga vervolgens naar de oude Zapoteekse archeologische vindplaats Mitla. Bekend om zijn ingewikkelde mozaïeken, gedetailleerd ontwerp en architectonische invloeden van Mixteken, is deze heilige begraafplaats uniek onder de archeologische vindplaatsen in Mexico. Snuif de eeuwenoude sfeer op tijdens een rondleiding door het gebouwencomplex. Als je eenmaal de wonderen van Mitla hebt verkend, ga dan naar Hierve el Agua voor verbluffende natuurlijke wonderen. Bezoek het terrein alleen of met een lokale dorpsgids terwijl je langs de versteende watervallen dwaalt. Kijk naar de poelen met helder water op de kliffen terwijl je de eeuwenoude, voortreffelijke natuurlijke schoonheid in je opneemt. Begin ten slotte terug te keren naar Oaxaca. Voordat je de stad bereikt, maak je echter een pitstop bij een traditionele mezcal-distilleerderij. Ontdek de smaak van de regio met een proeverij van mezcal en ga vervolgens naar Oaxaca om je tour af te sluiten.

Oaxaca: El Tule, Mitla en Hierve el Agua Tour met Mezcal

4. Oaxaca: El Tule, Mitla en Hierve el Agua Tour met Mezcal

Het avontuur begint direct in de lobby van je hotel of Airbnb. Onze eerste stop is voor de majestueuze Tule Tree, een gigantische voorouder die al vele eeuwen in de geschiedenis voorbij heeft zien komen. Daarna gaan we diep de archeologische site van Mitla in. Je voelt de energie van de stappen die daar eeuwen geleden weerklonken terwijl je de patio's en de ingewikkelde mozaïekontwerpen die de muren versieren verkent. Onze volgende stop brengt je naar de versteende watervallen van Hierve el Agua. Het water heeft de rotsen door de eeuwen heen gebeeldhouwd, waardoor formaties zijn ontstaan die bevroren lijken in de tijd. We zullen hier een uur zijn en dan stoppen we bij een buffet met authentiek Oaxacaans eten. In Teotitlán del Valle zul je getuige zijn van de vaardigheid en passie van lokale ambachtslieden. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan terwijl de weefgetouwen tot leven komen en de kleuren door de draden dansen, waarbij authentieke kunstwerken worden gemaakt met behulp van voorouderlijke technieken. Om deze onvergetelijke reis af te sluiten, gaan we naar een authentieke mezcal distilleerderij. De aroma's en unieke smaken zullen je meevoeren naar de essentie van Oaxaca. Geniet van een proeverij die je zintuigen tot leven zal brengen en die je een aangenaam smaakcadeau zal geven. Onze tour eindigt rond 19:00 uur wanneer we je afzetten bij de lobby van je hotel of Airbnb, met onvergetelijke herinneringen.

Vanuit Oaxaca: Hierve el Agua en Teotitlán del Valle

5. Vanuit Oaxaca: Hierve el Agua en Teotitlán del Valle

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in de stad Oaxaca, reis je richting Hierve el Agua om de beroemde versteende watervallen te zien die in de loop van duizenden jaren zijn gevormd. Geniet van wat tijd om te zwemmen in de natuurlijke poelen gevormd door de watervallen en geniet van het adembenemende landschap van de Sierra Madre del Sur. Vervolg de tour met een bezoek aan een traditionele mezcalfabriek. Leer meer over het productieproces van de beroemde Mexicaanse spirit. Maak van de gelegenheid gebruik om wat van de hier geproduceerde mezcal te proeven. De laatste stop op de tour is de "Pueblo indígena Zapoteca de Tapetes." De stad, ook wel bekend als Teotitlán del Valle, staat bekend om zijn prachtige textielwolproducten, gemaakt met natuurlijke kleurstoffen. Bekijk de prachtige patronen op tapijten, jassen, tassen, sarapes, wandtapijten, gordijnen en jurken, gemaakt met grote houten weefgetouwen. Leer meer over de voorouderlijke, ambachtelijke technieken die worden gebruikt om deze kwaliteitsproducten te maken. De volgorde van de excursie kan verschillen tijdens het hoogseizoen om wachtrijen bij haltes te voorkomen.

Vanuit Oaxaca: Dagtrip Monte Albán en kunstnijverheidssteden

6. Vanuit Oaxaca: Dagtrip Monte Albán en kunstnijverheidssteden

Begin je dag met ons als we elkaar ontmoeten in de lobby van je hotel of Airbnb. Onze eerste stop is bij de majestueuze archeologische site van Monte Alban. Stel je voor dat je over dezelfde paden loopt waar in een periode van de geschiedenis de Zapoteken doorheen liepen, oude piramides verkent en de grootsheid van een beschaving die eeuwen geleden op deze grond bloeide, observeert. 🏛️We gaat vervolgens naar het huis van ambachtslieden in Arrazola, waar creativiteit tot leven komt in de vorm van Alebrijes. Leer hoe deze getalenteerde ambachtslieden leven geven aan deze kleurrijke handgemaakte houten figuren. We stoppen bij een Oaxacaans buffet om authentieke lokale gerechten te proeven. Onze laatste stop is bij San Bartolo Coyotepec, waar zwart aardewerk vorm krijgt door de handen van meester-ambachtslieden. Ontdek de geheimen van deze voorouderlijke traditie terwijl je het creatieproces observeert. Onze tour eindigt rond 17:00 uur wanneer je wordt afgezet bij de lobby van je hotel of Airbnb met onvergetelijke herinneringen en een diepgaand begrip van de rijke cultuur en geschiedenis van Oaxaca. 👕👟 Vergeet niet om comfortabele kleding te dragen om te wandelen en een hoed om jezelf tegen de zon te beschermen. Een comfortabel paar schoenen is essentieel omdat je gevarieerd terrein gaat verkennen. Vergeet je camera niet om elk speciaal moment vast te leggen! Bereid je voor op een dag vol geschiedenis, creativiteit en authenticiteit in het hart van Oaxaca! Je avontuur wacht op je tijdens de Monte Alban, zwart aardewerk en alebrijes tour. Boek nu en ga met ons mee om onvergetelijke herinneringen te creëren!

Mexico: eSIM mobiel roaming data-abonnement

7. Mexico: eSIM mobiel roaming data-abonnement

Kies het data-abonnement en de geldigheidsperiode die passen bij je reisbehoeften en koop het. Download een QR-code en print of scan deze naar een ander apparaat. Maak vervolgens verbinding met internet op je smartphone, via WiFi of mobiele data, en scan de QR-code om het eSIM-pakket op je apparaat te installeren. Vervolgens maak je verbinding met het lokale datanetwerk in Mexico en kun je je favoriete apps gebruiken. Surf op het web, werk je sociale media bij en meer. Koop een ander abonnement als je alle gegevens hebt verbruikt en moet opwaarderen. Volg ook de probleemoplossingsgids als je problemen ondervindt bij het gebruik.

Oaxaca: Monte Alban en de kunst van Oaxaca

8. Oaxaca: Monte Alban en de kunst van Oaxaca

Dompel jezelf onder in de Oaxaca-cultuur tijdens deze dagtocht. Bezoek de belangrijkste archeologische vindplaats in Oaxaca, Monte Albán, gelegen in het majestueuze stedelijke centrum. Dit gebied stond bekend als het religieuze, politieke en economische centrum van de Zapoteekse beschaving. Loop rond het plein en verken het Site Museum. Vergeet niet uw camera mee te nemen om foto's te maken vanaf de top van de archeologische bouwwerken. Vervolgens bezoek je San Antonio Arrazola, een magische plek vol kleuren en tradities, waar de beroemde ambachtslieden je leren hoe ze kopalhout snijden. Leer het proces van het creëren van de magische figuren genaamd "Alebrijes", die de innovatieve geest van de Oaxaca-ziel vertegenwoordigen, onderdeel van een voorouderlijke traditie van de Zapotecs. Stop ten slotte bij Cuilapam de Guerrero, een Mixteekse stad beroemd om zijn 16e-eeuwse Dominicaanse ex-klooster (optioneel), en San Bartolo Coyotepec, een klein stadje met lemen huizen waar je getuige zult zijn van het proces van het maken van prachtige figuren van zwarte klei.

Oaxaca: Vegetarische kookles

9. Oaxaca: Vegetarische kookles

Bezoek een lokale markt om ingrediënten op te halen en kook vervolgens een traditioneel voedselrecept met je deskundige kok. Leer meer over lokale ingrediënten en ontmoet producenten van verse groenten. Haal ingrediënten op die biologisch in de buurt zijn geteeld en diezelfde ochtend worden geoogst. Na een rondleiding op de markt, keer je terug naar de keuken voor de klas om je gerecht te bereiden. Leer op traditionele wijze een heerlijke salade, een vegetarisch hoofdgerecht en een dessert bereiden. Na het koken is het tijd om het eten met iedereen te delen. Geniet samen van een gezamenlijke maaltijd terwijl je de rijke smaken en gevoelens van Oaxaca proeft.

Oaxaca: Hierve el Agua watervallen wandeltocht

10. Oaxaca: Hierve el Agua watervallen wandeltocht

Dompel jezelf onder in een onvergetelijke ervaring terwijl je de natuurlijke en culturele schatten van Oaxaca verkent tijdens onze spannende tour: Wandelen op Hierve el Agua! Begin je dag vroeg als je chauffeur je ophaalt bij de lobby van je hotel. Onze eerste bestemming is het indrukwekkende natuurfenomeen van de versteende watervallen bij Hierve El Agua. Bereid je voor om versteld te staan van deze formaties die uniek zijn! Je hebt twee uur de tijd om ze te verkennen, foto's te nemen en meer te leren over de majestueuze natuurlijke poelen die bevroren lijken in de tijd. Na het bezoek aan Hierve el Agua gaan we naar een traditionele rookkeuken, waar je een heerlijke Oaxacaanse lunch zult proeven. Een waar feest voor je smaakpapillen! We eindigen met een bezoek aan Teotitlán del Valle, een Zapotec stad van wevers die voorouderlijke technieken gebruiken om lamswol te verven en fantastische tapijten te maken met ongelooflijke zelfgemaakte ontwerpen. Onze spannende tour eindigt rond 15:00 uur wanneer we je afzetten bij je hotel of Airbnb met onvergetelijke herinneringen en nieuwe vrienden. Je hebt dan de rest van de middag voor andere activiteiten.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Oaxaca de Juarez

Alle activiteiten

121 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Oaxaca de Juarez

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Oaxaca de Juarez?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Hierve el Agua

Andere activiteiten in Oaxaca de Juarez

Wil je alle activiteiten in Oaxaca de Juarez bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.