Kies data
Belevingen in

Oaxaca de Juarez

Oaxaca de Juarez: De beste dingen die je niet wil missen

Van Oaxaca: Hierve el Agua-watervallen en Mezcal-fabriek

1. Van Oaxaca: Hierve el Agua-watervallen en Mezcal-fabriek

Begin je tour door 's ochtends vroeg door je gids in Oaxaca te worden opgehaald en de rit te starten. Stop bij Teotitlán del Valle, een dorp van wevers waar je leert hoe ze oude technieken gebruiken om wol te schilderen en tapijten te golven die majestueuze ontwerpen vormen. De volgende stop is Hierve el agua, de versteende watervallen van 30 meter hoog en nog een van 12 meter hoog. Bewonder deze watervallen die worden gevormd door koolzuurhoudend water en bieden een prachtig uitzicht op de bergen, perfect om geweldige foto's te maken. Krijg de kans om te zwemmen in de mineraalbaden en maak een wandeling met lokale gidsen en geniet van de spectaculaire omgeving van de natuur. De laatste stop is een Mezcal-fabriek waar je het proces van de uitwerking van de authentieke mezcal leert en ook enkele van de verschillende smaken van Mezcal kunt proeven. Om je tour af te ronden, word je teruggebracht naar Oaxaca.

Volledige dagtour door Oaxaca

2. Volledige dagtour door Oaxaca

Maak je klaar om enkele van de beste plaatsen in de staat Oaxaca te ontdekken. Begin met een bezoek aan Santa Maria el Tule, de thuisbasis van een van de meest buitengewone natuurlijke schoonheden, waaronder de reusachtige boom (de Tule-boom), met een hoogte van 40 meter en een diameter van meer dan 50 meter. Er wordt gezegd dat het meer dan 2000 jaar oud is, waardoor het misschien een van de grootste en oudste levende wezens ter wereld is. Je maakt dan een kleine stop in het kleine stadje Teotitlan del Valle, beroemd om zijn zelfgemaakte textiel. Een van de hoogtepunten van de dag is een bezoek aan Mitla, wat in Nahuatl betekent "Plaats van de Dood". Mitla was vroeger een ceremonieel centrum van de Zapoteken en het is nu beroemd om zijn uitstekende mozaïek op de muren, een unieke stijl van decoratie in Meso-Amerika. Je vervolgt de excursie met een avontuurlijke rit naar Hierve el Agua, waar je de versteende watervallen kunt zien en een verfrissende duik in de mineraalbaden kunt nemen terwijl je geniet van het adembenemende landschap. Sluit de dag op de meest typische manier af; bij een mezcal-distilleerderij. Leer meer over het traditionele productieproces en je vertrekt niet voordat je de heilige drank van Oaxaca hebt geproefd.

Oaxaca: traditionele Oaxaca kookcursus met marktbezoek

3. Oaxaca: traditionele Oaxaca kookcursus met marktbezoek

Ontdek wat de gastronomie van Oaxaca zo beroemd maakt. Bezoek samen met een chef-kok een lokale, bruisende markt om te winkelen voor de meest verse ingrediënten. Proef de traditionele smaken en leer de kooktechnieken van Oaxaca terwijl je authentieke gerechten bereidt samen met een chef-kok die zal uitleggen wat ze uniek maakt voor de regio. Begin deze volledig interactieve les en verken de belangrijkste markten van de stad Oaxaca, begeleid door de chef-kok die je zal helpen de beste en verse ingrediënten op de lijst te identificeren. Bepaal tussen twee suggesties van de chef welk gerecht u wilt bereiden. Ga vervolgens aan de slag met koken terwijl je leert hoe je een van de traditionele maaltijden kunt bereiden die met trots een belangrijk cultureel deel van de prachtige staat Oaxaca vertegenwoordigen. Tijdens de les zal de chef-kok ook de voordelen uitleggen van elk van de representatieve ingrediënten van de regio, en waar de lokale bevolking de voorkeur aan geeft bij de bereiding van hun gerechten. Bereid daarnaast enkele handgemaakte tortilla's en typische drankjes voor bij uw gerecht, zoals Tejate, Chilacayota en Margaritas met Mezcal. Stel gerust al uw vragen en geniet natuurlijk van uw traditionele maaltijd.

Van Oaxaca: dagtrip naar Monte Albán en Art Craft Town

4. Van Oaxaca: dagtrip naar Monte Albán en Art Craft Town

Verken het archeologische gebied van Oaxaca, gebouwd door de Zapotecs. Kom meer te weten over de grote pleinen, afgeknotte piramides en de baan voor het spelen van tlachtli (een soort balspel). Hoor over de ondergrondse gangen en meer dan 100 graven op de site van je professionele gids. Begin uw dag door opgehaald te worden in Oaxaca City en begin uw reis naar Monte Alban. Bezoek vervolgens de stad Arrazola en word verliefd op de authentieke houten figuren genaamd Alebrijes. Bekijk het interessante creatieproces van deze figuren, waarbij snij- en schilderwerk wordt gebruikt. Ga naar de stad Cuilapam de Guerrero en bezoek een Dominicaanse voormalige klooster uit de 16e eeuw, bekend om zijn onvoltooide basiliek en prominente open kapel. Beëindig je magische tour in de stad San Bartolo Coyotepec en ontmoet lokale ambachtslieden die gespecialiseerd zijn in zwart aardewerk (Barro negro). Leer meer over de technieken die sinds de pre-Columbiaanse tijd worden gebruikt.

Van Oaxaca: fabrieksrondleiding Oaxaca, Mitla en Mezcal

5. Van Oaxaca: fabrieksrondleiding Oaxaca, Mitla en Mezcal

Laat je ophalen bij je accommodatie in Oaxaca en begin je prachtige dagtour door de lokale culturele bezienswaardigheden. Maak je eerste stop bij de beroemde El Tule-boom, de oude Ahuehuete (of Montezuma-moerascipres), een van de grootste bomen ter wereld en weegt 509 ton. Vervolg je avontuur met een bezoek aan het Zapotec-dorp Teotitlán del Valle. Ontdek een gemeenschap van inheemse wevers die voorouderlijke technieken gebruiken om hun tapijten te bewerken en te schilderen. Bewonder hoe ze hun eigen innovatieve ontwerpen creëren en geweven replica's maken van werken van grote schilders zoals Toledo, Picasso en Tamayo. Ga vervolgens de stad van de doden binnen op de archeologische vindplaats MITLA - een must-see stop tijdens je tour. Hier geeft uw professionele gids een breed overzicht van de buitengewone Griekse decoratie en de architectuur van de ruïnes. Beëindig de tour door meer te weten te komen over en te proeven van een van de beste smaken in de regio Oaxaca tijdens een rondleiding door de Mezcal-fabriek. Ontdek het productieproces van deze typische drank en geniet van een aantal van de verschillende smaken die worden aangeboden, van gerijpte mezcal tot zijn diverse en heerlijke mezcal-crèmes.

Van Oaxaca de Juarez: Arts and Craft Tour

6. Van Oaxaca de Juarez: Arts and Craft Tour

Ervaar 3 van de traditionele kunstprocessen van Oaxaca tijdens deze rondleiding. Leer meer over het Alebrije-kunstproces, barro negro (zwarte modder) aardewerk en hoe de inwoners van Teotitlan Del Valle hun traditionele met de hand geverfde tapijten maken. Ontmoet je gids in je hotel en spring in de auto die je rechtstreeks naar je eerste stop, San Martin Tilcajete, brengt. Leer hier alles over hoe alebrijes, traditionele houten fantasiefiguren, worden gemaakt en ontdek hoe ze een embleem van Oaxaca werden. Ga vervolgens naar San Bartolo Coyotepec. Leer hoe barro negro-aardewerk wordt geproduceerd en alle producten die ervoor kunnen worden gebruikt. Verfris en krijg nieuwe energie met een tlayuda, een traditioneel Oaxaca-gerecht op straat. Ga daarna naar Teotitlan Del Valle en bewonder de traditionele met de hand geverfde kleurrijke tapijten. Bezoek ten slotte The Tule Tree, de breedste boom ter wereld, voordat je terugkeert naar je hotel.

Van Oaxaca: Hierve el Agua en Teotitlán del Valle

7. Van Oaxaca: Hierve el Agua en Teotitlán del Valle

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in de stad Oaxaca, reis je richting Hierve el Agua om de beroemde versteende watervallen te zien die in de loop van duizenden jaren zijn gevormd. Geniet van wat tijd om te zwemmen in de natuurlijke poelen gevormd door de watervallen en geniet van het prachtige landschap van de Sierra Madre del Sur. Vervolg de tour met een bezoek aan een traditionele mezcal-fabriek. Leer meer over het productieproces van de beroemde Mexicaanse spirit. Maak van de gelegenheid gebruik om een deel van de mezcal te proeven die hier wordt geproduceerd. De laatste stop van de tour is de "Pueblo indígena Zapoteca de Tapetes". De stad staat ook bekend als Teotitlán del Valle en staat bekend om zijn prachtige textielwolproducten, gemaakt met natuurlijke kleurstoffen. Bekijk de prachtige patronen op vloerkleden, jassen, tassen, sarapes, wandtapijten, gordijnen en jurken, gemaakt met grote houten weefgetouwen. Leer meer over de voorouderlijke, ambachtelijke technieken die worden gebruikt om deze kwaliteitsproducten te maken.

Van Oaxaca: archeologische vindplaats Yagul & lokale zondagsmarkt

8. Van Oaxaca: archeologische vindplaats Yagul & lokale zondagsmarkt

Doe mee met een rondleiding voor een unieke zondagse ervaring met een bezoek aan de archeologische vindplaats Yagul en San Jeronimo Tlacochahuaya. Bekijk het dichtstbijzijnde voorbeeld van een originele pre-Spaanse markt in Tlacolula. Begin je avontuur door opgehaald te worden in de lobby van je hotel in Oaxaca City. Ga naar de stad San Jeronimo Tlacochahuaya om de legendarische 16e-eeuwse constructie te bewonderen. Leer meer over de religieuze kunst en altaren. Bezoek vervolgens de archeologische vindplaats Yagul, een stad die bloeide als stedelijk centrum na de decadentie van Monte Alban. Loop met je gids en begrijp hoe het in de dagen na de Spaanse verovering veranderde als een belangrijke stad. Ga ten slotte naar Tlacolula. Loop door een van de meest populaire en kleurrijke zondagsmarkten van het land. Deze fascinerende plek verandert op zondag in de hoofdstraat van de stad. Vind hier producten, kunst en ambachten gemaakt door de lokale bevolking.

Oaxaca: Monte Alban en de kunst van Oaxaca

9. Oaxaca: Monte Alban en de kunst van Oaxaca

Dompel jezelf onder in de Oaxaca-cultuur tijdens deze dagtocht. Bezoek de belangrijkste archeologische vindplaats in Oaxaca, Monte Albán, gelegen in het majestueuze stedelijke centrum. Dit gebied stond bekend als het religieuze, politieke en economische centrum van de Zapoteekse beschaving. Loop rond het plein en verken het Site Museum. Vergeet niet je camera mee te nemen om foto's te maken vanaf de top van de archeologische bouwwerken. Vervolgens bezoek je San Antonio Arrazola, een magische plaats van kleuren en tradities, waar de beroemde ambachtslieden je zullen leren hoe ze kopalhout snijden. Leer het proces van het creëren van de magische figuren genaamd "Alebrijes", die de innovatieve geest van de Oaxaca-ziel vertegenwoordigen, onderdeel van een voorouderlijke traditie van de Zapoteken. Stop ten slotte bij Cuilapam de Guerrero, een Mixteekse stad die beroemd is om zijn 16e-eeuwse Dominicaanse ex-klooster, en San Bartolo Coyotepec, een klein stadje met lemen huizen waar je getuige zult zijn van het proces van het maken van prachtige figuren van zwarte klei.

Zapotekenrijk: Monte Alban en dorpen

10. Zapotekenrijk: Monte Alban en dorpen

Geniet van een rondleiding door de buitengewone archeologische zone van Monte Alban, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO in 1987. Monte Alban, gebouwd op een plateau op 1940 meter boven de zeespiegel, is een van de meest representatieve archeologische vindplaatsen in Mexico. Met piramides, een baan voor het pre-hispanic balspel, tussen vele andere mystieke constructies, grijp deze kans aan om culturele sporen te ontdekken van verschillende beschavingen, zoals de Olmeken, Mixteken en Zapotecs. Doorgaan naar de stad Coyotepec, beroemd om zijn keramiekproductie, gevolgd door een bezoek aan het klooster van Cuilapam. Dit Dominicaanse klooster dateert uit de 16e eeuw en was de plaats van de executie van een van Mexico's helden uit de Onafhankelijkheidsoorlog, Vicente Guerrero. Bezoek ten slotte het dorp Arrazola en ga naar een workshop om te zien hoe de beroemde Alebrijes (houtgesneden fantasiedieren) worden gemaakt.

Veelgestelde vragen over Oaxaca de Juarez

Welke topattracties zijn een must-see in Oaxaca de Juarez?

De topattracties in Oaxaca de Juarez zijn:

Sitemap Oaxaca de Juarez

Wil je alle activiteiten in Oaxaca de Juarez ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.