Kies data

Dingen om te doen Oaxaca de Juarez

Oaxaca de Juarez: De beste dingen die je niet wil missen

Oaxaca: El Tule, Mitla en Hierve el Agua Tour met Mezcal

1. Oaxaca: El Tule, Mitla en Hierve el Agua Tour met Mezcal

Ervaar de bezienswaardigheden, cultuur en smaken van Oaxaca tijdens een rondleiding met meerdere stops. Bezoek de stad Teotitlán del Valle om unieke handgemaakte tapijten te ontdekken en de archeologische zone van Mitla te bekijken. Stop bij de Tree of Tule en leer hoe u het lokale mezcal-drankje kunt maken voordat u het zelf probeert. Na het ophalen stop je eerst bij de wereldberoemde boom genaamd de Árbol del Tule of Tree of Tule. Deze boom is een duizendjarige ahuehuete, een van de grootste bomen ter wereld met een gewicht tot 509 ton. Ga vervolgens naar de stad Teotitlán del Valle, waar ze voorouderlijke technieken gebruiken om tapijten te maken en te schilderen, de meeste met unieke persoonlijke ontwerpen. Stop dan een uur bij Hierve el Agua om de beroemde versteende watervallen te verkennen. De archeologische zone van Mitla is een andere must-see stop, dus dat is de volgende op de route. Deze stad heeft enkele van de belangrijkste prestaties op het gebied van architecturale evolutie. Bewonder uitbundig versierde muren en nog veel meer. Voordat je teruggaat naar Oaxaca, leer je meer over de mezcal ( een alcoholische drank gemaakt van het sap van een agave). Maak kennis met het proces van het maken van dit drankje en geniet van het proeven van verschillende mezcal-smaken.

Van Oaxaca: dagtrip naar Monte Albán en kunstambachtssteden

2. Van Oaxaca: dagtrip naar Monte Albán en kunstambachtssteden

Verken het archeologische gebied van Oaxaca, gebouwd door de Zapoteken. Kom meer te weten over de grote pleinen, afgeknotte piramides en het speelveld voor tlachtli (een soort balspel). Hoor over de ondergrondse gangen en meer dan 100 graven op de site van je professionele gids. Begin uw dag door opgehaald te worden in Oaxaca City en begin uw reis naar Monte Alban. Bezoek vervolgens de stad Arrazola en word verliefd op de authentieke houten figuren genaamd Alebrijes. Bekijk het interessante creatieproces van deze figuren, waarbij houtsnijwerk en schilderen betrokken zijn. Ga naar de stad Cuilapam de Guerrero en bezoek een Dominicaans ex-klooster uit de 16e eeuw, bekend om zijn onvoltooide basiliek en prominente open kapel. Beëindig je magische tour in de stad San Bartolo Coyotepec en ontmoet lokale ambachtslieden die gespecialiseerd zijn in zwart aardewerk (Barro negro). Leer meer over de technieken die sinds de precolumbiaanse tijd worden gebruikt.

Van Oaxaca: Hierve el Agua-watervallen en Mezcal-proeverij

3. Van Oaxaca: Hierve el Agua-watervallen en Mezcal-proeverij

Begin je tour door vroeg in de ochtend door je chauffeur in Oaxaca te worden opgehaald en aan de rit te beginnen. Stop bij Teotitlán del Valle, een dorp van wevers waar je leert hoe ze oude technieken gebruiken om wol te schilderen en golvende tapijten te maken die majestueuze ontwerpen vormen. De volgende stop is Hierve el Agua, de versteende watervallen van 30 meter hoog en nog een van 12 meter hoog. Bewonder deze watervallen die worden gevormd door koolzuurhoudend water en een prachtig uitzicht op de bergen bieden, perfect om geweldige foto's te maken. Krijg de kans om te zwemmen in de mineraalbaden en maak een wandeling met lokale gidsen en geniet van de spectaculaire omgeving van de natuur. De laatste stop is een Mezcal-fabriek waar je het proces van de uitwerking van de authentieke mezcal leert kennen en ook enkele van de verschillende smaken van Mezcal kunt proeven. Stop voor de mogelijkheid om een lekkere lunch te kopen. Keer aan het einde van je tour terug naar je accommodatie in Oaxaca.

Oaxaca: wandeltocht door het centrum en de Santo Domingo-tempel

4. Oaxaca: wandeltocht door het centrum en de Santo Domingo-tempel

Ontdek het centrum van de stad Oaxaca, de belangrijkste bezienswaardigheden, monumenten, straten en markten, en verken het kleurrijke en mooie centrum met een tweetalige gids en leer de geschiedenis van de stad kennen. Je begint de tour door de "Santo Domingo-tempel" te bezoeken en leert over de prachtige Mexicaanse barokke architectuur. Loop door de gang van de Santo Domingo-tempel door het stadscentrum. Ervaar de binnenstad, en geniet van de muziek in de kiosk van de "Zocalo", bezoek de "Portales" en de "Grondwettuin", en geniet van de sfeer van het lokale leven terwijl je door de buurt wandelt. Stop in een chocolaterie en leer hoe Oaxaca-chocolade wordt gemaakt. Koop Oaxaca-chocolade of Mole, een beroemde salsa in Mexicaans eten. Bezoek de "Mercado Benito Juarez", de meest traditionele markt in de stad, waar je mol, Oaxaca-kaas en krekels kunt kopen. Stop bij de "Mercado 20 de Noviembre" en bekijk de rookhal.

Oaxaca: Monte Alban en de kunst van Oaxaca

5. Oaxaca: Monte Alban en de kunst van Oaxaca

Dompel jezelf onder in de Oaxaca-cultuur tijdens deze dagtocht. Bezoek de belangrijkste archeologische vindplaats in Oaxaca, Monte Albán, gelegen in het majestueuze stedelijke centrum. Dit gebied stond bekend als het religieuze, politieke en economische centrum van de Zapoteekse beschaving. Loop rond het plein en verken het Site Museum. Vergeet niet je camera mee te nemen om foto's te maken vanaf de top van de archeologische bouwwerken. Vervolgens bezoek je San Antonio Arrazola, een magische plaats van kleuren en tradities, waar de beroemde ambachtslieden je zullen leren hoe ze kopalhout snijden. Leer het proces van het creëren van de magische figuren genaamd "Alebrijes", die de innovatieve geest van de Oaxaca-ziel vertegenwoordigen, onderdeel van een voorouderlijke traditie van de Zapoteken. Stop ten slotte bij Cuilapam de Guerrero, een Mixteekse stad die beroemd is om zijn 16e-eeuwse Dominicaanse ex-klooster, en San Bartolo Coyotepec, een klein stadje met lemen huizen waar je getuige zult zijn van het proces van het maken van prachtige figuren van zwarte klei.

Oaxaca: archeologische rondleiding door Monte Alban

6. Oaxaca: archeologische rondleiding door Monte Alban

Ontdek de archeologische zone van de staat Oaxaca. Geniet van het gemak dat u wordt opgehaald bij uw hotel in het stadscentrum van Oaxaca. Rijd naar Monte Alban in een busje met airconditioning. Verken de ruïnes van de voormalige hoofdstad van de Zapoteken, die duizenden jaren geleden de dominante beschaving in het gebied waren. Ontdek de op een na grootste ceremoniële site in Meso-Amerika. Leer meer over de Zapotec-mensen uit uw goed geïnformeerde gids. Bewonder het oude balveld, opgegraven graven, astronomisch "observatorium. Geniet van een fenomenaal uitzicht vanaf Monte Alban. Uitkijkend vanaf de vlakke heuvel waar de archeologische vindplaats zich bevindt, kunt u genieten van het uitzicht op de Oaxaca-vallei. Bezoek het museum ter plaatse en bewonder artefacten uit de Zapotec-beschaving. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Oaxaca.

Volledige dagtour door Oaxaca

7. Volledige dagtour door Oaxaca

Maak je klaar om enkele van de beste plaatsen in de staat Oaxaca te ontdekken. Begin met een bezoek aan Santa Maria el Tule, de thuisbasis van een van de meest buitengewone natuurlijke schoonheden, waaronder de reusachtige boom (de Tule-boom), met een hoogte van 40 meter en een diameter van meer dan 50 meter. Er wordt gezegd dat het meer dan 2000 jaar oud is, waardoor het misschien een van de grootste en oudste levende wezens ter wereld is. Je maakt dan een kleine stop in het kleine stadje Teotitlan del Valle, beroemd om zijn zelfgemaakte textiel. Een van de hoogtepunten van de dag is een bezoek aan Mitla, wat in Nahuatl betekent "Plaats van de Dood". Mitla was vroeger een ceremonieel centrum van de Zapoteken en het is nu beroemd om zijn uitstekende mozaïek op de muren, een unieke stijl van decoratie in Meso-Amerika. Je vervolgt de excursie met een avontuurlijke rit naar Hierve el Agua, waar je de versteende watervallen kunt zien en een verfrissende duik in de mineraalbaden kunt nemen terwijl je geniet van het adembenemende landschap. Sluit de dag op de meest typische manier af; bij een mezcal-distilleerderij. Leer meer over het traditionele productieproces en je vertrekt niet voordat je de heilige drank van Oaxaca hebt geproefd.

Oaxaca: Mezcal-avontuur

8. Oaxaca: Mezcal-avontuur

Tijdens deze ervaring word je door de vallei van Tlacolula naar Santiago Matalan gebracht. Tijdens de rit maak je kennis met de cultuur van mezcal en zijn geografische context. Eenmaal in Santiago Matatlán bezoek je een agaveplantage om meer te weten te komen over deze planten, hun levenscyclus, variëteiten en gebruik. Bezoek vervolgens twee verschillende mezcal-distilleerderijen om de echte productie te zien. Van een familiebedrijf met een lange traditie van het maken van mezcal op een rustieke manier tot een andere manier van produceren, meer verfijnd, maar toch ambachtelijk. Omdat elke maestro mezcalero een persoonlijk tintje geeft aan elke batch, betekent elke proeverij ter plaatse een onderdompeling in de mezcal-cultuur. Daarna stop je voor de lunch in een mooie en nette laatste distilleerderij met een geweldig restaurant met lokale gerechten. Op dit punt van de reis weet u al hoe u mezcal als expert kunt proeven. De mezcal van topkwaliteit die je hier proeft, is geweldig voor een laatste toast voordat je naar huis gaat.

Van Oaxaca: archeologische vindplaats Yagul en zondagse lokale markt

9. Van Oaxaca: archeologische vindplaats Yagul en zondagse lokale markt

Doe mee aan een rondleiding voor een unieke zondagse ervaring met een bezoek aan de archeologische vindplaats Yagul en San Jeronimo Tlacochahuaya. Bekijk het dichtstbijzijnde voorbeeld van een originele pre-Spaanse markt in Tlacolula. Begin je avontuur door opgehaald te worden in je hotellobby in Oaxaca City. Ga naar de stad San Jeronimo Tlacochahuaya om de legendarische 16e-eeuwse constructie te bewonderen. Kom meer te weten over de religieuze kunst en altaren. Bezoek vervolgens de archeologische vindplaats van Yagul, een stad die bloeide als een stedelijk centrum na de decadentie van Monte Alban. Loop met je gids en begrijp hoe het in de dagen na de Spaanse verovering veranderde als een belangrijke stad. Ga ten slotte naar Tlacolula. Loop door een van de meest populaire en kleurrijke zondagmarkten van het land. Deze fascinerende plek verandert op zondag in de hoofdstraat van de stad. Vind hier producten, kunst en handwerk gemaakt door de lokale bevolking.

Vanuit Oaxaca: Hierve el Agua en Teotitlán del Valle

10. Vanuit Oaxaca: Hierve el Agua en Teotitlán del Valle

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in de stad Oaxaca, reis je richting Hierve el Agua om de beroemde versteende watervallen te zien die in de loop van duizenden jaren zijn gevormd. Geniet van wat tijd om te zwemmen in de natuurlijke poelen gevormd door de watervallen en geniet van het adembenemende landschap van de Sierra Madre del Sur. Vervolg de tour met een bezoek aan een traditionele mezcalfabriek. Leer meer over het productieproces van de beroemde Mexicaanse spirit. Maak van de gelegenheid gebruik om wat van de hier geproduceerde mezcal te proeven. De laatste stop op de tour is de "Pueblo indígena Zapoteca de Tapetes." De stad, ook wel bekend als Teotitlán del Valle, staat bekend om zijn prachtige textielwolproducten, gemaakt met natuurlijke kleurstoffen. Bekijk de prachtige patronen op tapijten, jassen, tassen, sarapes, wandtapijten, gordijnen en jurken, gemaakt met grote houten weefgetouwen. Leer meer over de voorouderlijke, ambachtelijke technieken die worden gebruikt om deze kwaliteitsproducten te maken.

Beschikbare activiteiten

28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Oaxaca de Juarez

Welke topattracties zijn een must-see in Oaxaca de Juarez?

De topattracties in Oaxaca de Juarez zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Oaxaca de Juarez?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Hierve el Agua

Oaxaca de Juarez: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Andere activiteiten in Oaxaca de Juarez

Wil je alle activiteiten in Oaxaca de Juarez ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.