Óbidos
Tours

Onze aanbevelingen voor Óbidos

Vanuit Lissabon: Rondleiding door Fátima, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: Rondleiding door Fátima, Nazaré en Óbidos

Ga op een onvergetelijke reis door de culturele en historische schatten van Portugal met onze exclusieve eendaagse tour. Ervaar de mystiek van Fátima, de kustwonderen van Nazaré en de middeleeuwse magie van Óbidos. Fátima: Ervaar vrede en spiritualiteit in het heiligdom van Fátima, een van de belangrijkste katholieke bedevaartsoorden ter wereld. Verken de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans en de Kapel van de Verschijningen, waar de Maagd Maria zou zijn verschenen. Nazaré: Geniet van de natuurlijke schoonheid en levendige cultuur van het pittoreske vissersdorpje Nazaré en bezoek het beroemde strand dat bekend staat om enkele van 's werelds grootste surfbare golven en verdiep je in de plaatselijke tradities. Óbidos: Wandel door de charmante straatjes van Óbidos, een goed bewaard middeleeuws stadje, met zijn oude muren, witgekalkte huizen en kleurrijke winkeltjes. Mis de kans niet om de beroemde ginjinha te proeven, een plaatselijke kersenlikeur. Waarom deze tour? Deze tour is perfect voor mensen die zich willen onderdompelen in de rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van Portugal. Met het comfort en gemak van onze rondleiding, zal je enige zorg zijn het genieten van alle wonderen die elke locatie te bieden heeft. Boek nu en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring het verkennen van de charmes van Portugal!

Vanuit Lissabon: Groepstour door Fatima, Obidos, Batalha en Nazaré

Vanuit Lissabon: Groepstour door Fatima, Obidos, Batalha en Nazaré

Ervaar een mix van historische, culturele en schilderachtige bezienswaardigheden in Portugal tijdens een dagtour in een kleine groep, met vervoer in een busje met airconditioning. Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van Fátima, Óbidos, Batalha en Nazaré, en bekijk veel van de hoogtepunten van Midden-Portugal. Begin de tour met een ophaalservice bij je hotel in het centrum van Lissabon en geniet van een mooie rit naar het heiligdom van Fátima, een belangrijk katholiek bedevaartsoord. Kom meer te weten over het wonder van de verschijning van de Maagd Maria hier in 1917 aan de drie herderskinderen. Bezoek vervolgens het Batalha-klooster, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie en gotisch monument, gebouwd door koning João I van Portugal. Na een lunch bestaande uit regionale gerechten bezoek je de badplaats Nazaré, een populaire bestemming voor surfers en watersporters. Bekijk vanaf de top van de rots het zwarte Madonnabeeld van Sint Jozef en de kleurrijke vissersboten. Verken tot slot het middeleeuwse dorp Óbidos, bekend om zijn geplaveide paden, middeleeuwse huizen, ambachtelijke winkels en 'ginjinha', zoete kersenlikeur.

Peniche: boottocht retour met de veerpont naar de Berlengas-eilanden

Peniche: boottocht retour met de veerpont naar de Berlengas-eilanden

De Berlengas-archipel ligt 16 kilometer ten westen van Peniche. Het is een groot blok graniet dat toebehoort aan Sint-Pietersparochie en zich in de gemeente Peniche bevindt.De archipel is een beschermd gebied met verschillende natuurreservaten en wordt sinds 2011 beschouwd als UNESCO-Biosfeerreservaat. Vertrek vanuit de haven van Peniche en geniet van een boottocht van 30 minuten met de veerboot door het turquoise zeewater.Je komt aan in de haven van de Berlengas van waar je de archipel zelfstandig kunt verkennen. Begin met een bezoek aan het fort São João Baptista uit de 17e eeuw. Dit kleine fort is een van de meest in het oog springende gebouwen van Portugal.Hierna kun je gaan zwemmen bij het Praia do Carreiro do Mosteiro, het enige toegankelijke en veilige strand om te zwemmen. Daarna kun je het café en restaurant op het eiland opzoeken alvorens je weer met de veerboot terug naar Peniche vaart.

Vanuit Lissabon: Dagtrip naar Porto, Óbidos en Nazaré

Vanuit Lissabon: Dagtrip naar Porto, Óbidos en Nazaré

Ontdek drie geweldige Portugese steden: Porto, Nazaré en Óbidos met een sightseeingtour per bus vanuit Lissabon. Dompel jezelf onder in het rijke erfgoed van Portugal en voel je geïnspireerd door de architectuur, geschiedenis en cultuur van deze prachtige steden. Maak het uzelf gemakkelijk in een voertuig met airconditioning terwijl u aan uw reis naar de stad Óbidos begint, waar we beginnen met een rondleiding onder begeleiding van een lokale gids. Volledig omringd door oude muren en met behoud van al zijn middeleeuwse charme, is Óbidos een van de beroemdste en meest bezochte plaatsen in Portugal, en een must-see in de omgeving van Lissabon. De smalle geplaveide straatjes die te zien zijn in Óbidos brengen je meteen in een middeleeuwse sfeer. Deze straten herbergen perfect bewaard gebleven oude huizen, historische gebouwen en belangrijke monumenten. Bezoek het kasteel van Óbidos, dat is uitgeroepen tot een van de 7 wonderen van Portugal en domineert het historische centrum in het hoogste deel van het dorp. Begin bij de hoofdpoort van het dorp en ontdek de verbazingwekkende smalle straatjes buiten de gebaande paden. Bezoek de geheime Joodse buurt en zijn witgeverfde huizen met een aantal geweldige plekken om foto's te maken. Loop langs Rua Dereita, de beroemdste straat, vol met winkels en traditionele restaurants, en ga naar het kasteel van Óbidos. Het werd gebouwd in de 12e eeuw, hoewel het in het begin Romeinse constructies heeft. Er kan worden gezegd dat het een van de best bewaarde en grootste forten van het land is en wordt vermeld als een van de zeven wonderen van Portugal. Vanaf daar zie je duidelijk de grote muur van Óbidos, een ander groot symbool van de stad. Vervolg de reis richting mogelijk het beroemdste vissersdorp van Portugal, Nazaré, waar u het Forte de Sao Miguel zult bezoeken. Deze site is wereldberoemd geworden vanwege de gigantische golf die elke winter de kust treft en veel surfers van over de hele wereld aantrekt. Loop vervolgens door O Sitio, waar de beroemde straten een verzameling religieuze gebouwen presenteren en een enorm populaire plek zijn voor pelgrims van over de hele wereld. Wandel naar de top, waar je middeleeuwse vestingwerken, 17e-eeuwse kerken en moderne heiligdommen vindt. Dwaal door de binnenplaatsen en pleinen omringd door sierlijke bouwwerken, basilieken en standbeelden. Ga vervolgens naar Porto, de laatste stop van de dag. Eerst heb je 1 uur de tijd om zelf een typisch Portugese lunch te nuttigen om energie op te doen, en dan begint het bezoek. Een levendige 1,5 uur durende wandeling, waar je de prachtige oude stad aan de pittoreske rivier de Douro zult bewonderen, compleet met zes bruggen, is een UNESCO-werelderfgoed, Igreja Carmen, Estação São Bento, Igreja São Francisco en Ponte Don Luis. Aan het einde van je tour keer je terug naar het centrum van Lissabon en zal je gids je dingen aanbevelen om te doen tijdens de rest van je verblijf.

Vanuit Lissabon: Rondleiding door Fátima, Batalha, Nazaré en Obidos met een busje

Vanuit Lissabon: Rondleiding door Fátima, Batalha, Nazaré en Obidos met een busje

Ontdek de diverse bezienswaardigheden rond Lissabon tijdens een tour naar Fátima, Obidos, Nazaré en Batalha. Wandel door de middeleeuwse stad Obidos, bekijk de grootste golven ter wereld in Nazare, bezoek de meest religieuze plaats van Portugal, het heiligdom van Fátima, en bewonder de schoonheid van het laatste gotische klooster in Batalha. Leun achterover en ontspan in het busje van uw groep en rijd Lissabon uit richting Fatima. Dompel jezelf onder in de religieuze geschiedenis in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, een mariaal heiligdom gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Bezoek deze locatie met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd dat pelgrims naar dit schiereiland kwamen. Nu is het een van de belangrijkste plaatsen van de 20e eeuw, waar honderd jaar geleden, in 1917, de Maagd Maria verscheen aan de drie herders en de menigte. Bewonder vervolgens de schoonheid van het Dominicanenklooster in Batalha, het klooster van Batalha. Gebouwd na de beroemde slag om Aljubarrota in 1385, is dit een van de beste en originele voorbeelden van laat-flamboyante gotische architectuur in het land. Ga verder door prachtige natuurlijke landschappen op weg naar Nazaré, de thuisbasis van de grootste golven ter wereld. Loop door dit rustige vissersdorpje, waar een kerk het eerste Mariabeeld ter wereld herbergt. Ga dan naar het sprookjesachtige, pittoreske middeleeuwse stadje Obidos. Dwaal door de geplaveide straten van deze vestingstad naar het imposante kasteel op de top van de heuvel. Bewonder het uitzicht op het omliggende landschap vanaf de top. Ga ten slotte terug naar Lissabon in het comfort van uw busje.

Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Reis per minibus met airconditioning naar Fátima en ontdek waarom elk jaar miljoenen pelgrims naar dit heiligdom trekken. Reis dan verder naar Batalha om enkele van de mooiste 14e-eeuwse gebouwen van Portugal te zien, waaronder ook het klooster dat werd gebouwd ter herdenking van de Slag bij Aljubarrota in 1385. Ga vervolgens naar de charmante badplaats Nazaré en geniet van verse vis tijdens de lunch (op eigen kosten). Geniet daarna van een mooie rit langs de kust via São Martinho do Porto en de lagune van Óbidos naar de middeleeuwse stad Óbidos. Slenter door de geplaveide straatjes en proef wat van de authentieke ginjinha (kersenlikeur).

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Vanuit Lissabon: Dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Ontdek 4 Portugese steden - Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos tijdens een dagvullende tour vanuit Lissabon. Bezoek enkele van de belangrijkste historische plaatsen in het westen van Portugal. Ontdek het indrukwekkende heiligdom van Fátima, het centrum van het katholieke geloof en een wereldberoemd christelijk bedevaartsoord. Bekijk het indrukwekkende klooster van Batalha met zijn gotische kerk - UNESCO Werelderfgoed. Ontspan in het charmante vissersdorp Nazaré, zo populair bij surfers en watersportliefhebbers. Verken Óbidos, een middeleeuws dorp omringd door muren die het kasteel verbergen - een van de zeven wonderen van Portugal. Bekijk de typische witgekalkte huizen verspreid over het dorp en proef de beroemde Ginja de Óbidos.

Fátima, Nazaré en Óbidos: Tour in kleine groep vanuit Lissabon

Fátima, Nazaré en Óbidos: Tour in kleine groep vanuit Lissabon

Treed in de voetsporen van katholieke pelgrims tijdens deze dagexcursie door Centraal-Portugal vanuit Lissabon. Reis vanuit de Portugese hoofdstad door een grote verscheidenheid aan landschappen op weg naar de steden Fátima, Nazaré en Óbidos.  Reis met een busje met airconditioning naar de bijzondere stad Fátima, waar tussen mei 1917 en oktober 1917 voor drie kinderen elke maand een verschijning van de Maagd Maria zou zijn verschenen. Bezoek een van de belangrijkste heiligdommen van het katholieke geloof, een complex met de graven van twee van de jonge herderskinderen, de kroon van de Maagd in de kapel van de verschijningen en een deel van de Berlijnse muur. Je luncht bij een lokaal restaurant (op eigen kosten) waar de meeste reizigers niet komen en je kunt genieten van de authentieke Portugese keuken. Je gaat door naar de vissershaven Nazaré waar je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan hebt. Nazaré, populair bij surfers, was de plek waar Garrett McNamara over een meer dan 24 meter hoge golf surfte. Bezoek ten slotte het pittoreske stadje Óbidos, dat in 1148 werd veroverd van de moslims. Óbidos maakte deel uit van de bruidsschat van talloze Portugese koninginnen en heeft zijn middeleeuwse sfeer binnen de oude stadsmuren, met geplaveide straten en met bloemen versierde huizen, behouden.

Lissabon: Fátima, Nazaré, Óbidos & São Martinho do Porto

Lissabon: Fátima, Nazaré, Óbidos & São Martinho do Porto

Verken een aantal landelijke Portugese steden tijdens een dagtocht vanuit Lissabon. Ontdek de steden Fátima, Nazaré, Óbidos en São Martinho do Porto met de hulp van een gids. Je wordt opgehaald bij je hotel in Lissabon en reist eerst naar Fátima, waar de beroemde verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima plaatsvonden. Verken het heiligdom en ervaar de vredige omgeving van dit pelgrimsoord. Bezoek de Capelinha das Aparições en de Basílica da Santíssima Trindade. Bekijk de voormalige huizen van de kleine herders die getuige waren van de verschijning. Daarna ga je verder naar Nazaré dat wereldwijd bekend is vanwege de enorme golven die er voorkomen, en vanwege McNamara's record voor surfen op de hoogste golf ooit. Geniet van een lunch op het strand en zie de enorme golven met eigen ogen. De volgende stop is Óbidos, een plek van oeroude legendes en wonderen. Neem een kijkje binnen de muren van het meest romantische dorp in Portugal en beeld je in hoe het zou zijn om in de middeleeuwen te leven. Ten slotte kun je heerlijk ontspannen op de terugweg naar Lissabon en word je weer afgezet bij je hotel.

Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

Ga vanuit Lissabon naar de Atlantische kust, bezoek het romantische dorpje Óbidos en bekijk het belangrijke religieuze bedevaartsoord Fátima op deze dagtrip vanuit Lissabon. Reis door de glooiende heuvels van het Portugese platteland en verder naar de kust. Stap aan boord van een busje met airconditioning in Lissabon en ervaar het leven als een religieuze pelgrim in het heiligdom van Fátima. Kom meer te weten over de bezoeken van de Maagd Maria aan 3 lokale kinderen terwijl je de glas-in-loodkunst en het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima bekijkt. Ontdek het prachtige 14e-eeuwse Batalha-klooster, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de mooie gotische ramen in de westgevel en bewonder de glas-in-loodkunst die de Visitatie, de Aanbidding der Wijzen, de Vlucht naar Egypte en de Wederopstanding uitbeeldt. Ga naar de Founder's Chapel, de Cloisters en de onvoltooide kapellen. Rijd langs de Atlantische kust en passeer de pittoreske dorpjes Foz do Arelho en São Martinho do Porto. Stop in Nazaré voor de lunch en geniet van de bezienswaardigheden vanaf de top van de kliffen van Nazaré. Luister tijdens je reis naar Óbidos naar het commentaar van je deskundige gids. Je zult verliefd worden op dit romantische dorp terwijl je de middeleeuwse architectuur bewondert, waaronder het kasteel en de versterkte muur. Keer terug naar Lissabon aan het einde van uw dagtocht.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Óbidos

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Óbidos?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Óbidos op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Óbidos

Activiteiten in Óbidos

Rondleidingen in Portugal

Wat te doen in Portugal

Andere activiteiten in Óbidos

Wil je alle activiteiten in Óbidos bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.