Wat je niet wil missen in Óbidos

Óbidos: wandeling door middeleeuwse verhalen en geheimen

1. Óbidos: wandeling door middeleeuwse verhalen en geheimen

Ons verhaal zal twee uur lopen door het verbazingwekkende middeleeuwse dorp Óbidos. We beginnen bij de hoofdpoort van het dorp en ontdekken dan verbazingwekkende smalle straatjes buiten de gebaande paden. Daarna zullen we de Moorse en Joodse buurt en hun witgeschilderde huizen met je delen met een aantal geweldige plekken om wat foto's te maken. Daarna proeven we de geweldige en lokale Ginjinha, een zure kersenlikeur, maar deze zit boordevol smaken zonder enige toevoegingen. We zullen bezoeken en verkennen: - Obidos-dorp; - Unieke boekhandel Mercado Biológico - Sint-Mariakerk; - Moorse en Joodse buurt - Sao Tiago-kerk; - Oud (8e eeuws) Moors kasteel,

Vanuit Lissabon: groepstour Fátima, Óbidos, Batalha en Nazaré

2. Vanuit Lissabon: groepstour Fátima, Óbidos, Batalha en Nazaré

Ervaar een mix van historische, culturele en schilderachtige bezienswaardigheden in Portugal tijdens een dagtour in een kleine groep, met vervoer in een busje met airconditioning. Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van Fátima, Óbidos, Batalha en Nazaré, en bekijk veel van de hoogtepunten van Midden-Portugal. Begin de tour met een ophaalservice bij je hotel in het centrum van Lissabon en geniet van een mooie rit naar het heiligdom van Fátima, een belangrijk katholiek bedevaartsoord. Kom meer te weten over het wonder van de verschijning van de Maagd Maria hier in 1917 aan de drie herderskinderen. Bezoek vervolgens het Batalha-klooster, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie en gotisch monument, gebouwd door koning João I van Portugal. Na een lunch bestaande uit regionale gerechten bezoek je de badplaats Nazaré, een populaire bestemming voor surfers en watersporters. Bekijk vanaf de top van de rots het zwarte Madonnabeeld van Sint Jozef en de kleurrijke vissersboten. Verken tot slot het middeleeuwse dorp Óbidos, bekend om zijn geplaveide paden, middeleeuwse huizen, ambachtelijke winkels en 'ginjinha', zoete kersenlikeur.

Peniche: boottocht retour met de veerpont naar de Berlengas-eilanden

3. Peniche: boottocht retour met de veerpont naar de Berlengas-eilanden

De Berlengas-archipel ligt 16 kilometer ten westen van Peniche. Het is een groot blok graniet dat toebehoort aan Sint-Pietersparochie en zich in de gemeente Peniche bevindt.De archipel is een beschermd gebied met verschillende natuurreservaten en wordt sinds 2011 beschouwd als UNESCO-Biosfeerreservaat. Vertrek vanuit de haven van Peniche en geniet van een boottocht van 30 minuten met de veerboot door het turquoise zeewater.Je komt aan in de haven van de Berlengas van waar je de archipel zelfstandig kunt verkennen. Begin met een bezoek aan het fort São João Baptista uit de 17e eeuw. Dit kleine fort is een van de meest in het oog springende gebouwen van Portugal.Hierna kun je gaan zwemmen bij het Praia do Carreiro do Mosteiro, het enige toegankelijke en veilige strand om te zwemmen. Daarna kun je het café en restaurant op het eiland opzoeken alvorens je weer met de veerboot terug naar Peniche vaart.

Van Lissabon: Fátima, Batalha, Nazaré en Obidos Tour door Van

4. Van Lissabon: Fátima, Batalha, Nazaré en Obidos Tour door Van

Ontdek de diverse bezienswaardigheden rond Lissabon tijdens een tour naar Fátima, Obidos, Nazaré en Batalha. Wandel door de middeleeuwse stad Obidos, bekijk de grootste golven ter wereld in Nazare, bezoek de meest religieuze plaats van Portugal, het heiligdom van Fátima, en bewonder de schoonheid van het laatste gotische klooster in Batalha. Leun achterover en ontspan in het busje van uw groep en rijd Lissabon uit richting Fatima. Dompel jezelf onder in de religieuze geschiedenis in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, een mariaal heiligdom gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Bezoek deze locatie met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd dat pelgrims naar dit schiereiland kwamen. Nu is het een van de belangrijkste plaatsen van de 20e eeuw, waar honderd jaar geleden, in 1917, de Maagd Maria verscheen aan de drie herders en de menigte. Bewonder vervolgens de schoonheid van het Dominicanenklooster in Batalha, het klooster van Batalha. Gebouwd na de beroemde slag om Aljubarrota in 1385, is dit een van de beste en originele voorbeelden van laat-flamboyante gotische architectuur in het land. Ga verder door prachtige natuurlijke landschappen op weg naar Nazaré, de thuisbasis van de grootste golven ter wereld. Loop door dit rustige vissersdorpje, waar een kerk het eerste Mariabeeld ter wereld herbergt. Ga dan naar het sprookjesachtige, pittoreske middeleeuwse stadje Obidos. Dwaal door de geplaveide straten van deze vestingstad naar het imposante kasteel op de top van de heuvel. Bewonder het uitzicht op het omliggende landschap vanaf de top. Ga ten slotte terug naar Lissabon in het comfort van uw busje.

Vanuit Lissabon: dagtour Fátima

5. Vanuit Lissabon: dagtour Fátima

Ga mee met een dagtour door meerdere steden die je naar enkele van de populairste middeleeuwse en 20e-eeuwse architecturale en religieuze wonderen van Portugal brengt, beginnend in Lissabon en eindigend in Fátima. Vertrek met de bus om 09:00 uur vanuit Lissabon en ga naar Óbidos, de 'stad die een huwelijkscadeau was'. Dit is de stad die koning Dinis aan zijn bruid, koningin Isabel, schonk op hun trouwdag in 1282. Dit romantische dorp wordt omringd door de 45 meter hoge muren van een middeleeuws Moors kasteel, de beroemde Pousada do Castelo. Stop voor de lunch in het kleurrijke Nazaré, een traditioneel Portugees vissersdorp. Als de tijd het toelaat ga je nog naar Sítio voor een prachtig uitzicht over het strand en de zee. Sluit vervolgens de middag af met een reis naar Batalha klooster, een andere locatie van het UNESCO-Werelderfgoed met prachtige glas-in-loodramen en het koninklijke klooster in Manueline-stijl. Arriveer in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, een centrum van het katholieke geloof en bedevaartstochten. In de basiliek bevinden zich de graven van Lúcia, Francisco en Jacinta, boerenkinderen die, ondanks bedreigingen, nooit ontkend hebben getuige te zijn geweest van de verschijning van Maria. Het hart van het heiligdom is in de Kapel der Verschijningen. As het programma het toelaat kun je een mis bijwonen. Na de tour ga je terug naar Lissabon via een route door een rijke agrarische regio.

Vanuit Lissabon: Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos Tour

6. Vanuit Lissabon: Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos Tour

Anticiperen op een volledige dag is altijd een goede suggestie. Je reis begint in Lissabon en vertrekt vervolgens naar het beroemde heiligdom van Fátima. Achter elk monument schuilt een geschiedenis en de geschiedenis van Fatima wordt permanent geassocieerd met gebeurtenissen waarbij drie lokale kinderen: Lucia en haar neven, Francisco en Jacinta Marto, op 13 mei 1917 een flits en visioenen zagen van een 'dame'. gekleed in het wit", in de schaduw van de steeneiken in een plaats genaamd Cova da Iria. Deze plaats heet nu de Kapel der Verschijningen. De heilige Maagd Maria zei dat ze door God was gezonden met een boodschap aan elke man, vrouw en kind van onze eeuw. Het verscheen in een tijd waarin de beschaving werd gestraft door oorlog en bloedig geweld. Ze beloofde dat de hemel vrede zou geven aan de hele wereld. Je kunt van deze vrije tijd genieten om de mis bij te wonen als je dat wilt. Naast het heiligdom van Fatima kunt u profiteren van het klooster van Batalha, dat deel uitmaakt van de lijst van de 7 wonderen van Portugal. Bekend om zijn oude en onvoltooide maar prachtige kapellen. Heb je Nazaré ontmoet? Het strand dat internationaal beroemd is geworden vanwege de grootste golven ter wereld en daardoor nu beter bekend staat als het mekka van surfen. Nazaré is een charmant kustplaatsje vol stranden, visgerechten en uitkijkpunten met een prachtig uitzicht op zee. Maak van de gelegenheid gebruik om van het uitzicht te genieten en prachtige foto's te maken.

Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

7. Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Reis per minibus met airconditioning naar Fátima en ontdek waarom elk jaar miljoenen pelgrims naar dit heiligdom trekken. Reis dan verder naar Batalha om enkele van de mooiste 14e-eeuwse gebouwen van Portugal te zien, waaronder ook het klooster dat werd gebouwd ter herdenking van de Slag bij Aljubarrota in 1385. Ga vervolgens naar de charmante badplaats Nazaré en geniet van verse vis tijdens de lunch (op eigen kosten). Geniet daarna van een mooie rit langs de kust via São Martinho do Porto en de lagune van Óbidos naar de middeleeuwse stad Óbidos. Slenter door de geplaveide straatjes en proef wat van de authentieke ginjinha (kersenlikeur).

Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

8. Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

Ga vanuit Lissabon naar de Atlantische kust, bezoek het romantische dorpje Óbidos, en bekijk het religieuze pelgrimsoord van Fátima. Deze bustocht voert je door de heuvels van het Portugese platteland en langs de kust. Je ervaart hoe het is om te leven als een religieuze pelgrim wanneer je het Heiligdom van Fátima bezoekt. Dit is één van de belangrijkste plekken van het christendom met ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar. Je komt meer te weten over de visitaties van de maagd Maria aan 3 lokale kinderen terwijl je het glas-in-lood en het beeld van Fátima bewondert. Daarna ontdek je het prachtige 14e-eeuwse klooster Batalha, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op de westergevel zie je de prachtige gotische ramen en binnen bewonder je het glas-in-lood die de Visitatie, het Bezoek van de Koningen, de Vlucht naar Egypte en de Wederopstanding uitbeelden. Je kunt ook diverse kapellen en kloosters bezoeken. Geniet van een zeebriesje terwijl je langs de Atlantische kust reist, voorbij de pittoreske dorpjes Foz do Arelho en São Martinho do Porto. In het vissersdorpje Nazaré wordt er gestopt voor lunch en kun je van het uitzicht genieten op de top van de Nazaré kliffen. Terwijl je naar Óbidos reist, kun je luisteren naar het commentaar van een ervaren gids. Je zult verliefd worden op dit romatische dorpje met haar middeleeuwse architectuur, inclusief het kasteel en de vestingmuur.

Lissabon: Fátima, Nazaré, Óbidos & São Martinho do Porto

9. Lissabon: Fátima, Nazaré, Óbidos & São Martinho do Porto

Verken een aantal landelijke Portugese steden tijdens een dagtocht vanuit Lissabon. Ontdek de steden Fátima, Nazaré, Óbidos en São Martinho do Porto met de hulp van een gids. Je wordt opgehaald bij je hotel in Lissabon en reist eerst naar Fátima, waar de beroemde verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima plaatsvonden. Verken het heiligdom en ervaar de vredige omgeving van dit pelgrimsoord. Bezoek de Capelinha das Aparições en de Basílica da Santíssima Trindade. Bekijk de voormalige huizen van de kleine herders die getuige waren van de verschijning. Daarna ga je verder naar Nazaré dat wereldwijd bekend is vanwege de enorme golven die er voorkomen, en vanwege McNamara's record voor surfen op de hoogste golf ooit. Geniet van een lunch op het strand en zie de enorme golven met eigen ogen. De volgende stop is Óbidos, een plek van oeroude legendes en wonderen. Neem een kijkje binnen de muren van het meest romantische dorp in Portugal en beeld je in hoe het zou zijn om in de middeleeuwen te leven. Ten slotte kun je heerlijk ontspannen op de terugweg naar Lissabon en word je weer afgezet bij je hotel.

Porto: privétransfer naar Lissabon met tussenstops in maximaal 3 steden

10. Porto: privétransfer naar Lissabon met tussenstops in maximaal 3 steden

Vink in één dag drie van de belangrijkste steden aan de Portugese kust aan met deze handige privétransferservice. Reis van Porto naar Lissabon en geniet van optionele tussenstops in Aveiro, Coimbra, Fátima, Nazaré of Óbidos. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Porto, reis je richting de stad Aveiro. Geniet van wat vrije tijd om de grachten, de Nouveau-architectuur en de kleurrijk geschilderde Moliceiros-boten van de stad te verkennen. U kunt ook een stop maken in Coimbra, de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Portugal. Dompel jezelf hier onder in het moderne deel van de stad, de universiteit en het verre verleden. Ga verder richting Nazaré of Fátima voor de lunch en een wandeling door de stad. Geniet in Nazaré van het uitzicht op de Portugese kust en ontdek zelf waarom de stad een surfparadijs is. Of verken de vele religieuze plaatsen in Fátima. Breng tot slot een bezoek aan het middeleeuwse stadje Óbidos. Geniet hier van wat vrije tijd om de beroemde eigenzinnige boekwinkels, middeleeuwse straten en drankbars van de stad in je eigen tempo te verkennen. Laat je afzetten bij je hotel in Lissabon na een hele dag sightseeing.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Óbidos

Topactiviteiten

Óbidos: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

96 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 6

Voor ieder wat wils

In de buurt van Óbidos

Meer zien

Veelgestelde vragen over Óbidos

Andere activiteiten in Óbidos

Wil je alle activiteiten in Óbidos bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Óbidos

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.315 beoordelingen

De chauffeur (gids) was op tijd, er waren 7 passagiers. We bezochten 4 plaatsen, Batalha was een bonus. Chauffeur bracht ons naar Nazare en stelde het restaurant en het menu voor. Obidos is een prachtig middeleeuws stadje met hoge muren die erg interessant (en gevaarlijk) zijn om op te lopen. Als je voorzichtig bent zoals ik was, geen probleem. In Fatima hadden we maar een uur. Ik wou dat we meer tijd hadden in Fatima, maar de afstanden zijn te groot voor één dag.

Prachtig eiland dat de moeite waard is om te zien. Ik raad aan om de kleine boottocht door de grotten te accepteren, die ter plaatse vanaf de kade wordt aangeboden voor een extra 7 euro per persoon

Prachtig natuurgebied! Wel zeer stijle klim, niet aan te raden voor kinderen. Ter plekke ook zeker de cave-toer doen

Allemaal prachtig, zeer goed en uitstekend welkom. Doorkruist door veilige catamaran.

I loved it!! It’s so beautiful there, and the crew was amazing ❤️