Kies data
Dingen om te doen

Oblast Sofia

Oblast Sofia: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Sofia: zelfgeleide trip Zeven Rila Meren met klooster

1. Vanuit Sofia: zelfgeleide trip Zeven Rila Meren met klooster

Vertrek 's ochtends vanuit Sofia en reis per shuttlebus met een vriendelijke Engelssprekende chauffeur. Reis in comfort met airconditioning naar Panichishte in het prachtige Nationaal Park Rila. Bij aankomst vertelt je Engelssprekende chauffeur je alles over de routes, die je kunt nemen de berg op. Ga met de stoeltjeslift omhoog naar de Zeven Rila Meren, waar je 5 uur de tijd hebt om door de natuur te wandelen en de gletsjermeren vanuit allerlei perspectieven te bezichtigen. Je rijdt vervolgens in 2 uur naar het Rilaklootster, gelegen in een diepe vallei van de rivier Rilska. Het klooster werd in de 10e eeuw gebouwd en is een van de belangrijkste monumenten in Bulgarije. Je krijgt 1,5 uur de tijd om in je eigen tempo op verkenning te gaan. 's Avonds keer je weer terug naar Sofia.

Van Sofia: Rila-klooster en dagtrip naar de kerk van Boyana

2. Van Sofia: Rila-klooster en dagtrip naar de kerk van Boyana

Ervaar de religieuze geschiedenis van Bulgarije tijdens een dagtocht naar het door UNESCO beschermde Rila-klooster en de Boyana-kerk vanuit Sofia. Volg je gids rond het klooster om meer te weten te komen over deze epische plek of kies ervoor om het zelf te verkennen voordat je de oude fresco's van de Boyana-kerk gaat bekijken. Baan je een weg naar de Alexander Nevski-kathedraal om je vriendelijke groep voor de dag te ontmoeten. Neem plaats in uw stoel en vertrek de stad uit terwijl u over schilderachtige wegen rijdt met een schilderachtig uitzicht op het landelijke Bulgarije. Aankomst in het Rila-klooster, het grootste Oost-Othordox-klooster van het land. Als je de tour hebt geboekt, volg dan je gids rond de historische plek en leer meer over de belangrijkste fresco's. Als je een ontdekkingsreiziger bent, kun je het museum bezoeken, foto's maken en de kerk in je eigen tempo bekijken. Begin dan je reis terug naar Sofia met nog een belangrijke stop onderweg. Betreed de middeleeuwse Boyana-kerk en wandel binnen de oude muren en bestudeer de artistieke fresco's die deze plek zo speciaal maken.

Vanuit Sofia: Rilaklooster & kerk van Bojana in kleine groep

3. Vanuit Sofia: Rilaklooster & kerk van Bojana in kleine groep

Om stipt 09:00 uur rij je weg uit Sofia. Na een ontspannen rit van 2 uur kom je aan bij het Rilaklooster in het Rilagebergte. Ontdek bij aankomst het grootste en belangrijkste orthodoxe klooster van Bulgarije. Bewonder de zuilengalerijen en ontdek de unieke fresco's van één van de meest beroemde schilders uit de Bulgaarse nationale wederopleving. Je bezichtigt vergulde iconostase en bewondert het fantastische uitzicht op de bergen. Kom meer te weten over het klooster van je gids voordat je wat tijd over hebt om het monastieke complex op eigen gelegenheid te verkennen. Kom meer te weten in het museum of koop souvenirs en andere producten in de nabijgelegen winkels. Je neemt de tijd voor lunch om bij te komen in één van de plaatselijke restaurants, waar je lokale specialiteiten koopt, zoals mekitsi (een traditioneel Bulgaars gerecht met gekneed deeg gemaakt van gefrituurde yoghurt). Vertrek om 13:30 uur en reis naar de Boyanakerk in de buitenwijken van Sofia. Je ziet de historisch belangrijke fresco's van het Byzantijnse gebouw en komt meer te weten over hoe ze de mode begonnen om Bijbelse figuren met emoties te illustreren en ze naast de plaatselijke aristocratie te plaatsen. Met een geschatte aankomsttijd in de kerk van ongeveer 15:40 uur heb je ongeveer 30 minuten om te verkennen. Je vertrekt om 16:10 uur voor de reis naar de Alexander Nevskikathedraal in het centrum van Sofia tussen 16:30 tot 17:00 uur.

Vanuit Sofia: dagtrip Zeven Rila-meren

4. Vanuit Sofia: dagtrip Zeven Rila-meren

Geniet van een daglange wandeltocht in het Rilagebergte en ontdek het schilderachtigste gebied bij Sofia en één van de mooiste natuurgebieden in Bulgarije: de Zeven Rila-meren. Deze groep gletsjermeren ligt tussen de 2100 en 2500 meter boven zeeniveau, omgeven door ruige pieken en diepe dalen. Vanuit Sofia rij je in 90 minuten naar het resort Panichishte, vanwaar je met een stoeltjeslift verder reist naar de berghut bij de Rila-meren. Daarvandaan ontdek je te voet het landschap en zijn prachtige blauwe parels – het Oog, de Traan, de Nier, de Tweeling, het Klaverblad, het Vissenmeer en het Lagere Meer. De route is niet moeilijk en kan ter plekke gewijzigd worden op basis van je conditie en krachtniveau, via glooiende of meer steile routes. Dit is je kans om de blauwe parels van het Rilagebergte, de Zeven Rila-meren, te ontdekken.

Van Sofia: dagtransfer zeven Rila-meren

5. Van Sofia: dagtransfer zeven Rila-meren

Het ontmoetingspunt voor de minibus bevindt zich achter de Alexander Nevski-kathedraal, in de buurt van café La Cathedrale - je zou daar om 7.45 uur moeten zijn. Het busje zal op de voorkant "Rila Lakes & City Tour" zingen. Het vertrek is om 8 uur. Je reist ongeveer 1,5 uur over een schilderachtige weg naar het bergresort Panichishte. Daar komt u in verbinding met de lift. De reistijd met de lift is 20 – 30 minuten. En daarna, als je de optie met gids hebt geboekt, begin je alleen aan de wandeling rond de meren OF als je de optie met gids hebt geboekt - de gids zal je begeleiden tijdens de wandeling. Meestal duurt het ongeveer 2 uur lopen in elke richting. Je krijgt in totaal 5,5 uur om rond de meren te gaan, dus uiterlijk om 15:30 uur moet je weer in de lift stappen en om 16:00 uur moet je terug zijn op de parkeerplaats waar de chauffeur je verwacht voor de reis terug naar Sofia. De geschatte terugkomst in Sofia is om 18.00 uur.

Vanuit Sofia: dagtrip 7 Rilameren & Rilaklooster

6. Vanuit Sofia: dagtrip 7 Rilameren & Rilaklooster

Deze dagexcursie is ontworpen voor actievelingen die graag wandelingen door de natuur combineren met een bezoek aan de meest bezochte bezienswaardigheid van Bulgarije, het geweldige Rilaklooster. Je vertrekt vanuit Sofia richting het Rilagebergte, waar je een stevige wandeltocht maakt door misschien wel het mooiste deel van de bergen, de 7 Rilameren. Na ongeveer 90 minuten bereik je de regio Panichishte, waar je met de stoeltjeslift naar de hut van de Rilameren gaat. De 7 Rilameren, een groep gletsjermeren, liggen op een hoogte tussen 2100 en 2500 meter boven zeeniveau. Je wordt omgeven door ruige toppen en diepe valleien en hebt een prachtig uitzicht terwijl je langs pareltjes als Het Oog, De Traan, De Nier, De Tweeling, Het Klavertje, Het Vissenmeer en het Lage Meer wandelt. De route kan afhankelijk van de verschillende condities van de deelnemers ter plekke worden aangepast naar makkelijkere of juist steilere paden. Als je alle meren bezocht hebt, rijd je ongeveer 90 minuten met de auto naar het Rilaklooster, het grootste en belangrijkste symbool van de Bulgaarse orthodoxe kerk. Achter de 20 meter hoge muren liggen indrukwekkende kloostergebouwen, waaronder een kerk en een kapel met waardevolle muurschilderingen. De belangrijkste historische en kunstzinnige monumenten van het klooster zijn onder meer de 14e-eeuwse Hrelyo-toren, de Geboorte-van-de-Heilige-Maagd-Kerk met zijn 5 koepels en de originele kloosterkeuken uit de 19e eeuw. Je verkent ook het bijzondere museum van het klooster, met onder meer een waardevolle collectie oude manuscripten en documenten, oorkondes en iconen, een etnografische tentoonstelling van textiel, sieraden, tapijten en smeedijzeren objecten en een bibliotheek met meer dan 16.000 boeken.

Plovdiv en Koprivshtitsa dagtour vanuit Sofia

7. Plovdiv en Koprivshtitsa dagtour vanuit Sofia

Een rit van 2 uur van Sofia brengt u naar de stad Plovdiv, de op een na grootste stad van Bulgarije en een van de oudste steden. Binnen 2-3 uur wandelen door de stad, ontdekt u de geschiedenis en cultuur achter een 7000 jaar oude nederzetting, geschreven door de Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en Bulgaarse beschavingen. U kunt genieten van sightseeing in de oude stad met zijn musea, historische monumenten, huizen uit de wederopbouwperiode, vol met souvenirwinkels, geplaveide straatjes of onder de indruk raken van het rijke etnografisch museum en het oude Romeinse theater. Voel de sfeer van dit artistieke en handelscentrum en geniet van een lunch in de plaatselijke restaurants. De volgende stop op de terugweg is het charmante stadje Koprivshtitsa met zijn fascinerende geschiedenis en authentieke 19e-eeuwse architectuur. Breng de rest van de dag door in de vrije tijd van deze kleine en pittoreske stad in het centrum van Bulgarije, verspreid tussen de hellingen van het Sredna Gora-gebergte, dat een specifieke geest van rust en eeuwigheid uitstraalt. Ooit een toneel van gevechten voor de bevrijding van Bulgarije, nu is de stad veranderd in een museum over de opwekkingsperiode van Bulgarije. Hier kunt u de huizen van enkele van de meest vooraanstaande Bulgaren, schrijvers en rebellen bezoeken, de enorme collecties etnografische schatten bewonderen, waaronder oude wapens, ingewikkelde nationale kostuums en prachtige sieraden.

Verborgen bars van Sofia: kroegentocht van 4 uur

8. Verborgen bars van Sofia: kroegentocht van 4 uur

Verken de verborgen parels van het nachtleven van Sofia tijdens deze kroegentocht van 4 uur. Ontmoet mensen bij een paar van de leukste plekken van de stad. Als je in je eentje reist is dit een geweldige manier om in contact te komen met de lokale bewoners en om reizigers van over de hele wereld te ontmoeten. De gidsen zijn een uniek onderdeel van deze ervaring. Ze nemen de tijd om je te leren kennen en aan het einde van de avond heb je er vast en zeker wat nieuwe vrienden bij. Geniet van een gratis biertje bij de eerste locatie en ga daarna door naar een tweede bar, waar je een alcoholisch toetje krijgt bij alles dat je koopt. Geniet van een tweede gratis biertje van de tap bij de derde locatie en krijg daarna gratis toegang tot de club die voor die avond uitgekozen is.

Vanuit Sofia: dagtour naar Skopje, Noord-Macedonië

9. Vanuit Sofia: dagtour naar Skopje, Noord-Macedonië

Skopje is de hoofdstad van Macedonië en ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Sofia. Tijdens deze dagtour naar Skopje krijg je de kans om de stad te verkennen met haar rijke geschiedenis en cultuur.  Je dagtour begint zodra je wordt opgehaald bij je hotel of accommodatie   in Sofia, daarna rijd je in 3 uur naar Skopje. Eenmaal in Skopje begin je aan je wandeltocht door de stad vanaf het fort van Skopje, waar je het prachtige  uitzicht over de stad kunt bewonderen. De volgende locatie die je gaat bezoeken is de Kerk van de Heilige Verlosser, thuisbasis van fantastische iconostase. Vanaf daar ga je verder richting de Sultan Murat-moskee en de oude bazaar, waar je de overblijfselen van de Ottomaanse periode en de geschiedenis van Skopje als een van de belangrijkste handelscentra op de Balkan kunt aanschouwen.  Na een lunch in een typisch Macedonisch restaurant  ga je verder met je wandeltocht over de rivier de Vardar om het nieuwe deel van de stad te verkennen. Hier bezoek je het nieuwe neo-klassieke plein en ga je verder naar het herdenkingshuis van Moeder Teresa. Het wandelgedeelte van je tour eindigt bij de onlangs   gebouwde   triomfboog Porta Macedonië. Je reist vervolgens terug naar Sofia en je tour eindigt wanneer je wordt afgezet bij je hotel of accommodatie. 

Sofia: Lovech, Devetashka-grot en Krushuna-watervallentour

10. Sofia: Lovech, Devetashka-grot en Krushuna-watervallentour

Dompel onder in de natuur en geschiedenis van Bulgarije tijdens een dagexcursie vanuit Sofia. Verken eerst de oude stad Lovech en het fort en bezoek de Devetashka-grot en degenen die daar wonen. Maak ten slotte een wandeling door de serene natuur van de Krushuna-watervallen voordat je terugkeert naar Sofia. Geniet van het ophalen van je accommodatie in Sofia en ga richting de stad Lovech. Eenmaal daar, vuist de beroemde overdekte brug, het fort van de stad, en een van de oude huizen. Leer meer over de eerste kolonisten van het gebied en hoor de geschiedenis van de Ottomaanse overheersing. Ga vervolgens naar de Devetashka-grot, de thuisbasis van honderdduizenden vleermuizen en vele andere verschillende diersoorten. Kijk in de diepten en kijk of je zijn rol in de film The Expendables 2 herkent. Stop ten slotte bij de Krushuna-watervallen en bewonder hun prachtige blauwachtige wateren, gekleurd door de karstrotsen. Neem de tijd om rond te lopen, foto's te maken en getuige te zijn van de schoonheid voordat je terugkeert naar Sofia.

Sitemap Oblast Sofia

Wil je alle activiteiten in Oblast Sofia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oblast Sofia

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.313 beoordelingen

Geweldig uitje naar de meren en naar het klooster, de gidsen waren erg geïnvesteerd in wat ze deden en gaven hun passie voor hun land door. Onberispelijk transport, super Engels. Ik denk dat als ik geen gids had gehad, mijn gevoelens misschien anders waren geweest. Ik was super blij met de doorgebrachte dag. Ik raad 100% aan als je naar Bulgarije reist.

Een mooie reis! Het Rila-klooster - het is iets geweldigs, en de 7 Rila-meren en een wandeling eromheen - het zijn prachtige, prachtige, betoverende hooggebergtelandschappen, ik heb nog steeds deze buitenaardse uitzichten voor mijn ogen! Alles verliep volgens plan en de groep was erg gedisciplineerd.

Een ervaring die praktisch onmogelijk is om in één dag te doen als u niet over uw eigen auto beschikt. De chauffeurs bieden kaarten van de sites die ze bezoeken, geven basisinformatie en zijn erg aardig. Het is echt de moeite waard.

Mooie ervaring. We keerden erg moe terug naar het hotel, maar het was het echt waard. Ik raad het ten sterkste aan.

Zeer goede ervaring! veel stiptheid en goed advies. Prachtige plek voor een gemakkelijke solo- of gezinswandeling!