Wat je niet wil missen in Oblast Sofia

Vanuit Sofia: groepstour Rilaklooster en Kerk van Bojana

1. Vanuit Sofia: groepstour Rilaklooster en Kerk van Bojana

Je vertrekt om 13:30 uur richting de Kerk van Bojana in de buitenwijken van Sofia. Zie de historisch belangrijke fresco's van het Byzantijnse gebouw, en kom meer te weten over hoe het in de mode kwam om Bijbelse figuren met emoties te illustreren en ze naast de plaatselijke aristocratie te plaatsen. Ontspan daarna tijdens de 2 uur durende rit naar het Rilaklooster in het Rilagebergte. Ontdek bij aankomst het grootste en belangrijkste orthodoxe klooster van Bulgarije. Bewonder de zuilengalerijen en zie de unieke fresco's van een van de beroemdste schilders uit de periode van de Bulgaarse nationale heropleving. Bekijk de vergulde iconostase en bewonder het fantastische uitzicht op de bergen. Kom meer te weten over het klooster dankzij de gids en geniet daarna van wat vrije tijd om het monastieke complex op eigen gelegenheid te verkennen. Ontdek meer in het museum of koop souvenirs en andere producten in de nabijgelegen winkels. Neem de tijd voor een lunch in een van de plaatselijke restaurants, waar je lokale specialiteiten kunt bestellen, zoals mekitsi (een traditioneel Bulgaars gerecht met deeg gemaakt van gefrituurde yoghurt). Vertrek om 15:00 uur en reis naar de Alexander Nevski-kathedraal in het centrum van Sofia, waar je om 17:00 uur aankomt. De plaatselijke touroperator Traventuria kreeg van de Bulgaarse Biodiversiteitsstichting het certificaat 'Onderneming die biodiversiteit ondersteunt' voor haar initiatief Tours with a Cause.

Vanuit Sofia: zelfgeleide tour Zeven Rila-meren en Rilaklooster

2. Vanuit Sofia: zelfgeleide tour Zeven Rila-meren en Rilaklooster

Je vertrekt in de ochtend vanuit Sofia en reist per shuttlebus met een vriendelijke Engelssprekende chauffeur. Reis comfortabel en met airconditioning naar Panichishte in het prachtige Nationaal park Rila. Bij aankomst vertelt de Engelssprekende chauffeur je alles over de routes die je kunt nemen, de berg op. Ga met de stoeltjeslift omhoog naar de Zeven Rila-meren, waar je 5 uur de tijd hebt om door de natuur te wandelen en de gletsjermeren vanuit allerlei perspectieven te bekijken. Stap vervolgens op het afgesproken ontmoetingspunt weer in de shuttlebus en ontspan tijdens de 2 uur durende rit naar het Rilaklooster, gelegen in een diepe vallei van de rivier de Rilska. Het klooster werd in de 10e eeuw gebouwd en is een van de belangrijkste monumenten van Bulgarije. Je hebt hier 1,5 uur de tijd om in je eigen tempo op verkenningstocht te gaan. In de avond keer je weer terug naar Sofia, waar je wordt afgezet bij het ontmoetingspunt.

Vanuit Sofia: dagtocht naar Rilaklooster en Kerk van Boyana

3. Vanuit Sofia: dagtocht naar Rilaklooster en Kerk van Boyana

Ervaar de religieuze geschiedenis van Bulgarije tijdens een dagexcursie vanuit Sofia naar het Rilaklooster en de Boyanakerk, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. Volg je gids door het klooster om meer te leren over deze epische plek of kies ervoor om het op eigen houtje te verkennen voordat je de oude fresco's van de Boyana kerk gaat bekijken. Ontmoet je gezellige groep voor deze dag in de buurt van de Alexander Nevski-kathedraal. Ga zitten en rijd de stad uit langs schilderachtige wegen met schilderachtige uitzichten op het platteland van Bulgarije. Aankomst bij het Rilaklooster, het grootste Oosters-orthodoxe klooster van het land. Als je de rondleiding hebt geboekt, volg dan je gids door deze historische plek en leer meer over de belangrijkste fresco's. Als je een ontdekkingsreiziger bent, kun je op je eigen tempo het museum bezoeken, foto's maken en de kerk bekijken. Begin dan je reis terug naar Sofia met nog een belangrijke stop onderweg. Ga de middeleeuwse Kerk van Boyana binnen en wandel binnen de oude muren, terwijl je de artistieke fresco's bestudeert die deze plek zo bijzonder maken.

Vanuit Sofia: dagexcursie 7 Rilameren

4. Vanuit Sofia: dagexcursie 7 Rilameren

Geniet van een daglange wandeltocht in het Rilagebergte en ontdek het schilderachtigste gebied bij Sofia en één van de mooiste natuurgebieden in Bulgarije: de Zeven Rila-meren.  Deze groep gletsjermeren ligt tussen de 2.100 en 2.500 meter boven zeeniveau, omgeven door ruige pieken en diepe dalen. Vanuit Sofia rij je in 90 minuten naar het resort Panichishte, vanwaar je met een stoeltjeslift verder reist naar de berghut bij de Rila-meren.  Daarvandaan ontdek je te voet het landschap en zijn prachtige blauwe parels – het Oog, de Traan, de Nier, de Tweeling, het Klaverblad, het Vissenmeer en het Lagere Meer. De route is niet moeilijk en kan ter plekke worden gewijzigd op basis van je conditie en krachtniveau, via zachtere of juist steilere routes. Grijp je kans om de Blauwe Parels van het Rilagebergte en de Zeven Rila-meren te verkennen.

Vanuit Sofia: dagtour naar Skopje, Noord-Macedonië

5. Vanuit Sofia: dagtour naar Skopje, Noord-Macedonië

Skopje is de hoofdstad van Macedonië en ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Sofia. Tijdens deze dagtour naar Skopje krijg je de kans om de stad te verkennen met haar rijke geschiedenis en cultuur.  Je dagtour begint zodra je wordt opgehaald bij je hotel of accommodatie   in Sofia, daarna rijd je in 3 uur naar Skopje. Eenmaal in Skopje begin je aan je wandeltocht door de stad vanaf het fort van Skopje, waar je het prachtige  uitzicht over de stad kunt bewonderen. De volgende locatie die je gaat bezoeken is de Kerk van de Heilige Verlosser, thuisbasis van fantastische iconostase. Vanaf daar ga je verder richting de Sultan Murat-moskee en de oude bazaar, waar je de overblijfselen van de Ottomaanse periode en de geschiedenis van Skopje als een van de belangrijkste handelscentra op de Balkan kunt aanschouwen.  Na een lunch in een typisch Macedonisch restaurant  ga je verder met je wandeltocht over de rivier de Vardar om het nieuwe deel van de stad te verkennen. Hier bezoek je het nieuwe neo-klassieke plein en ga je verder naar het herdenkingshuis van Moeder Teresa. Het wandelgedeelte van je tour eindigt bij de onlangs   gebouwde   triomfboog Porta Macedonië. Je reist vervolgens terug naar Sofia en je tour eindigt wanneer je wordt afgezet bij je hotel of accommodatie. 

Verborgen bars van Sofia: kroegentocht van 4 uur

6. Verborgen bars van Sofia: kroegentocht van 4 uur

Verken de verborgen parels van het nachtleven van Sofia tijdens deze kroegentocht van 4 uur. Ontmoet mensen bij een paar van de leukste plekken van de stad. Als je in je eentje reist is dit een geweldige manier om in contact te komen met de lokale bewoners en om reizigers van over de hele wereld te ontmoeten. De gidsen zijn een uniek onderdeel van deze ervaring. Ze nemen de tijd om je te leren kennen en aan het einde van de avond heb je er vast en zeker wat nieuwe vrienden bij. Geniet van een gratis biertje bij de eerste locatie en ga daarna door naar een tweede bar, waar je een alcoholisch toetje krijgt bij alles dat je koopt. Geniet van een tweede gratis biertje van de tap bij de derde locatie en krijg daarna gratis toegang tot de club die voor die avond uitgekozen is.

Sofia: excursie naar Lovech, Devetashka en Krushunawaterval

7. Sofia: excursie naar Lovech, Devetashka en Krushunawaterval

Aan het begin van je excursie word je opgehaald bij je hotel of accommodatie in Sofia. Na ongeveer 2 uur rijden kom je aan bij je eerste bestemming: Lovech. Hier maak je een verkenningsronde door de oude wijk van de stad. Je kuiert door de geplaveide straatjes en langs de typische 19e-eeuwse huizen – een ware reis door de tijd. Je gids vertelt je van alles terwijl je verder wandelt naar het Vassil Levski Museum en het Hisarya Fort. De laatste locatie in de stad die je bekijkt is de beroemde Overdekte Brug, een Bulgaars architectonisch hoogstandje van bouwmeester Kolyu Ficheto. Terwijl je de brug achter je laat rij je zo'n 20 minuutjes naar je volgende bestemming: de grot van Devetashka. Bij aankomst is er tijd voor een wandeling door deze schitterende grot. Vervolgens bekijk je de watervallen van Krushuna (op 20 minuten rijden vanaf de grot). In dit unieke natuurwonder maak je een wandeling door het mooie bos, langs het riviertje dat de blauwe tuimelende watervallen heeft gevormd. Na je bezoek aan de waterval word je weer teruggebracht naar het punt waar je werd opgepikt.

Sofia: communistische wandeltocht

8. Sofia: communistische wandeltocht

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de communistische geschiedenis in de stad Sofia. Begin je tour door langs het voormalige hoofdkwartier van de Bulgaarse Communistische Partij te gaan. Ga verder om gebouwen te zien, zoals de onderzoeksfaciliteit van de geheime politie en het verwoeste mausoleum. Ga verder naar het monument van het Sovjetleger en het Nationaal Paleis van Cultuur. Leer tijdens de 3 uur durende wandeling over de theorie van het communisme en wat het marxisme-leninisme is. Lees meer over de geschiedenis van het communisme in Bulgarije, de voor- en nadelen van die periode en de relatie tussen de communistische regering en religie, industrie, economie, cultuur en het dagelijks leven van de mensen. Beëindig de tour met een frisse kijk op de stad en een nieuw inzicht in het communistische verleden van het land.

Vanuit Sofia: dagexcursie 7 Rilameren en Rilaklooster

9. Vanuit Sofia: dagexcursie 7 Rilameren en Rilaklooster

Deze dagexcursie is ontworpen voor actievelingen die een wandeltocht door de natuur het liefst combineren met een bezoek aan de meest bezochte bezienswaardigheid van Bulgarije, het geweldige Rilaklooster. Je vertrekt vanuit Sofia richting het Rilagebergte, waar je een stevige wandeltocht maakt door misschien wel het mooiste deel van de bergen, langs de 7 Rilameren. Na ongeveer 90 minuten bereik je de regio Panichishte, waar je met de stoeltjeslift naar de hut van de Rilameren gaat. De 7 Rilameren, een groep gletsjermeren, liggen op een hoogte tussen de 2.100 en 2.500 meter boven zeeniveau. Je wordt omgeven door ruige toppen en diepe valleien en hebt een prachtig uitzicht terwijl je langs pareltjes als Het Oog, De Traan, De Nier, De Tweeling, Het Klavertje, Het Vissenmeer en het Lage Meer wandelt. De route kan afhankelijk van de verschillende condities van de deelnemers ter plekke worden aangepast naar makkelijkere of juist steilere paden. Als je alle meren hebt bezocht, rijd je in ongeveer 90 minuten met de auto naar het Rilaklooster, het grootste en belangrijkste symbool van de Bulgaarse orthodoxe kerk. Achter de 20 meter hoge muren liggen indrukwekkende kloostergebouwen, waaronder een kerk en een kapel met waardevolle muurschilderingen. De belangrijkste historische en kunstzinnige monumenten van het klooster zijn onder meer de 14e-eeuwse Hrelyo-toren, de Geboorte-van-de-Heilige-Maagd-Kerk met zijn vijf koepels en de originele kloosterkeuken uit de 19e eeuw. Ook neem je een kijkje in het bijzondere museum van het klooster, met onder meer een waardevolle collectie oude manuscripten en documenten, oorkondes en iconen, een etnografische tentoonstelling van textiel, sieraden, tapijten en smeedijzeren objecten en een bibliotheek met meer dan 16.000 boeken.

Van Sofia: dagtocht naar Plovdiv per shuttle met optionele gids

10. Van Sofia: dagtocht naar Plovdiv per shuttle met optionele gids

Doe mee aan deze meestal kleine groepsreis (meestal is de groepsgrootte maximaal 20 personen), om de oudste nog bestaande stad van Europa te ontdekken - Plovdiv - de culturele hoofdstad van 2019! De excursie vertrekt om 9.00 uur. Zorg dat je om 8.45 uur op het ontmoetingspunt bent - op de parkeerplaats achter de Alexander Nevski-kathedraal en vraag naar de gids en het busje van de stadstour (onze gidsen dragen meestal blauwe kleding). De reistijd naar Plovdiv is ongeveer 2 uur. Daar, als je de optie met de rondleiding hebt gekozen, krijg je een rondleiding van 2 uur in de oude stad, waar je de opmerkelijke Revival-huizen, het uitzicht vanaf de heuvel, het Romeinse theater en het stadion kunt zien , evenals de belangrijkste wandelstraat. Na de rondleiding heb je 2 uur vrije tijd, waarin je kunt lunchen, de winkels kunt bekijken en enkele musea kunt bezoeken. Als je de zelfgeleide optie hebt geboekt, heb je na aankomst 4 uur vrije tijd waarin je de stad op eigen houtje kunt verkennen. Het vertrek terug naar Sofia is om 15:00 uur en de geschatte terugkeer tussen 17:00 en 17:30 uur, afhankelijk van het verkeer.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Oblast Sofia

Topactiviteiten

Oblast Sofia: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

213 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 14

Voor ieder wat wils

In de buurt van Oblast Sofia

Meer zien

Veelgestelde vragen over Oblast Sofia

Andere activiteiten in Oblast Sofia

Wil je alle activiteiten in Oblast Sofia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oblast Sofia

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.463 beoordelingen

Geweldige ervaring, ik raad het iedereen aan die besluit een reis naar Sofia te maken. De meren bieden een werkelijk uniek uitzicht en het klooster is een echt pareltje. De chauffeur die ons reed (Bobby) was erg aardig, behulpzaam en gastvrij. Hij legde ons de aandachtspunten van de ervaring uit, voorzag van Engelse gidsen voor beide fasen en vertelde enkele anekdotes over de geschiedenis en cultuur van Bulgarije. Absoluut een aanrader!

De organisatie was uitstekend. Het enige is dat het erg koud was, ook al was het half september, misschien moet je gewaarschuwd worden om winterkleding te dragen.

The whole day was great. A lot of locations and the cave was breathtaking. Do recommend.

Ontzettend uitzonderlijke ervaring, absolute aanrader voor wie naar Bulgarije gaat.

Erg de moeite waard. Goede gids en chauffeur. Alles prima geregeld!