Kies data

Oceanarium van Lissabon

Van pinguïns tot zeeslakken, zie alles wat met zeeleven te maken heeft in dit aquarium dat dé ster van Expo '98 was.

Oceanarium van Lissabon: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lissabon: 2-in-1 hop on, hop off-busrondrit

1. Lissabon: 2-in-1 hop on, hop off-busrondrit

Profiteer van het gemak en de flexibiliteit van een hop on, hop off-busrondrit door Lissabon met een gecombineerd ticket dat je toegang geeft tot 2 verschillende routes! Stap in en uit de open dubbeldekkerbus en zie de bezienswaardigheden die je wilt zien. Je bewondert de belangrijkste pleinen en monumenten in de buurt van de Taag. Ontdek dan het strakke en moderne deel van de stad tijdens Modern Lisabon. Belém Lisbon  neemt je mee naar de beroemdste bezienswaardigheden van Lissabon, zoals het prachtige Praça de D. Pedro IV (Rossioplein). Passeer de elegante Avenida da Liberdade naar het Praça do Marquês de Pombal. Je krijgt dan een voorproefje van het Belémgebied, de plek van de monumenten van de Eeuw van ontdekkingen van Portugal. Ontdek een modernere kant van Lissabon tijdens Modern Lisbon. Hier stap je uit bij het Oceanarium om meer dan 16.000 vogels, zoogdieren en zeeleven te bezichtigen (toegang niet inbegrepen). Passeer de grote Casa dos Bicos, met zijn gevel van ruitvormige stenen. Kom alles te weten over de beroemde tegels van Portugal in het Azulejo Museum (Museu Nacional do Azulejo) of verken de geschiedenis van de fado in het Museo do Fado.

Lissabon: 48 uur hop on, hop off-bus en toegang Oceanário

2. Lissabon: 48 uur hop on, hop off-bus en toegang Oceanário

Stap in de hop-on, hop-off bus en ga naar de rivier om de vele boten en schepen te zien in de haven van Lissabon. Je kunt het nieuwste gebied in de hoofdstad bewonderen: het Parque das Nações, gebouwd op de plaats van Expo '98, compleet met moderne architectuur, recreatiegebieden en restaurants. Ga daarna naar het Oceanário, een van de beste aquaria ter wereld met meer dan 15.000 dieren en meer dan 450 verschillende plantensoorten. De complete hop-on, hop-off route duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten, en je ticket is 48 uur geldig. De route gaat langs de rivier, en je kunt Alfama en het Tegelmuseum bezoeken op je reis. De volledige route bestaat uit Praça da Figueira, Restauradores, Mq. de Pombal, Picoas, Campo Pequeno, Oceanário, Pavilhão de Portugal, C.C. Vasco da Gama, Hotel Myriad, Museu do Azulejo, de Terminal de Cruzeiros, Campo das Cebolas en Rua do Comercio.

Lissabon: wandeltocht en toegangsticket Oceanarium

3. Lissabon: wandeltocht en toegangsticket Oceanarium

Ontdek de geschiedenis en kleurrijke architectuur van Lissabon terwijl je langs enkele van de grootste bezienswaardigheden in de wijken Alfama en Downtown wandelt. Luister terwijl je gids je fascinerende verhalen vertelt over de geschiedenis en cultuur van de Portugese hoofdstad, inclusief toeristische hotspots zoals Arco da Rua Augusta, de kathedraal van Lissabon en Castelo de S. Jorge. Gebruik de mobiele Vox City-app om uw gids in realtime te volgen. U kunt de app verder gebruiken om te genieten van gratis zelfgeleide wandeltochten en audiocommentaar. Neem een pauze van het verkennen van de stad en stap binnen in het fascinerende Oceanarium van Lissabon! Met je toegangsbewijs kun je meer dan 8.000 zeedieren van 500 soorten ontdekken. Het is het grootste aquarium van Europa en viert het leven op aarde met honderden adembenemende tentoonstellingen. Houd haaien, zeeotters, kwallen, pinguïns, anemoonvissen en zoveel andere fascinerende waterdieren in de gaten terwijl je door deze fantastische gezinsvriendelijke attractie wandelt. Uw bezoek aan het Oceanarium is onafhankelijk en uw gids zal u NIET vergezellen. De wandeltocht en het Oceanariumbezoek zijn aparte ervaringen.

Lissabon: Parque das Nações begeleide wandeltocht

4. Lissabon: Parque das Nações begeleide wandeltocht

De meest oosterse wijk van Lissabon was tot 1993 vergeten, verlaten en decadent. Containers, raffinaderijen, slachthuizen, verlaten ruimtes en vuil, het was wat we hier konden vinden. Na 5 jaar plannen, schoonmaken en bouwen werd deze nieuwe wijk een weekendbestemming voor veel gezinnen, waar internationale bedrijven hun hoofdkantoor hebben dus een meerwaarde voor Lissabon. Deze tour begint voor het station Oriente, langs de meest iconische gebouwen en straatkunst, genietend van de groene gebieden met veel exotische en inheemse bomen. De onderwerpen die tijdens deze tour aan bod komen zijn: Plantkunde, Geschiedenis, Architectuur, Street Art en Economie.

Van Fátima: privétour Sintra, Lissabon en Cascais

5. Van Fátima: privétour Sintra, Lissabon en Cascais

Deze tour kan worden aangepast aan wat je wilt bezoeken en verkennen. Sommige mensen willen misschien monumenten bezoeken, anderen willen het stadscentrum verkennen, anderen willen het lokale eten proberen. Het is aan u. Laat het de lokale partner weten en de perfecte tour kan worden ontworpen. Om te beginnen word je opgehaald bij je hotel voordat je naar Sintra of nabijgelegen gebieden gaat. Leer tijdens de reis over de geschiedenis en cultuur van Portugal vanuit je gids. Bepaal of je slechts één of meerdere monumenten wilt bezoeken terwijl je het centrum van Sintra verkent. Lunch of een snack in Sintra of Cascais. Kijk in Cascais naar de oceaan vanuit Hell's Mouth en wandel door het dorpscentrum waar tal van winkels, restaurants en cafés zijn. Reis van Cascais naar Lissabon over een schilderachtige weg met de Atlantische Oceaan altijd aan uw zijde. In Lissabon is er genoeg te zien en te doen. In de wijk Belem vind je het klooster van Jerónimos (een meesterwerk uit de zestiende eeuw), de Standaard der Ontdekkingen en het uitzicht op de rivier de Tejo. In het stadscentrum kun je langs de Augusta-straat en het Rossio-plein lopen of naar de top van de triomfboog op het Commercium-plein gaan. Er zijn ook de typische oude wijken van Bairro Alto of Alfama (met de kathedraal, de Sint-Antoniuskerk en het geweldige uitzichtpunt van Portas do Sol), waar Fado-muziek vandaan kwam. Natuurlijk kunnen we ook het Oceanarium in het nieuwe Lissabon bezoeken.

Lissabon: privétour met chauffeur van een hele dag

6. Lissabon: privétour met chauffeur van een hele dag

Geniet van een tour met chauffeur door Lissabon, waarbij u per luxe auto reist tijdens een dagtour die is afgestemd op uw schema. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel, is een goede plek om te beginnen het historische gedeelte van Belém, waar de meest symbolische monumenten van Lissabon zich bevinden. Bezoek het Jeronimos-klooster en de Toren van Belém, bekende voorbeelden van de architectonische schoonheid van Lissabon. In de buurt wil je wat zoete Pastéis de Belém proberen, een soort custardtaart gemaakt volgens een goed bewaard geheim recept. Verken vervolgens het centrum van Lissabon om te zien hoe het volledig in klassieke stijl werd herbouwd na de verschrikkelijke aardbeving van 1755 die de stad verwoestte. Recht tegenover de rivier ligt het beroemde Praça do Comércio, een van de mooiste pleinen van Europa. Na wat vrije tijd om te lunchen in een van de vele goede restaurants in de stad (je chauffeur zal je tips geven), ga je naar Alfama, de oudste wijk van Lissabon. Bezoek St. George's Castle voor een panoramisch uitzicht over de stad. De moderne wijk van Lissabon in Parque das Nações daarentegen is een les in stadsvernieuwing. De voormalige industriële wijk onderging een grote transformatie toen deze werd gekozen als locatie voor de Expo 98 (Wereldtentoonstelling). Tegenwoordig is het een bevoorrechte zone van de stad, met prachtig uitzicht op de rivier, groene ruimtes en een breed scala aan faciliteiten, waaronder een casino, winkelcentrum, jachthaven, kabelbaan en het prachtige Oceanarium van Lissabon, het grootste van Europa.

  • Toegangstickets
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
  • Avonturen
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Oceanarium van Lissabon

Wil je alle activiteiten in Oceanarium van Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oceanarium van Lissabon

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 4.502 beoordelingen

Tour wordt aanbevolen vanuit de prijs-kwaliteitverhouding. We waren op reis met twee kleine kinderen en een kinderwagen en desondanks konden we heel goed deelnemen aan de tour. In- en uitstappen was nooit een probleem. Een echte aanrader, zeker in combinatie met toelating tot het Ocenarium. We waren zeer enthousiast. We reisden met 7 volwassenen en twee kleine kinderen en vonden de Belem Tour (historischer) zeker beter. De tweede rondleiding was voor ons alleen interessant voor het bezoek aan het Ocenarium. Kun je anders sparen?

Super fijn je leert veel je ziet veel en persoonlijk gebruiken wij het ook beetje als taxi als we bijvoorbeeld naar een bezienswaardigheid willen staat de highlight vaak wel tussen de stops

het was heel goed! Wij hebben de echte toeristen gemaakt! We hebben de 48 uur genomen en daarom de 2 reizen gemaakt.

Ik hield van het rijden met de gele bus! Een verrijkende en unieke ervaring die ik in andere steden ga proberen

Het was geweldig om de stad te ervaren vanuit een bus met open dak.