Kies data

Dingen om te doen Odda

Odda: De beste dingen die je niet wil missen

Odda: Trolltunga sneeuwschoenwandeling in de winter

1. Odda: Trolltunga sneeuwschoenwandeling in de winter

De tour begint om 07:30 uur met een wandeling vanuit Skjeggedal,  waar je te voet het wandelpad naar Mågelitopp volgt. Van Topp, trek je sneeuwschoenen aan en wandel je de berg op naar Gryteskar, Floren Endåne en Tyssebotn naar Trolltunga. De wandeling duurt 10-12 uur, afhankelijk van het fitnessniveau van de groep. Tijdens de hele tocht geniet je van het spectaculaire uitzicht op de Folgefonna-gletsjer, het Ringedalenmeer en het eindeloze landschap van het Hardangervidda-bergplateau. Het hoogtepunt van de wandeling is Trolltunga, ook wel bekend als "de tong van de trol" vanwege zijn vorm, een van de natuurlijke topattracties van Noorwegen. Vanaf hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht op het Ringedalenmeer en de Folgefonna-gletsjer. Dit spectaculaire moment zal je zeker kippenvel bezorgen. 

Vanuit Odda: wandeltocht naar Trolltunga met overnachting

2. Vanuit Odda: wandeltocht naar Trolltunga met overnachting

Ga op een wandeltocht met overnachting naar Trolltunga, de Trollentong. Zie de zonsondergang achter het prachtige berglandschap en geniet van de rust en het feit dat je dit beroemde natuurfenomeen vrijwel geheel voor jou alleen hebt. Je kampeert bij de top en loopt de volgende dag weer naar beneden.   De tocht begint met een wandeling vanuit Skjeggedal naar Mågelitopp. Vervolgens ga je verder de berg op naar Gryteskar, waar je een spectaculair uitzicht hebt op de Folgefonna-gletsjer. Bij Endenut stop je bij je overnachtingsplek, niet ver van Trolltunga verwijderd, waar je gids een heerlijk diner voor je klaarmaakt.   Hierna wandel je naar Trolltunga. Geniet van de rust op de berg, terwijl de zon achter de Folgefonna-gletsjer verdwijnt. Vervolgens ga je terug naar je overnachtingsplek om naar Noorse sprookjes te luisteren. De volgende ochtend kun je genieten van je ontbijt met versgebakken brood. Hierna begin je de weg terug naar het beginpunt.

Odda: Trolltunga fiets-, wandel- en klimtocht van een hele dag

3. Odda: Trolltunga fiets-, wandel- en klimtocht van een hele dag

Ga op deze avontuurlijke dagtour naar Trolltunga, de trollentong. De tour omvat fietsen langs het prachtige Ringedalen-meer, wandelen door de prachtige vallei en een via ferrata beklimmen naar het Trolltunga-plateau. Bewonder het uitzicht vanaf de wereldberoemde Trolltunga. Ontmoet 's ochtends op het kantoor van de lokale partner. De tour begint met een fietstocht van 6 kilometer langs het Ringedalen-meer. Een steile maar korte bergopwaartse wandeling brengt je naar het begin van de via ferrata. Geniet van het uitzicht terwijl je 250 meter de rotswand opklimt, geholpen door metalen sporten en een sterke kabel. Op de top heb je een korte lunch bij het uitkijkpunt Endåne. Vanaf daar loop je 3 kilometer om bij Trolltunga te komen. Geniet van het spectaculaire landschap voordat u de terugreis maakt langs de toeristische route.

Odda: RIB-boottocht op de Hardangerfjord

4. Odda: RIB-boottocht op de Hardangerfjord

Volg een RIB-tour vanuit het centrum van Odda om het Hardangerfjord-gebied te ontdekken. Stap aan boord van de boot in de haven van Odda en vertrek. Passeer de waterkrachtcentrale in Tyssedal terwijl je gids je vertelt over het belang van water voor de Noorse industrialisatie. Ga verder naar Ullensvang, de fruittuin van Noorwegen. Aan beide kanten van de fjord zie je steile bergen en heuvels vol met kleine fruitboerderijen die appels, kersen, peren en pruimen verbouwen. Verken verschillende attracties en kijk uit voor lokale dieren in het wild. Luister naar de fascinerende verhalen over de cultuur en geschiedenis van het gebied, verteld door je gids. De tour eindigt dan weer in Odda.

Van Skjeggedal: begeleide winterwandeling naar Trolltunga

5. Van Skjeggedal: begeleide winterwandeling naar Trolltunga

In de winter beginnen alle wandelingen naar Trolltunga op parkeerplaats P2 in Skjeggedal. Normaal gesproken is het nodig om een groot deel van de tocht met microspikes of sneeuwschoenen te lopen, daarom is de wandeling in dit seizoen uitdagender. Op weg naar boven komen we langs in ons basiskamp en laten onze rugzakken hier achter. Voor ons ligt alleen het laatste korte stuk naar Trolltunga. Terwijl de avond langzaam invalt, ontmoeten we de laatste wandelaars die naar beneden gaan. Zodra we Trolltunga bereiken, zijn we daar alleen. Een enge gedachte? Helemaal niet. Omdat je weet waar je vannacht verblijft. U kunt zich verheugen op een kop warme chocolademelk, een verwarmend vuurtje en een heerlijk diner. Ja, het is koud buiten en het wordt vroeg donker. Maar als we eenmaal terug in de koepels zijn, kun je altijd nog in je donzige slaapzak kruipen. Na een lange dag in de natuur hoef je alleen maar te ontspannen en te genieten van de spectaculaire nachtelijke hemel. Houd er rekening mee dat het weer tijdens de Noorse winter onvoorspelbaar is, het kan op elk moment veranderen. Dit is de natuur, het is hier puur en echt! Maar maak je geen zorgen, je gidsen zijn opgeleid in het lezen van de bergomstandigheden en hebben veel ervaring op dit terrein. Uw veiligheid is onze prioriteit! Daarom kunnen we op de meest ijzige dagen niet garanderen dat het veilig is om de rots zelf af te dalen. We zullen ervoor zorgen dat je alternatieve en even mooie fotoplekken laat zien en dat je je na deze nachtelijke expeditie een echte ontdekkingsreiziger voelt.

Beschikbare activiteiten

  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Topbezienswaardigheden in Odda

Overzicht activiteiten in Odda

Wil je alle activiteiten in Odda ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Odda

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 74 beoordelingen

De trolltunga zonsondergang nachtelijke tour overtrof onze verwachtingen! De uitzichten waren geweldig, de koepel was geweldig, het eten was heerlijk en onze gidsen waren fenomenaal (schreeuw naar Hanne, Ingrid, Jonas). Wat betreft de wandeling, het was echt geweldig. Zeer beheersbaar. Ik zou zeggen matig van intensiteit. Ik denk echt dat het in twee dagen is opgedeeld en het voordeel van ervaren gidsen het verschil heeft gemaakt! Ik zou de wandeling EN de gidsen en de overnachting ten zeerste aanbevelen. Het was het hoogtepunt van onze reis naar Noorwegen! Hiked 8/8/22 met mijn man en tienerjongens.

Een pluim voor onze toegewijde en professionele gidsen - vooral meilo met wie we op reis gingen. Grote kennis en een aangename persoonlijkheid.De reis was goed georganiseerd en de omstandigheden in de koepel perfect - dit maakt het probleem met het informatieniveau voor de reis goed. Ik had graag meer willen weten over de apparatuur en de juiste vergadertijd voor de informatiebijeenkomst per mail laten informeren.Het logistieke systeem rond parkeren werkt erg goed - we hadden graag op het laatste moment geïnformeerd. Al met al een uitstekende reis.

De ervaring was ongelooflijk. We konden het einde niet halen vanwege de wegomstandigheden, maar we waren maar een paar minuten verwijderd. Wandelen is zwaar, maar spannend en mooi. En zonder twijfel was ons avontuur beter dankzij de beste gids die we konden hebben, de geweldige Linda. Geweldige professional, vriendelijk, geduldig en grappig. Heel erg bedankt voor alles. 100% aan te bevelen, zowel de excursie als het bedrijf dat het organiseert.

Een ervaring die moeilijk in woorden uit te leggen is... uniek en spectaculair noemen is een understatement! De gids was essentieel gezien de winterperiode. Je moet een goede fysieke voorbereiding hebben en gewend zijn aan lange bergtochten. Er was 12 uur wandelen gepland en in plaats daarvan slaagden we er met mijn team in om de tour in 8 uur af te ronden. Absoluut een aanrader voor alle bergliefhebbers.

De gidsen hebben geweldig werk geleverd wat betreft kijken en helpen. Het was een geweldig team. Als je niet fit genoeg bent, kun je eerder terugkeren, maar het is de moeite waard om te trainen om de hele reis te maken.