Datums kiezen

Odeion van Herodes Atticus

Odeion van Herodes Atticus

Odeion van Herodes Atticus: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

1. Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

Bewonder de oude wonderen van Athene. Loop door met bomen omzoomde straten naar de uitlopers van de Akropolis, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een van 's werelds meest onthullende archeologische vindplaatsen. Versla de drukte en ga naar de zuidhelling van de Akropolis om je skip-the-line tickets op te halen en naar binnen te gaan om de eeuwenoude schatten te zien die wachten. Stop bij het Dionysus-heiligdom, gewijd aan de Griekse god van wijn en vruchtbaarheid. Als u eenmaal binnen de Akropolis bent, komt u dicht bij belangrijke bezienswaardigheden zoals de Propylaea-poort, Erechtheion, Tempel van Athena Nike en Parthenon. Leer meer over de geschiedenis van deze fascinerende ruïnes van je gids. Als u eenmaal op de top van de heilige heuvel bent, kunt u genieten van de weidse panorama's van Athene. Leer meer over de opgravingen en krijg inzicht in de ruïnes van de citadel. Hoor over omliggende monumenten, waaronder Mars Hill en het Odeon van Herodes Atticus. Sluit je tour af op de top van de Akropolis, zodat je de site in je eigen tempo verder kunt verkennen. Kies tussen een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag. Skip-the-Ticket Line-toegang We bieden al onze gasten graag een handige skip-the-ticket-line service aan. Wij zorgen voor en kopen vooraf de toegangskaarten voor elke archeologische vindplaats en elk museum dat tijdens de tour wordt bezocht, zodat u de moeite bespaart om ze online te kopen of in de rij te staan bij de loketten. Houd er echter rekening mee dat er zelfs met onze skip-the-ticket-line-service enige wachttijd kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt omdat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De typische wachttijd valt binnen 0 tot 10 of 30 minuten, hoewel het in zeldzame gevallen langer kan zijn.

Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

2. Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

Maak kennis met jouw gediplomeerde gids, een ervaren archeoloog, en begin aan jouw unieke combinatie van een tour. Betreed vanaf de zuidhelling de Akropolis en begin aan je ontspannen wandeltocht langs enkele van 's werelds mooiste monumenten. Luister onderweg terwijl je gids goed geïnformeerd inzicht geeft in de ruïnes van de citadel, inclusief opgravingsdetails. Bezoek het Theater van Dionysus, een amfitheater dat misschien wel de geboorteplaats is van de podiumkunsten. Ga op een stenen stoel zitten en stel je de beelden en geluiden voor die werden ervaren door theaterbezoekers uit de oudheid die kwamen kijken naar toneelstukken van de Griekse schrijvers Aeschylus, Sophocles en Euripides. Passeer ook het Odeon van Herodes Atticus; het theater wordt nog steeds gebruikt tijdens het Athene Festival, van mei tot oktober. Vind rust en stilte in een Asclepius, een geneeskrachtige tempel die de god van de geneeskunde Asclepius eerde, vóór het Parthenon. Dwaal door de tempel om meer te weten te komen over hoe deze werd gebouwd voor de godin Athena. Als je eenmaal vertrouwd bent geraakt met de klassieke architectuur op de locatie, ga je naar het nieuwe Akropolismuseum voor een korte pauze en een drankje (op eigen kosten) in het café. Het nieuwe Akropolismuseum, gerangschikt als een van de top 5 musea ter wereld, heeft collecties beelden en andere overblijfselen uit het dagelijks leven in verschillende galerijen. In de Galerij van de Hellingen van de Akropolis onthult de glazen vloer af en toe een archeologische opgravingslocatie.

Akropolis: Akropolis en Parthenon Wandeltour met gids

3. Akropolis: Akropolis en Parthenon Wandeltour met gids

Welkom op de Akropolis, een eeuwenoud wonder dat bezoekers al eeuwenlang fascineert. Bereid je voor op een reis terug in de tijd door de fascinerende geschiedenis en architectonische kracht van het oude Athene. Onze Akropolis-tour begint bij het beroemde Oude Theater van Dionysos, de bakermat van het drama en het oudste nog bestaande Griekse theater. Terwijl je tussen de oude stenen stoelen staat, kun je je de theatervoorstellingen voorstellen die ooit duizenden toeschouwers in hun ban hielden. Leer meer over de centrale rol van het theater in de oude Griekse samenleving en de blijvende erfenis ervan in het moderne drama. Loop dan helemaal naar Propylaia Gates, de imposante toegangspoort die meteen indruk op je maakt met zijn grootsheid en symmetrie. Als je door de monumentale poorten stapt, voel je het gewicht van de geschiedenis als je je aansluit bij de oude filosofen, staatslieden en aanbidders die ooit op deze heilige grond rondliepen. Verderop kom je het Erechtheion tegen, een tempel die opvalt door zijn unieke en fascinerende ontwerp. Bewonder de kariatiden, de prachtige vrouwenfiguren die als steunpilaren dienen, elk met een eigen houding en persoonlijkheid. Ontdek de legendes en mythen die verbonden zijn aan dit heilige heiligdom, waaronder de strijd tussen Athena en Poseidon om de bescherming van de stad. Vervolgens naderen we het iconische Parthenon, het kroonjuweel van de Akropolis. Terwijl je naar de prachtige gevel kijkt, zul je versteld staan van de precisie en vaardigheid van de oude Atheense architecten. Leer meer over het doel van het Parthenon als heiligdom voor de godin Athena en zijn rol als symbool van de macht en invloed van Athene over de oude wereld. Neem ten slotte aan het einde van de rondleiding even de tijd om te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht over Athene vanaf de Akropolis-heuvel. Bewonder de levendige stad die zich onder je uitspreidt en die de oude wonderen die je net hebt verkend afzet tegen het bruisende moderne leven. Ga met ons mee op een onvergetelijke reis door de tijd tijdens deze Akropolis-tour, waar de oude geschiedenis tot leven komt in het hart van Athene. Dompel jezelf onder in de verhalen en architectuur die de oude wereld vorm gaven en krijg een dieper begrip en waardering voor de blijvende erfenis van de Griekse beschaving.

Athene: 48-uurs Hop On Hop Off Bus Ticket & Akropolis entree

4. Athene: 48-uurs Hop On Hop Off Bus Ticket & Akropolis entree

Combineer een Hop On Hop Off-busticket dat je naar het centrum van Athene, Piraeus en de stranden brengt met skip-the-line toegang tot de Akropolis. Geniet van gemakkelijke toegang tot enkele van de meest populaire attracties in de stad. Bezoek de Akropolis die boven de Griekse hoofdstad uittorent en wandel over het oude terrein. Voel je verbonden met het verleden terwijl je door deze plek slentert die van groot belang was voor de oude Grieken. Bewonder de tempels, het Parthenon en de andere belangrijke monumenten verspreid over de site. Bekijk de Propylae, de Tempel van Athena Nike en de Porch of Maidens bij het Erechtheion. Reis door Athene met je Hop On Hop Off buskaartje. Stap op elk gewenst moment uit om interessante attracties te bekijken en stap weer in om uw reis voort te zetten. Luister naar audiocommentaar dat beschikbaar is in 14 verschillende talen.

Historisch Athene: Elektrische fietstour met kleine groep

5. Historisch Athene: Elektrische fietstour met kleine groep

Begeef je op een elektrische fietstocht door Athene die de oude en moderne bezienswaardigheden van de stad combineert, en geniet onderweg van panoramische uitzichten, pittoreske straatjes en bekende archeologische bezienswaardigheden. Na een korte briefing en proefrit op het centraal gelegen ontmoetingspunt, rijd je door een park om vertrouwd te raken met de fiets voordat je aan je eigenlijke tour begint. Glijd moeiteloos de heuvel op naar Pnyka en Filoppappou, waar tijd is om de uitzichten te bewonderen en panoramische foto's te maken. Ga naar het Odeon van Herodes Atticus en de Areios Pagos (Hooggerechtshof) op de hellingen van de Akropolis, voordat je naar de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus gaat. Ontdek onderweg enkele van de modernere monumenten van de stad en bekijk de Evzones (bewakers) die in hun kleurrijke tunieken voor het parlementsgebouw staan. Reis door de Nationale Tuinen om bij het Panatheense Stadion te komen, de locatie van de allereerste Olympische Spelen. Fiets vervolgens terug door de smalle straatjes van Plaka en ontdek een pittoreske wijk op slechts een steenworp afstand van de Akropolis. Stop even om naar de Tower of Winds te kijken en ontdek de Romeinse en oude markten voordat je terugkeert.

Acropolis: avondtour met een Duitstalige gids

6. Acropolis: avondtour met een Duitstalige gids

Ontmoet uw gediplomeerde gids, een ervaren archeoloog, en loop naar de Akropolis, een van de belangrijkste collecties oude gebouwen ter wereld. Kom meer te weten over de geschiedenis van de heuveltop, met bewijs van bewoning die meer dan 6000 jaar teruggaat. Ontdek de constructie van de beroemdste gebouwen, waaronder het eerbiedwaardige Parthenon, de tempel van Athena Nike, de veranda van de kariatiden bij het Erechtheion en de poort naar de Propylaea. Terwijl de zon in de golf zakt, verlicht de schemering deze oude gebouwen in een tijdloze gloed die de geest van 2500 jaar geschiedenis oproept. Bewonder het theater van Dionysus, het eerste theater van de menselijke beschaving, en de geneeskrachtige tempel van Asclepius. Luister terwijl je gids vertelt over het belang van deze plek voor de klassieke beschaving op het westelijk halfrond.

Athene: Akropolis Tour met gediplomeerde gids

7. Athene: Akropolis Tour met gediplomeerde gids

Geniet van skip-the-ticket line-toegang en ontdek de bakermat van de westerse beschaving tijdens een geleid bezoek aan de Akropolis. Ontmoet aan het begin van de tour je toegewijde gids op een hotspot voor traditionele Griekse delicatessen, waar er toiletten zijn en je water of snacks kunt kopen . Dompel jezelf onder in de oude Griekse geschiedenis tijdens een rondleiding door de wereldberoemde Akropolis in Athene. Bewonder de verbluffende architectuur van de Parthenon-tempel, leer het belang van de Erechtheion-tempel kennen en luister naar mythen en verhalen over het oude Athene. p> Je gids neemt je via de zij-ingang via een andere route mee zodat je ook het Altaar van Asclepius en het Theater van Dionysus, de bakermat van het theater, ziet toneelstuk. Skip-the-Ticket Line-toegang We bieden al onze gasten graag een handige skip-the-ticket-line service aan. Wij zorgen voor en kopen vooraf de toegangskaarten voor elke archeologische vindplaats en elk museum dat tijdens de tour wordt bezocht, zodat u de moeite bespaart om ze online te kopen of in de rij te staan bij de loketten. Houd er echter rekening mee dat er zelfs met onze skip-the-ticket-line-service enige wachttijd kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt omdat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De typische wachttijd valt binnen 0 tot 10 of 30 minuten, hoewel het in zeldzame gevallen langer kan zijn.

Athene: 2 uur durende tour met E-bike na zonsondergang

8. Athene: 2 uur durende tour met E-bike na zonsondergang

Ervaar Athene in de avond tijdens een fietstocht op een elektrische fiets door het centrum van de stad. Luister naar straatmuzikanten en geniet van de koelere avondlucht, terwijl je de historische monumenten bewondert, die voor de avond zijn uitgelicht. Beklim de Heuvel van de Nimfen voor het uitzicht op de Akropolis en de Lykavittós-heuvel. Pauzeer bij de Poort van Hadrianus, de Tempel van Zeus en het Griekse parlementsgebouw, en bewonder de traditionele tunieken van de Evzone-wachters. Ontdek de locatie van de eerste moderne Olympische Spelen in het Stadion Panathinaiko. Fiets rond de schilderachtige straten van Plaka, langs cafés en restaurants, en zie de oude Agora, de Tempel van Hephaistos en de portico's van de Stoa van Attalus.

Athene: E-scootertour met gids in Akropolis-gebied

9. Athene: E-scootertour met gids in Akropolis-gebied

Ontdek de wonderen van Athene met Parthenons-scooters op onze opwindende e-bike-, e-scootertours in het Akropolisgebied. Ga op een spannend avontuur door de oude straten en glijd moeiteloos langs iconische bezienswaardigheden zoals het uitzicht op het Parthenon. Onze ervaren gidsen geven boeiend commentaar en dompelen je onder in de fascinerende geschiedenis van de stad. Kies onze comfortabele e-bikes, e-scooters voor een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier om te verkennen. Ontdek verborgen juweeltjes en geniet van het rijke culturele erfgoed van Athene met Parthenons Scooters. Boek nu je onvergetelijke tour op Get Your Guide! ONTMOETINGSPUNT: 16 KAVALLOTI str. ATHENE (onze winkel) STATION 1: Odeon van Herodes Atticus STATION 2: Oude site van Kerameikos STATION 3: Nationaal observatorium van Athene STATION 4: Philopappou-heuvel - Gevangenis van Socrates PASS BY: De historische Dionysiou Areopagitou-straat STATION 5: Boog van Hadrianus STATION 6: Tempel van de Olympische Zeus Tijdens onze tour heb je veel foto's, video's en nog veel meer...

Privé stadstour van een halve dag door Athene

10. Privé stadstour van een halve dag door Athene

Ontdek de bakermat van de beschaving, de geboorteplaats van de democratie en de thuisbasis van de filosofie tijdens een privétour van een halve dag door Athene. Je zult enkele van de grootste monumenten ooit gebouwd ervaren, met bezoeken aan alle belangrijke attracties, van de plaats van de eerste moderne Olympische Spelen tot het voormalige Koninklijk Paleis. De 5-uur durende tour gaat door het Panathenaic Stadion, het enige marmeren stadion ter wereld. Gebouwd op de ruïnes van het oude Romeinse stadion van Athene, vonden hier in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaats. Ga verder naar de beroemde boog van keizer Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus, gewijd aan de koning van de Olympische goden, en de grootste tempel van de antieke wereld. Ga naar de Akropolis, beschouwd als een werk van architectonische perfectie. Bewonder het Theater van Dionysus, het eerste theater ooit gebouwd in de wereld. Je zult ook het Odeon van Herodes de Atticus zien, naar de heuvel van Pnyx gaan, de Propylaea, de tempel van Apteros Nike, het Erechteion en het nieuwe Akropolismuseum bezoeken. Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Lycabettus-heuvel en bezoek de parlementsgebouwen om de wisseling van de koninklijke wacht bij het graf van de onbekende soldaat te zien. Ga verder naar het Omonia-plein en de openluchtvlooienmarkt in de levendige wijk Plaka. Bekijk ten slotte de 19e-eeuwse Anglicaanse kerk van St. Paul, het voormalige Koninklijk Paleis, het Numismatisch Museum, de Academie van Kunsten en Wetenschappen, de Nationale Bibliotheek, het Benaki Museum, het Byzantijnse en Christelijke Museum en het Museum van Cycladische Kunst.

67 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Odeion van Herodes Atticus: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Odeion van Herodes Atticus

Wil je alle activiteiten in Odeion van Herodes Atticus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Odeion van Herodes Atticus

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.598 beoordelingen

Dorina was de ideale combinatie van uitbundig en deskundig, even rijk op de hoogte van de mythische dimensie als de historische en architectonische aspecten. Als natuurlijke verhalenverteller hoefde ze nooit naar aantekeningen te kijken en wist ze altijd wanneer en waar ze de volgende bundel feiten moest rantsoeneren. Warm en genereus, ze beantwoordde elke vraag die we konden oproepen. De 4 uur vlogen voorbij.

Ana, onze gids, was erg vermakelijk in haar uitleg en gaf ons de nodige historische context om te begrijpen wat het Parthenon vertegenwoordigde en vertegenwoordigt voor het Atheense volk. Ik zou deze rondreis zeker aanbevelen.

Deze rondreis was uitstekend. Onze gids was zeer deskundig en gaf veel informatie. Boek indien mogelijk de ochtendrondleidingen om de hitte en minder mensen te vermijden. Deze tour is de tijd en het geld waard.

Leuke tour, de gids vertelde alles heel duidelijk en wist heel veel. Veel nieuwe dingen geleerd.

Fantastisch, de demo's waren leuk en zeer deskundig!