Odeion van Herodes Atticus

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Odeion van Herodes Atticus: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

1. Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

Volg een ontspannende wandeling door de groene lanen naar de voet van de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een oude citadel en één van de opzienbarendste archeologische vindplaatsen ter wereld. Ga richting de zuidelijke helling van de Akropolis om de grootste drukte te vermijden. Stop dan bij het loket om je tickets op te halen en ga naar binnen om de oude schatten te zien die op je wachten. Je bezoekt onderweg het theater van Dionysus, een amfitheater uit de 5e eeuw waarvan gezegd wordt dat het de geboorteplaats van de podiumkunsten is. Luister naar zijn geschiedenis en beeld je in dat het gevuld is met het theaterpubliek van het oude Griekenland. Bekijk het heiligdom van Dionysus, dat gewijd is aan de Griekse god van de wijn en de vruchtbaarheid. Eenmaal in de Akropolis kom je dicht bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Propyleeën, het Erechtheion, de tempel van Athena Nikè en het Parthenon. Neem de tijd om deze fascinerende ruïnes te fotograferen en laat je gids je meer vertellen over de geschiedenis. Vanaf de top van de heilige heuvel kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Athene. Kom meer te weten over de opgravingen en krijg een beter inzicht in de ruïnes van de citadel. Luister naar de verhalen over de omliggende monumenten, zoals de Areopaag en het Odeion van Herodes Atticus.  Je rondleiding eindigt op de top van de Akropolis, vanwaar je de omgeving zelfstandig verder kunt verkennen. Kies uit een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag.

...
Athene: Akropolis-tour in kleine groep met toegangsticket

2. Athene: Akropolis-tour in kleine groep met toegangsticket

Profiteer van voorrangstoegang en ontdek de bakermat van de westerse beschaving tijdens een rondleiding met gids door de Akropolis. Kies voor de beleving die bij jou past; een geleide tour in een kleine groep of een privétour. Verwen jezelf met Griekse lekkernijen als je de optionele street food-tour bijboekt in de oude stad van Athene. Aan het begin van de tour ontmoet je de enthousiaste gids bij een populaire locatie voor traditionele Griekse delicatessen. Het is mogelijk om hier gebruik te maken van de toiletten en water of snacks te kopen. Laat je gids je meenemen naar de heuvel Pnyx, de geboorteplaats van de democratie. Duik in de eeuwenoude Griekse geschiedenis tijdens deze tour door de wereldberoemde Akropolis van Athene. Bewonder de verbluffende architectuur van de Parthenon Tempel, kom meer te weten over het belang van de Erechtheion Tempel en hoor mythen en verhalen over het oude Athene. Bovendien kun je na de tour op de heuvel blijven om op eigen gelegenheid verder op verkenningstocht te gaan en van het uitzicht over de stad en de Egeïsche Zee te genieten. Je gids laat je een andere route naar de zuidelijke uitgang zien, zodat je ook het Altaar van Asclepius en het Dionysus-theater,  de geboorteplaats van theaterdrama, kunt bekijken. Breid je tour uit met een Griekse street food-tour (upgrade). Volg je gids en verken andere gebieden van de Akropolisheuvel en de zuidelijke helling. Daarna wandel je de oude stad in voor een begeleide proeverij van populaire Griekse straatgerechten.

...
Athene: de Akropolis-wandeltocht in het Duits of Nederlands

3. Athene: de Akropolis-wandeltocht in het Duits of Nederlands

Deze Akropolis-tour begint bij de zij-ingang van de heuvel en neemt je eerst mee naar het theater van Dionysos. Ervaar het theater van Dionysos, terwijl je een plekje op een van de oude zitplaatsen grijpt. Ontdek de geboorteplaats van het oude Griekse theater en vervolg je weg langs de zuidelijke en zonnige kant van de Akropolis-heuvel, langs de overblijfselen van het eerste ziekenhuis in Athene en het Odeion van Herodus Atticus. Bewonder de Propylaea, terwijl je deze monumentale toegangspoort passeert voordat je de top van de Akropolis bereikt. Hier krijg je uitzicht op de drie tempels: het Parthenon, het Erechteion en de Nike-tempel. Ontdek de trucs die de architecten hebben gebruikt om het monument te bouwen en hoor de mythen die hen omringen. De Akropolis-tour eindigt op de top van de heuvel, waar u kunt genieten van een 360 ° uitzicht op Athene.

...
Historisch Athene: elektrische fietstocht in kleine groep

4. Historisch Athene: elektrische fietstocht in kleine groep

Op deze fietstocht door Athene met een elektrische fiets maak je kennis met de oude en moderne bezienswaardigheden van de stad. Onderweg geniet je van panoramisch uitzicht, pittoreske straatjes en bekende archeologische bezienswaardigheden. Na een korte briefing bij het centraal gelegen ontmoetingspunt, maak je een proefritje door een park om vertrouwd te raken met de fiets. Hierna begin je met een zeker gevoel aan je avontuur door Athene! Fiets moeiteloos heuvel op naar Pnyka en Filoppappou, bewonder het prachtige uitzicht en maak memorabele foto's. Bezoek het Odeion van Herodes Atticus en het Areios Pagos (Hooggerechtshof) op de hellingen van de Akropolis, en ga daarna naar de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus. Ontdek enkele van de modernere monumenten van de stad onderweg en bekijk de Evzonen (bewakers) die in hun kleurrijke uitrusting voor het parlementsgebouw staan. Fiets via de Nationale Tuinen naar het Stadion Panathinaiko, waar de allereerste Olympische Spelen gehouden werden. Fiets vervolgens terug door de smalle straatjes van Plaka om kennis te maken met deze pittoreske wijk, die slechts op een steenworp afstand van de Akropolis ligt. Stop even bij de Toren van de winden en ontdek de oude Romeinse markten,  voordat je weer terugkeert naar het beginpunt.

...
Attractiecombinatie Athene: 3 toegangskaarten met audiogidsen

5. Attractiecombinatie Athene: 3 toegangskaarten met audiogidsen

Verken 3 must-see oude bezienswaardigheden van Athene met dit handige toegangsticket en zelfgeleide audiotourcombinatie voor de Akropolis van Athene, het Akropolismuseum en het Nationaal Archeologisch Museum. Geniet van een gratis zelfgeleide audiowandeling door Athene. Download na het boeken de app en de audiotours op je telefoon voorafgaand aan je bezoek. Bij aankomst op de archeologische vindplaatsen zet je gewoon je koptelefoon op en geniet je van een persoonlijke rondleiding in je eigen tempo. Verrijk uw ervaring met de audiotours die de kracht van verhalen vertellen gebruiken om u te helpen historische informatie, ongewone verhalen en anekdotes uit de oudheid te leren. Als extraatje stap je uit de grootsheid van de Atheense Gouden Eeuw en ontdek je het hedendaagse Athene met een gratis zelfgeleide stadswandeling. Haal het meeste uit uw bezoek met tourinhoud die bestaat uit diepgaand onderzoek dat is geperst in korte en originele verhalen die uw tour zowel boeiend als informatief maken.

...
Athene: rondleiding Akropolis, Parthenon en Akropolismuseum

6. Athene: rondleiding Akropolis, Parthenon en Akropolismuseum

Ontmoet uw erkende gids, een ervaren archeoloog en start vervolgens uw unieke combinatie van een rondleiding. Kom binnen vanaf de zuidhelling van de Akropolis en begin aan je ontspannen wandeling langs enkele van 's werelds mooiste monumenten. Luister onderweg terwijl je gids goed geïnformeerd inzicht deelt in de ruïnes van de citadel, inclusief opgravingsdetails. Bezoek het Theater van Dionysus, een amfitheater dat misschien wel de geboorteplaats is van de podiumkunsten. Ga op een stenen stoel zitten om je de beelden en geluiden voor te stellen die werden ervaren door oude theaterbezoekers die naar toneelstukken van de Griekse schrijvers Aeschylus, Sophocles en Euripides kwamen kijken. Passeer ook het Odeon van Herodes Atticus; het theater wordt nog steeds gebruikt tijdens het Athene Festival van mei tot oktober. Vind rust en stilte in een Asclepius, een helende tempel die de god van de geneeskunde Asclepius eerde, vóór het Parthenon. Dwaal door de tempel om meer te weten te komen over hoe deze werd gebouwd voor de godin Athena. Als je eenmaal vertrouwd bent geraakt met de klassieke architectuur van de site, ga je naar binnen naar het nieuwe Akropolismuseum voor een korte pauze en verfrissingen (op eigen kosten) in het café. Gerangschikt als een van de top 5 musea ter wereld, heeft het nieuwe Akropolismuseum collecties van beelden en andere overblijfselen uit het dagelijks leven in verschillende galerijen. In de Galerij van de Hellingen van de Akropolis onthult de glazen vloer af en toe een archeologische opgraving.

...
Athene Halve dag privéstadstour

7. Athene Halve dag privéstadstour

Ontdek de bakermat van de beschaving, de geboorteplaats van de democratie en de thuisbasis van de filosofie tijdens een privérondleiding van een halve dag door Athene. U zult enkele van de grootste monumenten ooit gebouwd, met bezoeken aan alle belangrijke bezienswaardigheden, van de site van de eerste moderne Olympische Spelen, naar het voormalige Koninklijk Paleis ervaren. De 4,5 uur durende tour duurt in het Panathenaic-stadion, het enige marmeren stadion ter wereld. Gebouwd over de ruïnes van het oude Romeinse stadion van Athene, het was waar de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden in 1896. Ga verder naar de beroemde boog van keizer Hadrianus en de tempel van Olympian Zeus, gewijd aan de koning van de Olympische goden, en de grootste tempel van de antieke wereld. Ga naar de Akropolis, beschouwd als een werk van architecturale perfectie. Bewonder het theater van Dionysus, het eerste theater ooit gebouwd in de wereld. Je zult ook het Odeon van Herodes de Atticus zien en naar de heuvel van Pnyx gaan, de Propylaea, de Tempel van Apteros Nike, het Erechthion en het nieuwe Akropolismuseum bezoeken. Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht op de stad vanaf de Lycabettus-heuvel en bezoek de parlementsgebouwen om de wisseling van de koninklijke wacht bij het graf van de onbekende soldaat te zien. Ga verder naar het Omonia-plein en de openluchtvlooienmarkt in de levendige wijk Plaka. Zie ten slotte de 19e-eeuwse Anglicaanse kerk St. Paul, het voormalige Koninklijk Paleis, het Numismatisch Museum, de Academie voor Kunsten en Wetenschappen, de Nationale Bibliotheek en het Benaki-museum, het Byzantijnse en christelijke museum en het Museum voor Cycladische kunst.

...
Athene: Akropolis en oude stadswandeling met kleine groepen

8. Athene: Akropolis en oude stadswandeling met kleine groepen

Ontmoet je vriendelijke gids op het metrostation Akropolis en ga op avontuur. De monumenten van de Akropolis zijn in harmonie met hun natuurlijke omgeving en met deze unieke meesterwerken van architectuur kunt u terug in de tijd reizen naar het oude Griekenland. Terwijl je ronddwaalt door de vele gebouwen die deel uitmaken van de Akropolis, luister je naar het fascinerende commentaar van je gids over de beroemde mythologische legendes van het oude Griekenland, evenals de belangrijkste religieuze overtuigingen, culten en de hedendaagse gebeurtenissen in de stad. nog steeds verbonden met dit heilige terrein. Na je rondleiding door de Akropolis loop je bergafwaarts naar het traditionele dorp Anafiotika. Anafiotika is een ware verborgen parel in de Griekse metropool en bootst de Cycladische architectuur na, met zijn strakke witte kubieke huizen, platte daken en kleurrijke luiken en deuren. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van deze unieke buurt, die werd gebouwd in de 19e eeuw toen koning Otto, soeverein van de nieuw opgerichte Griekse monarchie, besloot de hoofdstad te vernieuwen. Het dorp biedt de mogelijkheid om te ontsnappen aan de kraaien van Athene terwijl u geniet van het uitzicht op de stad jungle hieronder. Breng wat tijd door ronddwalen door de pittoreske straatjes, bewonder de vele met bougainville bedekte muren en geniet van de rustige sfeer.

...
Akropolis: toegangsticket en wandeltocht met gids

9. Akropolis: toegangsticket en wandeltocht met gids

Verken de monumenten van de Akropolis tijdens een ochtend- of middagwandeling die op jouw wensen kan worden afgestemd. Bezoek het Parthenon en leer over de fascinerende geschiedenis van de belangrijkste klassieke plek in de westerse wereld. Ga mee op een rondleiding met een deskundige archeologische gids en bewonder de bijzondere collectie beelden die meer vertellen dan een geschiedenis van 2500 jaar – van het 1e theater van de mens tot aan het theater van Dionysus, van de tempel van Asclepius tot aan de Odeon van Herodes Atticus. Bekijk de tempel van Athena Nike (Tempel van de overwinning zonder vleugels) en de weg naar het Propylaeum. Ga naar de overblijfselen van de portiek van Caryatids bij het Erechtheum. Bewonder de glorie van de Akropolis bij het iconische Parthenon van waaruit je heel Athene kunt zien (toegang niet inbegrepen, moet worden betaald op de dag zelf).

...
Akropolis & Museum: privérondleiding met gids zonder ticket

10. Akropolis & Museum: privérondleiding met gids zonder ticket

Ontdek de geschiedenis van Athene tijdens een wandeltocht met een privégids. Begin bij de meest monumentale plaats van de stad, de iconische Akropolis. Bewonder de verbazingwekkende verzameling beeldhouwwerken die meer dan 2.500 jaar geschiedenis omvatten, van het oudste theatergebouw ter wereld, het Dionysustheater tot de genezende Tempel van Asclepius en het Odeon van Herodes Atticus. Zie de tempel van Nikè, gewijd aan Athena Nikè (de tempel van de overwinning), de poort van de Propylaea, de veranda van de kariatiden aan het Erechteion en de bekroonde glorie van het Parthenon. Je gecertificeerde gids geeft uitleg over de verschillende monumenten van de klassieke beschaving, voordat je naar het ultramoderne Akropolismuseum gaat, waar je in een spectaculaire tentoonstelling de overblijfselen uit het oude Griekenland bekijkt.

...

Sitemap Odeion van Herodes Atticus

Wil je alle activiteiten in Odeion van Herodes Atticus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Odeion van Herodes Atticus

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.989 beoordelingen

Ik hield van deze ervaring. Zonder gids zou mijn reis naar de Akropolis hebben gevoeld als een lege toeristische attractie. Deze gids was uitzonderlijk. Ik was continu onder de indruk van haar kennis, expertise en professionaliteit. Ik stelde het ook erg op prijs dat ik zenders voor de audio kreeg. Ik kon haar horen zonder aan haar zijde te blijven plakken. Het was echt fantastisch. Precies waar ik op hoopte en overtrof de verwachtingen. Mijn enige klacht is dat ik iets meer gedetailleerde aanwijzingen naar de ontmoetingsplaats op prijs had gesteld. Het was niet duidelijk waar ik heen moest na het verlaten van de metrohalte, en ik eindigde enkele minuten op de verkeerde plaats, omdat ik geen Grieks las en ik geen wifi / netwerk had toen ik weg was van mijn hotel.

Met Iris door Athene fietsen is een feestje. We hebben heel veel gezien, heel veel achtergrondinformatie gehoord. En aan het einde kregen we een zeer gedetailleerde kaart waar ze de route nog eens beschreef. Heel erg fijn om zo de citytrip te beginnen.

Heel leuke ervaring! We deden dit de eerste dag en zagen op die manier de leuke plaatsen die Athene te bieden heeft. De gids toonde ons nadien alles op een kaart die we mee kregen. Zo konden we nadien nog bepaalde plaatsen opnieuw opzoeken.

Super leuk! Meteen doen als je in Athene aankomt. Really cool. Friendly guide who knows her way around Athens

Zeer ervaren gids met goede verhalen en duidelijke uitleg.