Kies data

Odeonsplatz

Odeonsplatz: tours & activiteiten die je niet wilt missen

München: hop on, hop off-tour met 1- of 2-daags ticket

1. München: hop on, hop off-tour met 1- of 2-daags ticket

Stap aan boord van een hop-on hop-off bus door München en leer meer over de stad dankzij de audiogids aan boord. Bewonder de hoogtepunten van de stad, waaronder het op drie na grootste klokkenspel ter wereld, het relikwie van de Heilige Munditia en de historische oude binnenstad. Kies uit drie verschillende routes die aansluiten bij jouw voorkeuren en interesses. Op zonnige dagen kun je genieten van een open bovendek en de zon op je gezicht voelen. Stap in en uit wanneer je wilt, of blijf aan boord voor boeiende uitleg van jouw audiogids, aangeboden in tien verschillende talen. Je kunt kiezen uit drie routes: de City Tour, de Nymphenburg Olympic Park-tour, en de Schwabing-tour, waarbij elke route een uur duurt. Je passeert belangrijke bezienswaardigheden, zoals het paleis Nymphenburg, het Olympisch Park, de Engelse Tuin, de historische oude binnenstad, de Odeonsplatz, de Marienplatz, en nog veel meer.

München Hoogtepunten per Segway 3-uur durende tour

2. München Hoogtepunten per Segway 3-uur durende tour

Glij door de straten van München tijdens deze Segway-tour. Leer hoe u een Segway beheert en bezoek alle belangrijke stadsattracties, waaronder het Maximilianeum en de Theatine-kerk. Nadat je het rijden op een Segway onder de knie hebt gekregen, begin je je tour op Artur-Kutscher-Platz. Ga vervolgens richting de Engelse Tuin en langs de Isar-rivier naar de Engel van de Vrede. Ga verder naar het Maximilianeum, de zetel van het Beierse parlement. Dit gebouw is tussen 1857 en 1874 gebouwd door de architect Friedrich Bürklein en past in de omgeving aan de rivier de Isar. De rivier op, zie Museumeiland met het Deutsches Museum en de parochiekerk van St. Maximiliaan op de westelijke oever van de rivier de Isar. Ga langs de Maximilianstraße langs het Residenz Theater op de Odeonsplatz en bewonder de Feldherrnhalle en de Theatinekerk. Glijd langs de Residenz van München samen met de Hofgarten en de Beierse Staatskanselarij in de richting van de Eisbach. Vanaf daar slinger je rond de Siegestor terug naar het startpunt.

München 2,5 uur durende Segway Tour met professionele gids

3. München 2,5 uur durende Segway Tour met professionele gids

Voordat u aan de tour begint, vindt er een trainingssessie van 30 minuten plaats. Haal het meeste uit deze 2,5 uur durende Segway-tour door München om te ontspannen na een drukke dag in de stad of op het werk. Geniet van de leuke ervaring van het rijden op een Segway en ontdek de mooiste plekken van München vanuit een nieuw perspectief. Uw ervaren gids zal u helpen wennen aan de Segway en hoe u deze kunt besturen. Na een korte introductie ga je op tour door de stad. De tour neemt je mee langs Königsplatz, de Pinakothek-musea, Odeonsplatz en de oude stad. Je gids zal je kennis laten maken met de meest interessante bezienswaardigheden in München en zelfs echte München-experts zullen veel leren.

München: wandeltocht oude stad & Viktualienmarkt in Duits

4. München: wandeltocht oude stad & Viktualienmarkt in Duits

Ontdek de bezienswaardigheden van München op een informatieve stadswandeling met gids. Bezoek de Marienplatz, de Frauenkirche en de  brouwerij Staatliches Hofbräuhaus. Bezoek de kathedraal en Theatinekerk. Je krijgt een glimp van de eindeloze winkelmogelijkheden door in het winkelcentrum Fünf Höfe te duiken. Passeer de Dallmayrwinkel en het restaurant van Schuhbeck en loop over Odeonsplatz. Tot slot bezoek je de beroemde Viktualienmarkt. Geniet van de speciale sfeer in een van de typische biertuinen of wandel langs de kraampjes met bloemen, kaas, kruiden en andere producten. Je luistert naar interessante verhalen en anekdotes verteld door je gids en komt meer te weten over de hoofdstad van Beieren en zijn burgers.

München: privé-segwaytour van 3 uur

5. München: privé-segwaytour van 3 uur

Creëer je ideale Segway-tour door München met deze aanpasbare privétour. Kies een van de aanbevolen routes van uw gids of selecteer welke sites u wilt zien op basis van uw voorkeuren en interesses. Begin je tour met een demonstratie van hoe je op de segway moet rijden, dan ben je op weg. De tocht begint op de Artur-Kutscher-Platz. Ga vanaf daar richting de pittoreske Engelse tuin en langs de rivier de Isar naar de Engel van de Vrede. Ga verder naar het Maximilianeum, de zetel van het Beierse parlement. Verderop de rivier, zie Museumeiland met het Deutsches Museum en de parochiekerk van St. Maximiliaan op de westelijke oever van de rivier de Isar. Ga later langs de Maximilianstraße langs het Residenz Theater op de Odeonsplatz. Bewonder daar de Feldherrnhalle en de Theatinekerk. Passeer de residentie van München, de Hofgarten en de Beierse staatskanselarij terwijl je je een weg baant naar de Eisbach, een schilderachtige rivier in het hart van de stad. Van daaruit ga je door de Siegestor terug naar het startpunt.

München op de fiets: tour van een halve dag met lokale gids

6. München op de fiets: tour van een halve dag met lokale gids

Beginnend vanaf het Hauptbahnhof (centraal station), is deze fietstocht van een halve dag een geweldige manier om de stad München te zien. Gidsen zijn lokale inwoners van München die de beste routes, de beste verhalen en de beste plekken om te stoppen voor een drankje kennen. De eerste stop van de tour is het neoklassieke plein Königsplatz, ook wel de Akropolis van München genoemd. Op een paar minuten afstand ligt de indrukwekkende Odeonsplatz. Beide zijn de erfenis van koning Ludwig I van Beieren, een 19e-eeuwse monarch die een grote stad voor koningen wilde maken. Hij slaagde er zelfs in om van München een geweldige stad voor fietsers te maken. Vanaf Odeonsplatz fietst u door de pittoreske koninklijke tuinen naar de Englischer Garten, het grootste stadspark van Europa, waar naaktheid legaal is. Daarna stopt de tour bij de beroemde Chinese Tower-biertuin voor een drankje. Vaar langs de mooie oevers van de rivier de Isar, die terugvoert naar het hart van de prachtige oude binnenstad van München. De charmante autovrije middeleeuwse straten rond de Marienplatz zijn voorzien van kerken, markten en cafés en zijn een paradijs voor fietsers.

München: TimeRide GO! VR-wandeltocht

7. München: TimeRide GO! VR-wandeltocht

Verken de hoogtepunten van het centrum van München op een reis vanaf de oprichting van de stad tot 1974, toen München gastheer was van het spannende WK. Loop langs belangrijke stations en pleinen en leer alles over de rijke geschiedenis van München van je deskundige gids. Ervaar uit de eerste hand de geschiedenis van de stad en hoe deze is geëvolueerd naar het München van vandaag door middel van virtual reality-scènes in acht stations die je naar verschillende tijdperken brengen. Gebruik je virtual reality-bril en vergelijk het verleden met het heden. Van de oorsprong van de 12e eeuw tot de 20e eeuw. Bekijk geselecteerde plaatsen in München door de eeuwen heen, van de oprichting tot de barok, de Belle Époche, de ruïnes van het nationaal-socialisme, tot de jaren 70 van de vorige eeuw. Luister naar inzichtelijke verhalen uit deze tijd die je ervaring nog authentieker zullen maken. Als je je virtual reality-bril afzet, zie je het verrassende contrast tussen nu en toen.

München: 3 uur durende fietstaxi-tour door de oude stad en de Engelse tuin

8. München: 3 uur durende fietstaxi-tour door de oude stad en de Engelse tuin

Geniet van een leuke en unieke tourervaring terwijl je München verkent in een fietstaxi. Zie meer van de stad in minder tijd, bezoek beroemde locaties en geniet onderweg van vermakelijk commentaar van je lokale gids. Bezoek de hoogtepunten van de oude binnenstad van München en geniet van de schoonheid van de Engelse Tuin. Bekijk de Marienplatz en het nieuwe stadhuis en bewonder de neogotische stijl. Ontdek het eerste kasteel in München, de Alter Hof, en ga naar de kleurrijke Viktualienmarkt. Stop bij de oude stadsmuur en poorten van München, het wereldberoemde Hofbräuhaus en het Hard-Rock Café. Kom meer te weten over de Opernplatz met het Nationaal Theater en de Maximiliansstrasse en bewonder de prachtige binnenplaatsen van de Wittelsbacher Residenz. Rijd door de barokke binnentuin van de Residenz met de Hofgarten-tempel en de Beierse Staatskanselarij, voordat je de prachtige Engelse Tuin binnengaat met een bezoek aan het Japanse theehuis, de Monopteros en de Chinese toren.

24-uurs hop on, hop off Expresstrip in München

9. 24-uurs hop on, hop off Expresstrip in München

Ontdek de hoogtepunten van München aan boord van een van onze dubbeldekkers met open dak op deze compacte hop on, hop off tour. München staat bekend om haar prachtige historische architectuur. Tijdens deze rondrit zie je het beste wat de Beierse hoofdstad te bieden heeft. De Express tour is ideaal voor bezoekers van de stad met een druk schema, die graag verschillende attracties van München in hun eigen tempo willen verkennen. Bussen vertrekken afhankelijk van het seizoen elke 20 minuten tot 17:20 uur. De haltes bij de verschillende bezienswaardigheden en attracties zijn als volgt. Haltes • Hauptbahnhof (station) • Pinakotheken • Odeonsplatz, • Max-Joseph-Platz • Marienplatz • Karlsplatz

München: privérondleiding Residenzpaleis, museum en schatkamer

10. München: privérondleiding Residenzpaleis, museum en schatkamer

Neem deel aan deze exclusieve tour om de hoeken en gaten van de Residenz, het grootste paleiscomplex in Duitsland, te verkennen met een gelicentieerde gids. Stap binnen om het prachtige interieur te bewonderen en meer te weten te komen over de voormalige bewoners. Bezoek het Residenz Museum, de Schatkamer en het Cuvilliés Theater en geniet van een wandeltocht door de oude binnenstad. Kies een standaardoptie van 2 uur om de hoogtepunten van de Residenz te bekijken: het paleis, het museum en de schatkamer. Treed in de voetsporen van Beierse koningen, hertogen en keurvorsten die van 1508 tot 1918 in deze koninklijke residentie dienden. Maak een reis door de periodes van renaissance, naar vroege barok, naar rococo, naar neoclassicisme. Bewonder de weelderige kamers en kunstcollecties die de voorname smaak en politieke ambitie van de Wittelsbach-dynastie bieden. Als museum verkent de Residenz de eeuwen van het humanisme, de contrareformatie, de verlichting, het goddelijk recht van koningen en de constitutionele monarchie. In de Schatkamer vindt u een opmerkelijke collectie kroonjuwelen, koninklijke onderscheidingstekens, goudsmidswerken, zwaarden, bekers en andere dure voorwerpen. De optie van 3 uur is inclusief vervoer per privéauto tussen uw accommodatie in München en de Residenz. Deze oplossing is ideaal wanneer u niet te ver wilt lopen of gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Na de tour wordt u teruggebracht naar het adres dat u bij de boeking heeft opgegeven. Kies voor de verlengde 3,5 uur om de Residenz en het Cuvilliés Theater te bezoeken. Bewonder de weelde van het auditorium dat keurvorst Maximiliaan Jozef III bouwde als zijn nieuwe operagebouw. Hoor over de uitbundige operaproducties en de eerste uitvoering van Mozarts Idomeneo die hier in première ging. Verken ook Hofgarten, de formele hoftuinen van de koninklijke residentie. Bekijk de Beierse regering, het Marstall Theater en de Grand State Opera. De 5-uur durende tour omvat ook een wandeltocht door de oude binnenstad van München. Maak een wandeling van de Residenz naar Odeonsplatz om het Feldherrnhalle-monument en de Theatine-kerk te zien, en hoor over de beruchte Beer Hall Putsch die hier plaatsvond. Stap binnen in de trotse Frauenkirche (kathedraal van München) en luister naar de legende van de voetafdruk van de duivel. Volg uw privégids naar het plein Marienplatz in het stadscentrum om het magnifieke nieuwe stadhuis te bewonderen, evenals het oude stadhuis, de visfontein en de Sint-Pieterskerk, de oudste kerk in de stad.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
36 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Odeonsplatz

Wil je alle activiteiten in Odeonsplatz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Odeonsplatz

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.749 beoordelingen

Bij mooi weer is het dak open. Vergeet je zonnebrandcrème en hoed niet! Je reist langs de belangrijkste plekken in München, bezienswaardigheden zijn natuurlijk Slot Nymphenberg en het Olympiapark (je kunt niet allebei op één dag, je hebt echt veel tijd nodig) De audiogids vertelt iets over de geschiedenis van de stad.

Hadden al veel lopend gezien en gedaan in München maar werden behoorlijk vermoeid dus besloten de korte city hop on hop off trip the doen, zaten boven op dak, heerlijk briesje en kwamen bekende maar toch ook nog onbekende juweeltjes tegen met uitleg in het Engels. Een aanrader, óók als je maar weinig tijd hebt.

De stadstour heeft de belangrijkste bezienswaardigheden op een compacte manier behandeld. De uitleg van de bezienswaardigheden was kort en krachtig. TOP :-) Aangezien de andere twee tours ook bij de prijs zijn inbegrepen, moet je er een dag voor plannen om het ticket te gebruiken.

Ik vond het erg leuk en het was de wandeling waard, uitstekende aandacht en zeer goed uitgelegd de route... Ik raad het aan

Een leuke wandeling, goed tempo en leuke informatie