Kies data

Oespenski-kathedraal

Oespenski-kathedraal: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Helsinki: Private City Highlights Tour met transfer

1. Helsinki: Private City Highlights Tour met transfer

Voel de unieke sfeer van een Scandinavische stad met een inzichtelijke privétour door Helsinki. Dompel jezelf onder in de levensstijl van 's werelds gelukkigste land terwijl je de populairste buurten van de stad ontdekt. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur door de belangrijkste bezienswaardigheden te verkennen. Laat je ophalen bij de haven of luchthaven en ga op ontdekkingstocht met een privégids. Geniet van voorzieningen aan boord, zoals mineraalwater en gratis WiFi. Rijd door de modieuze wijken Ullanlinna, Eira en Kaivopuisto om prachtige art nouveau-structuren te zien. Verken prachtige oevers met een prachtig uitzicht op de Finse Golf. Ontdek Sibelius Park, een orthodoxe en joodse begraafplaats, de Uspenski-kathedraal en de kathedraal van Helsinki. Loop rond Esplanade Park in het hart van de stad en bewonder de oceaan vanuit de sauna en het restaurant van Löyly. Neem een pauze om te zwemmen in het koele oceaanwater en bekijk vervolgens de innovatieve Odi-bibliotheek en het interactieve centrum. Vraag je gids om de route aan te passen als er een plaats is die je graag wilt zien, en laat je dan afzetten bij het startpunt of de door jou gekozen locatie.

Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

2. Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

Begin aan een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki en zie hoe het dagelijkse leven zich ontvouwt met verhalen en geschiedenis van je gids. Bezoek de hoogtepunten van de stad, van het bruisende marktplein waar de lokale bevolking hun boodschappen haalt tot de kolossale Centrale Bibliotheek Oodi. Begin op het iconische Senaatsplein en bewonder de Lutherse kathedraal. Bekijk vanaf het plein de universiteit van Helsinki en de oude senaat en ontdek de betekenis achter het standbeeld van de Russische tsaar. Stel tijdens je wandeling je gids gerust al je vragen over de hoofdstad. Volg vervolgens je gids naar de haven en bewonder de Uspenski-orthodoxe kathedraal. Ga verder naar Market Square en leer meer over de Finse gastronomie. Hier krijg je tips over waar je kunt eten en drinken na de tour. Als je geluk hebt, zie je misschien de lokale bevolking zwemmen en ontspannen in de Oostzee. Baan je een weg naar Havis Amanda en leer over de betekenis van dit standbeeld voor velen in de stad. Stop bij het pittoreske Esplanade Park en zie de man waar de meeuwen het meest van houden. Nadat je de Esplanade bent gepasseerd, loop je door de bruisende Aleksanterinkatu-straat van Helsinki en ontdek je het "eenhoornblok". Bekijk aan het einde van de Aleksanterinkatu-straat het standbeeld van Three Smiths, dat werd beschadigd tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Luister naar verhalen over deze gecompliceerde periode in de geschiedenis van Finland en de impact die tot op de dag van vandaag voortduurt. Stop bij het centraal station van Helsinki voordat je bij de laatste halte van de tour komt, de nieuwe centrale bibliotheek Oodi. Bekijk bij aankomst het Finse parlement, het muziekcentrum en het Kiasma Contemporary Art Museum. Volg een kleine rondleiding door de bibliotheek en bewonder de unieke architectuur voordat je de rondleiding afrondt.

Alles-in-één excursie naar Helsinki en Porvoo aan de kust

3. Alles-in-één excursie naar Helsinki en Porvoo aan de kust

Ontdek het schilderachtige stadje Porvoo tijdens een begeleide kustexcursie, gevolgd door een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki. Bewonder de traditionele architectuur van Porvoo en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, waaronder Sibelius Park, het Olympisch Stadion en de Uspensky-kathedraal. Ontmoet je gids in de haven van Helsinki. Maak vervolgens een mooie rit naar Porvoo, de op een na oudste stad van Finland. Bij aankomst bewonder je de pittoreske roodgeverfde huizen aan het water terwijl je gids je meeneemt op een wandeltocht. Bekijk de Oude Kerk, het Stadhuisplein, evenals winkels en workshops. Na het bezoek aan Porvoo gaat u terug naar Helsinki. Geniet van een sightseeingtour per bus terwijl je Esplanadi Street en de Grand Mannerheim Boulevard ontdekt. Bewonder het uitzicht op het operagebouw, de concertzaal Finlandia, het Nationaal Museum, het parlementsgebouw en het presidentieel paleis. Stop bij het beroemde Sibelius Park, genoemd naar de beroemde Finse componist Jean Sibelius. Zie het Sibelius-monument, een abstracte groepering van honderden stalen buizen. Na het park gaat u verder naar het Olympisch Stadion, de locatie van de Olympische Zomerspelen van 1952. Kom aan bij de Rock Church, direct uit de zijkant van de berg uitgehouwen en bekroond door een prachtige koperen koepel. Bewonder de buitenkant van de Uspensky-kathedraal, de grootste orthodoxe kerk in West-Europa. Zie het centraal station van Helsinki met zijn beroemde klokkentoren en de geliefde Havis Amanda-fontein. De tour eindigt met vrije tijd bij het marktplein aan zee, waar u enkele lokale delicatessen kunt proberen. Aan het einde van de tour wordt u op tijd teruggebracht naar de haven voor het vertrek van uw cruiseschip.

Helsinki: tramtour

4. Helsinki: tramtour

Geniet van een rondleiding door Helsinki op de beroemde trams met een deskundige gids. Ontdek minder bekende delen van de stad als een local terwijl je gebruik maakt van het uitgebreide openbare tramsysteem, dat al sinds 1891 in gebruik is. Verken 7 verschillende buurten van Helsinki, waaronder Katajanokka, Eira, Ullanlinna en Töölö. Geniet van een ontspannen tour en ontdek bezienswaardigheden die u misschien niet vindt in standaard tourroutes. Bezoek het charmante stadspark van Kaivopuisto, bekijk het Sibelius-monument en ontdek de prachtige architectuur van Luotsikatu. Ontdek stranden, trendy cafés, vlooienmarkten, geweldige uitzichtpunten en andere verborgen juweeltjes. Bewaar je dagkaart voor het openbaar vervoer die 24 uur geldig is, zodat je nog meer van de stad kunt ontdekken.

Helsinki City: stadstour van 2,5 uur met elektrische TukTuk

5. Helsinki City: stadstour van 2,5 uur met elektrische TukTuk

Bekijk Helsinki en zijn belangrijkste bezienswaardigheden op een milieuvriendelijke en unieke manier aan boord van een volledig elektrische TukTuk en ervaar de stad op een nieuwe en ontspannen manier. Leun achterover en ontspan tijdens uw 1,5 uur durende tour terwijl uw gids u langs de schilderachtige kustlijn en het Kaivopuisto-park leidt, het oudste en bekendste park van Helsinki, omgeven door ambassades en villa's. Passeer soepel vele belangrijke bezienswaardigheden in Helsinki, met uw deskundige gids en chauffeur die hun historisch belang uitlegt, waaronder het iconische marktplein, het stadhuis, het indrukwekkende presidentiële paleis, de beroemde kathedraal van Helsinki, de Katajanokka Art Nouveau-buurt met de machtige ijsbreker, en de Uspenski-orthodoxe kathedraal met zijn groene daken en gouden punten. Het beste van alles is dat u ervoor kunt kiezen om de hele TukTuk voor uzelf, uw familie of uw vrienden te boeken om van een privétour te genieten. En als de tijd het toelaat, stop dan onderweg en maak gedenkwaardige foto's.

Helsinki tussenstop met retourvluchten naar de luchthaven

6. Helsinki tussenstop met retourvluchten naar de luchthaven

Maak gebruik van een reisschema dat speciaal is ontworpen om de top 12 attracties van Helsinki te dekken, perfect voor reizigers met een korte tussenstop op de luchthaven. Leer verborgen verhalen die alleen bekend zijn door je gids om je reis uniek te maken. Ontvang een meet and greet op de luchthaven van Helsinki en ga dan naar de wijk Töölö in het stadscentrum om het Olympisch Stadion te zien, gebouwd voor de Olympische Zomerspelen 1952. Ga verder naar het Sibelius Monument van Eila Hiltunen in Sibelius Park en bewonder vervolgens de nationale romantische gevel van het Nationaal Museum van Finland. Zie waar het parlement van Finland zit en bewonder de hedendaagse architectuur van het Kiasma-museum. Kijk met verwondering naar de Temppeliaukio-kerk, direct gebouwd in massief gesteente. Passeer Esplanade Park en de 19e-eeuwse oude markthal in de buurt van Market Square. Zie de monumentale Uspenski-kathedraal op weg naar het Senaatsplein en bekijk vervolgens de kathedraal van Helsinki, gebouwd als eerbetoon aan tsaar Nicolaas I van Rusland.

Berlijn, Hamburg, Tallinn en Helsinki Cruiseschip Tour-arrangement

7. Berlijn, Hamburg, Tallinn en Helsinki Cruiseschip Tour-arrangement

Dit pakket is speciaal ontworpen voor passagiers van cruiseschepen waarvan het cruiseschip aanmeert in Warnemünde, Kiel, Tallinn en Helsinki. Het pakket is inclusief 10% korting op de totaalprijs en omvat: - een 12-uur durende tocht naar Berlijn vanuit de haven van Warnemüde - een 7-8 uur durende tocht naar Hamburg vanuit de haven van Kiel - een tour van 7 uur door Helsinki en Porvoo - een rondleiding van 5 uur door Tallinn. Elk van de tours wordt uitgevoerd met een modern voertuig met airconditioning en een Engelssprekende gids. De details voor elk van deze tours zijn te vinden onder ons Get Your Guide-profiel: https://www.getyourguide.com/essence-of-berlin-s60953/

Helsinki: privévlucht van 30 minuten bij zonsondergang met champagne

8. Helsinki: privévlucht van 30 minuten bij zonsondergang met champagne

Geniet van alle bezienswaardigheden van de stad tijdens een zonsondergangvlucht van 30 minuten boven Helsinki. Vlieg over het Scandinavische landschap, bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki van bovenaf en ontspan met een glas champagne. Bekijk de kathedraal van Helsinki, de Suomenlinna, de Uspenski-kathedraal en het Senaatsplein van bovenaf. Ontmoet je piloot in Helsinki en ga in je eigen privéhelikopter zitten. Geniet in de winter van een verwarmde helikoptercabine. In de hitte van de zomer kunt u ontspannen in de koele airconditioning. Ga de lucht in terwijl de zon begint onder te gaan boven de stad. Terwijl u vliegt, kunt u achterover leunen en genieten van een koud glas champagne of frisdrank. Vlieg over de prachtige stad Helsinki en spot de kathedraal van Helsinki, het centraal station en het glanzende Olympisch Stadion. Ga verder naar het water, zwevend over de vele eilanden van de Helsinki-archipel. Nadat de schitterende kleuren uit de lucht zijn verdwenen, keert u terug naar uw landingsplaats met een nieuwe waardering voor deze prachtige stad.

Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

9. Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

Bekijk de bezienswaardigheden in Helsinki met een tweedaagse tour door Helsinki en het charmante middeleeuwse stadje Porvoo. Vaar met de veerboot naar het winderige zeefort van Suomenlinna. Ontmoet je gids op het centraal station van Helsinki op de eerste dag van je tour. Volg je gids om de zuilen van de kathedraal van Helsinki, het Senaatsplein, de Uspenski-kathedraal en de rotskerk te zien. Reis met de tram naar de tuinen aan het Sibeliuspark aan zee, het Olympisch Stadion, het marktplein, de markthal en het Esplanadi-park. Neem een retourveerboot naar Suomenlinna voor een rondleiding door het zeefort van Finland. Ontmoet op de tweede dag bij het busstation om een intercitybus naar Porvoo te nemen. Ontdek deze oude stad met hulp van je deskundige gids. Neem wat vrije tijd om rond te lopen. 'S Middags neem je de intercitybus terug naar Helsinki.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Oespenski-kathedraal

Wil je alle activiteiten in Oespenski-kathedraal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.